Elimizi neye atsak kuruyor, çok bunaldim etkili hoca bilen lutfen yardım etsin

Ya evet borç yigidin kamcisidir dedik girdik eve. Kamçı fena biseymis :)
Öyledir aslında borç olunca imsan daha hırsla çalışır da tabi işte sert vurdu mu da o kamçı böyle hırpalar ne yazık ki. Yinede umutsuz olmayın umutsuzluk daha beter yapar eşiniz bittik derse siz umut verin siz derseniz eşiniz. Maddi sıkıntılar hallolur. Allah manevi olarak sıkıntı vermesin

Ben çok geç evlendim. Evlendigimde bile çocuk için geçti :) onu hemen yapmak iyi oldu, o benim herseyim. Allah öncelikle evlatlarimizi bagislasin. Sonrasında da yuru ya kulum desin inşallah
Allah bağışlasın
demek istediğim şu ben de evlensem geç evlenmiş olacağım 32 yaşındayım şu anda. ama diyelim evlendim ve hemen çocuk yaptım bu da 1.5-2 sene sürdü...zaten 2 sene sonra evimin tüm borcu bitmiş olacak ve çocuk olunca 2-3 yıl çalışmam. bunu planlıyorum.ha evlenmem çocuk yapmam dünyayı gezerim belki orası önemli değil önemli olan altyapıyı kurmak, hazır olmak. insan evleniyorsa çocuğu da hemen düşünüyorsa ve de çalışamayacaksa o zaman ev almaz, çalışamayacağı dönem için birikim yapar, bu beklenmedik yerden gelen bir borç değil ki. herşey açık ortada göstere göstere. yani bunu planlamak o kadar da zor olamaz, olmamalı diye düşünüyorum.

Boyunuzdan büyük borcun altına girmiş birde daha borcunuz bitmeden çocuk yapmışsınız..ne olmasını bekliyordunuz bankanın çocuğun hatrına krediyi kapattınız varsaymasını mı , gökten para yağmasını mı? Kusura bakmayın ama kendi akılsızlığınızın(hakaret anlamında yazmıyorum bazı seyleri akıl edemeyiz ve yanlıslar yaparız) cezasını çekmişsiniz , elinizi attığınızı kuruttuğunuz bir durum yok..eşinizin işi zaten bir projeymiş yani biteceği belliydi..burdaki gerçekten kötü olan durum iş bulamamanız tıpkı dışardaki milyonlarca insan gibi..hacı hocalık bir durum yok

Hoca moca boş işler bunlar.İsteğinizi Allah'tan isteyin namaz kılın dua edin.İsterse vericek olan Allah'tır zaten.Hoca ne yapsın.Böyle seylere inanmayın.Hersey sadece Allah'tandır.İstenicek olanda odur.Aracıyada gerek yoktur.

Yaptiginiz sacmalik. Ev borcuna giriyorsunuz esinizin isi devamli bile degil. Isten cikarken dusunmedin mi bu adamin projesi bitince kim odeyecek? Sen cikmasan bile baş edemeyeceğin bir borcmuş zaten. Neye güvenerek ev aldiniz orayi aklim almadida? Hani esine guvendin desem adamin isi devamli degil kendine guvendin desem daha bakici parasini zor odemissin o maasla. Cok sacma sapan hareket etmissiniz. Allah yardim etsin.

Bizim bi mune hoca var ufurugu çok kuvvetlidir allah seni inandirsin kaynimin gorumcesinin baldizinda bi basur vardi nah erik kadar skyptan görüntülü konuşma yaptilar hocayla hoca bi ufurdu saniyesinde basur masur kalmadi gozumlen gördüm :KK57::KK57::KK53:

Bizim bi mune hoca var ufurugu çok kuvvetlidir allah seni inandirsin kaynimin gorumcesinin baldizinda bi basur vardi nah erik kadar skyptan görüntülü konuşma yaptilar hocayla hoca bi ufurdu saniyesinde basur masur kalmadi gozumlen gördüm :KK57::KK57::KK53:
Noldu? Espri mi yapmış oldun şimdi..gülmem mi lazımdı..insanlar dedini paylaşıyor akıl danisiyor. Senin gibi aklı kendine yetmeyenler de milletin acısıyla dalga geçip aklinca espri yaptığını zannedip belki bir iki beğeni toplarim kafasını yaşıyor..te Allahım yaa. Çok sinir bozucusun

Noldu? Espri mi yapmış oldun şimdi..gülmem mi lazımdı..insanlar dedini paylaşıyor akıl danisiyor. Senin gibi aklı kendine yetmeyenler de milletin acısıyla dalga geçip aklinca espri yaptığını zannedip belki bir iki beğeni toplarim kafasını yaşıyor..te Allahım yaa. Çok sinir bozucusun
Dilekler hacidan hocadan istenmez yukarda Allah var zaten forumda bu tur konu açmak yasak ok?

