Elimde para tutamama gibi bir derdim var.

Canım bende çeyiz bile yok :KK70: hala bitiğim... bak 3 ay geçmiş. Hala bir şey yok ortada :KK43:
Ben senin evli ve beş yıldır çalışan memur versiyonunum. Ha birde çocuğum yok. Asla para durmaz elimde. Üç banka kattıklardan birinin nakit avansı 3000 lira. -3000 de duruyor faizini ödüyorum bekletiyorum. Kredi kartıma (6 bin liralık) haciz gelince tek seferde ödedim kapattım. Şimdi de maaşım yatıyor en geç 17 sinde elimde yol param evin yemek parası fatura parası falan kalıyor. Ben sana söyleyeyim. Biz düzelmeyiz :mapus:

Canım bende çeyiz bile yok :KK70: hala bitiğim... bak 3 ay geçmiş. Hala bir şey yok ortada :KK43:
ay o kadar mesajın birinde belki söylenmiştir ama ben çözümü bazen alışverişi yapıp sonra kargoya verilmeden iptal etmekte buluyorum. ya da eskiden çok da beğenmediğim ürünü iade etmeye üşenirdim, artık elime geçen kıyafet vb. hayal ettiğim kadar güzel değilse/bedenime uymazsa üşenmeyip iade ediyorum. bir tek kitap konusunda alışkanlığımı bırakamadım, hele de referans kitapları aldıkça alıyorum ancak pandemi döneminde 0 kozmetik aldım örneğin, taş çatlasa da 5 parça spor kıyafeti. çıkacak yer olmayınca heves de kalmadı.

Ödemeleri yaptıktan sonra bütçeye göre 500-700 hemen altın hesabına yatırın.

Ondan sonra da ne alıyorsanız alın en azından kenara atmış olursunuz

Ha ay sonunda da sıkıştım bozdurayım derseniz boşuna olmuş olur.

Biraz dirayetli olmaya çalışın

Hanımlar Merhaba,

Özel sektörde çalışan biriyim, maaşım ortalama bir rakam. Aileye destek ve kendi evimin giderleri dışında elime bir miktar para kalıyor. Bekarım bu arada. Ancak benim şöyle bir sorunum var ki alışveriş delisiyim sanırım. Hasta da olabilirim. Maaş yatar yatmaz ödemeleri yaptıktan sonra hemen online alışveriş sitelerinde buluyorum kendimi. Çok şükür ihtiyacım olan bir şeyde yok. Mont, bot vs hepsinden çeşit çeşit var. Biliyorum çok gereksiz harcama yapıyorum, fuzuli, israf.. Ama kendimi durduramıyorum. Şu renkten de olsun, bu da çok güzel diye diye ay sonunda 0'ım. Üstelik birikim asla yapamıyorum. 3 yıllık çalışma hayatımda hiç kenara koyamadım. Bana ne önerirsiniz? Ne yapmalıyım. Hakikaten ay sonunda zorlanıyorum ve battıkça batıyorum..
Kredi kartı limitini düşür
Maaşından para ayır desem ise yaramaz çünkü online alışverişi kartla yapıyorsun sonuçta maaşın gelince iş işten geçmiş oluyor. Ben bekarken az harcamak isteyince kart limitimi dusururdim.

Hatta kredi kartink tamamen iptal et. İnternet alışverişleri için banka kartını kullan. Banka kartında atıyorum 500 TL olsun, üstünü yatırım hesabına aktar altın vs al , banka kartındaki TL hesabındaki bakiye bitince istesen de bişey alamayacaksin. Birkaç ay sonra yatırım hesabındaki bakiye birikince çok hoşuna gidecek vazgecemeyeceksin birikimden.

Yok ben onu beceremem onu da harcarim dersen bireysel emeklilik hesabı aç maaşından otomatik kesilsin, yine kredi kartıni iptal et sadece banka kartı ile alışveriş yap. Mesela her ay 1500 TL bireysel emeklilik hesabına kesilsin maaşın 1500 daha az geçer eline

Altın hesabına yatırmak çözüm olmayabilir bozdurması çok kolay çünkü. Zaten daha önce bunu yapıp bozdurduğunuzu söylemişsiniz. Kuyumcudan alın elinizde gerçek altın olduğu zaman bozdurmaya kıyamazsınız

