Ellerimi yikamaktan biktim

Ben el yıkamaktan egzema oldum Ekim sürekli suda. Ama mecburi tabi. İki yaşında çocuğum var sürekli peşinde. Altını değiştir yıka mutfağa git yıka çok yıka çocuk ortaligi batırdı yıka sonra çocuğu yıka... Sıvı sabun mahvetmis kasimaktan helak oldum. Doktor sıvı sabun kullanma dedi. Kortizonlu bir krem verdi de öyle geçti. Kalıp sabun da lavaboyu mahvediyor. Bir de gel onu yıka... Yine azmaya çalışıyor da kasimiyorum.

Sizinkide zor ama mecburiyyetden

Kalıp sabun lavaboyu mahveder ama elleri değil. Sıvı sabunların zararını bilseniz asla kullanmazdiniz. Durulayip elden arındırması da çok zor. Çok kimyasal içeriyor. Benim evimde sıvı sabun bulunur ama misafir için

Az once bir film izledim toc toc yani takintilar diye. Okb hastalarini konu alan bir film. Izle derim. Bende de el yikama, surekli dua etme, evden cikarken surekli geri donme vardi. Yanlis oldugunu bilsem de duramiyordum. Tam nasil gectigini hatirlayamiyorum. Ama gecmesinin sebebi bu uygulamalarimi bitirmek degildi. Aslinda bunun altindaki sebepleri cozdum. Yani stres oldugum konularin bunlara yol actigini keşfettim. Umarim siz de ilerlemeden duzelirsiniz. Cunku git gide artiyor. Ve hayati cekilmez kiliyor.

Evett bende de vardı. Muhabbet kuşu besledim öylelikle geçti. Seviyosanız imkanınız varsa kuş kedi bi hayvan sahiplenin. Onunla ilgilenince üç beş defa yıkadım ilk haftalarda ama sonra bıkkınlık geldi yoruldum kendiliğimden bıraktım. :) şimdi de hala var ama hastalık boyutunda değil eskisi gibi :)

bana aşırı gelmedi, belki ben de öyle olduğum için. bi kere günde en az 7 8 kez tuvalete giriyorum ortalama. yemek yap etrafı temizle vs. bir de bebek olunca daha fazla yıkıyor insan. bunun dışında bir titizlik takıntınız yoksa bence okb demek gereksiz, kafaniza takmayın

Bende çok sık elimi ve yüzümü yıkarım. Yüzümü bebe şampuanı ile yıkıyorum ki kirpiklerimin dibi de arınsın. Gözleri yakmıyor ya işe yarıyor. Ayrıca cildi kurutmuyor sanki. Bu durumumdan rahatsız değilim. Evde kedilerim var. Bu sebepten ellerimi de çok sık yıkarım. Hiçte rahatsız değilim. Çünkü bunun hijyen için gerekli olduğunu düşünüyorum. Ama durup dururken kirlilik hissetsem o zaman bir sorunum olduğunu düşünürdüm. Çoğu insan yatağa giderken bile yüzünü yıkamaz, bu bana çok garip gelir mesela. Ben çok rahatsız olurum.

Peki nasil cozdunuz?ben babam oldukden sonra boyle oldum

Bende senelerdir avene jel kullaniyorum.
Yuzdeki yagi surekli silip supurmek cok iyi degil, biraz cilt kendi haline birakilmali.
Insan cocuktan sonra yavas yavas yaslanmaya basliyor,cocuk yoksa birden cokmezsin :)

Hayir asiri dememe sebep bos yere yikiyorum bi yere dokundum tozlumuydu diye dusunup yikiyorum mesela o yuzden rahatsizim

Evet bndedee var saydiklariniz.nasil kurtulsam bilemiyorum

Peki nasil cozdunuz?ben babam oldukden sonra boyle oldum

Evet bndedee var saydiklariniz.nasil kurtulsam bilemiyorum
Nasil anlatsam bilemiyorum. Yaptiklarimin ne kadar sacma oldugunu en basindan beri biliyordum. Ve kurtulmaya calistikca daha da icine giriyordum. Insanlar bana yapma dedikçe daha cok gerilip daha cok yapiyordum. Belirli bir sey yapmadim aslinda kurtulmak icin. Kurtulmaya calisip ise yaramamasi, bu isi basaramayacagim hissi veriyordu. Bininci kez denememe ragmen yine basaramadim oluyordum. Baktim ki ben bu surede cok stresli olmusum. Stres cok tetikliyor. Hayatimda bazi seyleri degistirdim. Ne bileyim cicekler aldim. Evin duzenini degistirdim. Kiyafet degistirdim. Gezdim v.s. kafami dagittim acikcasi. Stresimin azaldigi bir zamanda kendiliginden geciverdi. Olum cok zor bir surec. Ben de annemi kaybettim. Zamanla bu durumla bas etmeyi ogrenerek asabilirsin bence takntini. Ne kadar uzulsek de hayata geri donuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…