Malum kesimden olup olmadığıma bağlı olduğunu zannetmiyorum ya. ALES puanım mı düşük acaba, 78. Ama sırf ondan mı ibaret bundan daha düşük puanlarla özellere kabul edilenler oldu. Özel okullara bile giremiyorum artık ben ağlamayım da kim ağlasın.
2 senedir akışına bıraktım. Notlarımı yükselttim, bilim sınavlarına çalıştım deli gibi. Benim yarım kadar çalışmayan insanlar girdi ben giremedim. Elimde değil çok üzülüyorum.
2 senedir kendimi böyle avutuyorum zaten.
Merhaba kızlar
Artık gerçekten isyan sürecine girdim. Bir şeyler için uğraşıyorum, çabalıyorum, ama bir türlü olmuyor. Gerçekten ben nerede hata yapıyorum?
Son zamanlarda akademik kariyer için uğraşıyorum, bölümümde rekabet çok fazla. Sınavlarına çalışıyorum, uğraşıyorum. Mülakatlarda "Neden böyle yazdın yazdıklarından emin misin" diyorlar, yazmasan "Neden bunu da yazmadın" diyorlar. Başka bir okulun dekanıyla bizzat görüştüm, kadın benimle çalışmak istediğini çok söyledi. Sonuç: yine alınmadım. Benden daha düşük ortalamalı, daha az bilgili insanlar girerken ben 2 senedir sürünüyorum. Bunu kendimi övmek için söylemiyorum cidden. Bir işim vardı çalışıyordum, oradan da çıkaracaklar beni herhalde. Kızlar ben nerede hata yapıyorum? Moralim o kadar bozuk ki, bugün işe de gitmedim ağlayıp duruyorum. Uğraşıyorum, didiniyorum ortada hiçbir şey yok. Aileme "Bu sefer de olmadı" demekten utanıyorum artık.
Valla daha her yere üniversite, program açarlarsa bu sorun artarak devam eder!
Eski hocalar ne kadar donanımlıysa yeniler bir o kadar kötü bir o kadar ne yaptığından habersiz!
Liseyi zor bitirecek insanlar üniversite mezunu oldu ya Allahım!
O kişiler de şimdi yüksek lisans filan yapıyordur eminim!
Hak edenler alınmasın hak etmeyenler alınsın oh ne güzel dünya!
Bir yerlerden çıkacak bu torpiller!
Neyse Astoria sen kendini geliştirmişsin insansın bir gün sıra sana da gelecek sen gülerken haksız yere alınanlar ağlayacak ben buna inanıyorum!
Astoria başarsızlıklarını kabullen ve sindir, şu an için olmaması gerekiyormuş bu iş senin için. Doğru zaman ve doğru yer senin için henüz gelmemiş. Mülakat beklemenin bile ne kadar stres yarattığını, hayatının bir kısmını bu işe göre yaşayan-adayan, sonucu olumsuz geldiğinde yarattığı üzüntünün boyutunu iyi bilen biri olarak diyorum sana. Bunları o iş için yaşanması gereken deneyimler olarak gör, basamak olarak nitelendir, moral ve motivasyonunu bozma. O işe girdiğinde belki, "iyiki bu yollardan geçtim, iyiki şimdi olmuş, iyiki bu şekilde olmuş." diyeceksin.
Ales puanınız düşük biraz alanınız ne bilmiyorum da
Ben kendimi ve çevremi düşünerek puanınızı en az 87+ yapmanızı tavsiye ederim
Ben 93 ales 95 dil ile alınmıştım
Hata değil de biraz şans, biraz çok özür dilerim yalakalik, biraz aynı görüş ve tabi ki torpil
Arada istisnalar illa ki vardır ama bunların bir tanesinin varlığı bile insanı bir adım öne taşıyor
Açıkçası konu ile ilgili ayrıntılı bir bilgim yok,sizin açtığınızı görünce okumak istedim.Yorumlarınızı sık sık okuyorum ve birçoğunu beğeniyorum.Yazı diliniz,üslubunuz,kendinizi ifade etme şekliniz kendinizi ne kadar geliştirdiğinizin kanıtı bence.Kendinizi üzmeyin,eminim bugün olmazsa yarın önünüze güzel fırsatlar çıkacaktır.Akıllı insanlar er ya da geç hak ettikleri yerlere gelirler.
Butun bunlar tesaduf degil Astoria. Mulakata girip 15 sonra siritarak cikip 100 alani gordu bu gozler daha neler neler. Yere batsin bu duzen.Valla ağladım artık ben de sinirden. Ales dil puanı benden düşük olup giren oldu. Benim 78 onun 67ydi. Elimde ielts puanım var o kızın yds 70. O girdi ben giremedim. Şimdi bu kız ya bilim sınavında full çekti mülakatı müthiş geçti ya da başka bir şey oldu. Cidden olanı söylüyorum abartmam değil. 10 kişilik açılan kontenjana en düşük 60-70 kişinin başvurmasını saymıyorum bile.
