Elimi neye atsam kuruyor sanki

Ales puanınız düşük biraz alanınız ne bilmiyorum da
Ben kendimi ve çevremi düşünerek puanınızı en az 87+ yapmanızı tavsiye ederim
Ben 93 ales 95 dil ile alınmıştım

Hata değil de biraz şans, biraz çok özür dilerim yalakalik, biraz aynı görüş ve tabi ki torpil

Arada istisnalar illa ki vardır ama bunların bir tanesinin varlığı bile insanı bir adım öne taşıyor

Sağol hayatım. :) Herkes torpilli değildir muhakkak benden başarılılar da vardır ama elimde değil çok üzülüyorum verdiğim emeklere, teptiğim yollara. Benim yarım kadar çalışmamış insanlar girerken ben bir yerde hata yapıyor olmalıyım demek ki.

Açıkçası konu ile ilgili ayrıntılı bir bilgim yok,sizin açtığınızı görünce okumak istedim.Yorumlarınızı sık sık okuyorum ve birçoğunu beğeniyorum.Yazı diliniz,üslubunuz,kendinizi ifade etme şekliniz kendinizi ne kadar geliştirdiğinizin kanıtı bence.Kendinizi üzmeyin,eminim bugün olmazsa yarın önünüze güzel fırsatlar çıkacaktır.Akıllı insanlar er ya da geç hak ettikleri yerlere gelirler.

Umarım öyle diyeceğim zaman gelir. 2 senedir inanın çok çalışıyorum, iki sefer aynı okula başvurdum. Birinde burs istediğim için "E çalışsana" deyip almadılar. İkinci sefer başvurduğumda "E sen çalışıyorsun ama idare edebilecek misin okulla işi" dediler. Artık küfretmemek için kendimi zor tuttum. Nedir olay anlamıyorum hep bu stil şeyler geldi başıma.

Ales puanınız düşük biraz alanınız ne bilmiyorum da
Ben kendimi ve çevremi düşünerek puanınızı en az 87+ yapmanızı tavsiye ederim
Ben 93 ales 95 dil ile alınmıştım

Psikoloji mezunuyum ben, klinik psikoloji için başvuruyorum. Evet daha da yükseltirsem baya etkisi olabilir, IELTS puanım var zaten daha vakti de var onun. Ama 67 puanla başkasını alıp 78 puanımla beni almayan okul da oldu.

Evet bende o dediklerinizin hiçbiri yok maalesef.

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve nezaketiniz için. Umarım dediğiniz gibi olur. :)

Butun bunlar tesaduf degil Astoria. Mulakata girip 15 sonra siritarak cikip 100 alani gordu bu gozler daha neler neler. Yere batsin bu duzen.

Ben de sonuç bekleyenlerdenim. Artı çok iyi bir mesleğim var fakat iş imkanı bulamıyorum. İsyan etmeyin, biliyorum beklemesi çok zor ama gerçekten vardır belki bir hayır. Siz çabalamaktan vazgeçmeyin yeter. Belki önünüze hiç beklemediğiniz bir anda çok güzel bir fırsat çıkacak. Evet, şöyle bir gerçek var, arkasında dayısı olmayana kolay kolay kapı açılmıyor bizim ülkemizde maalesef. Emeğiniz zai olmayacak siz pes etmeyin yeter.
Allah ikimize de güzel hayırlı kapılar açsın inşallah

hah bende buna benzer bir yorum yazacaktım..
Astoria bunları yaşaman gerektiğine inan. bunları yaşamamış olsaydın yolun sonundakine ulaşamayacaktın..

Dogru duzgun insanlar is hayatinda da özel hayatinda da hep magdur ediliyor malesef. Oyle ki artik dogru duzgun biriysen caldigin her kapidan kovulmayi bastan kabul edeceksin gibi bir durum gozlemliyorum ben malesef. Ya yancı yalaka olacaksin, ya da bir yerlere gelrbilmek icin herseyi yapabilecek gozu karalikta. Naiflik artik zayiflik olarak goruluyor. Bölümunuz itibariyle siz daha iyi bilirsiniz bunlari.

