Sizin alanla ilgili yorum yapamıyorum maalesef ama bazı okullarda var bu olay ilk elemeyi ALES puanına göre yapıyorlar zaten bununla elenenlerden sonra bile çok fazla aday kalıyor yüksek puanlılar arasında bile en azından kendi bölümüm için böyleymiş bu durum sonrası mülakat vs vs ... siz de yazmışsınız zaten herkesin torpille girmediğini düşündüğünüzü o zaman yapmanız gereken o torpille girmeyen kişi olacak donanımları kendinize katmak ve reddedilmesi zor aday olmak hiç kimse en iyiyi reddetmiyor gözlemlediğim kadarı ile bir üzülmek yerine reddedilmeyen olmak için çalışırsanız daha huzurlu olursunuz. Düzen bütün dünyada böyle maalesef ama değiştirmek de bizim elimizde gelecekte iyi yerlere gelip hak eden insanlara destek çıkabilecek konuma bizler gelirsek o zaman düzen de kendiliğinden değişirUmarım vardır, teşekkür ederim. :)
Yani evet, ALES puanımı yükseltme niyetim var zaten ama 85 altı puan elenmek için bir neden değil. Benden daha düşük ALES puanıyla alınan insan biliyorum mesela, ben alınmadım. Onun puanı 67'ydi, artık nasıl neyle girdi bilmiyorum. 80 üstü ideal, 90 falanla başvuran pek duymadım bizim alanda.
Orası da öyle ama herkes de öyle girmiyordur tabi. Ben yine de bir kusurum hatam varsa başka insanların bakış açısıyla dinlemek için açtım biraz da bu konuyu. Her şey torpil demekse benim hiç şansım yok demektir.
Tatlim sadece senin bolum degil ki her bolum ayni durumda , genc nufus o kadar fazla ki ve herkes univ okuyor eee mezun olunca da is yokUmarım öyle olur, artık hevesim de kaçıyor. Çabalıyorum çabalıyorum, insan diyor ki "O kadar mı başarısızım ya, o kadar mı kötüyüm, paramla girmek isteyeceğim yere giremeyecek kadar mı kötüyüm" İster istemez ağlıyorum, üzülüyorum ama sizlerin yorumları bana iyi geliyor. İnşallah ikimiz de çok mutlu oluruz, çok teşekkür ederim size. :)
Kendimi avutabilmemin başka bir yolu yok zaten sevgili @nooption :)
Ben neysem o oldum mülakatlarda, yırtık bir karakterim zaten yok. Belki dediğiniz gibi naif olmak mıymıy konuşmak falan gibi görülüp beğenilmiyordur. Bilmiyorum ki.
Yazmasınlar ya, önü kapandı iyice baksanıza. Onların zamanına 10 kişilik kontenjana 200-300 kişi başvurmaya başlar. Cidden Türkiye'de abuk subuk ticarethane kılıklı özel okullara aça aça iyice leş bir hale getirdiler bölümü, eski forsu falan kalmadı. Ama bölümümü çok seviyorum, yine aynı fırsat verilse yine okumak isterim.
Evet konunun özeti tam olarak buydu. TeşekkürlerŞanstan bahsedenler olmuş ama bunun şansla alakası yok. Çok afedersiniz yalaka değilseniz veya bi yerlerde makam mevki sahibi dayılarınız yoksa çok zor. Yüksek lisans işlerinde o kadar çok usulsüzlük adaletsizlik yapılıyorki. Sonra da ülkenin bilim merkezleri oluyor dedikodu merkezi. Akademisyen yetiştirirken ilk kriter 'torpil' oluyor maalesef.
Sizin alanla ilgili yorum yapamıyorum maalesef ama bazı okullarda var bu olay ilk elemeyi ALES puanına göre yapıyorlar zaten bununla elenenlerden sonra bile çok fazla aday kalıyor yüksek puanlılar arasında bile en azından kendi bölümüm için böyleymiş bu durum sonrası mülakat vs vs ... siz de yazmışsınız zaten herkesin torpille girmediğini düşündüğünüzü o zaman yapmanız gereken o torpille girmeyen kişi olacak donanımları kendinize katmak ve reddedilmesi zor aday olmak hiç kimse en iyiyi reddetmiyor gözlemlediğim kadarı ile bir üzülmek yerine reddedilmeyen olmak için çalışırsanız daha huzurlu olursunuz. Düzen bütün dünyada böyle maalesef ama değiştirmek de bizim elimizde gelecekte iyi yerlere gelip hak eden insanlara destek çıkabilecek konuma bizler gelirsek o zaman düzen de kendiliğinden değişir
Tatlim sadece senin bolum degil ki her bolum ayni durumda , genc nufus o kadar fazla ki ve herkes univ okuyor eee mezun olunca da is yok
Aslinda duzgun meslek liseleri olsa , insanlari gercekten meslek icin yetistirseler issizlik azalir ama bizde herkes univ mezunu herkes issiz
Sebep bence de torpil konusudur.
