- 25 Aralık 2020
- 164
- 117
- 53
- Konu Sahibi Bakteriyofaj
-
Hastalık kaynaklı olmadığına eminim çünkü tüm testleri yaptırdım.Doktoranızın sonuna yaklaştığınıza göre yıllardır laboratuvara giriyorsunuzdur ve deneyler rutin hale gelmiştir. Bu durumda el titremeniz stres kaynaklı olmayabilir, altta yatan bir hastalık olmadığına emin misiniz?
Hastalık kaynaklı olmadığına eminseniz de rahat bırakın kendinizi, bir şeyi yanlış yapsanız ne olacak ki tekrarlarsınız deneyi dünyanın sonu değil. Ben de zaman zaman hata yapabiliyorum labda, özellikle etrafım kalabalıkken dikkatim dağıldığı zamanlarda. Kulaklıklarınızı takın, klasik müzik dinleyin, etkisi olur belki?
Anksiyete filan mı varMerhaba ben bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Benim için çok büyük olan bir problemim var. Deney yaparken ellerim zangır zangır titriyor aşamadım bu problemi. Tam 9 yıldır benimle ve insanlara rezil oluyorum. Kendi kendimi telkin etmeye çalıştım, ilaç kullandım ama olmuyor olmuyor. Yakında doktoram bitecek benim gibi yeteneksiz bir insan nasıl öğrenci yetiştirecek diye çok üzülüyorum. Sizin aranızda da böyle bir problem yaşayan var mı? İnsanlar çok mu yeteneksiz ve salak olduğumu düşünüyordur diye düşünmeden edemiyorum. Bana ne tavsiye edersiniz?
Tek başınıza asabileceginiz bir durum olduğuna inanmıyorsanız destek alın.Yok sigara kullanmam. Bu durum özgüvenimi çok etkiliyor
ilac tedavisi degil de iyi bir psikologa gittiniz mi? instagrmda barış muslu yu da bir takip edin isterseniz.Merhaba ben bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Benim için çok büyük olan bir problemim var. Deney yaparken ellerim zangır zangır titriyor aşamadım bu problemi. Tam 9 yıldır benimle ve insanlara rezil oluyorum. Kendi kendimi telkin etmeye çalıştım, ilaç kullandım ama olmuyor olmuyor. Yakında doktoram bitecek benim gibi yeteneksiz bir insan nasıl öğrenci yetiştirecek diye çok üzülüyorum. Sizin aranızda da böyle bir problem yaşayan var mı? İnsanlar çok mu yeteneksiz ve salak olduğumu düşünüyordur diye düşünmeden edemiyorum. Bana ne tavsiye edersiniz?
Ben de öğretmenim. İlk atandığımda aynı heyecanı bende yaşadım. Zamanla alana hakim oldukça aşılan şeyler. Üstelik şumu düşünün karşınızdakiler öğrenci aizin bildiklerinizi bilmiyorlar. Ayrıcca öğretmen olunca herzaman herşeyi bilmek zorunda değilsiniz. Kimsr herşeyi bilemez. Tavsiyem alanınızdaki yetkinliği artırmanız ve sürekli ders anlatmanız yönünde olacak. Ama zamanla geçectir. Rahat olun kimse mükemmel değildir.Merhaba ben bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Benim için çok büyük olan bir problemim var. Deney yaparken ellerim zangır zangır titriyor aşamadım bu problemi. Tam 9 yıldır benimle ve insanlara rezil oluyorum. Kendi kendimi telkin etmeye çalıştım, ilaç kullandım ama olmuyor olmuyor. Yakında doktoram bitecek benim gibi yeteneksiz bir insan nasıl öğrenci yetiştirecek diye çok üzülüyorum. Sizin aranızda da böyle bir problem yaşayan var mı? İnsanlar çok mu yeteneksiz ve salak olduğumu düşünüyordur diye düşünmeden edemiyorum. Bana ne tavsiye edersiniz?
