Elini öptürmek isteyen evine gelsin

benim bayramla ilgili bir sıkıntım yok eşimin bir tek annesi burda diğerleri çanakkalede
ama bu yoruma yazmadan edemedim evet bırakıyorlar malesef
incir çekirdieğini doldurmayacak şeyleri annemin abartması yüzünden eşimle sorunlar yaşıyorum :26:

canım benimkiler büyük ama eşimin bir huyu var,hep beraber olmak ister.eşim için çekirdek aile daha önemli.her yere birlikte gideriz.hayırlısı artık.kurban bayramında gidiyoruz ama genede aklım onlarda kalıyor işte

kalmaz mı ama şartlar işte

olsun sen gönüllerini almayı bilirsin :)

kalmaz mı ama şartlar işte

olsun sen gönüllerini almayı bilirsin :)

şimdiden yapmaya çalışıyorum.kayınpederim yalnız.eee haliyle temizlik falan da yok tabii.geçen sene eltim arada gidip yapıyordu.tabii zoruna gidiyordu.bu kış hiç olmadık bir şeyi bahane edip gitmemeye başladı.

dün annemin sayesinde birilerini ayarladık ve gidip evini temizlediler.biraz olsun içim rahatladı.iyi kötü gelen temiz eve gelecek.bir şekilde de yemek işini halletmeye çalışacam.onu da halledersem daha rahatlarım.uzak olmak böyle zamanlarda daha zor geliyor

bizdede erken gelmediniz muhabbeti var
sabahın 7sinde gitmemiz lazım herhalde

ayyy sorma, bi keresinde çok uzak bi şehirde yaşarken zaten bayramda gidemeyeceğimiz belliydi, orayada ilk taşınmıştık, kimseyi tanımıyoruz tabii, çocukta yoktu o zaman, öğlene kadar yatak keyfi yapmıştık bayramda, saat 1 gibi annesini aradık bayramlaşmak için, vaaay efendim neden 9 da aramamışda 1 de aramışız bildiğin kavga etti, bağırdı çağırdı, tüm bayram rezil oldu tabii, çatlak ya, sen ara o zaman o kadar möhömse 4 saat

Allah razı olsun ne güzel bir insansın. Yaşlılıkta mesafe zor. Yakın olsalar gene ayrı olsunlar ama eliniz üstlerinde olur. (bkz. ben) Önce yalnız anne, yalnız baba değince kendi anne babanı kast ediyorsun sanmıştım. Bir kayınpeder , biri de annenmiş.

annem de yalnız,kayınpederim de.ama erkeğin yalnızlığı daha zor.kadına gene komşuları gelip gidiyor,işini temizliğini yapıyor ama erkek öyle olmuyor.kapısını çalan yok.yardıma ihtiyacın var mı diyen yokı.yada bir kap yemek götüren yok.

1,5 saatlik yoldan bahsediyorsunuz.Tabiiki el öpmeye gitmelisiniz.

Ziyaret edilmek isteyen evinde oturur mantığı uzak akrabalar için geçerlidir.

Kalmak istemiyorsanız sabah erken gider akşamda geri dönersiniz.

1.5 saat çok uzak bi mesafe değil. sabah gidip akşam dönebilirsiniz. ben tayinim komşu ile çıktığı için, tam 2 sene boyunca her gün 1 saatlik yolu gidip geldim. hem de bir kısmında hamileydim

aman her bayramda onların kuyrugu gibi nereye gitse oraya mı giedeceksiniz
valla bir bizimkiler galiba kuyruk gibi büyükleri arka sıra gitmiyor durumlar şartlar iyi olmasına rağmen burda okuduğum her konu neredeyse her bayram yanlarındayız bu bayram bizimkilere gidelim yok kv kp neredeyse oraya

eger ortam,kalacak yer vs uygunsa annenleri de alip sizinle beraber kayinvalidenlere bayramlasmaya gitseniz olmaz mi?

orası tatil yeri ya zannederler ki oraya tatile geldik.niye kalmıyosunuz etmiyosunuz darılırlar.ama bayramın 1.günü gidersek bu olabilir.sonuçta hafta sonu bizimde gitmek istediğimiz yerler var.

en guzeli gunubirlik gitmek.hem mesafe de kisaymis.sabah erkenden gidip aksama eve donersiniz.

Son düzenleme:
amacım muhalefet olmak yada sizi incitmek değil kendinizce haklı olabilirsiniz
size sorum şu cevaplamak sizin fikriniz ,
eğer sizin anneniz babanız öyle bi yerde tatil yapıp sizi oraya gelmenizi söylese aynı tepkileri verirmiydiniz...
bide insanların evlatlarıyla geçireceği bayramı o özel günü neden daha olumlu düşüncelerle gitmke yerine kendimize sorun ederiz..

Bir taraf diğer tarafı düşünmeyip bayramı bizim yanımızda geçirirsiniz diye dayatırsa sorun çıkması kaçınılmaz oluyor. Gençleri kendi haline bırakmak lazım, bayramlaşmaya geldi mi geldi? ne kadar kaldığı, kaçıncı gün gittiğinin mevzusu yapılmamalı.

Küçükken biz bayramları hep köyde babaannemlerle geçirirdik. Anneannemlere 2.gün giderdik yada ilk gün akşam gidip kalırdık bayramın çoğu babaannemlerde geçerdi. Çocuktuk durumdan memnunduk. Ama anneme ilk gün gitmediği için anneannemlerin tepki verdiğini, eğer kalmazsak küstüklerini, babaannemin de evin gelini bayramın ilk günü k.validesinin yanında geçirmeli dediğini, dedemin anneannemlerde yatıya kaldığımız için surat astığını ve annemin nasıl arada kaldığını iyi hatırlıyorum. Babam ve biz anneannemlerde sıkılırdık otorite vardı babaannemler özgür bırakırdı bizi 1. gün kaldık mı ertesi gün babaannemlerin köyüne dönmek için can atardık. Annem babam-babaannemler- biz- anneannemler arasında kalırdı.

