- 20 Haziran 2024
- 1.233
- 1.340
- 48
- 48
- Konu Sahibi Neolacaksimdibuis
mesaj tekrarı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
amasadece fikir olarak soruyorum:
şimdi kimse beni linçlemesin ama galiba açık ilişki denen şeyi bu kadar garipsemesek (ben de garipseyen ve karşı olan biriyim yanlış anlaşılmasın ) sanki sizin durumunuzda olan çiftler için ideal olacakmış gibime geliyor? yanlış düşünüyor da olabilirim.
böyle evliliklerde bu olsa sorunlar çözülür mü acaba? merak ediyorum. adam da kadın da gitsin birileriyle takılsın ama rahatları bozulmasın
sanırım sadece böyle durumlarda mantıklı olabilir bu
tekrar ediyorum, sadece objektif biçimde sesli düşünüyorum, açık ilişki savunan biri değilim
hiç yaşamadım da
ama şu konuyu okuyunca bi aklıma gelmedi değil yani
dövmeyin beni![]()
Ayrılık sonrası oluşan zorluklara hazır değilsiniz,bir eliniz yağda bir eliniz baldayken kenara köşeye parada atmamışsınız .Boşanma fikri sadece kafanızda eylemlerde bulunmamış plan bile yapmamışsınız.Yani boşanmaya asla ama asla hazır değilsiniz.Akliniza getirip anlık rahatlama yaşıyorsunuz Bıçak kemiğe dayanmamış.Ben bu durumdaki hemcinslerime genelde bosanin hayat sizin bir kere geliyorsunuz diyorum,ama siz buna hazır değilsiniz, çocuklarıda perişan etmeyin.İlerisi için şimdiden plan yapin çocuklarda biraz daha büyüsün öyle bosanin, boş boş macera aramayın....İhanet olsa inan durmam bende , elle tutulur bi nedenim yok gibi duruyor şu an .
Arkadaşıma anlattım şımarıklık etme deli misin diyor . Yarın çocuklar neden babamla değilim dese , kendin için mi sadece dese ..
Keşke önce ben , diyebilen bi insan olabilseydim .
Sanırım hala hazır değilim
sevgililik için nasıldır bilemiyorum ama evlilik için kesinlikle o anlama geliyor bence deYargılamıyorum ama bana açık ilişki şöyle geliyor; “hayatı istediğim gibi yaşamaya cesaretim yok, kılıfını bulup konforumdan olmayayım”
ama
Seni anlıyorum tutku arayışın var muhtemelen eşin de bu konuda pasif kalınca inatlaşma olmuş gibi görünüyor, birbirinizden bekliyorsunuz. Bence birbirinizle randevulaşın bazen çiftler böyle yapıyor. Sanki flört ediyormuş gibi..Merhabalar gecenin bir yarısı konu açacak kadar düşünüyorum yine çözemediğim gidip geldiğim yıllanmış konum..
15 yıldır evliyim , 2 çocuk var maddi durumunuz oldukça iyi , kadrolu bir işim olmasa da ,işssizckalmayacak bi sektördeyim .taşı sıksam suyu çıkar . Şu an çalışmıyorum
Evde harcamalarıma karışılmaz , kredi kartım sınırsız nereye ne harcadım sorulmaz
gitmeme gelmeme karışılmaz , cok savruk biri değilim eşim benden çok harcar .
Fakat mutsuzum .
İçimde koca bi boşluk . Ev arkadaşlığına dönmüş bir ilişki .
2 kere boşanmadan döndük . İşkolik idi yıllardır yalnızdım çocuklar küçüktü , onlarla uğraşırken tek derdim yardımcı ol yoruluyorum idi , çocuklar büyüdü farkına vardım . Varlığı yokluğu bir artık . Artık işkolik değil ama farketmiyor.
Cinsel hayatımız yıllardır yok , önceleri işten güçten çocuktan idi
şimdi ben istemiyorum .
Ki o imâsını yapıyor ama zorlamıyor .
yıllardır çok düşkün bi adam değilmişte zaten .
