Ellerimmm titriyoooo

Bakteriyofaj

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2020
164
117
53
Merhaba ben bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Benim için çok büyük olan bir problemim var. Deney yaparken ellerim zangır zangır titriyor aşamadım bu problemi. Tam 9 yıldır benimle ve insanlara rezil oluyorum. Kendi kendimi telkin etmeye çalıştım, ilaç kullandım ama olmuyor olmuyor. Yakında doktoram bitecek benim gibi yeteneksiz bir insan nasıl öğrenci yetiştirecek diye çok üzülüyorum. Sizin aranızda da böyle bir problem yaşayan var mı? İnsanlar çok mu yeteneksiz ve salak olduğumu düşünüyordur diye düşünmeden edemiyorum. Bana ne tavsiye edersiniz?

Uzuun yıllar olmuş artık aşmak lazım bunu.
Bence her insanın yanlış yapabileceğine kendinizi ikna edin. Yıllardır yaptığınız bir şey için de bu kadar panik olmayın bırakın öğrenciler heyecanlansın

Öncelikle kafanızdan bu düşünceyi bı atın? 'benim gibi yeteneksiz bir insan nasil öğrenci yetiştirecek??' bu ne demek?. Siz onca yıl okumuş araştırma görevlisi olmuşsunuz? Milyonlarca insanın hayali bu. Nasıl kendinize yeteneksiz dersiniz? Eğer yeteneksiz ve öğrenci yetiştiremeyecek seviyede biri olsaydiniz mesleğinizde bu kadar yukselemezdiniz.
Biraz özgüven eksikliğiniz var sanırım ..ama o kadar yersiz kiiiiii hayret ettim .. Ayrıca içinizden böyle düşünüyor olsanız bileee,asla insanlara hissettirmemelisiniz. Kendine değer vermeyen başkasından değer beklememeli..

Çok teşekkür ederim

Sinirsel olduğunu düşünüyorum sigara kullanıyor musunuz.
El titremesi bende de var ilaç kullanıyorum baya ise yarıyor ama çok sinirli içine atan bir yapım var ister istemez titriyo arada .hafif şeyler tutunca özellikle

Yok sigara kullanmam. Bu durum özgüvenimi çok etkiliyor

Siz elleri titreyen birini görünce aptal bu, nasıl öğrenci yetiştirecek diye mi düşünüyorsunuz ki insanlar da öyle düşünsün?

Ya da öyle düşünseler ne olur? 17 yaşında bir öğrenciniz aptal mı bu diye düşünse hayatınızda ne değişecek? Ciddiyim en kötü ihtimali düşünün , dediğiniz gibi hakkınızda bunu düşünsünler. Sizin değerinizden bir şey eksilir mi? Siz zaten değerinizi zekanızı kanıtlamış birisiniz.

Hata yapın, korkmayın, kimse mükemmel değildir. Birçok zeki insan özgüven sorunları yaşamıştır tarihte. Ama bu onları aptal olarak hatırlamamıza sebep olmuyor.

Doktoranızın sonuna yaklaştığınıza göre yıllardır laboratuvara giriyorsunuzdur ve deneyler rutin hale gelmiştir. Bu durumda el titremeniz stres kaynaklı olmayabilir, altta yatan bir hastalık olmadığına emin misiniz?

Hastalık kaynaklı olmadığına eminseniz de rahat bırakın kendinizi, bir şeyi yanlış yapsanız ne olacak ki tekrarlarsınız deneyi dünyanın sonu değil. Ben de zaman zaman hata yapabiliyorum labda, özellikle etrafım kalabalıkken dikkatim dağıldığı zamanlarda. Kulaklıklarınızı takın, klasik müzik dinleyin, etkisi olur belki?

Belki akademisyenlikten farklı bir yol seçmelisinizdir. Herkes her işi yapacak diye bi şey yok belli ki size uygun değil. Yoksa 9 sene de aşardınız.

Detaylı muayene olmalısın.
Ben sinirlenince ellerim cok titrer. Senelerdir yaptigin iste titreme sebebinin heyecan olduguna emin misin?
Parkinson hastaligi aklima geldi direkt.

Tiroid testi yaptırdınız mı? Hipertiroidi durumunda el titremesi yaşıyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…