Elimi neye atsam kuruyor sanki

Sizin alanla ilgili yorum yapamıyorum maalesef ama bazı okullarda var bu olay ilk elemeyi ALES puanına göre yapıyorlar zaten bununla elenenlerden sonra bile çok fazla aday kalıyor yüksek puanlılar arasında bile en azından kendi bölümüm için böyleymiş bu durum sonrası mülakat vs vs ... siz de yazmışsınız zaten herkesin torpille girmediğini düşündüğünüzü o zaman yapmanız gereken o torpille girmeyen kişi olacak donanımları kendinize katmak ve reddedilmesi zor aday olmak hiç kimse en iyiyi reddetmiyor gözlemlediğim kadarı ile bir üzülmek yerine reddedilmeyen olmak için çalışırsanız daha huzurlu olursunuz. Düzen bütün dünyada böyle maalesef ama değiştirmek de bizim elimizde gelecekte iyi yerlere gelip hak eden insanlara destek çıkabilecek konuma bizler gelirsek o zaman düzen de kendiliğinden değişir

Tatlim sadece senin bolum degil ki her bolum ayni durumda , genc nufus o kadar fazla ki ve herkes univ okuyor eee mezun olunca da is yok
Aslinda duzgun meslek liseleri olsa , insanlari gercekten meslek icin yetistirseler issizlik azalir ama bizde herkes univ mezunu herkes issiz

Evet konunun özeti tam olarak buydu. Teşekkürler

Evet 2 senedir uğraşıyorum, mülakatlarda bile iyi olduğum söylendi ama sonuca bir bakıyorum adım yok. Ya da abuk subuk sorulara maruz kalıyorum. Yani kendimi övmek için söylemiyorum ama bir lisans mezunu olarak bilgi birikimimin gerisini getirmek için yeterli olduğunu, alan hakkında bilgili olduğumu düşünüyorum. Geriye kalan problemlerin ne olduğunu çözmeye çalışıyorum sadece.

Keşke öyle olsa, lisedeyken kimin neye yatkın olduğu belirlense en azından ve ona göre okullara gönderilseler.

Sebep bence de torpil konusudur.

1.sınıfa başlayacak çocuklara öğretmen seçerken başlıyor torpil antrenmanı sonuçta

Sebep bence de torpil konusudur.

1.sınıfa başlayacak çocuklara öğretmen seçerken başlıyor torpil antrenmanı sonuçta

Alanım çok sıkıntılı. Hem kontenjanı az hem de rekabetin fazla olduğu bir alan maalesef. O yüzden ben hep torpille girenler giriyordur da diyemiyorum herkes hakkıyla giriyordur da diyemiyorum açıkçası.

Alanım çok sıkıntılı. Hem kontenjanı az hem de rekabetin fazla olduğu bir alan maalesef. O yüzden ben hep torpille girenler giriyordur da diyemiyorum herkes hakkıyla giriyordur da diyemiyorum açıkçası.

Ben de inş yanlış düşünüyorumdur,
Bütün talihsizlikler üstüste gelmiştir belki diyorum

bir drama kraliçesi daha..hayat bir tek size zor çünkü, herkesin işi tıkır tıkır gidiyor mu sanıyorsunuz.. ama işte hayata nerden baktığına bağlı..

İşte malesef torpillerin torpilli haliyle bile geçemeyecekleri puanlarla başvurmak gerekiyor
Haklısınız malesef önceden birini gözlerine kestirmişlerse kadro sahipliyse ne yaparsanız yapın olmuyor
Kendim bir olaya şahit oldum
Çok yüksek puanlı birini yüksek lisansa almak istemedi okul
Ama puanı o kdar yüksekti ki mülakattan düşük vermelerine rağmen son sıradan yine girdi
Halbuki ilk sıradaydı puan olarak

bir drama kraliçesi daha..hayat bir tek size zor çünkü, herkesin işi tıkır tıkır gidiyor mu sanıyorsunuz.. ama işte hayata nerden baktığına bağlı..

Hocam drama kraliçesi değilim, burada 2 senedir uğraştığım bir konu var üzüntümü, derdimi paylaşıyorum. Herkesin işi tıkır tıkır gitmiyor olabilir, bu hayatta benden iyiler de var kötüler de var. Tabi ki emeklerimin zayi olmasına üzüleceğim, zaten moralim bozuk teselliye ihtiyacım olduğu için konu açtım. Yorum yapmak için yorum yapmayın rica ederim.

Evet, bu sene elimden geldiğince puanımı yükselteceğim. Umarım bu sefer başarabilirim, cidden bir insanın emeklerinin boşa gitmesi üzüyor çok. Keşke hep benden daha başarılı insanlar kazansaydı da içim bu kadar yanmasaydı.

78 düşük ama cidden.gerçi dil puanı da önemli bir tek ales le olacak iş değil. Ki ben öylesine ales e bir gireyim dedim 86 aldım ki o bile bana düşük geldi. Çok çalıştığını söyleyen birinin 90-95 bandında olması gerekir,çalışma yönteminizde sıkıntı var sanırım.

Moral bozacak bir şey yok,rakip çok alım az, büyük fark atmak gerekiyor. Ayrıca nasip diye bir şey var sevgiler

Avrupada bu sistem var ve cok da guzel isliyor , bizde herkes statu meraklisi oldugu icin herkes universiteye gidiyor , illa herkrs doktor muhendis avukat isletmeci ivir zivir olacak , halbuki yap dogru durust meslek liseleri , herkes kalifiye eleman olsun yatkinligina gore kendi secsin okuyacagi meslek lisesini de
Fabrikalarda calisacak kalifiye usta bulamiyorum diye agliyordu bi ara patronlar , ama toplumca sosyetik oldugumuz icin hepimiz universitede okumazsak adam olunmuyor saniyoruz

IELTS 7.0 dil puanım var o sorun değil. Bir tek ALES olsaydı sıkıntı keşke, ben ilk girişte 86 alamadım yapacak bir şey yok. Benim çalışmalarım daha çok alanıma yönelik çalışmalardı, cumgpa'mı yükselttim, alanıma yönelik okumalar yaptım, eğitimler aldım. Oturup mantık sorusu çözmedim, böyle olacaksa bu sefer de onu çözerim. Çalışma yöntemim akademik alanda çalışacağım için haliyle buna yönelik oldu.

Kesinlikle çok doğru.

Ayrıca bazı insanın işi de kolay olmaz.
Diğerlerinden daha fazla çaba sarfetmesi,
emek harcaması gerekebiliyor
Belki sen de öylesindir.

Ayrıca bazı insanın işi de kolay olmaz.
Diğerlerinden daha fazla çaba sarfetmesi,
emek harcaması gerekebiliyor
Belki sen de öylesindir.

Ay inşallah değilimdir yahu yapmayın Şu anda bile baya çabaladığımı düşünüyorum bundan fazlası bir de oovv.

insan bazen öyle düşünebilir, umutsuzluğa kapılabilir, zaten tam umudunu kaybedince güzel fırsatlar çıkıyor insanın karşısına, kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş derler..Bence canınızı hiç sıkmayın, çok yakın bir arkadaşım 4 yıl mücadele verdi, en güzel üniversitede imkansız denen bursu bile alıp , başardı, akademik kadro o kadar zor ki..o süreçte neler yaşadığını ben bilirim..Pes etme derim, az daha mücadele et, belki çok yakınsındır:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…