Tam herseyi sildim bitireceğim bu sefer bir hastalığa yakalandı milyonda bir olan , kortizon ve akıllı ilaç tedavileri oluyor . Şimdi hiç bırakıp gidilmiyor
Ama içimde bambaşka bi kadın var benim yıllardır görmezden gelmişim , bırakıp gitsem vicdansızlık gitmesem kendime haksızlık .
Dövmüyor , sövmüyor , elinden geldiğince ilgili aldatmıyor . Dışardan bakınca belki de başkalarının imrendiği hayatı yaşıyorum
Bırakıp gidip pişman olmaktan korkuyorum . Çocuklara haksızlık yapmaktan korkuyorum ne içinndese , bunun için mi ayırdın bizi ( şehir değişikliği mecburi maalesef )dese verecek cevabım yok gibi .
Boşanıp pişman olan var mı , yoksa bir kere geliyorum bu hayata bee diyip hadi bi cesaret mi .
şartlarınız çok güzel, şu an yerinizde olmak isteyen binlerce kadın var.Çok teşekkür ederim , gerçekçi düşünmem lazım , çünkü yıllardır böyle yaşıyorum önce ben diyemeyen bi yapım var..
Bir hayale kapılıp tepetaklak olup pişmanlıklar için yüzmek istemiyorum , her adımım sağlam olup sonrasında pişman olmak yerine oh be zamanı şimdiymiş demek istiyorum
Tamam .Rahatlık var diye mi boşanmıyorsun, sevmediğin adamla evli kalıyorsun? Allah ıslah etsin sizi. Umarım kocanız iyileşir ve sizden boşanır gerçekten sevileceği bir evlilik yapar. Sizinki şımarıklık değil şuursuzluk. Ya kocanı sevmeyi öğren yada boşan.
Bi kaç kere bu fırsatı kaçırdım aslında ailem bile şey demişti çok bile dayandın . Boşan gelKocası avukat olan (adamın işleri oldukça iyi) bir arkadaşım var. Tıpkı sizin hayata benziyor yaşantısı. Adam işi gereği, inanılmaz yoğun, kadının konfor alanı oldukça iyi, sizin gibi. Adamın çalışmaktan sosyal hayatı bile yok. Adamı, Türkiye'nin her yerinde görebilirsiniz, siyasi bağlatılarıda güçlü. Cinsel hayatları nasıl? Bilemem ama, ev de yok zaten ve burdan belli.
Eşiminde işi iyi, çoğu kez ev de yok ama, o adam kadar değil. İyi bir eş, iyi bir baba olduğundan dolayı yüküm değil, onu özlemek zor geliyor. Heyecan, tutku halen devam ediyor.
Dertleşirken bahsetmiştim bu özlemden bana " Canım, seni aldatmıyor, kıymetini biliyor, kazancı ve konumu güzel, rahat yaşıyorsun. Ben de benzerim ve bu rahatlık beni mutlu ediyor. İstediğimi alıyorum arkasını düşünmeden" dedi. Peki ya gençlik? Yaşayamadıklarımız? Dedim. " Gençliğimi ferah içinde yaşıyorum bana yetiyor" dedi.
Açıkçası ben özlüyorum, ağır geliyor. Ama arkadaşıma öyle değil.
Şimdi biz de konfor ve temel evlilik iyi yönde. Aksi halde çekemezdim sanırım. Çünkü bu kadar yükü manevi yanlarından beslenip, kaldırıyorum. Tam tersi olsa yapamazdım sanırım veya bilemedim.
Bir yandan sizin hayatınızı ele alıyorum. İyi bir eş, güzel bir hayat ama heyecanı bitmiş. Ama normal evliliklerde bile heyecan azalıyor giderek yerini sevgi ve saygıya bırakıyor. Eşim sürekli ev de olsa, özlem olmasa belki biz de böyle evrilirdik. Cinsellik olmaması çok yorardı beni. Bir de şu an eşiniz hastaymış, sırası değil gibi.
Çok zor bir karar valla. Benim bile kafam karıştı. Ahkam kesmek kolay ama, iş başa gelince heleki Türkiye şartlarında attan inip, eşeğe binmek çok koyar. Küfür, hakaret, aldatma, yoğun ilgisizlik durumları çok ayrı tabii.