Çok biliyorsun sen. Ama yanlış biliyorsun. Allah yukarda değil her yerdedir. Sabah sabah kabus gibisin. Hadi eyvallah.
Çok güzel kabusumdur ben gerçekten bak gece bu gece görürsün inşallah sevgiler sana ciceeem benimh:KK68::KK68:

Çok biliyorsun sen. Ama yanlış biliyorsun. Allah yukarda değil her yerdedir. Sabah sabah kabus gibisin. Hadi eyvallah.

Allah heryerdeyse hacı hocadan medet ummayın arkadaşım. Siz de şaka gibisiniz sabah sabah.

Birazcık isyan etmeden, drama çevirmeden kendi hatalarınızın da farkına varsanız böyle hacı hoca peşinde koşmazsınız. Bakın bir örnek vereyim kendimden. Bu yaz hiç de iyi bir fizibilite yapmadan çok aceleye getirerek bir iş kurduk ve 6 ayda battık. Ben hatamızın farkında olduğumdan hiç böyle dramatize etmedim olayı. Tam 200 bin para gitti ama hoca aramadım oturup.

Ayrıca hoca nedir ya ? Nasıl Müslümanlık bu ? Benden para alıp benim için Allah'a aracı mı olacak ? Para ile ? Ne kadar masum.

Ayrıca Mune Mune

Bazı hesaplar planlar uymayabilir hesabımıza bizde yaşadık eşimle ikimizinde işi riskliydi çok huzursuzduk iş yerinde onun için krediye falan girmedik herkesler lafını yaptı hatta safız zannedip kayınpeder bile el attı iki kişi çalışıpda bir ev alamadınız diye küstü bile ama biz eşimle işlerimize güvenemediğimizden almadık iyikide almamışız ben 4 hafta sınra eşimde 8 hafta sonra işten çıkarıldı uzunca bir süre iş aradık bulamadık etrafımızdaki tüm dostlarımız hergün birarada yiyip içtiğimiz insanlar 1 aya kalmadan terk ettiler bizi ne arama ne sorma mesajlarımıza bile cevap vermediler iş yeri açtık hiç müşteri olmadığından 4 ay bile dayanamadık hep cepten yedik ev alırız diye depozito paramızı kuruşuna kadar açtığımız iş yerinin kirasına ıvırına zıvırına verdik eşim ağır depresyon geçirdi allah afetsin isyanda ettiği çok oldu her defasında isyan etme bu bizim sınavımız dedim yalvardım yakardım sonra eşimde tuttuğum herşey elimde kalıyorsa bu benim kesin sınavım dedi bıkmadan usanmadan dua etti ibadet etti çok şükür rabbim önümüzü tekrar açtı şuanda iki iş yapıyor hemde öbür işten daha rahat ve aynı parayı 7 günde alırdı uzun saatler çalışarak şimdi kısa saat çalışarak alıyor bende çalışıyorum kimseye muhtaç olmadan istediğimizi yiyip içip yaşayıp gidiyoruz canım sen sakın pes etme belki bu sizin sınavınız rabbim bi kapıyı kapatıyorsa bir kapıyı açar sakın unutma

Birazcık isyan etmeden, drama çevirmeden kendi hatalarınızın da farkına varsanız böyle hacı hoca peşinde koşmazsınız. Bakın bir örnek vereyim kendimden. Bu yaz hiç de iyi bir fizibilite yapmadan çok aceleye getirerek bir iş kurduk ve 6 ayda battık. Ben hatamızın farkında olduğumdan hiç böyle dramatize etmedim olayı. Tam 200 bin para gitti ama hoca aramadım oturup.

Ayrıca hoca nedir ya ? Nasıl Müslümanlık bu ? Benden para alıp benim için Allah'a aracı mı olacak ? Para ile ? Ne kadar masum.

