Elimde para tutamama gibi bir derdim var.

bireysel emeklilik yaptır ,

direk maaşından kessilsin , yada biryere borca gireceksin heray ödeme yapacaksın ,

ben şöyle yapardım tanıdıgım kuyumcudan 2 çeyrek alrım biri öder ibri borca kalır , d,ğer ay borcu kapatır bir çeyrek daha alırım ,
böyle böyle çoookkk para altın biriktirdim ,

ki kadın dediğin biraz tutumlu olmalı , herzaman daima bir köşesinde parası olmalı

Hanımlar Merhaba,

Özel sektörde çalışan biriyim, maaşım ortalama bir rakam. Aileye destek ve kendi evimin giderleri dışında elime bir miktar para kalıyor. Bekarım bu arada. Ancak benim şöyle bir sorunum var ki alışveriş delisiyim sanırım. Hasta da olabilirim. Maaş yatar yatmaz ödemeleri yaptıktan sonra hemen online alışveriş sitelerinde buluyorum kendimi. Çok şükür ihtiyacım olan bir şeyde yok. Mont, bot vs hepsinden çeşit çeşit var. Biliyorum çok gereksiz harcama yapıyorum, fuzuli, israf.. Ama kendimi durduramıyorum. Şu renkten de olsun, bu da çok güzel diye diye ay sonunda 0'ım. Üstelik birikim asla yapamıyorum. 3 yıllık çalışma hayatımda hiç kenara koyamadım. Bana ne önerirsiniz? Ne yapmalıyım. Hakikaten ay sonunda zorlanıyorum ve battıkça batıyorum..
Ay başlığı okuyunca gerçekten elinize para alıp tutamıyosunuz sandım ben 😄 hani takıntı gibi bi şey zannettim.

Evet. Üstelik minimalizm üzerine belgeseller izleyip, sade yaşama özenen biriyim. Kendi içimde çelişiyorum resmen :) İnternet bankacılığında kontrol bende olduğu için bozdurmamda çok zor olmuyor :) Başımı nerelere vursam bilemedim.
O zaman fiziki altın alsanız, kuyumcuya gidip bozdurmaya üşenirsiniz (hatta bankada kasa kiralayarak orada saklarsanız daha da zahmetli olur bozdurması) ya da vadeliye yatırsanız, bir de ben ziraatte harcama kısıtlama seçeneği gördüm, öyle bir şey de deneyebilirsiniz.

Ben sildim ama bu seferde googleden giriyorum 😂
Bu siteleri engellemek lazım bence, ben de 7/24 giyim mobilya züccaciye mağazalarına bakıyorum. Pinterest'e sarmıştım bir ara dekorasyon ve giyim içeriklerine, özellikle. Harcayacak para yok neyse ki şu an :halay:ama vakit, enerji harcıyorum ben de :KK70:

Benim de huyum harcamak için biriktirmek. Yıllardır olan bir öğrenci alışkanlığı diye düşünüyorum. Zamanla alınacak şeylerin fiyatını arttırarak birikimi de büyütmeyi planlıyorum :KK53:

Hem de nasıl yeniyor :KK43: :KK70:
Ay sorma ne boğazım duruyordu ne alışverişim 🤣 Para nereye gitti ki diye sinir olurdum. Kafam attı sildim alışveriş uygulamalarını, yemek sepetini vs. Ben de her şeyi ödeyip, faturaları yatırıp, aylık masrafı ayırıp, kalanla altın yapıp kenara koydum. Öyle olunca yenmiyor. Öyle öyle birikiyor. Cidden tavsiye ederim. Hep de kazandırıyor özellikle uzun vadede. Annem çok yamandır, senelerdir altın yapar; sırf altınları bir daire parası etti.

En populer alisveris sitesi t....yol da bile altin satan kuyumcu var. Online alacaksan oradan alabilirsin. En meshuru tu.. kuyumculuk diye. Guvenilir, eminim. Kendine ufak surprizler yap her ay bir altin siparis ver 🤣

Hanımlar Merhaba,

Özel sektörde çalışan biriyim, maaşım ortalama bir rakam. Aileye destek ve kendi evimin giderleri dışında elime bir miktar para kalıyor. Bekarım bu arada. Ancak benim şöyle bir sorunum var ki alışveriş delisiyim sanırım. Hasta da olabilirim. Maaş yatar yatmaz ödemeleri yaptıktan sonra hemen online alışveriş sitelerinde buluyorum kendimi. Çok şükür ihtiyacım olan bir şeyde yok. Mont, bot vs hepsinden çeşit çeşit var. Biliyorum çok gereksiz harcama yapıyorum, fuzuli, israf.. Ama kendimi durduramıyorum. Şu renkten de olsun, bu da çok güzel diye diye ay sonunda 0'ım. Üstelik birikim asla yapamıyorum. 3 yıllık çalışma hayatımda hiç kenara koyamadım. Bana ne önerirsiniz? Ne yapmalıyım. Hakikaten ay sonunda zorlanıyorum ve battıkça batıyorum..
Yaşınızı bilmiyorum ama keşke madem bi miktar elinize kalıyor altın dolar vs bir şey alsanız. İleri de yol su elektrik olarak size kalır..