Birikim hesabı açın vadeli baş biriktir diye bir şey var mesela benim kullandığım bankada oraya 1 TL tanimladim her gün basıyorum belki 1 ay için 30 TL küçük bir sayı ama önümüzdeki ay 2 TL sonraki ay 3 TL yapa yapa alışacağım. Hem gözüme küçük geliyor hem de ufakta olsa para birikiyor

Minimalist hayatlari arastirin tavsiyem. Ben yillardir oyle yasiyorum,evim gardirobum bombos,sadece en kalitelilerinden az az aliyorum cok mutluyum. Hem cebim nefes aliyor hem evim. Alisveris siteleri sizler gibi parasini carcur edenler sayesinde ayakta kaliyor valla ;)

Evet. Üstelik minimalizm üzerine belgeseller izleyip, sade yaşama özenen biriyim. Kendi içimde çelişiyorum resmen :) İnternet bankacılığında kontrol bende olduğu için bozdurmamda çok zor olmuyor :) Başımı nerelere vursam bilemedim.
Altını da bozduruyorsanız bireysel emeklilik yapın, onu bozdurmak zor oluyor bankaya git gel :)) ben küçük miktar için anlaştım ben maaşı görmeden kesiyorlar, 7 yılda iyi birikmiş orada. Bozdurmak için uğraşmıyor insan bankaya gidip. Zaten 3 yıl bozamıyorsun çok zarar ediyorsun.

Soyle dusun, sen elindeki parayi verdigin zaman karsindaki cebini dolduruyor ama senin cebin bosaliyor.

Allah korusun yarin issiz kalsan, markete gidip kasiyerden 2 liralik ekmegi allah rizasi icin istesen seni kapi disari eder. Dolmusa param yok desen seni asagi indirir.
Neden ihtiyacin olmayan seyleri alarak milleti zenginlestirip, kendini fakirlestiriyorsun? 😁

Bence araba alın , biraz faizi yüksek olur evet ama satınca en azından elinize güzel bir para kalır . Bizim Temmuzda 110k aldığımız araba şimdi 160k olmuş . Ya da ihtiyaç kredisi çekin toplu halde elinize para geçsin ve altın hesabına yatırın ve unutun . Sonrasında krediyi ödersiniz hem altından kazanmış olursunuz hem de para birikmiş olur . 5-6 seferden sonra birikenleri de başka bir şeye aktarabilirsin. Ev alırsın veya arsa alırsın .

Ben senin evli ve beş yıldır çalışan memur versiyonunum. Ha birde çocuğum yok. Asla para durmaz elimde. Üç banka kattıklardan birinin nakit avansı 3000 lira. -3000 de duruyor faizini ödüyorum bekletiyorum. Kredi kartıma (6 bin liralık) haciz gelince tek seferde ödedim kapattım. Şimdi de maaşım yatıyor en geç 17 sinde elimde yol param evin yemek parası fatura parası falan kalıyor. Ben sana söyleyeyim. Biz düzelmeyiz :mapus:
Daha beteri var dostum.. o da ben. Kızlar ben bir halt yedim ki sormayın. Kimseye anlatamıyorum, size anlatayımda içim rahatlasın. Sabah anlatırım. Herkesleri dinlemeye beklerim. Çekirdeğinizide alın gelin :)

Hanımlar Merhaba,

Özel sektörde çalışan biriyim, maaşım ortalama bir rakam. Aileye destek ve kendi evimin giderleri dışında elime bir miktar para kalıyor. Bekarım bu arada. Ancak benim şöyle bir sorunum var ki alışveriş delisiyim sanırım. Hasta da olabilirim. Maaş yatar yatmaz ödemeleri yaptıktan sonra hemen online alışveriş sitelerinde buluyorum kendimi. Çok şükür ihtiyacım olan bir şeyde yok. Mont, bot vs hepsinden çeşit çeşit var. Biliyorum çok gereksiz harcama yapıyorum, fuzuli, israf.. Ama kendimi durduramıyorum. Şu renkten de olsun, bu da çok güzel diye diye ay sonunda 0'ım. Üstelik birikim asla yapamıyorum. 3 yıllık çalışma hayatımda hiç kenara koyamadım. Bana ne önerirsiniz? Ne yapmalıyım. Hakikaten ay sonunda zorlanıyorum ve battıkça batıyorum..
Borca girmenizi öneririm çünkü borca sadıksınız. Bir arsa araba falan alın. Kredilerini öder gidersiniz

9 yıllık memur versiyonunuz geldi :)

Ben de böyleydim. Sonra 1 sene önce hem bi zeytin bahçesi, hem ev hem araba aldım hepsi kredi. Şimdi maaş yatınca hepsinin taksidi çekiliyo oh miss :)
Eksi hesaplarımdan sadece 1 tane bıraktım hepsini kapattım. Kredi kartımdan kurtulamıyorum ama en azından maaşımdan yüksek gelmiyor aylık borcu.

