Elimde Değil, Böyle Olsun İstemezdim..

sevdicegim

Narsist'im :)
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2011
1.019
18
358
İstanbul
Merhaba kızlar.. Uzun olacak ancak duygularımı paylaşmak istedim ..
Önceki konumdan bilenler vardır, sözlüyüm ve babamı çok seviyorum.. Onu kimseyle paylaşmak istemiyorum (sözlümün babası) 3 yaşımda kendi babamı kaybettiğim için, o insanı öz babam yerine koydum ve benim için ne derece özel birisi olduğunu tahmin edebilirsiniz. Sağ olsun O da evlatlarından üstün tutuyor beni ve sevgisini net hissediyorum.. Benim önceki konumda, lise son öğrencisi kaynımın kız arkadaşını yazmıştım.. Tanıştıklarını ve onu kıskandığımı.. Dün mezuniyet dolayısı ile o kızla tanıştık sözlüm ve ben. bütün önyargılarımı kırarak, kendimi kızcağızın yerine koyarak gittim oraya.. Nitekim sıcak karşıladım sarıldım öptüm falan.. Oysa tam tersini bekliyorduk ben de dahil.. Surat asacağımı falan bekliyordu herkes.. Astım mı ? Evet. Ama neden?
Resim çekiliyorduk beraber.. Sonra babam 3 ümüz de çekilelim dedi.. Kız ile aramıza geçti.. Ve ilk kıvılcım orada başladı bende.. Düşününce saçma, ancak duygusal bakınca kırgınlık oluşturan bişeydi bu. Neden aramıza geçti, sadece benim yanımda değildi resim çekilirken soruları patladı beynimde.. Neyse dedim sevdiceğim abartma.. Sözlümü de aldım yanlarından gittim bir sigara içtim çünkü gözlerim doluydu ve ağlamak üzereydim.. Neyse gittik yanlarına tekrar.. Babam sürekli kız ile konuşuyor ve sürekli kızım diyordu.. Bana gelince de ismimle hitap ediyordu.. Fark edilmeyecek gibi değildi.. Kırgınlığım kat kat arttı.. biliyorum gereksiz belki ama inanın elimde değil engel olamıyorum çok duygusala bağladım.. Sonra yemek yiyelim dedik.. Ben de madem öyle beni onun yanındayken ayırdı konuşmadı tavır alırım dedim kendimce.. Ve nitekim aldım.. Bütün yemek boyunca onların gülüşmelerini duydum.. Babam bozulduğumu anladı benimle ilgilenmeye başladı, ancak iş işten geçti.. Hayatta en son isteyeceğim şeydi babama mesafe koymak.. Şuan bunun fikri bile acı veriyor ancak engel olamadım.. Yol boyunca konuşmadım, sorularına kısa cevaplar verdim , şakalarına gülmedim.. Neyse kaynımla kızı okula geri bıraktık indim arabadan kızı öptüm sarıldım bir daha görüşelim bundan birşey anlamadık falan dedim üzerine alınmasın diye.. Olabildiğinde sıcaktım.. Eve dönerken yine konuşmadım.. Çünkü bir tarafla iyi olmak için, beni es geçmişti.. Sözlüm de farketmiş bu durumu o da kızgındı babama.. Evde biraz oturduk giderken "hadi kızım kendine iyi bak " dedi.. Yeni mi aklına gelmişti kızım demek... Kahroldum.. Sadece görüşürüz dedim baba bile diyemedim.. Eve gidene kadar ağladım.. Gece uykumdan uyanıp ağladım hep.. Bencilce itiraf ediyorum,ancak benim ihtiyacım vardı kızım denmesine, benim hakkımdı diyorum içimden..Ne kötü birşey değil mi bunları yanlış bilip engel olamamak..
Bugün aradı ne oldu aramızda diye.. Ben de anlattım özür diledi , fark etmediğini söyledi.. Senin yerin ayrı neden kendini küçümsedin dedi.. Telafi edeceğini söyledi.. Böyle işte kızlar.. Kiminize saçma gelecek, kiminiz belki de beni anlayabilecek.. Engel olamadığım o duygular bunlara sebep açtı.. Araya istemeden soktuğum soğukluk için canım yanıyor... Teşekkürler okuduğunuz için..

Durumun gayet anlaşılır ama bence biraz şımarıkça davranmışsın.

Neticede o babanın bir evladı daha var,diğer kıza da seninle olduğu kadar yakın olmak zorunda.

Bence böyle bir kayın babaya sahip olduğun için şükret,gereksiz yere tavır alıp ipleri koparma.

