- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
çok zor günler yaşadım. psikolojimi bozacak kazalar kayıplar olaylar vs. çok soru çözmekle başarılı olabiliniyor mu.. çünkü ben kendimi afedersiniz çok salak buluyorum. beynim boş gibi geliyor.. çok iyi hafızam vardı. ama hepsinin gittiğini hissediyorum. elimden başka birşey gelmiyor. bu dönemde ders çalışabilirim. mağdem evde olacam belki de hamileysem hiç başvuramam.yani çok iyi bir yere benim tüm eksilerime rağmen kabul edileceğim yer olmazsa evdeyim..
ama sınavdan yetmiş alsamda bu sefer yaşa yine takılırım gibi geliyor. 35 yaşından büyük olanları her işe başvuramıyor. kaymakamlık falan belki ama o zaman da puanın çok yüksek olması lazım.
bu konuda bilginiz var mı? puan durumlarına göre nereler olabilir?.. tabi yaş da önemli? o bayan kaç yaşında... nerelerden nasıl çalışmış? lütfen bana yardım edin. yönlendirilmeye çok ihtiyacım var.. ben 4yıllık işletme mezunuyum.
inanın bu sözünüz bana hayata döndürdü nefes aldığımı hissettim..
iş bulsam annem ve kv bakar. ama şartlar zor olunca bir de hemen hamilelik düşününce her işte çalışamıyorum.veya iş vermiyorlar.. bebek düşünüyor musunuz diyorlar mecburen evet diyorum.anlamadığım sanki bekarlar evlenmeyecek ya da bebek sahibi olmak için onlardan izin alınacak. herkes bebek düşünebilir. sadece benim durumum göze batıyor..
Canım kimse boş beyinli filan değildir beynini kullandığın ölçüde başarırsın herşeyi bu sözümü kötü algılama eğer başarmak istersen herşeyi yaparsın yeter ki iste. Bak ben ilkokuldan beri matematiği sevmeyen anlamayan daha doğrusu anlamak istemeyen biriydim hep 0 olurdu notlarım sözelde daha iyiydim. Açıköğretim okudum 1. sınıfında matematik vardı 2 derse üst seneye bırakabiliyorduk matı bıraktım ama 2. senede mutlaka o dersi geçmem lazımdı bir sene daha üste bırakamıyorsun yoksa diğer tüm derslerden geçsem bile sırf 1. seneden dersimden geçmezsen kalıyordum kursa gittim vize final 20 aldım düşün. Bütünlemeye sonucu aldığım gün 2 ay vardı aldım kurs defterini hırs yaptım bütün senenin konularını çalıştım bir soruyu anlayana kendim çözebilene kaadr defalarca çözdüm sabahtan öğlene konu çalışıp sonra soru çözdüm sadece iki ay sadece günde 3 saat çalıştım daha çok çıkan konulara yüklendim ve 70 aldım benim için bir mucizeydi ama yaptım demek ki anlamıyor değilmişim anlamak istemiyor muşum. Bak branş girmene gerek yok normal memurluk için gir zaten işletme mezunusun matematik, tarih coğrafta alt yapında vardır konu çalış ama sorularla destekle. 35 yaşında alınmıyor diye bir şey yok iyi not alırsan bal gibi atanırsın ayrıca bebek yapmayı erteleme eşine güveniyorsan tabi içki filan var diyorsun öncelikle eşinle enine boyuna konuş arkanda olacağından emin ol kısma yapmanız gerektiğini yaşının geçiyor olduğunu söyle hamile bile kalsan hemen çalış kazanırsan atanırsan zaten doğum iznin var doğum yapsan bile doğum izninden sonra başlarsın atandığın yere memurluk olmazsa 1 sene evde oturur ailene bırakır yine çalışırsın.
Yanlış düşünüyorsun.Sen nasıl ki,bir işe gireyim hamile kalayım,doğum iznimi de kullanayım maaşımı da alayım düşüncesindeysen,yani önceliğin kendinse,işveren de kendi işyerini düşünecek önceliği işyeri olacaktır.Hamilelik bu.Nasıl geçireceğini de kestiremezsin.
Eğer şartların uygunsa bebek sahibi ol.Uygun değilse,bir işe gir.Maddi olarak biraz kendini toparla,işyerinde işverenine karşı verimli ol kabulettir kendini.En az 1 yıl ertele sonra Allah ın izniyle hamile kalma kararı alırsın.35 yaşından sonrakiler doğuramaz diye bir şart yok.