Hey gidi günler şimdi benzer durumları ben yaşıyorum. Gerçi Allah için eşimin ailesinden bu konuyla ilgili tepki görmedim ama kapalı kapılar ardında mevzusu ediliyordur, eşimde hiç baskı kurmaz bu konularda, ama ben hep vicdan yapıyorum her bayram, kimseye haksızlık olsun istemiyorum. Bu sebepten bayramlardan soğudum.

Tuvalet sorunu var demeseydiniz sıkın dişinizi derdim ancak ben tuvalet konusunda huylunun huylusu bir tip olduğumdan günübirlik gidip gelmenin en hayırlısı olacağı görüşündeyim...
Öyle bir yerde kalan kendi ailem olsa çenemden kurtulamazlardı rezillik çekeceğinize tatil yapmayın daha iyi değil mi banyosuz tuvaletsiz ev olur mu? hastalık mı kapmaya çalışıyorsunuz diye bırbır eder dururdum...

Ay Allah kolaylık versin canım stresli bir durum.valla ben de senin yerinde olsam tuvaletsiz tek göz odaya asla gitmek istemem.ayol insanın özeli var mahremi var yaa.nerde soyuncan,giyincen,yatıcan? bu 8 kişi kim oluyor?kayınbirader,damat falan da mı var?onlarla aynı ortamda mı uyuyacaksınız?bu kulağa hoş gelmiyor valla.gece vakti tuvaletiniz gelse dışarı mı çıkacaksınız?ben sel,deprem,doğal afet dışında asla öyle bir yerde kalamam.

ayrıca bence de büyükler bayram ziyareti istiyorlarsa evlerinde olmalılar.tatilde bayram ziyaretine mi çağırılırmış?otur evinde tatlını yemeğini yap,küçükler gelsin.bizde öyledir ailenin en büyüğünde ramazan bayramında yemek yapılır saat sabah ta olsa gelen yer giden yer.tatlılar envai çeşit,çay,şeker,çikolata eksik olmaz.tatilde olan da tatilde kalır kimse ayağına gitmez.bayramı tatilde geçirdiklerine göre gereken değeri vermiyorlar bence..herşeyin bir adabı var.

İkimizin ailesi de çoğu aileye göre genç sayılabilir.
Evet mesafeleri çok uzak ve bizm hayatımız yolda geçiyor ister istemez,ben bundan da gocunmuyorum yeter ki kimse kapris yapmasın bana.
Ve malumun bu kaprisleri hep kadınlar çekiyor,eşimin aileside benim ailem de beni muhatap görüyor.
Yani karar mekanizması ben görünüyorum onların gözünden böyle bir imaj vermişim.
Doğal olarak kararlardan da ben sorumluyum.
İki tarafa da gideğiz yoksa belli ki kalpler kırılacak.

Kayınvalidem gerçekten iyi niyetli bir kadın.
Genel olarak hiçbir sorunum yok ama bu bayram konusunda da o da ısrarlı.
Mesela diyor ki bana x'i ikna et cumartesi sahurdan sonra yola çıkın erkenden burada olun ?
Ne yapacağız erken orada olup dedim ,ses yok.
Hayır 3 saatlik yol olsa anlarım.
Adam oruçlu araba kullanacak en az 12 saat ne yapayım sabahın körü yola çıkarayım adamı cenaze mi var hastalık mı var ?
Bayram kriziden beri ne söyleseler batıyor .Kayınvalidem veya annem hiç farketmiyor.

eger ortam,kalacak yer vs uygunsa annenleri de alip sizinle beraber kayinvalidenlere bayramlasmaya gitseniz olmaz mi?

Bir kurban bayramı onu da yaptım.Kalabalık olalım mutlu olalım diye.Büyük konuşmayayım bir daha asla ,ağzımdan burnumdan geldi.
Hayattan nefret ettim.Kayınvalidemler köy ortamında yaşıyor.Babam perişan etti bizi,suratlar kaprisler asabileşmeler hiçbirşeyi beğenmemeler.
Melek gibi olan eşim bile patladı bayram dönüşü 3 ay konuşmadılar babamla telefonda aklımızı yitiyorduk.
Zor bir ailem var ve bende bu yüzden zor biri oldum.
Ama yemin ederim hayattan beziyor insan.

sabahtan gidin ellerini öpüp gece de evinize dönün..

valla bayramlarda bi çocukları paylaşamamazlık oluyo, ilk önce bize oluyo
birbirlerine nispetmi yapacaklar anlamıyorum ki, bak önce bize geldiler, bizde daha çok kaldılar diye
zaten bu "önce" olayını hiiiiç anlamıyorum
evet bende nerde o eski bayramlar diyorum, çocukken hiç böyle dertlerimiz yoktu ne güzel, bayramlar hep gerilimli günler artık

Son düzenleme:

Ya benim canımı sıkan ne biliyor musun ?
Annem 30 yıllık evli ve ailesiyle tek bir bayram geçirmemiş.
Bunu karısına yapan bir adam ve bunu yaşayan bir kadın bana nasıl kapris yapabiliyor ki?
Hemde gayet adaletli bir sistem kurmuşken.

Çocukken bayramlar harikaydı ya,tek derdim yarın sabah uyanıp biran önce giyinmek süslenmek rugan ayakkabılarımı giymek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…