Adımı benden bekliyor ama içimde istek yok . Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın moduBence sizin için boşanmak doğru bir seçenek değil,cinsellik istemeyince siz adam uzaklaşmis olabilir mi çocuklar kaç yaşında,boşaninca hayat birden mükemmelleşmiyor tam aksine sorumluluk artıyor ve özgür olunuyor anladığım kadarı ile siz zaten özgürsünüz,bir aile terapisi alın,madem maddi kaygı yok eşinizle başbaşa bir tatil planlayın ikinizde boşvermişsiniz ama evliliğin toparlanması için bir yerden kalkıp adınlm atmanız lazım
Evet mutsuzsun ama şöyle düşün çevren ortamın değerlerin evlendikten sonra tekrar sevgili bulmama sevmene veya evlenmene izin verecek mi?Vermese bile bunlar göğüs gererek yasamini devam ettirebilecek misin?Ailen anlattığın gibiyse kaçak göçek ilişki yaşayacaksın.Evlenmek istesen bile 2 çocukla evlenebilicek misin?Ben bu durumu yaşamadım ama çocukla tekrar evlenen insanların hayatının zorluklarını okuyoruz burada.
Velhasılı ev arkadaşlığına dönmüş evliliğin ama anladığım verdiğin cevaplarıda okuduğum kadarıyla konforunu kaybedeceksin maddi manevi.Ailen herşeyine karışacak vs vs seni çok cesur göremedim.Bosanirsan sanki daha mutsuz olacakmışsin gibime geldi.
Terapi al, kurslara git spor yap yada işe başla odak noktani değiştir.Yada olmadı mı olmuyor herşeyi göze alıp boşanacaksin o da dünyanın sonu değil.
Yani evet giderek azalması, 10 seneden sonra böyle olması bana normal geldi. Ha gönül ister ki kalbim ilk günkü gibi çarpsın ama hayat gailesi insanın ruhunu yoruyor. Benzer şeyleri yaşayan (çocukları yalnız büyütmek, işkolik koca) bir kadın olarak kişisel heveslerim için çocuklarımı üzmek mantıklı gelmiyor. Terapi mi alırsınız, kendinizi dışarı mı verirsiniz bilmiyorum ama kendinizi oyalayacak şeyler bulun. Çalışmıyorsunuz, bunlara zaman ve nakit ayırabilirsiniz
Çok iyi düşünmeniz gereken bir durum. Ben şiddet (ekonomik, psikolojik, fiziksel) ve aldatma olmadığı sürece evliliklere 2. şans verilmesi taraftarıyım.
Boşanınca çocuklarınızın velayetini alabilecek misiniz? Kızlarınız varken bu devirde birine güvenip ilişki yaşayabilecek misiniz? Maddi imkanlar da cabası. Boşanma her zaman gerçekleşir. Ama boşanınca geri dönüş çok zor
Bir konu açmıştım. Oğlumun sorunları var ve baba kaynaklı. Eşim iş kolik. Çocuğu es geçti. Benimle ilgileniyor diye başta önemsemedim. oğlan eksik kalmış.
Ona rağmen ben eşime rest çektim. Ya çocukla ilgilen, yapmam dersen söyle ona göre yol alacağım dedim. Şimdi uğraşıyor. Çabalıyor, görüyorum...
Sizin gibi maddi sorunumuz yok. Karışması yok. Kendi kendine kızar eder ama bana yansıtmaz. Kavga gürültü yok evde. Konuşuruz sadece.
Çok düşündüm. Konuşmadan direk ipleri koparacaktım aslında. Konuyu da o nedenle açtım. Hem içimde sevgi var. Hem de ilerisi için endişe ediyorum. Şans verdim.
Sizde eskilerin hatrına şans verin derim. Uğraşıyor anladığım kadarıyla ve eskidi gibi iş kolik değil. Tekrar sevebilirsiniz.
Kalp çarpıntısı derken hani varlığı yokluğu bir anlamımda idi . Gözümü kör eden aşk değil bahsettiğim ..Sevişmemek,konuşmamak ve önemsememek boşanmak için yeterli bence. Kalbinizin çarpmaması normal ,bunca yılda kalp çarpıntısı mı kalır?