Acaba yanlış bi şey yaptığınızda çok mu üstünüze gelinirdi? Muhakkak psikolojik bir durum vardır diye düşünüyorum. Sebebini bulursanız verdiğiniz telkinler işe yaramaya başlar emin olun.Evet gittim kullandım ama bir faydasi olmadı
Ben de sizinle aynı meslektenim. Çalışma alanlarımız çok farklı ama yaşadıklarımız benzer. Yüksek lisansta bir hocam, aynı zamanda amirim vardı. O kadar hata yapmaya karşı hoşgörüsüzdü ki dersinden daha 5 gün önceden kabuslar, kalp çarpıntısı vs başlardı. Derste söz aldığımda ellerim terler, sesim titrerdi. O sene herkesin önünde defalarca küçük düşürüldükten sonra bende bir de hassas bağırsak sendromu gelişti. Allahım adamın dersini düşündükçe (sunum yapmam gerekiyordu o sıralar) benim bağırsaklarım öyle bir ağrı yapıyordu ki tuvaletten çıkamıyorum. Geceleri kalp çarpıntısı ile uyanıyorum. Adımı sorsan kekelemeden cevap veremez hale geldim. Psiyatriye gittim teşhisi performans anksiyetesi oldu. Bir süre ilaç kullandım. Performans göstermem gereken durumlardan yarım saat kadar önce içebileceğim bir hap vermişti bana.
Sonra ben zaman içinde hocayı gözümde çok büyütüp kendimi de çok aşağı gördüğümü fark ettim. Yavaş yavaş düzeldim. (Olay sadece o hocayı da aşıp tüm okul hayatıma yansımıştı) Yine tam değil ama %70 aştım diyebilirim.
Senin de üstünde böyle bir baskı unsuru olabilir mi?
Benim de titrer ellerim senin gibi düşünmüyorum. Bir uzmandan psikolojik destek almalısın kendine hoş davranmıyorsun ellerin de titrer gözlerinde şuanda normal bir durum gibi geldiMerhaba ben bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Benim için çok büyük olan bir problemim var. Deney yaparken ellerim zangır zangır titriyor aşamadım bu problemi. Tam 9 yıldır benimle ve insanlara rezil oluyorum. Kendi kendimi telkin etmeye çalıştım, ilaç kullandım ama olmuyor olmuyor. Yakında doktoram bitecek benim gibi yeteneksiz bir insan nasıl öğrenci yetiştirecek diye çok üzülüyorum. Sizin aranızda da böyle bir problem yaşayan var mı? İnsanlar çok mu yeteneksiz ve salak olduğumu düşünüyordur diye düşünmeden edemiyorum. Bana ne tavsiye edersiniz?
Nasıl hasetçi oldum anlamadım :) Konu sahibinin geçtiği yollardan geçtim ben de ilkokul mezunu halimle doktora öğrencisi eleştirmiyorum o ortamı da heyecanı da bilirim. Heyecan normaldir ama 9 sene boyunca aşılamayan ve kendini sorgulatacak derece de dert olan bi durum olması normal değil. Bunu anlamışken başka bi yol seçmesi onu daha mutlu edebilir. Çalışma alanı laboratuvar sanırım, bireysel çalıştığı bir işe yönelebilir hocalık yapmaktansa mesela.Mesleği bırakın diyen olmuş ya
Bazılarımız içindeki hasetçiyi susturmalı, siz onlara bakmayın.
Gayet çözülebilir bir mesele.
Eğer psikolojik temelli ise bir destek alın.
Titremeyi çözemeseniz bile onu kabullenirsiniz.
Size normal geldikten sonra da kimseyi düşünmezsiniz emin olun.
Biz bize nasıl bakıyorsak, dünya da öyle bakar.
Kolaylıklar diliyorum
Özgüven eksikliğinden oluyor. Bende sizin gibiydım. Bırkac kışinin oldugu bir yerde gelen telefonlara bile cvp veremezdım kıpkırmızı olurdum bir toplum içinde konusurken. Yanlış yaparsam herkes benimle alay eder hissine kapılıyordum. Özgüven gelişimi ile ilgili kitaplar okudum. Şimdi daha iyim. Zamanla aşarsınız inşallah.Merhaba ben bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Benim için çok büyük olan bir problemim var. Deney yaparken ellerim zangır zangır titriyor aşamadım bu problemi. Tam 9 yıldır benimle ve insanlara rezil oluyorum. Kendi kendimi telkin etmeye çalıştım, ilaç kullandım ama olmuyor olmuyor. Yakında doktoram bitecek benim gibi yeteneksiz bir insan nasıl öğrenci yetiştirecek diye çok üzülüyorum. Sizin aranızda da böyle bir problem yaşayan var mı? İnsanlar çok mu yeteneksiz ve salak olduğumu düşünüyordur diye düşünmeden edemiyorum. Bana ne tavsiye edersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?