Ayrıca Mune Mune
Aynen katılıyotum birgün bir hocanın sohbetine katılmıştım adam diyorki geçenlerde bir adam geldi zengin ama epey zengin hocam babam ağır hasta ne yaptıysak hatta yurtdışına bile götürdük hiç fayda alamadık son çare sana geldim dua falan okursun diye hoca demişki ben okurum sanada söyleyimde sende hergün oku adam demiş hoca benim zamanım yok dua okumaya ben vereyim parayı sen oku hoca şoka girdim ve sordum sen müslümanmısın elhamdülillah demiş peki hayatında kaç kez dua yada namaz kuran okudun hiççç demiş adam kaç yaşındasın 58 vayyyy kine vayyyy demiş hoca adamda demişki niye öyle diyon hocam ben 2 ayda bir hoca tutar okuturum kuranımı çağırırım tüm eşi dosttu yine paramla ne gariban sevindiririm hocada sohbette tekrar ediyordu şimdi dahada korktum diyordu parayla hocalardan dua kuran okumaları isteyenlerden bu din bu kuran havılara hocalara inmedi sizler isteyin rabbimizden tüm dünya gereçlerini bir kenara bırakıp yürekten kimseleri sokmadan direk olarak o onun için yanan çaresiz yürekleri geri çevirmez dedi aynen hacılarda hocalardan medet ummayın kızlar sakın haaa

Allah heryerdeyse hacı hocadan medet ummayın arkadaşım. Siz de şaka gibisiniz sabah sabah.
Benim haci hocadan medet umdugumu nerden cikardiniz. Oyle bir yorumum dahi yok. Ben sadece tolin hanimefendinin konu sahibiyle dalga gecmesine kızdım. Ne olursa olsun dalga gecmeden ifade edebilirdi kendini.konu sahibinin zaten morali bozuk. Arkadas ta oyle bi dalga gecmis ki...yoksa elbette ki ben de inanmiyorum haci hoca olaylarina.

Sevgili 'şükürdar' konu sahibi, son paranızıda hacı hocaya yatırırsanız cidden kuruyacaksınız. :KK14:

Ozelden iban numarami yolluyorum. 100.000 TL'ye hallederim. Birine bi kere nazar duasi okumustum "aaa nazarim gecti" demisti. Beni keklemiyorsa demek ki kuvvetli bi ufurugum var. Uzak mesafelerde vantilator kullaniyorum ama siz baya uzaksiniz, kompresor de kullanabilirim duruma gore bakariz.

Bu arada orta boylu esmer sisman bir kadin size buyu yapmis (hangi hocaya gitsen bunu diyecekti. Ulkemdekilerin cogunun orta boy sisman esmer olmasi guzel bir ayrinti degil mi ;) ) Bu hizmeti de bedava verdim.

Duanın şekli şemali yoktur. Allah sizi her şekilde işitir. Dua edenin duasına icabet eder size şah damarinizdan daha yakindir. Şuan bu sizin imtihaniniz. Rizkinizi daralttigi gibi genişletir de elbet. Yeter ki pes etmeyin, çalışın hep çalışın.

Ve lütfen böyle okurum ederim diyenlere itibar etmeyin. Boylelerine prim vermeyin. Allah ile aranıza hristiyanların yaptığı gibi aracılar koyup imaninizi zedelemeyin.

İnsanoğlu çok aceleci hemen olsun ister. Herşeyin bir vakti var. İyi gunlerimizde de kötü gunlerimizde de şükrü elden birakmayalim.

Allah yardımcınız olsun..
Bazen böyle tıkanıklıklar, sorunlar oluyor hayatımızda ve bu aslında bizim imtihanımız..
Hep derler ya dua zamanı gelmiş..
Allaha dua etmek ondan işlerin düzelmesini istemek için aracıya gerek yok..
Şahdamarımızdan yakın olan Allaha ısrarla, içten dua etmemiz gerekiyor başkalarından istemek değil..
Sabır, tevbe ve istiğfarı çok okuyun..
Vakıa suresi vardır onu okuyun..
Ve düzeleceğine inanın.
Allahın sizi sevmediğini de düşünmeyin.. Seviyor ki sesinizi duymak, onu hatırlamanızı istiyor..

Back
X