Elin yemek ile samimiyeti:)

Tırnaklarım uzun ve herzaman ojelidir dolasıyla eldivenle yaparım herşeyi.

Beyaz pudralı eldivenleri kullanmıyorum şeffaf ve kalın eldivenlerim soğan sarımsak kokusundan nefret ederim . Etle çığlak elle asla temas edemem

Tırnaklar kısa ve ojesizse eldivene gerek yok lakin yüzükleri çıkartmak şartıyla

Tırnağım kısa elim temiz deyip yüzükle yapınca o yemek pislikten başka bişey olmuyo yoğrulan hamur vb şeyler özellikle

Burda konu açanda vardı hamur yüzüğe dolmuşta eşi bankada rezil etmişti

Yani ne desek boş, tercih meselesi herkes istediği gibi yapsın. Size niye burun kıvırmış, orası tatsız kısım işte

Ameliyathane icin kullanilan steril eldivenleri kullaniyorsa temizdir ama bildigimiz markette satilan eldivenleri yikamadan kullaniyorsa pistir.

Ustelik ben eldiveni temizlikte takarim ama asla yavaslamam ucuza bimden mi aliyormus eldivenini soyle bedenine gore kullansin niye yavasliyor :)

Kızlar bir konuda gene fikirlerinizi yaptıklarınızı merak ediyorum
Mutfakta eldiven kullanırmısınız?
Yemek konusunda konuşuyoruz bir arkadaşla
Yemek yapmayı sevdiğimi bu konuda pratik olduğumu söyledim
Arkadaşım
Ama sen yemekleri ellerinle yapıyorsun!
Bende
Sen neyle yapıyorsun :KK57: bir alet falan çıktıda haberim mi yok:KK66:
Arkadaşım eldivenle çalıştığını o yüzden daha yavaş ama daha temiz yemekler hazırladığını söyledi
Nasıl yani bu kadın bana kirli mi dedi?:KK70:

ben de eldivenle yaparım yemekleri. Ama titizlikten değil ellerim kirlenmesin diye

Vallaha eldiven kullanmıyorum. Ellerimi yıkıyorum. Yemeğe başlamadan ışık altında bakıyorum kıl,tüy vs. var mı diye. Yoksa gayet güzel yapıyorum. Ha bir iki kere köfte yaparken ertesi gün işe gideceğim için ellerim sarımsak kokmasın diye şeffaf eldiven kullanmıştım. (Naylon olandan değil. Şu saç boyalarının yanında çıkandan.) Ay onda bile rahatsız olmuştum. Azıcık elinin lezzeti geçecek arkadaş yemeğe.

Arkadaşım
Bende
Arkadaşım eldivenle çalıştığını o yüzden daha yavaş ama daha temiz yemekler hazırladığını söyledi
bende çiğ ete eldivenle dokunurum. balığa vs eldivenle bile dokunmak çok zor benim için :D ama tiksindiğim için. geri kalan herşeye elle dalıyorum :D

Şu eldivenle yemek yapanlar da iyi moda oldu ha!
Önce bir herkes umumi tuvaletleri kullanmayı öğrensin de sonra sıra eldiven kullanarak yemek yapmaya gelsin! (Alakasız hatta mide bulandırıcı oldu belki ama temizlik kumkumalarını görünce hep kadınların neden bu kadar pis olduğunu ve çoğu şeyi göstermelik yaptıklarını düşünürüm.)

Yemekteyiz vb gibi programlarda eldivenle çalışanlar oluyor hatta bilemiyorum eldiven kullanan aşçılar da olabilir ama evinde herkesin eldiven kullandığını zannetmiyorum. Bazıları mesela eldivenle el lezzetinin yemeklere geçmeyeceğini düşünüyor.

Arkadaşınız bir yerden vurmaya çalışmış aklıyla.
Dikkat edilirse aşçılar hiç eldiven kullanmıyo sanat gibi gördükleri için işlerini.

Bir de eldiven kullanıyoruz diyelim, balığı temizledik ee salataya geçtin elini yıkamicak misin? Eldiven var zaten deyip salataya geçiyoruz galiba direk :KK48:

Arkadaşım
Bende
Bence o bir psikologa gitsin :)

Tırnaklarım uzunsa eldivenle kısaysa elimle yapıyorum canım.

Eldiveni sagliksiz buluyorum, temizlik yaparken tek kullanimliklardan kullanip, atarim.
Ayrica sogan dograrken eldivende nesi?
Tirnaklar kisa&temiz, ellerin ustunde kil&tuy yoksa gayette yapilir.
Hamur yogurma, kofte yapma vs yoksa eldiveni ne icin kullaniyor,cunku bunlarda her daim yapilmiyor.
Ben köfteyi hamuru falan da çıplak elle yoğururum. El lezzeti diye bi şey var ben ona inanıyorum. Eldiven de nesi?

Tırnaklarım kısa tertemiz ojesiz.. yapmaya başlamadan önce bi güzel yıkuyorum da ellerimi. Asırlardır böyle yapmışlar yemekleri nolmuş ki..

Hele babaannemin köy işinden nasır tutmuş elleriyle yapıp odun ateşinde pişirdiği yemeğin tadı hiçbi yerde yok misss..

ben bazen eldıven kullanıyrum, her yemekte kullanmıyrum mesela et dograyacaksam eldıvenımı takarım sebze yemeklerınde olmaz. :) bırde el kezzetı denen bı olay var tamamen katılıyrum her ınsanın kendıne ozgu el lezzetı var dokununca ayrı bı tat verır. annemın kırdgı yumurta bıle acayıp lezzetlı olur :)

Ben köfteyi hamuru falan da çıplak elle yoğururum. El lezzeti diye bi şey var ben ona inanıyorum. Eldiven de nesi?

Tırnaklarım kısa tertemiz ojesiz.. yapmaya başlamadan önce bi güzel yıkuyorum da ellerimi. Asırlardır böyle yapmışlar yemekleri nolmuş ki..

Hele babaannemin köy işinden nasır tutmuş elleriyle yapıp odun ateşinde pişirdiği yemeğin tadı hiçbi yerde yok misss..
Yani bazi kadinlar kofte, hamur, balik vs. icin kullaniyor onun icin dedim yoksa ben de kullanmiyorum.
zaten hamur acacak yetenegim yok :halay:bu aralar uzun tirnak kullaniyorum koftede yapmiyorum.
Benim ailemde, cevremde kullanan gormedim, kullansa dahi ovunulecek bir durum yok.

Uff o ekmege tereyag ve koy peyniri aciktim galiba

Ayh kirli kibarlar :)
Sadece cig kofte yogururken eldiven kullanirim.. altina beyaz uzerine saydam plastiklerden..
Birde aci biber dogruyosam elime bi kucuk poset geciriveririm..

Cogu su beyaz eldivenlerden kullaniyo ve cok sagliksiz bence. Ztn pis kokuyo.. el lezzeti diye bisey var onlara eldiveninin lezzeti yok mu diycekler :) eldivenle hijyenik olmanin alakasi yok! Mis gibi yika ellerini koyul yemegine..

Arkadaşım
Bende
Ellerim çok şükür sudan çıkmadığı için temizdir,ayrıca sebzeleri falan yikarken de ellerimiz yine suda.Eldivenle falan da uğraşamam. Hem eldivenler acaba ellerde daha mı hijyenik?Bence o seni bozmaya çalışmış.

Back
X