Maalesef.Duygusal tatmin yok. Zor valla. İki kelime sohbet etmedikten sonra aynı evde
Siz yeter demediğiniz sürece gider. Herkesin karakteri bir değil. Evlilikte bulamadıklarınızı dışarıda da bulamasanız ne olur? Buna da varsa bulamayım yine de daha mutlu yaşarım diyebilecekseniz boşanabilirsiniz bence. Ama 2 çocukla hayat kurmak zor yeni sevgili yeni evlilik gibi konular için diyorum. 10 13 yaş küçük sayılır gibi. Maddi olarak da zorlanabilirim falan diyorsunuz. Hani çocuklar +17 falan olurdu boşanın direkt derdim. Bilemedim. Valla siz düşünün taşının çok bunalsanız zaten kafayı yer şimdiden boşanırdınız.
Bence boşanın yoksa aldatacaksınız gibi
Nötr .. evli olmam yapmak istediklerime engel evet ama boşanınca da yapabilir miyim bilmiyorum bu sefer de ailem engel olur :) yine ben bi döngüye girerimEvet var Görümcem mesela, dışarıdan bakınca herşey mükemmeldi. İyi bir eşi vardı ama heyecan yok diyordu. Boşandı. Sonra hayatına iki kişi girdi birine aşık oldu ama yürümedi ayrıldı onlardan da. Her ilişkide aşk bir yerden sonra bitiyor, yerini sevgi alıyor. Doğru insanı bulmak zor. Sizin durumunuza gelince, siz hani eve geldiğinde içim kıpraşmıyor diyorsunuz ya, bana bir kere bir arkadaş söyle demişti "eğer o kapıdan içeriye girdiğinde sevinmek ya da notr kalmak yerine "tüh keşke gelmeseydi" diye içinize bir kasvet çöküyorsa o zaman boşanmanın zamanı geldi demektir"
Yani anladığım kadarıyla siz nötr hissediyorsunuz. Şimdi niyetim cinsellik deseydiniz ya da hayatımda yeni birine yer açmak istiyorum deseydiniz yine de boşanın derdim, her ne kadar o doğru kişiyi bulmak zor olsa da yeni birini istemek eskiyi istememek anlamına geliyor. Ancak siz derdim bu değil diyorsunuz. Evet hayata bir kere geliyoruz, yapmak istediklerimizi de yapmalıyız. Önce ben diyemeyen bir insanım diyorsunuz bence sorununuz bu. Önce ben demeyi öğrenmelisiniz ve kendi isteklerinizi önemsemelisiniz sonra da kendinize sorun. Ne yapmak istiyorsunuz? Yani evli olmak sizin yapmak istediklerinize engel mi? Hayatınıza yeni birini almak dışında evliliğin size engel olacağını düşünmüyorum. Anladığım kadarıyla ekonomik sıkıntınız yok, eve giriş çıkışlarınıza karışan yok. Çocuklarınızın okulu ve bakımı var ama o her zaman olacak zaten büyüyene kadar. Yani evli olmak gerçekten yapmak istediklerinize engel mi? yoksa siz kendi kendinize engel misiniz?
Eşinden çok sıkıntı ,bıkkınlık sen de sanki.Eşin istediğini belirtiyor, ilgileniyor ,sen uzak duruyorsun galiba.
Sen kendinle ilgili problemleri çözersen emin ol hayat daha güzel gelecek.
Evet en büyük korkum boşanmak isteyip pişman olmakYani cok arada kalinmis bir durum. Ama ben sizin yerinizde olsam bosanmazdim herhalde. Bosandiginizda hayatiniz birden mukemmellesmeyecek ve romantik komedilerdeki gibi bir ikinci bir bahar yasayamacaksiniz. Disari cok kotu erkeklerin hicbiri ask sevgi derdinde degil. Sorumluluk almadan keyiflerine bakip gitme derdinde.
Bunun disinda hayat kosullariniz da kotuye gidecek ve uzerine sacma sapan romantik problemler ugrasacaksiniz.