Yani bu alanın da artık önü açık olmayacak gibi. Herkes sanki işi hazırmışçasına buraya doluşuyor.
Benim cevremde de herkesin cocugu psikoloji yaziyor
Hatta emekli olunca bende okumayi dusunuyorum ama calismayacagim sadece hobi olarak :)

Oolabilir başarı için bazen şans gerekir. Şöyle düşün demekki hayırlısı bu değilmiş ... var bir kısmetin

Yazan oldu mu hepsini okumadım ama ALES puanınız bana biraz yetersiz geldi 90 ile giremeyen insanlar tanıdığım için diyorum bunu bence ALES'e biraz daha çalışıp bir kez daha şansınızı denemelisiniz mesela bizim üniversitede 85 altı ales puanı elenmek için bir nedenmiş ben şu an lisanstayım gerçi pek de emin değilim kesin olarak böyle midir ama duyduğum tam olarak buydu

Şanstan bahsedenler olmuş ama bunun şansla alakası yok. Çok afedersiniz yalaka değilseniz veya bi yerlerde makam mevki sahibi dayılarınız yoksa çok zor. Yüksek lisans işlerinde o kadar çok usulsüzlük adaletsizlik yapılıyorki. Sonra da ülkenin bilim merkezleri oluyor dedikodu merkezi. Akademisyen yetiştirirken ilk kriter 'torpil' oluyor maalesef.

Umarım öyle olur, artık hevesim de kaçıyor. Çabalıyorum çabalıyorum, insan diyor ki "O kadar mı başarısızım ya, o kadar mı kötüyüm, paramla girmek isteyeceğim yere giremeyecek kadar mı kötüyüm" İster istemez ağlıyorum, üzülüyorum ama sizlerin yorumları bana iyi geliyor. İnşallah ikimiz de çok mutlu oluruz, çok teşekkür ederim size. :)

hah bende buna benzer bir yorum yazacaktım..
Astoria bunları yaşaman gerektiğine inan. bunları yaşamamış olsaydın yolun sonundakine ulaşamayacaktın..

Kendimi avutabilmemin başka bir yolu yok zaten sevgili Nooption :)

Ben neysem o oldum mülakatlarda, yırtık bir karakterim zaten yok. Belki dediğiniz gibi naif olmak mıymıy konuşmak falan gibi görülüp beğenilmiyordur. Bilmiyorum ki.

Benim cevremde de herkesin cocugu psikoloji yaziyor
Hatta emekli olunca bende okumayi dusunuyorum ama calismayacagim sadece hobi olarak :)

Yazmasınlar ya, önü kapandı iyice baksanıza. Onların zamanına 10 kişilik kontenjana 200-300 kişi başvurmaya başlar. Cidden Türkiye'de abuk subuk ticarethane kılıklı özel okullara aça aça iyice leş bir hale getirdiler bölümü, eski forsu falan kalmadı. Ama bölümümü çok seviyorum, yine aynı fırsat verilse yine okumak isterim.

Alesinizi biraz yükseltmeye çalışın en azından 80 geçsin. Etkili olabilir. Yine de bir garantisi yok tabi. Akademik camia maalesef artık kurtlar sofrası oldu. Liyakate değil ahbap çavuş ilişkisine bakıyorlar. Uzun sure çok emek verdikleri kadroları alamamış bir çok tanıdığım var. Alternatiflerinizi açık tutsanız iyi olur

Oolabilir başarı için bazen şans gerekir. Şöyle düşün demekki hayırlısı bu değilmiş ... var bir kısmetin

Umarım vardır, teşekkür ederim. :)

Yani evet, ALES puanımı yükseltme niyetim var zaten ama 85 altı puan elenmek için bir neden değil. Benden daha düşük ALES puanıyla alınan insan biliyorum mesela, ben alınmadım. Onun puanı 67'ydi, artık nasıl neyle girdi bilmiyorum. 80 üstü ideal, 90 falanla başvuran pek duymadım bizim alanda.

Orası da öyle ama herkes de öyle girmiyordur tabi. Ben yine de bir kusurum hatam varsa başka insanların bakış açısıyla dinlemek için açtım biraz da bu konuyu. Her şey torpil demekse benim hiç şansım yok demektir.

ya benim yaşadığım ülkede ne yazılı sınavlara ne de mülakatlara inancım yok. eğer ''Dayın'' varsa sırtın yere gelmiyor.

Bu sene onu yükseltmeye uğraşacağım ama dediğiniz gibi bir garantisi yok. Evet dediğiniz gibi B, C hatta D planları yapmam lazım haklısınız. Teşekkür ederim. :)

ya benim yaşadığım ülkede ne yazılı sınavlara ne de mülakatlara inancım yok. eğer ''Dayın'' varsa sırtın yere gelmiyor.

Ben yine de herkes torpilli değildir diyorum yani, eminim yüksek puanlarıyla da gelenler vardır bir yerlere. Eğer girenlerin hepsi torpilliyse benim hiç şansım yok demektir bu.

Reactions: GCA
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…