1.sınıfa başlayacak çocuklara öğretmen seçerken başlıyor torpil antrenmanı sonuçta
Alanım çok sıkıntılı. Hem kontenjanı az hem de rekabetin fazla olduğu bir alan maalesef. O yüzden ben hep torpille girenler giriyordur da diyemiyorum herkes hakkıyla giriyordur da diyemiyorum açıkçası.
Merhaba kızlar
Artık gerçekten isyan sürecine girdim. Bir şeyler için uğraşıyorum, çabalıyorum, ama bir türlü olmuyor. Gerçekten ben nerede hata yapıyorum?
Son zamanlarda akademik kariyer için uğraşıyorum, bölümümde rekabet çok fazla. Sınavlarına çalışıyorum, uğraşıyorum. Mülakatlarda "Neden böyle yazdın yazdıklarından emin misin" diyorlar, yazmasan "Neden bunu da yazmadın" diyorlar. Başka bir okulun dekanıyla bizzat görüştüm, kadın benimle çalışmak istediğini çok söyledi. Sonuç: yine alınmadım. Benden daha düşük ortalamalı, daha az bilgili insanlar girerken ben 2 senedir sürünüyorum. Bunu kendimi övmek için söylemiyorum cidden. Bir işim vardı çalışıyordum, oradan da çıkaracaklar beni herhalde. Kızlar ben nerede hata yapıyorum? Moralim o kadar bozuk ki, bugün işe de gitmedim ağlayıp duruyorum. Uğraşıyorum, didiniyorum ortada hiçbir şey yok. Aileme "Bu sefer de olmadı" demekten utanıyorum artık.
bir drama kraliçesi daha..hayat bir tek size zor çünkü, herkesin işi tıkır tıkır gidiyor mu sanıyorsunuz.. ama işte hayata nerden baktığına bağlı..Merhaba kızlar
Artık gerçekten isyan sürecine girdim. Bir şeyler için uğraşıyorum, çabalıyorum, ama bir türlü olmuyor. Gerçekten ben nerede hata yapıyorum?
Son zamanlarda akademik kariyer için uğraşıyorum, bölümümde rekabet çok fazla. Sınavlarına çalışıyorum, uğraşıyorum. Mülakatlarda "Neden böyle yazdın yazdıklarından emin misin" diyorlar, yazmasan "Neden bunu da yazmadın" diyorlar. Başka bir okulun dekanıyla bizzat görüştüm, kadın benimle çalışmak istediğini çok söyledi. Sonuç: yine alınmadım. Benden daha düşük ortalamalı, daha az bilgili insanlar girerken ben 2 senedir sürünüyorum. Bunu kendimi övmek için söylemiyorum cidden. Bir işim vardı çalışıyordum, oradan da çıkaracaklar beni herhalde. Kızlar ben nerede hata yapıyorum? Moralim o kadar bozuk ki, bugün işe de gitmedim ağlayıp duruyorum. Uğraşıyorum, didiniyorum ortada hiçbir şey yok. Aileme "Bu sefer de olmadı" demekten utanıyorum artık.
Umarım öyle diyeceğim zaman gelir. 2 senedir inanın çok çalışıyorum, iki sefer aynı okula başvurdum. Birinde burs istediğim için "E çalışsana" deyip almadılar. İkinci sefer başvurduğumda "E sen çalışıyorsun ama idare edebilecek misin okulla işi" dediler. Artık küfretmemek için kendimi zor tuttum. Nedir olay anlamıyorum hep bu stil şeyler geldi başıma.
Psikoloji mezunuyum ben, klinik psikoloji için başvuruyorum. Evet daha da yükseltirsem baya etkisi olabilir, IELTS puanım var zaten daha vakti de var onun. Ama 67 puanla başkasını alıp 78 puanımla beni almayan okul da oldu.
Evet bende o dediklerinizin hiçbiri yok maalesef.
bir drama kraliçesi daha..hayat bir tek size zor çünkü, herkesin işi tıkır tıkır gidiyor mu sanıyorsunuz.. ama işte hayata nerden baktığına bağlı..