Evettt teşekkür ederimBana biraz şımarıklık gibi geldi bu konu cinsellik dışında bir sorun da görünmüyor onu da konu sahibi adım atacak.
boşanmak istese ortada boşanmaya gerekçe olacak bir durum da yok.
insanlar o kadar aldatan döven küfreden adamları seviyorum diye bırakmak istemiyorken sırf biraz işkolik diye sabah akşam boşanmayı düşünen bir kadın.
yoksa bazılarının dediği gibi böyle kaba saba adam mı kıymet görüyor?
anlaşmalı boşanamaz eşi kabul etmiyor çekişmeliye dönecek o zaman da gerekçe olarak kalbim atmıyor filan demek işe yaramıyor.
baş başa bir yerlere gitmek, aranızdaki hissiyyatı yeniden kuvvetlendirmek gerekiyor yoksa yarın boşanırsın karşına höt zöt döven söven bir adam çıkar bugünlerini mumla ararsın.
adamı istemiyorsun sonra cinsellik neden yok diyorsun?
bazı kadınlara rahat batıyor gerçekten..
Uzak kaldığımız zamanlar oldu mesela ailemin yanında olduğum hiç özlemedim evimi özledim sadece evde kı rahatlığımıBir süre ayrı yaşama ihtimaliniz var mı? Belki uzaklaşmak iyi gelebilir. Bende pek aşılamayacak birşey görmedim eşinizde gayret varmış bence burası kilit. Terapi sürecine istinaden bir süre uzak kalsanız düzelir gibi geldi.
Oldukça kötü bir evliliği bitirdim, 7 ay olacak. Çocuğum da yok. Besbekarım, özgürüm. Tüm bunlara rağmen zaman zaman güzel anıların, hayatı biriyle paylaşamıyor olmanın , yalnızlık duygusunun altında eziliyorum ve keşke iyi olsaydık, yürütebilseydik de boşanmasaydık diyorum. Boşanmak gerçekten hele ki bizimki gibi toplumlarda çok travmatik bir olay. Çünkü evliliğe çok anlam yüklüyor, yalnızlığı çok da lanetli bir şey gibi algılıyoruz. Bunlar toplumsal kodlar sadece. Bi de psikolojik boyutları var işin.
Ama, hayata da bi defa geliyoruz. Konfor alanında çürüyüp gitmektense cesaret edip boşanmak ve hayatı kendini yeniden keşfetmek muazzam bir özgürlük! Tarif dahi edemem. Bu noktada hiç pişman değilim.
Sizde çocuk faktörü var. Bu noktada tıkanıyorum. Çünkü 2 kedim var ve kedilerime bakarken bile onları babalarından ayırmışım gibi bi vicdan azabı çekebiliyorum. Kedilerim bu esnada götlerini devirip uyuyor, dünya umurlarında değil. Ama çocuklar "neden?" diye sorduklarında onları tatmin edecek cevaplarınız olmalı. Ve "babanızla mutsuzdum, şimdi daha mutluyum" diyebilecekseniz - ki bence oldukça tatmin edici bir cevap bu- sizi yargılayacaklarını asla düşünmüyorum. Aksine onlara "mutlulukları için mücadele etmeyi" öğreten bir anne olacaksınız.
Kenarda köşede param var fakat tabi ki bu şartlarımı asla sağlayamam .. teşekkür ederim tavsiyeniz içinAyrılık sonrası oluşan zorluklara hazır değilsiniz,bir eliniz yağda bir eliniz baldayken kenara köşeye parada atmamışsınız .Boşanma fikri sadece kafanızda eylemlerde bulunmamış plan bile yapmamışsınız.Yani boşanmaya asla ama asla hazır değilsiniz.Akliniza getirip anlık rahatlama yaşıyorsunuz Bıçak kemiğe dayanmamış.Ben bu durumdaki hemcinslerime genelde bosanin hayat sizin bir kere geliyorsunuz diyorum,ama siz buna hazır değilsiniz, çocuklarıda perişan etmeyin.İlerisi için şimdiden plan yapin çocuklarda biraz daha büyüsün öyle bosanin, boş boş macera aramayın....
