insan bazen öyle düşünebilir, umutsuzluğa kapılabilir, zaten tam umudunu kaybedince güzel fırsatlar çıkıyor insanın karşısına, kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş derler..Bence canınızı hiç sıkmayın, çok yakın bir arkadaşım 4 yıl mücadele verdi, en güzel üniversitede imkansız denen bursu bile alıp , başardı, akademik kadro o kadar zor ki..o süreçte neler yaşadığını ben bilirim..Pes etme derim, az daha mücadele et, belki çok yakınsındır:)
İnşallah ben de sizin arkadaşınız kadar şanslı olabilirim, umarım dediğiniz gibi olur. Her ne kadar tünelin ucundaki ışığı göremesem de umut olduğunuz için teşekkür ederim. :)
Merhaba kızlar
Artık gerçekten isyan sürecine girdim. Bir şeyler için uğraşıyorum, çabalıyorum, ama bir türlü olmuyor. Gerçekten ben nerede hata yapıyorum?
Son zamanlarda akademik kariyer için uğraşıyorum, bölümümde rekabet çok fazla. Sınavlarına çalışıyorum, uğraşıyorum. Mülakatlarda "Neden böyle yazdın yazdıklarından emin misin" diyorlar, yazmasan "Neden bunu da yazmadın" diyorlar. Başka bir okulun dekanıyla bizzat görüştüm, kadın benimle çalışmak istediğini çok söyledi. Sonuç: yine alınmadım. Benden daha düşük ortalamalı, daha az bilgili insanlar girerken ben 2 senedir sürünüyorum. Bunu kendimi övmek için söylemiyorum cidden. Bir işim vardı çalışıyordum, oradan da çıkaracaklar beni herhalde. Kızlar ben nerede hata yapıyorum? Moralim o kadar bozuk ki, bugün işe de gitmedim ağlayıp duruyorum. Uğraşıyorum, didiniyorum ortada hiçbir şey yok. Aileme "Bu sefer de olmadı" demekten utanıyorum artık.
Şans kuzum bazen şans gerekiyor çaba kadarMerhaba kızlar
Artık gerçekten isyan sürecine girdim. Bir şeyler için uğraşıyorum, çabalıyorum, ama bir türlü olmuyor. Gerçekten ben nerede hata yapıyorum?
Son zamanlarda akademik kariyer için uğraşıyorum, bölümümde rekabet çok fazla. Sınavlarına çalışıyorum, uğraşıyorum. Mülakatlarda "Neden böyle yazdın yazdıklarından emin misin" diyorlar, yazmasan "Neden bunu da yazmadın" diyorlar. Başka bir okulun dekanıyla bizzat görüştüm, kadın benimle çalışmak istediğini çok söyledi. Sonuç: yine alınmadım. Benden daha düşük ortalamalı, daha az bilgili insanlar girerken ben 2 senedir sürünüyorum. Bunu kendimi övmek için söylemiyorum cidden. Bir işim vardı çalışıyordum, oradan da çıkaracaklar beni herhalde. Kızlar ben nerede hata yapıyorum? Moralim o kadar bozuk ki, bugün işe de gitmedim ağlayıp duruyorum. Uğraşıyorum, didiniyorum ortada hiçbir şey yok. Aileme "Bu sefer de olmadı" demekten utanıyorum artık.
Merhaba kızlar
Bizim alanda durum cok kötü. Dukkan acar gibi psikoloji bölümü açıyorlar. Tabii ki sadece dışsal nedenlere atıf yapmak doğru değil. 78 ales evet az. Psikoloji mezunları 85 rahat yapıyor. Özel okullara gelince bazıları devletten iyi zaten. Bazı özeller başvuran herkesi alıyor.Merhaba kızlar
Benim kadar kurutamazsın, açık ara en önde filama taşıyan kişi benimdir bu konuda.
En son yaşadığımdan örnek vereyim, işim ile ilgili iyi para getiren programı öğrenmeye kalkıştım Türkiye bir kaç sene içerisinde ona verdiği desteği durduracağını duyurdu yani firmalar artık o programla çalışmayacak, tabii bu durumda benim verdiğim emekler ve kurduğum hayaller çöp oldu.
Bu minvalde nice yaşanmışlığım var o yüzden artık beklenti içerisine girmemeye çalışıyorum, şansım yok kabullendim bunu.
Benden daha rahat bişeyleri elde edenleri düşünmüyorum, hernekadar çoğu zaman boşa kürek çekiyorum hissine kapılsamda benden çok daha şansızları düşünüp elimde olanlarla mutlu olmalıyım kanısına varıyorum.
Hırslarımızla mutsuz olabileceğimiz kadar uzun bir hayat yok önümüzde, biyerden sonra elinden geleni yapıp akışına bırakmak en iyisi.