Hanımlar Merhaba,

Bir tane gram al gerisini harca kuzum. Çünkü bir anda insan biseylerden kesince de çok mutsuz oluyor. Alışveriş güzeldir ama birikim dhaa da güzel. Çeyrek de alabilirsin. Geri eline ne kalıyorsa hemen harca 😀

Erkek kardeşim elinde para tutamayan biri.
Serbest avukat, eline para geçince bana veriyor onun adına benim hesabımda birikiyor.
Hastalık, ev-araba vb alma durumu olmadıkça oradan bana para verme dedi vermiyorum ben de.
Ama o kadar alışmış ki elinde para tutmamaya, ‘sana lazım olduğunda çekip kullan’ diyor garibim.
Ne çekerim, ne ona veririm 5 yıldır parası bende birikiyor.

Hanımlar Merhaba,

Ay benden bı tane daha varmış. 3 sene oldu bende işe gireli kenarda param yok ama çeyizlerimin hepsini aldım. beyaz eşylarımı da aldım. tel taktırdım dişlerime bir de kyk borcumu odedim ama kenarda birikmişim yok. kara kara düşünüyorum napsam diye. zaten her ay evlenen cocuk yapan arkadaşlarıma hediye almaya maaşım yetmiyo.

Ay benden bı tane daha varmış. 3 sene oldu bende işe gireli kenarda param yok ama çeyizlerimin hepsini aldım. beyaz eşylarımı da aldım. tel taktırdım dişlerime bir de kyk borcumu odedim ama kenarda birikmişim yok. kara kara düşünüyorum napsam diye. zaten her ay evlenen cocuk yapan arkadaşlarıma hediye almaya maaşım yetmiyo.
Canım bende çeyiz bile yok :D hala bitiğim... bak 3 ay geçmiş. Hala bir şey yok ortada :(

Huyunuzu biliyorsunuz, paranız elinizde durmayacak, ay başında telef olmadan ciyak ciyak elinizden kaçacak, başka türlü olmaz. 😅

Düşük faizli bir ev kredisi imkanınız var mıdır, kesin çözüm. Olmadı bankaya dilekçe verin, her ay başında otomatik bir tutarı sizin erişemeyeceğiniz (bknz anne) bir hesaba aktarsınlar. Bu da olmazsa iş yerine annenizin hesabını verin, size belli bir tutarı her ay aktarsın. Çözümü çok

Maaşı alır almaz birikime bir miktar atın ve o miktar yok gibi davranın

Elinize gelen bütün bozuk paraları kumbaraya atın

Excel tutun. Gereksiz masrafın yekununu göreiblirsinz böylece

Hanımlar Merhaba,

Birikim yapmak istiyorsanız maaşınızi aldığınız gün kenara para koyacaksınız, sonra kalanla idare edeceksiniz. Birikim ay sonu elde kalan parayla yapılmaz, maaş alındığı gibi yapılır. Maaşı alır almaz 1 çeyrek altın ya da 1 gram altın alıp kenara koyun. Döviz de olabilir.

Para biriktirmek için bir hedef belirlemek sizi motive edebilir. Mesela biz araba almak için biriktiriyorduk. Sonra umreye gitmek için biriktirdik. Tabi biriktirirken fuzuli olan şeylerden kıstık.
Online alışveriş yapmıyorum daha doğrusu yapamıyorum. Bikac defa aldım bsyler bana küçük geldi bedeni büyük sseçmme rağmen eşime büyük geldi sonra geri gönder fln. Alacağım şey olunca gidip deneyip alıyorum.
Zten çeşit çeşit kıyafetim yok çok fazla. Genelde kış ve yazın yaptığım alışveriş olur. Onda da kilo aldığım için olmayan kıyafetlerm olduğu için yaparım.

Siz de maaş yatınca sizi mutlu edecek bir hedef belirleyip onun için biriktirebikirsiniz

Back
X