Sizi de biliyorum çok başarılı ve tecrübeliydiniz alanınızda. Siz böyleyken benim gibi daha yolun başında bir çömez ne yapsın? Umarım ikimizin de istediği her şey gerçek olur dilerim. Çok teşekkür ediyorum. :)
Astoria başarsızlıklarını kabullen ve sindir, şu an için olmaması gerekiyormuş bu iş senin için. Doğru zaman ve doğru yer senin için henüz gelmemiş. Mülakat beklemenin bile ne kadar stres yarattığını, hayatının bir kısmını bu işe göre yaşayan-adayan, sonucu olumsuz geldiğinde yarattığı üzüntünün boyutunu iyi bilen biri olarak diyorum sana. Bunları o iş için yaşanması gereken deneyimler olarak gör, basamak olarak nitelendir, moral ve motivasyonunu bozma. O işe girdiğinde belki, "iyiki bu yollardan geçtim, iyiki şimdi olmuş, iyiki bu şekilde olmuş." diyeceksin.
Benim cevremde de herkesin cocugu psikoloji yaziyorYani bu alanın da artık önü açık olmayacak gibi. Herkes sanki işi hazırmışçasına buraya doluşuyor.
Yazan oldu mu hepsini okumadım ama ALES puanınız bana biraz yetersiz geldi 90 ile giremeyen insanlar tanıdığım için diyorum bunu bence ALES'e biraz daha çalışıp bir kez daha şansınızı denemelisiniz mesela bizim üniversitede 85 altı ales puanı elenmek için bir nedenmiş ben şu an lisanstayım gerçi pek de emin değilim kesin olarak böyle midir ama duyduğum tam olarak buyduMalum kesimden olup olmadığıma bağlı olduğunu zannetmiyorum ya. ALES puanım mı düşük acaba, 78. Ama sırf ondan mı ibaret bundan daha düşük puanlarla özellere kabul edilenler oldu. Özel okullara bile giremiyorum artık ben ağlamayım da kim ağlasın.
2 senedir akışına bıraktım. Notlarımı yükselttim, bilim sınavlarına çalıştım deli gibi. Benim yarım kadar çalışmayan insanlar girdi ben giremedim. Elimde değil çok üzülüyorum.
2 senedir kendimi böyle avutuyorum zaten.
Ben de sonuç bekleyenlerdenim. Artı çok iyi bir mesleğim var fakat iş imkanı bulamıyorum. İsyan etmeyin, biliyorum beklemesi çok zor ama gerçekten vardır belki bir hayır. Siz çabalamaktan vazgeçmeyin yeter. Belki önünüze hiç beklemediğiniz bir anda çok güzel bir fırsat çıkacak. Evet, şöyle bir gerçek var, arkasında dayısı olmayana kolay kolay kapı açılmıyor bizim ülkemizde maalesef. Emeğiniz zai olmayacak siz pes etmeyin yeter.
Allah ikimize de güzel hayırlı kapılar açsın inşallah
hah bende buna benzer bir yorum yazacaktım..
Astoria bunları yaşaman gerektiğine inan. bunları yaşamamış olsaydın yolun sonundakine ulaşamayacaktın..
Dogru duzgun insanlar is hayatinda da özel hayatinda da hep magdur ediliyor malesef. Oyle ki artik dogru duzgun biriysen caldigin her kapidan kovulmayi bastan kabul edeceksin gibi bir durum gozlemliyorum ben malesef. Ya yancı yalaka olacaksin, ya da bir yerlere gelrbilmek icin herseyi yapabilecek gozu karalikta. Naiflik artik zayiflik olarak goruluyor. Bölümunuz itibariyle siz daha iyi bilirsiniz bunlari.
Benim cevremde de herkesin cocugu psikoloji yaziyor
Hatta emekli olunca bende okumayi dusunuyorum ama calismayacagim sadece hobi olarak :)
Oolabilir başarı için bazen şans gerekir. Şöyle düşün demekki hayırlısı bu değilmiş ... var bir kısmetin
Yazan oldu mu hepsini okumadım ama ALES puanınız bana biraz yetersiz geldi 90 ile giremeyen insanlar tanıdığım için diyorum bunu bence ALES'e biraz daha çalışıp bir kez daha şansınızı denemelisiniz mesela bizim üniversitede 85 altı ales puanı elenmek için bir nedenmiş ben şu an lisanstayım gerçi pek de emin değilim kesin olarak böyle midir ama duyduğum tam olarak buydu
Şanstan bahsedenler olmuş ama bunun şansla alakası yok. Çok afedersiniz yalaka değilseniz veya bi yerlerde makam mevki sahibi dayılarınız yoksa çok zor. Yüksek lisans işlerinde o kadar çok usulsüzlük adaletsizlik yapılıyorki. Sonra da ülkenin bilim merkezleri oluyor dedikodu merkezi. Akademisyen yetiştirirken ilk kriter 'torpil' oluyor maalesef.
Alesinizi biraz yükseltmeye çalışın en azından 80 geçsin. Etkili olabilir. Yine de bir garantisi yok tabi. Akademik camia maalesef artık kurtlar sofrası oldu. Liyakate değil ahbap çavuş ilişkisine bakıyorlar. Uzun sure çok emek verdikleri kadroları alamamış bir çok tanıdığım var. Alternatiflerinizi açık tutsanız iyi olur
ya benim yaşadığım ülkede ne yazılı sınavlara ne de mülakatlara inancım yok. eğer ''Dayın'' varsa sırtın yere gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?