Şans kuzum bazen şans gerekiyor çaba kadar
esim universitede profesor. 2 yil evvel proflugunu aldi, kadro bekledi bu sure zarfinda. biz fransadayiz, burada prosedurler biraz daha farkli...
suraya baglayacagim, kendisi ulke icerisindeki en iyi dosyalardan birine sahip olmasina ragmen atama icin 2 yil bekledik. cunku herkes kendi golf yahut barbeku arkadasinin atamasina juri oluyordu.
akademik hayat ne yazik ki artik alin terine bagli degil - bircok sey gibi-...
sonuc mu?
allah bir kapiyi kapiyorsa, daha iyi bir kapiyi acacagi icindir.
hayal bile edemeyecegimiz bir teklifle yine baska bir ulkeye gidiyoruz.
darisi basiniza.
Bizim alanda durum cok kötü. Dukkan acar gibi psikoloji bölümü açıyorlar. Tabii ki sadece dışsal nedenlere atıf yapmak doğru değil. 78 ales evet az. Psikoloji mezunları 85 rahat yapıyor. Özel okullara gelince bazıları devletten iyi zaten. Bazı özeller başvuran herkesi alıyor.
Benďe öyleydim her kapı kapandı yuzume iş aşk sosyal hayat hepsi cokusteydi... yardım eden bir amca oldu üstüme okudu dua yazdı vs kuran dan kitap açtı bana nazardan dedi sende bol bol ayetel kürsi oku nazara geliyor olabilirsin... bu da bizim iksirimiz olsunAaa cidden büyük talihsizlik olmuş. Doğru söylüyorsunuz keşke ben de sizin kadar rahat bakabilsem bu olaya, sanırım bunu çok istediğim için bakamıyorum. Ama deneyeceğim, gerçekten. Umarım sizin de şansınız birden açılır ve çok mutlu olursunuz dilerim. :)
Harry Potter serilerinde Felix Felicis diye bir şans iksiri vardı, keşke cidden var olsaydı o iksir ya :)
Eşinizin ve sizin adınıza çok çok sevindim. Umarım ben de eşiniz kadar başarılı (bir o kadar da şanslı) olabilirim. Yolunuz açık, şansınız bol olsun. :)
Ben okul konusunda biraz seçici davrandım, artık seçici davranmamam mı gerekiyor bilmiyorum. Yani ben 80 küsur falan gördüm daha çok, 67 puanla alınan olup benim alınmadığım da oldu. 90 Ales puanıyla alınmayan arkadaşım da oldu. Sanırım her şey puan da değil. Yine de Ales puanımı yükselteceğim bu sene.
Astoria Kesinlikle sadece ALES degil. Ama elemek istediklerini bilim sınavı ve mülakat ile puanını düşürüp eliyorlar. Eğer klinik dusunuyorsan, merak ettiğin şeyler olursa bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.
Ümitsiz olma, ben sıfır referans ile bugünüme geldim. Çalış ve Allah'a bırak. Emin ol olur.
Ne kadar güzel ya maşallah, bir gün benim de hikayelerim şöyle sonlansa keşke. Ben de anlatsam böyle tatlı tatlı bir kapı kapandı ama diğeri açıldı desem.esim universitede profesor. 2 yil evvel proflugunu aldi, kadro bekledi bu sure zarfinda. biz fransadayiz, burada prosedurler biraz daha farkli...
suraya baglayacagim, kendisi ulke icerisindeki en iyi dosyalardan birine sahip olmasina ragmen atama icin 2 yil bekledik. cunku herkes kendi golf yahut barbeku arkadasinin atamasina juri oluyordu.
akademik hayat ne yazik ki artik alin terine bagli degil - bircok sey gibi-...
sonuc mu?
allah bir kapiyi kapiyorsa, daha iyi bir kapiyi acacagi icindir.
hayal bile edemeyecegimiz bir teklifle yine baska bir ulkeye gidiyoruz.
darisi basiniza.
Hakkinizda hayırlısı olsun. Olmuyorsa daha hayırlısı olacaktır belki.
Hem torpille girip bunca insanın hakkını yemektense biraz zorluk çekerim daha iyi..
Bakış açınızı değiştirmeniz gerekir, belki de kendinize çok güvendiğiniz konularda o kadar da iyi değilsinizdir ya da içi boş bir eğitim geçmişine sahip de olabilirsiniz.. böyle şeyler
Hayatınızdaki her şey ters gidip üzerinize gelmeye başladığında sakın vazgeçmeyin çünkü bu sizin dönüm noktanızdır
Umarım şansınız bir yerden sonra döner demeye geldim
Ankara da dayınız yok muMerhaba kızlar
Ankara da dayınız yok mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?