İşte malesef torpillerin torpilli haliyle bile geçemeyecekleri puanlarla başvurmak gerekiyor
Haklısınız malesef önceden birini gözlerine kestirmişlerse kadro sahipliyse ne yaparsanız yapın olmuyor
Kendim bir olaya şahit oldum
Çok yüksek puanlı birini yüksek lisansa almak istemedi okul
Ama puanı o kdar yüksekti ki mülakattan düşük vermelerine rağmen son sıradan yine girdi
Halbuki ilk sıradaydı puan olarak
78 düşük ama cidden.gerçi dil puanı da önemli bir tek ales le olacak iş değil. Ki ben öylesine ales e bir gireyim dedim 86 aldım ki o bile bana düşük geldi. Çok çalıştığını söyleyen birinin 90-95 bandında olması gerekir,çalışma yönteminizde sıkıntı var sanırım.Malum kesimden olup olmadığıma bağlı olduğunu zannetmiyorum ya. ALES puanım mı düşük acaba, 78. Ama sırf ondan mı ibaret bundan daha düşük puanlarla özellere kabul edilenler oldu. Özel okullara bile giremiyorum artık ben ağlamayım da kim ağlasın.
2 senedir akışına bıraktım. Notlarımı yükselttim, bilim sınavlarına çalıştım deli gibi. Benim yarım kadar çalışmayan insanlar girdi ben giremedim. Elimde değil çok üzülüyorum.
2 senedir kendimi böyle avutuyorum zaten.
Moral bozacak bir şey yok,rakip çok alım az, büyük fark atmak gerekiyor. Ayrıca nasip diye bir şey varHocam drama kraliçesi değilim, burada 2 senedir uğraştığım bir konu var üzüntümü, derdimi paylaşıyorum. Herkesin işi tıkır tıkır gitmiyor olabilir, bu hayatta benden iyiler de var kötüler de var. Tabi ki emeklerimin zayi olmasına üzüleceğim, zaten moralim bozuk teselliye ihtiyacım olduğu için konu açtım. Yorum yapmak için yorum yapmayın rica ederim.
Avrupada bu sistem var ve cok da guzel isliyor , bizde herkes statu meraklisi oldugu icin herkes universiteye gidiyor , illa herkrs doktor muhendis avukat isletmeci ivir zivir olacak , halbuki yap dogru durust meslek liseleri , herkes kalifiye eleman olsun yatkinligina gore kendi secsin okuyacagi meslek lisesini deEvet 2 senedir uğraşıyorum, mülakatlarda bile iyi olduğum söylendi ama sonuca bir bakıyorum adım yok. Ya da abuk subuk sorulara maruz kalıyorum. Yani kendimi övmek için söylemiyorum ama bir lisans mezunu olarak bilgi birikimimin gerisini getirmek için yeterli olduğunu, alan hakkında bilgili olduğumu düşünüyorum. Geriye kalan problemlerin ne olduğunu çözmeye çalışıyorum sadece.
Keşke öyle olsa, lisedeyken kimin neye yatkın olduğu belirlense en azından ve ona göre okullara gönderilseler.
78 düşük ama cidden.gerçi dil puanı da önemli bir tek ales le olacak iş değil. Ki ben öylesine ales e bir gireyim dedim 86 aldım ki o bile bana düşük geldi. Çok çalıştığını söyleyen birinin 90-95 bandında olması gerekir,çalışma yönteminizde sıkıntı var sanırım.
Avrupada bu sistem var ve cok da guzel isliyor , bizde herkes statu meraklisi oldugu icin herkes universiteye gidiyor , illa herkrs doktor muhendis avukat isletmeci ivir zivir olacak , halbuki yap dogru durust meslek liseleri , herkes kalifiye eleman olsun yatkinligina gore kendi secsin okuyacagi meslek lisesini de
Fabrikalarda calisacak kalifiye usta bulamiyorum diye agliyordu bi ara patronlar , ama toplumca sosyetik oldugumuz icin hepimiz universitede okumazsak adam olunmuyor saniyoruz
Ayrıca bazı insanın işi de kolay olmaz.
Diğerlerinden daha fazla çaba sarfetmesi,
emek harcaması gerekebiliyor
Belki sen de öylesindir.
Ay inşallah değilimdir yahu yapmayınŞu anda bile baya çabaladığımı düşünüyorum bundan fazlası bir de oovv.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?