çok içten yazmışsın anladım ne demek istediğini
baba yerine koymuşsun ama biraz kendini çekmeye çalış yoksa çok üzülürsün
bunu sonu yok ki
bugun o kız oğlunun sevgilisi ama yarın öbür gün o da gelini olacak
sana davrandığı gibi ona da davranacak
babanız da gerçekten iyi biriymiş kendi kızı gibi davranmış size ama takıntı haline getirmeyin
inşallah kurtulursunuz bu düşüncelerinizden

Teşekkür ederim, o kadar haklısınız ki... Aslında çoğu şeyin bilincindeyim.. böyle olmaması gerektiğini, yaptığıımın yanlış olduğunu falan hep biliyorum.. Yazdığım gibi engel olamıyorum.. Hani sevgiliye karşı kıskançlık olsa, bir şekilde frenlenir.. Ancak bu ne farklıymış.. Korkuyorum şuan tatlı geliyor O'na ancak ileride soğur diye.. aynen dediğiniz gibi takıntı bu sanırım.. İnşallah kurtulurum yoksa dediğiniz gibi sonu yok

Bilmiyorum şımarıklık mı bunun adı.. Ama gerçekten nokta kadar kötü amaç gütmüyorum bu duygulara sahip olurken.. Pişman oluyorum.. Elimde değil.. Doğru tabi, öbürüne de öyle olacak.. Ama sanırım kaldıramadım bu kadar erken.. Daha ben doyamadım , hazır değilim paylaşmaya diyeceğim şimdi olmayacak.. bakın işte aklımdan böyle bencilce şeyler geçiyor hep.. Tanıyı da koyuyorum bencillik diye..İyi birşey değil.. Keşke o eksikliği hiç yaşamasaydım da, böylesine sahiplenmeseydim..

Bir baba sevgisine ihtiyacınız olduğunu anlıyorum. Ama nedense yazınızı okurken size hak verecek tek bir kelimeye bile rastlamadım.
Açıkçası sizin başınızdan geçenler baba sevgisinin paylaşılmasından ziyade kıskançlık boyutlarına gelmiş dayanmış.
Bu tür davranışlarınız bir süre sonra karşı taraf için çekilmez olmaya başlar.
Biraz daha olgun davranıp, ona göre hareket ederseniz sonradan üzülmezsiniz.

Tamam duygularını açıkça yazmışsın ama...
Ne kadar kıskanç bi insansın...
Adam neden senin yanına geçsin ki sadece?
Diğer kızda onun gelin adayı.
Tabiki ortaya geçicek..
Böyle tavırlara deli oluyor.
Herkes senin etrafında dönmeyecek seni kızı gibi görmeleri senin etrafında pervane olucakları sadece senle ilgilenecekleri anlamına gelmiyor.
Diğer konunu bilmiyorum ama şu anda okuduğum kadarıyla acayip kıskanç bi insansın böyle devam edersen o aileyi kendinden soğutursun.

Ben zaten haklıyım demiyorum ki... Mantıken iyi birşey değil, gereksiz de diyorum. Ancak içimde yaşadığım o duygusal boyut bana bunları yaptırıyor.. Hemfikiriz konumda yazdım bunları.. Evet bu kıskançlık boyutuna gitti.. Demin bir arkadaşa da söyledim, şuan tatlı geliyor babama bu, ancak ileride soğukluk bile olur diye tedirginim.. Evet, öyle ya da böyle aşmam lazım bunu, yoksa daha çoooook üzülürüm

üzülmek yerine sevinmelisin

seninle ilgilenen düşünen birisi var hem bunu zorla değil içten gelerek yapıyor

bak mesafe koyduğunu farkedip aramış aramızda sorun mu var demiş ne kadar ince birisi ne güzel bi davranış

bütün kötü düşünceleri at kafandan boşu boşuna aranıza soğukluk girmesin ya yarın öbür gün ben bu kadar ince düşünüyorum sevip sayıyorum ama yine de yaranamıyorum derse o zaman daha kötü olmaz mısın

Baba sevgisine muhtaçlıktan çok herkes benim etrafımda dönsün, herkes beni sevsin bencilliği sezdim cümlelerinizde. Kıskançlık çok aşırı boyutlara gelmiş. Olgun ve hanımefendi gibi davranmak lazım. Duygularınızı belli etmeyin çünkü zamanla insanları kendinizden soğutup hiç ilgi görememeye başlayacaksınız. Benim de babam vefat etti. Sizi anlamaya çalışıyorum ama.

