- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.656
- 798
- Konu Sahibi _cankizim_
-
evet haklısın.Rica ederim :114: aynen hemen gidin yarin doktora erken teşhis etkilidir
kilomda sürekli değişim olmuyorKorkma canım sen sormuşsun yaşayan var mı diye bende söyledim aile hekiminede gidebilirsin,onlarda bakar tiroitte zaten çıkarsa dahiliye doktoruna yönlendirirler,ellerin titremesi,sinirlilik dışında,kilo alımı yada kilo kaybı,saç dökülmesi,uykuda problem,adet düzensizliği yada unutkanlık var mı?
kızlar başlıkta da dediğim gibi.
ellerim titriyor
mesela çay doldururken çok zorlaniyorum.
zaten birisinin yanında asla çay servisi yapamiyorum
bazen bardakları teker teker servis ediyorum.
iki elimle tuttuğum halde yinede titredigim çok belli oluyor.
kuzenim de oyleymis.ama ben heyecanlaninca oluyor,dedi.
bende heyecanlaninca oluyordu.ama az önce eşime çay doldururken yine titreyince
heyecanla alakasi olmadığını düşündüm
mesela yemek servis ederken falan zorlanmiyorum
tabağı,tencereyi kontrol edebiliyorum ama bir elimde bardak diğer elimde çaydanlık(fark etmez.bardagi tutmasamda)
dolduramiyorum .o ani görmeniz lazım.caktirmamaya çalışıyorum ama anlaşılıyor.
anlayanlar da "Ne O heyecan yaptın" diyorlar.
off ya.bu durum canımı cook sıkıyor.
Canım bu belirtilerin üzerine kesin doktora gitmen gerek ayrıca eklemeyi unutmuşum kalp çarpıntında var mı,ayrıca b12 nede baktır oda unutkanlığa sebep olur.evet haklısın.
kilomda sürekli değişim olmuyor
saç dökülmesi var.
uyku problemim var.
adet düzensizliği var (spiral'den dolayı fazla oluyorum.bide son zamanlar neredeyse 15 güne düştü adet düzenim)
son olarak konuşurken bile unutuyorum."ben demin ne diyordum"diye.
unutkanlık olayida çok üzüyor beni.
ilk önce gidip şu spiral'den kurtulmam lazım.7günlük regl 10 güne çıktı.
son zamanlarda da erken oluyorum.kollarımda ki halsizlik fazla kanamadan olabilir mi.
birisi söylemişti kuş üzümü ye diye.kan yapiyormus.
Valla ben de öyleyim
Geçen eşimin ortağına para uzatıyorum
Hay aksi tirim tirim titriyor nasıl
Adam da "Bu kadar titredi elleriniz x hanım çok mu zor geldi?" falan diye dalga geçti ya
Kısacası benim de titriyor
Ben sinirsel olduğunu düşünüyorum
al ışte troit diyen birisi daha çıktı.kesınlıkle trıodlerinize guatır vs ultrason cektırın.
çok yasa yaa güldürdü gece gece.
al ışte troit diyen birisi daha çıktı.
ben ne edem, nasıl edem
başım alıp nire gidem
Canım bu belirtilerin üzerine kesin doktora gitmen gerek ayrıca eklemeyi unutmuşum kalp çarpıntında var mı,ayrıca b12 nede baktır oda unutkanlığa sebep olur.
evet çok haklısın.trıodılerınıze her sene baktırın yanı duzenlı saglıklı olan bırınınde baktırması gerekır . benımde el tıtremem var bıseyı tutarken cok az heycanlandıgım ve gereıldıgımde cok oluyor
aılede trıodı ve seker ,tansıyon ,astım,var genetık ama bende cıkmadı .
sonuc olarak bu tip rhatsızlıklar 7 göbekte çıkar unutmayın.
tedbır bu bı baktırın ne olcak
evet haklısın sana iyi gelen ilaç bende ters tepebilir.Benim de ellerim çok titrer. Heyecandan falan değil, bazen sakinken de titrer. Hatta sınava gireceğim zaman onun derdine düşüyorum. Benimkinin sebebi belli ama. Kalbim çok hızlı atıyor normal zamanda da. Hatta sessizlikte, uyuyacağım zaman falan sanki ağzımın içinde atıyormuş gibi olurum. O da çarpıntı yapıyor, ellerim ondan titriyor.