Ben de böyleydim. Sonra 1 sene önce hem bi zeytin bahçesi, hem ev hem araba aldım hepsi kredi. Şimdi maaş yatınca hepsinin taksidi çekiliyo oh miss :)
Eksi hesaplarımdan sadece 1 tane bıraktım hepsini kapattım. Kredi kartımdan kurtulamıyorum ama en azından maaşımdan yüksek gelmiyor aylık borcu.
Dün akşam bu konu üzerine kredi çekip şimdiki dünya faizi ödeyemem de çekilişle araba veren yerlerden birine girmeye karar verdim. Bu mesajı tabletten yazıyorum. Onbeş sekme falan var açık. Biri ikisi sözlük haber sitesi falan. Kalanı ayın 15 i için beni bekleyen minnoşlar :KK48: Borçlanmadan adam olmam yeminle. Yalnız siz de yatırım dünyasına Allah ne verdiyse dalmışsınız maşallah:KK9:

Bir dönem bunu da yaptım arkadaşım. Sonra bozdurdum yine yedim. Hastayım ben hasta net yani :KK70: ağlanacak halime gülüyorum. Farkında olup bir şeyde yapmıyorum.

Ihtiyac olmayan seyleri almak gercekten hastalik. Terapi dusunmez misiniz, icinizde bastirdiginiz biseyler var gibi...

Bize zeytin bahceni anlatir misin 😇😇
Zeytinlik büyülü bisey, masal diyari gibi 😍

Kızlar merhaba, herkes toplandıysa başlıyorum anlatmaya. Geçen yıl bu pandemi dolayısıyla, devlet bankaları ihtiyaç kredisi verdi bildiğiniz üzere. Bende 5 bin tl çektim(bir kredi kartım vardı onu kapatırım niyetiyle) 6 ay sonra ödemeli. Tabi ben orada bir karıştırmışım olayı. İşlemleri internet üzerinden yaptığımdan dolayı.. Benim niyetim 6 ay sonra geri ödemeli ya hesapta 6 ay sonrada 7 taksitle kapatırım dedim 7 vadeyi seçtim. Meğersem o zaten 6 sonra olduğu için ben 7'yi seçince 6 ayın sonunda tek taksitle ödeyeceğim. İstediğim gibi olmadı anlayacağınız. Neyse bu da tamam :) Tabi ben kredi kartını falan kapatamadım o parayı bir güzel yedim. 6 ayın sonunda ödeme geldi çattı. Hadi bi kredi çekiyim hem o kapatamadığım kredi kartını kapatırım hem de bu krediyi öderim dedim. 10.000 tl çektim. Bana kredi veren banka da keşke vermeseymiş :) O parayı da bir güzel yedim... Şimdi o 5.000lik çektiğim krediyi gecikme faiziyle her ay 1000 tl yatırarak ödüyorum. Allahtan çok faiz işlemiyor. 2.000 Tl kaldı. Diğer çektiğim kredi de 800 tl. E bunun yanında benim temel ihtiyaçlarım var. Barınma,ısınma, yeme-içme ve aileye destek gibi.. Kasım ayından bu yana üzerime tek bir parça kıyafet almadım. Çünkü anca bu borçları kapatıyorum ve ay sonuna o kadar zor çıkıyorum ki... Bazen çıkamıyorum tabi. :( Ah kızlar.. Ben böyle bir derdin içine düştüm ki sormayın. Erkek arkadaşım dahil hiçbir eşime dostuma, aileme bu durumu anlatamıyorum. Çünkü parayı çar çur ettim. Hasta gibiydim bir ara. Deli gibi kıyafet, parfüm vs alıyordum. Akıllandım. Ama çok acı oldu.