Evet bi film vardı , beren ile kıvanç oynadığı ama bende o istek hiç yok ama denemeliyim denemeden bitirmemek gerek haklısınSeni anlıyorum tutku arayışın var muhtemelen eşin de bu konuda pasif kalınca inatlaşma olmuş gibi görünüyor, birbirinizden bekliyorsunuz. Bence birbirinizle randevulaşın bazen çiftler böyle yapıyor. Sanki flört ediyormuş gibi..
Teşekkür ederimşartlarınız çok güzel, şu an yerinizde olmak isteyen binlerce kadın var.
ama mesela haftada bir de olsa cinsellik karı-koca arasında olmalı.. ilgilenmenin sonu yatağa taşınmıyorsa olmaz. insan kocasıyla karısıyla iki kaş göz yapmak, uzaktan birbirine iş atmak ister falan filan.. bunlar olmazsa eksik kalır her şey..
size boşanın demiyorum muhakkak bi terapiste gidin, başbaşa tatil yapın, çocuklar büyümüş, maddi imkan var, değerlendirin, ilişkinizi yeniden kazanmaya bakın.. eşinizle açık açık konuşun bence..
Sevişmemek,konuşmamak ve önemsememek boşanmak için yeterli bence. Kalbinizin çarpmaması normal ,bunca yılda kalp çarpıntısı mı kalır?
Başka biri mi var hayatınızda?Merhabalar gecenin bir yarısı konu açacak kadar düşünüyorum yine çözemediğim gidip geldiğim yıllanmış konum..
15 yıldır evliyim , 2 çocuk var maddi durumunuz oldukça iyi , kadrolu bir işim olmasa da ,işssizckalmayacak bi sektördeyim .taşı sıksam suyu çıkar . Şu an çalışmıyorum
Evde harcamalarıma karışılmaz , kredi kartım sınırsız nereye ne harcadım sorulmaz
gitmeme gelmeme karışılmaz , cok savruk biri değilim eşim benden çok harcar .
Fakat mutsuzum .
İçimde koca bi boşluk . Ev arkadaşlığına dönmüş bir ilişki .
2 kere boşanmadan döndük . İşkolik idi yıllardır yalnızdım çocuklar küçüktü , onlarla uğraşırken tek derdim yardımcı ol yoruluyorum idi , çocuklar büyüdü farkına vardım . Varlığı yokluğu bir artık . Artık işkolik değil ama farketmiyor.
Cinsel hayatımız yıllardır yok , önceleri işten güçten çocuktan idi
şimdi ben istemiyorum .
Ki o imâsını yapıyor ama zorlamıyor .
yıllardır çok düşkün bi adam değilmişte zaten .
Tam herseyi sildim bitireceğim bu sefer bir hastalığa yakalandı milyonda bir olan , kortizon ve akıllı ilaç tedavileri oluyor . Şimdi hiç bırakıp gidilmiyor
Ama içimde bambaşka bi kadın var benim yıllardır görmezden gelmişim , bırakıp gitsem vicdansızlık gitmesem kendime haksızlık .
Dövmüyor , sövmüyor , elinden geldiğince ilgili aldatmıyor . Dışardan bakınca belki de başkalarının imrendiği hayatı yaşıyorum
Bırakıp gidip pişman olmaktan korkuyorum . Çocuklara haksızlık yapmaktan korkuyorum ne içinndese , bunun için mi ayırdın bizi ( şehir değişikliği mecburi maalesef )dese verecek cevabım yok gibi .
Boşanıp pişman olan var mı , yoksa bir kere geliyorum bu hayata bee diyip hadi bi cesaret mi .
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Tekrar Tekrar düşüneceğimBenim berbat bir evliliğim vardı. Boşandım kurtuldum çok şükür. Ama yine de sizin anlattığınız gibi bir evliliğim olsa boşanmazdım. 2 çocuklu bekar anne olmak çok zor. Çalışıyorum ama öyle limitsiz kredi kartı maaşlı çalışmayla olmaz. Hiç toz pembe bir hayatınız olmaz. Terapi alın derim ben.
hayır yokBaşka biri mi var hayatınızda?