Kıskanç bir insan olduğumu sadece babamla olan bu durumumdan mı teşhislediniz? Yapı olsaydı bu, sözlümü de yazardım , kayınvalidemi de yazardım içine onlardan da kıskandım diye.. Kıskançlık karakterimde olsaydı, o kızla da muhattap olmazdım.. Yüzüne bakmazdım, gerekirse kötü muamele ederdim.. Bakın bir insan birisinden kıskanıyorsa, o kişiye de tavır alır.. Ancak ben bunu yapmadım.. Sadece babama istem-dışı tavır aldım.. Haksızım zaten iyi birşey değil.. Ben bu durumdan kurtulmaya çalışmak için akıl almak istedim.. Tamam, bu açıdan değerlendirme yaptınız eyvallah, peki beni anlamaya çalışsaydınız kötü mü olurdu? Savunun beni poh pohlayın demiyorum..

ben seni anladım. sen insanların en derinde kendi kendine yaşadığı, kendine bile itiraf edemediği hisleri burada paylaşmışsın.

sadece babanı kaybettiğinden, bunu genelden daha yoğun yaşıyosun. yaptığının doğru olmadığının farkındasın. ama engel olamıyosun.

bence kendi kendine telkinle bu durumu aşabilirsin. tek kardeş misin?

Haklısınız..Sevinmem lazım.. Gerçekten çok iyi bir insan. Bana karşı bu düşünceleri kırılsın istemem.. Doğru diyorsunuz öyle de düşünebilir ileride.. Umarım çözerim bu durumumu..

Beni tanısanız, gerçekten aslında bencil birisi değilim.. Demin de yazdığım gibi herkes etrafımda dönsün desem, kayınvalidemi de eklerdim bu yazıma.. İnanın saçmalık olduğunu düşünüyorum ve son vermek bu düşüncelere..

Öyleyse benden sana bir abla tavsiyesi, hemen bir uzmana git ve bu duygularını anlat, bir an önce kurtulmaya bak. Cidden bu tavırlarınla sevdiklerini bir müddet sonra canından bezdirirsin.
Bunu aşmanın en garantili yolu uzman bir doktordan geçer.

Teşekkür ederim anladığın için beni. Evet bunu telkin etmem lazım kendime.. Mesela dün ilk o düşünceler geçtiğinde kafamdan, saçmalama dedim kendime ve engel oldum tatsızlık yaratmamak adına bir süre ortamdan ayrıldım.. Ama işte genel günde yapamadım bunu Yok, 3 kız kardeşiz biz 2 ablam var ben en küçükleriyim.

Bende babamı kaybettim 2 yaşında.
Ama bu şekilde davranmam için bi sebep değil bu...
Baba sevgisi görememek bu tür davranışlara yol açar mı bilmem.
Bende açmadı. Bu birazda karakterle alakalı bi durum sanırım.
Ayrıca karakterimde kıskançlık olsaydı kızla konuşmazdım etmezdim yüzüne bakmazdım dedin ama böyle bi durum söz konusu bile olamaz bence. Siz bunları yapmasanız bile içten içe kıskanabilirsiniz. Ki öylede olmuş sıcak davranmaya çalıştım vs dediniz çünkü.
Ayrıca bu yaptığının yanlış bir şey olduğunu bildiğine göre kendine engel olup bu tavrı ortadan kaldırabilirsin.

Beni tanısanız, gerçekten aslında bencil birisi değilim.. Demin de yazdığım gibi herkes etrafımda dönsün desem, kayınvalidemi de eklerdim bu yazıma.. İnanın saçmalık olduğunu düşünüyorum ve son vermek bu düşüncelere..[/QUOTE]

Babasızlık çok zor, çok büyük acı. Demek ki sizde bıraktığı hasar daha farklı olmuş. Burbuk hanımın dediği gibi en iyisi uzman yardımı olacak sanırım. Adamcağız bu tavırlardan usanır ve kendini tamamen geri çekerse daha büyük sıkıntı olacak sizin için bence [/COLOR]

Sanırım öyle olmalı.. :44: Tek başıma aşabilir miyim emin değilim.. Olsa bile kalıcı olur mu çözüm bilmiyorum.. Uzman birinden yardım alacağım o halde. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

seni anlamaya çalışıyorum canım ama bu şekilde düşünürsen sen üzülürsün. sonuçta o insanın başka evlatları, gelinleri de olacak. kıskançlık yaparak bi süre sonra kendinden uzaklaştırırsın gibime geliyo. yani başta özür diler, ilgilenir senle ama öz baba bile bi süre sonra yapmayabilir. kıskançlık sıkabilir.

Sana çok içten bir tavsiyede bulunacağım, bir an evvel bu kıskançlığın sebebiyle bir uzman desteği almalısın. Önceki konunu da hatırlıyorum. Eğer bu kıskançlık huyunu yenemezsen ileride evliliğinde de çok üzülürsün, "benim çocuğumu daha çok sevmeli, benim evime daha çok gelmeli" diye diye kendini yıpratırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…