Sevgili hayat seni o kadar iyi anlıyorumkiben matematik bölümü mezunuyum ve 30 yaşındayım bankaya kabul edildim tamda o sıra hamile olduğumu öğrenmiştim bundan beş sene öncesiydi ve görev teklifini geri çektiler hamile olduğumdan dolayı düşünebiliyomusun çok üzüldüm ve ağladım kısmet oğlum bir yaşına geldiğinde kpssye girdim öyle canıma tak etmiştiki canhıraş çalıştım ve 94 puanla maaşı ve şartları güzel bir kuruma girdim tam bu esnada bir daha hamile kaldım kızım şimdi iki yaşında oğlumda beş çok şükür çok umutsuzdum ama ALLAH oyle güzel kapılar açıyorki şaşırıp kalıyosun sen benden de şanslısın çünkü işletme mezunusun KPSS A grupları 35 yaş şartı var ama B grubunda yaş sınırı yok 75-80 puan arası bişey alsan atanırsın işletme mezunlarını alan birçok kurum var ama benim bölümüm alımı olmayan bir bölümdü yüksek puan yapmam gerekiyodu senin bu kadar kasmanada gerek yok
hayırlısıyla bebişe yoğunlaşmanı öneririm dilerim herşey gönlünce olurve fazla beklemezsin Allah öyle güzel kapılar açıyorki sakın ümitsizliğe kapılma ve muhakkak kamuya girmeye çalış ben iki sene kızımı büyüttüm tekrar iş başı yaptım sende hem kpss hem bebek çalışmalarını bir arada yürütebilirsin canım İnşallah herşey gönllünce olur hem hayırlı bir iş hemde sağlıklı hayırlıbir bebiş
iş alımında bunuda mı soruyorlar yani o zaman evli bayan hiç almamaları lazım çocuğu olsa da olmasa da herkes risk :)çok ayıp ......maddi ihtiyaçlarınız doğrultusunda iyi bir iş bulup bu zaman akışında çalışırken de hamile kalabilirsiniz sonuçta anneniz ve kv bebek bakımını üstlenecekse doğum izni alarak işinize devam eder hemde devletin verdiği ek ödeneklerden faydalanırsınız doğumla alakalı ...sevgiler.......
Canım bak,bir insanın çalışmayı istemesi,anne olmayı istemesi kadar doğal birşey yok.Sen ihtimallerden bahsediyorsun.Engelli insanlarla hamileleri kıyaslıyorsun.Beka insanın hamile kalma olasılığını düşünüyorsun.İşveren ihtimaller üzüerinde yoğunlaşamaz.O an ki şartlara bakar.Tabiki hamile çalışmasın demiyorum.Kurumsallaşmış şirketlerde çalışabiliyor,iznini kullanabiliyor.Sen kendin sağlık sıkıntılarından bahsediyorsun.Senin şu an yapabileceğin tek şey önce işe girmek.Duruma ve şartlara bakmak.Hamile kalırsan da çalışmanda mani görmezlerse çalışırsın,görürlerse çıkarsın.Ama sen diyorsun ki,ben hamile kalayım beni böyle işe alsınlar.Anlattıklarından bu sonuç çıkıyor.İstediğin iki şeyin aynı anda olmasını bekleyemezsin.35 yaşından sonra risk artıyor diye kendini şartlandırma.20 yaşta da risk olabilir icabında.Herşey Allah tan ne zaman nasipse o zaman olur.Sen kendini öyle bir karamsar psikolojiye sokmuşsun ki.Lise çağında arkadaşlarım poster asardı ben bebek diyorsun.Bu senin bebeği onlardan daha çok istediğin anlamına gelmez ki.Onlar yaşlarını yaşamışlar.Öncelikleri bebek olmamış.O yaşlarda insan artist,gezmek,eğlence olarak öncelik sırası oluştururlar.Böyle şeyleri kafana takma.Herşeyi de fazla planlı programlı düşünme.
Unutma Hayat;biz planlar yaparken,başımıza gelen şeylerdir.
sormak ne kelime sözleşmeye ekliyorlar, bir görüşmem oldu kurumsal bır fırmada. Sınavlar mulakat vs derken sıra sözlesmeye geldı ve orada sozlu de soyledıler, en az uc sene cocuk yok dıye..
ben cok sasırmıstım, belki haklı olabılırler hemen ıse gır bır ay sonra gebelık ıslerını etkıler vs fakat bu rısk herkes ıcın gecerlı. Ben 3 sene falan dusunmuyorum gercekten ama bu sekılde de kendımı kısıtlamak ıstemedıgımde reddettım, hadı kazara oldu sırf sozlesmem var tazmınat oderım dıye aldıracakmıyım, düşünmeyen için bile böyle bir şart olması ınsana agır gelıyor, özeline bu kadar mudahale olması..
yanı konu sahıbı banada soruluyor cocuk dusunuyormusun dıye hayır dıyorum bu seferde yazılı onay ıstenıyor su kadar sene gıbı anlıyorum, hakkınızda hayırlısı olsun ıns.
en iyisi kadınları iş hayatından komple kaldırsınlarda onlarda rahatlasa bizde
hastanede çalışıyorum, gecem gündüzüm belli değil, üstüne de şehirler arası toplantılara, seminer ve kongrelere katılıyorum ve 2'de prenses büyütüyorum ve sizin gibi geç evlendim, hızlıca iki çocuğu arka arkaya doğurdum, iyi kide yapmışım.. bebek planla programla olmaz, siz yapacaksınız sonrası beraberinde gelecek... hayatınız ona göre şekillenecek.
"Kpss çok zor" demek yerine "kpss ye çalışacak gücüm yok" demek daha mantıklı. Çünkü aksine kpss kadar kolay bi sınav yok (kamu için söylüyorum) mülakat yok, torpil yok, tek istenen soruların %80'ni yapmak. Kpss öcü değil, artık eskisi gibi memur olmak için Ankarada dayın olması da gerekmiyor, birazcık istek ve çalışkanlık yeterli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?