Elinizde olsa hangisine taşınırsınız?

Ya şöyle, bu 3 senelik bir süreç. Sonrasında beni İtalyaya bağlayan yok, post-doc olarak bir yerlere gitmek garanti para yani. Ama doktorada öğrenci sömürülmesi sinirimi bozuyor açıkçası. İngilterede canımı sıkan bu oldu. İtalyada güzel fon var o anlamda, maaş da veriyor olması iyi benim açımdan. Ben İtalyada burslu okudum, yabancı öğrenci olarak çok rahattım onu arıyorum sanırım.

Beni İtalyanın tek düşündüren noktası dili. Evet, yaşadım ama ortamlarım hep internasyoneldi, yani sıkışınca hemen İngilizceye çeviriyordum, nasılsa herkes biliyor diye. O seviyeye çekebilir miyim acaba dilimi? Senin mesela ne kadar zamanını aldı? Yani konuşmasına konuşuyorum ama aklımdan hep o artikeller, çekim, ekim vs onlar geçiyor hele congiuntivolar İngilizcede düşünmeme gerek kalmıyor veya kasmama. Yani totom rahata alışmış...

Benim icin italyanca kolaydi ingilizce daha zor , o yuzden pek birsey diyemem bu konuda , ben su anda bile bulundugum ulkenin dilini ya da ingilizce konusurken takildigim an otomatik olarak italyancaya geciyorum karsimdakiler saskin saskin bakinca esim durtuyor milana kimse seni anlamiyor italyanca konusuyorsun diyor da farkina variyorum

İtalyada hangi universitedeydin? Ozel mi devlet mi?

Yaz sonuna bu virüsün tamamen ortadan kalkacağı temennizin gerçek olmasini diliyorum. Tercihinizde sizin için en iyisi olur umarim.

Gercekten harika bir hayat
Italya'da hayat sokakta yasaniyor, cok guzel, cok sicakkanli , valla is bulsam hemen giderim

Devletti

Peki birkaç taktik isteyebilir miyim nasıl o rahat seviyeye geldi? Malum İngilizce küçüklüğümüzden beri öğrendiğimiz bir dil, sürekli böyle konuşa konuşa gelişti gerçi o da. Muhtemelen sen de konuşma pratiği önereceksin :)

İtalya biraz (değil baya) biz gibi bir ülke, sürekli bir kriz ve skandal var o yüzden çok endişeli değilim bu anlamda. Virüs hariç tabii ki ama şu an karantinayı uygulamaları benim için umut verici...

İtalya cok geciktiği için şu an ölü sayısı Çin ile aynı...Sen umut verici diosun..Yaz sonuna da bitecek ama öbür kış tekrar aynı virüs bekleniyor

Hakkınızda hayırlısı bir de bekar mısınız bilmem ama İtalyan erkekleri çok yakışıklı oluyor. Karar verirken sizin için bir alternatif olsun.

Hakkınızda hayırlısı bir de bekar mısınız bilmem ama İtalyan erkekleri çok yakışıklı oluyor. Karar verirken sizin için bir alternatif olsun.

Ingilizler kotu bence de, cok icki iciyor, kisa boylu, tuysuz sari sari, tuysuz olmayanlari da Pakistan yoresinden ... Biscolata erkegi her turlu ezer gecer

Yasamaya ingiltere, tatile italya :)
Ben sistemli olmayı seviyorum sanırım.
Kafamın rahat olması lazım
Bir de kendi adıma dil öğrenmek bana zor geliyor, yeteneksizim. Dili Ingilizce olmayan bir yerde yaşamazdım muhtemelen

Devlet kurumlari hariç hepsi kapali şu an isyeelerinininşallah tüm dünyanin düzeldiği( sadece bizde düzelmesi yetmiyor ki tüm dünyada kimse ölmesin tabiki) bir zaman diliminde karşiniza İtalya da istediğiniz gibi bir iş çıkar ve hayalleriniz gerçek olur

İngiltere.İtalya bana hiçbir zaman bir Almanya,Fransa,İngiltere seviyesindeymiş gibi gelmiyor.Gezmek için ama harika bir ülke orası doğru.

Ingilizler kotu bence de, cok icki iciyor, kisa boylu, tuysuz sari sari, tuysuz olmayanlari da Pakistan yoresinden ... Biscolata erkegi her turlu ezer gecer

Ay bu önyargı bende de vardı,birini görmeden önce.Eriyorum o aksana,o gözlere,yardım et Cherry.
Ayrıca tüysüz olsun işte ne güzel,bu tüy merakını bırakın artık hanımlar,onlar bizim tüylerimizle dalga geçiyor,bırakın biraz da onlar düşünsün

Benim dogustan italyancaya yetenegim var yani neden , nasil jilmiyorum ama ingilizceyi zor ogrendim ama italyancayi bir sene kurs sonunda ana dilim gibi konusuyordum , italyada yabanci olsugumu bile anlamiyorlardi aksanim bile olmadan konusuyorum
Bol bol pratik yap ve dili sev , bence isin sirri bu , ben cok seviyordum belki de o yuzden cok kolay ogrendim
Bol bol italyanca film izle onun da faydasi olur

İngiltere'de yaşadım biliyorum. Havasi kasvetli ama düzenlidir. Italya'nin havasi daha ilimli ama biraz daha esnek.

Ne icin gideceksin?

Okumak
Calismak

Ben Avustralya'yi tercih ederdim.

İki ülkeyle de ne bağım nede bilgim var diyebilirim. Yine de bana sorsalar İtalya derdim. Daha sıcak geliyor. Senin de zaten dilini geliştirmen zor olmaz bence

Kariyer icin mi, sosyal hayat icin mi, egitim icin mi gidiyorsunuz?

Bence italya kariyer icin suan dusunulebilir. Krizden cikildiginda her ülkede cokca firsat olur girisimci bir yapiniz varsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…