Kızlar merhaba, herkes toplandıysa başlıyorum anlatmaya. Geçen yıl bu pandemi dolayısıyla, devlet bankaları ihtiyaç kredisi verdi bildiğiniz üzere. Bende 5 bin tl çektim(bir kredi kartım vardı onu kapatırım niyetiyle) 6 ay sonra ödemeli. Tabi ben orada bir karıştırmışım olayı. İşlemleri internet üzerinden yaptığımdan dolayı.. Benim niyetim 6 ay sonra geri ödemeli ya hesapta 6 ay sonrada 7 taksitle kapatırım dedim 7 vadeyi seçtim. Meğersem o zaten 6 sonra olduğu için ben 7'yi seçince 6 ayın sonunda tek taksitle ödeyeceğim. İstediğim gibi olmadı anlayacağınız. Neyse bu da tamam :) Tabi ben kredi kartını falan kapatamadım o parayı bir güzel yedim. 6 ayın sonunda ödeme geldi çattı. Hadi bi kredi çekiyim hem o kapatamadığım kredi kartını kapatırım hem de bu krediyi öderim dedim. 10.000 tl çektim. Bana kredi veren banka da keşke vermeseymiş :) O parayı da bir güzel yedim... Şimdi o 5.000lik çektiğim krediyi gecikme faiziyle her ay 1000 tl yatırarak ödüyorum. Allahtan çok faiz işlemiyor. 2.000 Tl kaldı. Diğer çektiğim kredi de 800 tl. E bunun yanında benim temel ihtiyaçlarım var. Barınma,ısınma, yeme-içme ve aileye destek gibi.. Kasım ayından bu yana üzerime tek bir parça kıyafet almadım. Çünkü anca bu borçları kapatıyorum ve ay sonuna o kadar zor çıkıyorum ki... Bazen çıkamıyorum tabi. :KK43: Ah kızlar.. Ben böyle bir derdin içine düştüm ki sormayın. Erkek arkadaşım dahil hiçbir eşime dostuma, aileme bu durumu anlatamıyorum. Çünkü parayı çar çur ettim. Hasta gibiydim bir ara. Deli gibi kıyafet, parfüm vs alıyordum. Akıllandım. Ama çok acı oldu.
Akıllandım derken istesen de alamıyorsun kendini frenlemiyorsun dikkatini çekerim :KK48:

Kızlar merhaba, herkes toplandıysa başlıyorum anlatmaya. Geçen yıl bu pandemi dolayısıyla, devlet bankaları ihtiyaç kredisi verdi bildiğiniz üzere. Bende 5 bin tl çektim(bir kredi kartım vardı onu kapatırım niyetiyle) 6 ay sonra ödemeli. Tabi ben orada bir karıştırmışım olayı. İşlemleri internet üzerinden yaptığımdan dolayı.. Benim niyetim 6 ay sonra geri ödemeli ya hesapta 6 ay sonrada 7 taksitle kapatırım dedim 7 vadeyi seçtim. Meğersem o zaten 6 sonra olduğu için ben 7'yi seçince 6 ayın sonunda tek taksitle ödeyeceğim. İstediğim gibi olmadı anlayacağınız. Neyse bu da tamam :) Tabi ben kredi kartını falan kapatamadım o parayı bir güzel yedim. 6 ayın sonunda ödeme geldi çattı. Hadi bi kredi çekiyim hem o kapatamadığım kredi kartını kapatırım hem de bu krediyi öderim dedim. 10.000 tl çektim. Bana kredi veren banka da keşke vermeseymiş :) O parayı da bir güzel yedim... Şimdi o 5.000lik çektiğim krediyi gecikme faiziyle her ay 1000 tl yatırarak ödüyorum. Allahtan çok faiz işlemiyor. 2.000 Tl kaldı. Diğer çektiğim kredi de 800 tl. E bunun yanında benim temel ihtiyaçlarım var. Barınma,ısınma, yeme-içme ve aileye destek gibi.. Kasım ayından bu yana üzerime tek bir parça kıyafet almadım. Çünkü anca bu borçları kapatıyorum ve ay sonuna o kadar zor çıkıyorum ki... Bazen çıkamıyorum tabi. :KK43: Ah kızlar.. Ben böyle bir derdin içine düştüm ki sormayın. Erkek arkadaşım dahil hiçbir eşime dostuma, aileme bu durumu anlatamıyorum. Çünkü parayı çar çur ettim. Hasta gibiydim bir ara. Deli gibi kıyafet, parfüm vs alıyordum. Akıllandım. Ama çok acı oldu.
Yedim derken ne yaptın bu kadar parayı çok şaşırdım durumuna gerçekten. 800 tl ödediğin kredinin kaç ayı kaldı? Diğeri 2 ay kalmış sanırım.

Şimdiden bir plan yapman lazım. Çalışıyorsun emeğine yazık oluyor böyle

Back
X