Benim kullandığım bir ilaç var. Reçetesiz de alınıyor. İlaç adı vermek yasak ama D*d*r*l yazayım ben.Eczaneye sorabilirsin.
Ben kafama göre tavsiye etmek istemem tabi. Benim abim doktor, o önerdi denedim memnun kaldım kullanıyorum. Her zaman değil de sınavlara gireceğim zaman kullanıyorum. Ama bana iyi geldi, sende aynı etkiyi göstermeyebilir. Mesela bir arkadaşım mayıştım kaldım, uyuyacak gibi oldum falan demişti. Yani ben o olmadan yapamam sınava gireceğim zaman, kurtarıcım benim adeta. Ama sen de git kafana göre kullan ben kefilim falan diyemem tabi. Doktora gittiğinde sormanı önerebilirim ama.
evet çok haklısın.
evet haklısın sana iyi gelen ilaç bende ters tepebilir.
hangı sehırdesınız
istanbuldayım.....neden sordunuz?
teşekkür ederim helincim.mesela üniversite hastanelıerı bu konuda cok basarılıdır ben aile hekımı ıle gorusup kan ıdrar vs süphem var dıyın ya da bır genel cerrah
ultrasan zaten hemen cekılıyor özelde durum farklıdır ank olsaydınız bır ıkı hastane sıra beklemeden bakıyorlar :)
bence burda soruyu yonetmek yerıne öncleıkle bı dr gıdın eger hastalıksa fıkrımızı belırtelım çünkü stresde olabılır
yani bu bahsettıgınız durumlar trıodlerıneze baktırmaznız gerektıgını ben dusunuyorm
şüpheleriniz annatın
sacınız olur
terleme vs
tıtreme aıledekı genetık rah.
kullandıgınız duzenlı ılac
alerjınız
hastalıgınız ve gecırdıgınız rahatsızlıklar bunlar bıle sebep olabılır
teşekkür ederim helincim.
yaa birde birşey sormak istiyorum?
troit için dahiliye'ye mi?
yoksa Noroloji'ye mi? bakilmam lazım.
az önce bir arkadaş Noroloji'ye bakil dedi ama ne
benim iki eltimde de troit var(birisinde nodul varmış.ameliyat dedi doktor)
dahiliyeye bakiliyorlar.
Allah nasip ederse sabah bende gideceğim bakalım.neymis sorun?
teşekkür ederim helincim.
yaa birde birşey sormak istiyorum?
troit için dahiliye'ye mi?
yoksa Noroloji'ye mi? bakilmam lazım.
az önce bir arkadaş Noroloji'ye bakil dedi ama ne
benim iki eltimde de troit var(birisinde nodul varmış.ameliyat dedi doktor)
dahiliyeye bakiliyorlar.
Allah nasip ederse sabah bende gideceğim bakalım.neymis sorun?
çok teşekkür ederim.Sorun el titremesi olduğu için bence önce nörolojiye gidin. Orda el titremesinin olası sebeplerini düşünüp genel tetkik yaparlar, beyinde ya da sinir sisteminde birşey var mı diye. Sorun yoksa yoksa ilgili bölümlere sevk ederler, dahiliye vb gibi, onlar daha detaylı kan testi yapıp sorunu çözerler yüksek ihtimalle.
sağolunAnlattiklarinizin hepsi bende de vardi. Norolojiye gittim b 12 nin dusuk olmasi da etkili ancak sanki sizde de esansiyel tremor olabilir diye dusundum cunku ailesel gecisli ve kuzenimde de var demissiniz.. Tedavisi olmayan, yukarida bi arkadasin abim onerdi kullaniyorum dedigi ilacla semptomlari azaltilabilen ancak onemsiz bi hastalik.. Gecmis olsun..
Doktora gittin mi arkadaşım yarın giderim demiştin.
çok teşekkür ederim.
sağolun
yeliz_nur gidemedim ama yarın inşallah.
yarın gelişmeleri aktarimi.
zaten kan vs alırsa öbürgüne sonuçları alirim herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?