Kızlar merhaba, herkes toplandıysa başlıyorum anlatmaya. Geçen yıl bu pandemi dolayısıyla, devlet bankaları ihtiyaç kredisi verdi bildiğiniz üzere. Bende 5 bin tl çektim(bir kredi kartım vardı onu kapatırım niyetiyle) 6 ay sonra ödemeli. Tabi ben orada bir karıştırmışım olayı. İşlemleri internet üzerinden yaptığımdan dolayı.. Benim niyetim 6 ay sonra geri ödemeli ya hesapta 6 ay sonrada 7 taksitle kapatırım dedim 7 vadeyi seçtim. Meğersem o zaten 6 sonra olduğu için ben 7'yi seçince 6 ayın sonunda tek taksitle ödeyeceğim. İstediğim gibi olmadı anlayacağınız. Neyse bu da tamam :) Tabi ben kredi kartını falan kapatamadım o parayı bir güzel yedim. 6 ayın sonunda ödeme geldi çattı. Hadi bi kredi çekiyim hem o kapatamadığım kredi kartını kapatırım hem de bu krediyi öderim dedim. 10.000 tl çektim. Bana kredi veren banka da keşke vermeseymiş :) O parayı da bir güzel yedim... Şimdi o 5.000lik çektiğim krediyi gecikme faiziyle her ay 1000 tl yatırarak ödüyorum. Allahtan çok faiz işlemiyor. 2.000 Tl kaldı. Diğer çektiğim kredi de 800 tl. E bunun yanında benim temel ihtiyaçlarım var. Barınma,ısınma, yeme-içme ve aileye destek gibi.. Kasım ayından bu yana üzerime tek bir parça kıyafet almadım. Çünkü anca bu borçları kapatıyorum ve ay sonuna o kadar zor çıkıyorum ki... Bazen çıkamıyorum tabi.

Ah kızlar.. Ben böyle bir derdin içine düştüm ki sormayın. Erkek arkadaşım dahil hiçbir eşime dostuma, aileme bu durumu anlatamıyorum. Çünkü parayı çar çur ettim. Hasta gibiydim bir ara. Deli gibi kıyafet, parfüm vs alıyordum. Akıllandım. Ama çok acı oldu.