malesef canım oluyor böyle şeyler
doğru olan büyüklerin bayramlarda evlerinde olmaları.yani sadece onlar değil biz küçüklerde anne babamızın elini öpmek,bayramlaşmak istiyoruz.
size kendimden örnek vererek cvp vermek istiyorum.
2 yıldır annemle babam bayramlarda annemin memleketinde oluyorlar.ilk bayram annemlerin kendilerine ait evi yoktu,anneannemde kalıyorlardı.tabi diğer teyzelerim kuzenler falan kalabalıktı bizde tlf da bayramlarını kutladık.2.bayramda aynı nedenden dolayı gitmemiştik.geçen yıl babam 3 oda bir salon ev yaptı köye.ne yazıkki bu defa da oğlum hastalandı kısmet olmadı.tabi her bayram annem kendi derdi kızım biz darılmıyoruz sıkılmayın diye.
bu bayram hiç bir engelimiz yok aslında ama tatilden yeni döndük,onun yorgunluğu var bende.birde ablamla eniştem de orda olacak,oğlumu yüzmeye verdik bu ara huysuz kardeşimlede bir araya gelince azıyolar.kendimce o kadar çok nedenim varki yerimi bile yadırgıyorum köyde ...
ama anne baba işte çağırsalar el mahkum dişimi sıkıcam.gelmeyin demezse annem yine gidicem içim rahat etmez benimde ama işte evde olsaydılar iyiydi 10 dk aramız burda.
eşim 1.gece kalır döneriz diyor bakalım bize yol göründü yani.
Olmasa keşke böyle içimizde asabiyet olmadan gerilmeden daralmadan bayramlaşsak.
Şimdiden kurbanın stresi içimde
ohooo şimdiden o kadarı düşünme.çok sıkıntı yaparsın kendine. o kadar üzüldüğüne değmez:26:
Eşinizin ailesi Tekirdağda o evde yaşıyor olabilirdi... Günübirlik gidip gelebilirsiniz ya da bir gün kalabilirsiniz...
Önceden dedemlere köye giderdik bir odada 10 a yakın kişi yattığımızı biliyorumGönüller bir olsun yeterki...
Eşimin ailesi ta bi yerde,bizimki zıttı bir yerde...Ben ikisine de bayramda gidiyorum,yorucu oluyor,ama aileme gitmeden yapamam,arabayla gitsek her ikisine de 1 gün gyolda gidiyor. :)) Uçakla gidiyoruz biz de. :))
Değmiyor zaten yine olacak olan oluyor.
Senin bayram konusu tam benim yaramı deşti de ondan çözüldüm :)
Anneme söyledim ilk gün eşimin tarafına gideceğimizi o günden beri aramıyor beni :/
Nasıl gerilmeyeyim şimdi,sürekli arada kalıyorum.
Geçen ramazan bayramını ailemle geçirdik 9 gün tamamını tatildeydik sizikiler gibi :)
Ama bu sene trip atıyorlar ne yapayım ben ?
Uçakla gitmek çok mantıklı ama işte benim aileme de gitme durumu olduğu için arabayla gitmek gerekiyor.
Bu bayram ,bayramın son günü orada olmuş olacağız ona bozuldu annem ,son gün geleceksiniz dedi yani bayram bitmiş olacak.
yahu senin derdin beni görmek mi yoksa bayramın günümü..
çok kızıyorum ya
Çok yorucu ben bayramlardan dönünce bir hafta gelemiyorum kendime.
Bayram dediğimiz şeyden zevk almamız için sanırım yaşlanmamız gerekiyor.
Biz yaşlanınca da devir değişir ne gelin kalır ne damat ,her türlü zarardayız
aslında kadınların anneleri daha anlayışlı oluyor bu konuda.daha anlayışlı olabilirdi bence.trip atmasına lüzum yok.o tarafta eşinin ailesi.onlara da gidilecek elbette.
daha anlayışlı olması gerekir.güzel içten bir mesaj atarak olayı halledebilirsin diye düşünüyorum.
' annecim yanında olmayı çok isterdim ilk gün ama bu sefer böyle olması gerekiyor.Lütfen bize kızma.onlarda eşimin ailesi.böyle yaparak beni arada bırakıp üzüyorsun.İlk onlara gitmemiz seni sevmediğimiz anlamına gelmiyor.seni de çok seviyoruz annecimmm' diyerek içten bir mesajla yumuşatabilrsin diye düşünüyorum
benımkide 2. gun gidiyorum diye bozuluyor her ay gidip bir hafta kalmamı istiyorlarbende en sonunda kıızıp kocamı bosayıp gelicem hep yanında kalıcam dedim
Çok tatlısın ya,konu açtın derdini anlatmak için kendini derdini anlatana yardımcı olurken buldun :)
Çok teşekkür ederim evet mesaj en iyisi yani onlar beni aramıyor ben de aramassam bayrama kadar arayamam.
o gün oradan aramak ilk konuşmayı o an yapmak da çok sıkıntılı olur benim açımdan yani ilk konuşmayı yapmam lazım bayram öncesi
benımkide 2. gun gidiyorum diye bozuluyor her ay gidip bir hafta kalmamı istiyorlarbende en sonunda kıızıp kocamı bosayıp gelicem hep yanında kalıcam dedim
Sabah gidip akşam dönmenizden başka çareniz yok sanırım..Çünkü giderseniz ne kadar sıkıtı çekeceğinizi düşünüyorsunuz ama gitmezseniz sıkıntının kaç katı büyüyeceğini ve kaç sen ebunun konuşulacağını şu an düşünemiyorsunuz..İnanın bana gidip bir anlık sıkıntıyla bunu geçiştirmeniz sizin yararınıza..
Evet bazen büyükler çok düşüncesiz oluyorlar..Benim kendi ailem bu yaz köye gel diye okadar yalvardılarki..benim de maddi durumum biraz sıkışık olduğu için bu sene hiç bir yere gitmeyi düşünmüyordum..Vay yaşları 70 olmuş..vay bidaha onları bulurmuymuşum..okadar duygu sömürüsü yaptılarki birde baktım eşim uçak biletlerimizi almış..ben ve iki çocuğum gidiş-dönüş taa Trabzona..ne oldu şimdi 2 ay kendimizi toparlayamıycaz..Ama bir yandan da annemin ve babamın gönlü oldu..Rabbim annemi ve babamı mutlu ettiğim için hayırlı kapılar açar ben de sıkıntıdan kurtulurum inşallah..
Siz de öyle yapın..sadece tavsiye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?