Şampuan ve Saç Kremleri Elseve arginine serisini kullanan var mı?

nessca

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
592
1
296
İstanbul
Normalde gliss oil nutritive'in şampuan, saç kremi, sıvı saç kremi ve maskesini kullanıyordum. Dün markette elseve arginine ve gliss ultimate repair serilerini gördüm, elseve arginine'in şampuanını ve gliss ultimate repair'in maskesini aldım. Elseve için daha hızlı saç uzama ve dökülmelerde azalma vaat ediyordu. Bir defa kullandım bu ikisini sonuç fena değil gibi geldi ama ilk şampuanlamada bal,evigen,susam ve badem yağı kattığım gliss'in sarı şampuanını kullandım, daha sonra elseve ile şampuanladım. Saç uçlarım denizden dolayı çok kötü oldu onları düzeltmeye çalışıyorum. Bilemiyorum bu aldıklarım işime yarar mı. Kullanan arkadaşlar varsa işe yarayıp yaramadığını söyleyebilir mi acaba? İşe yaramıyorsa sadece gliss ürünlerini kullanmaya devam edicem.

Kızlar benım de saclarım cok dokuluyo o yuzden kullanmayı dusunuıyorum ama kullanan arkadaslar bı cevap verebılır mı ıse yarıyo mu

Aynen bende elseve arginine almak istiyorum.kullanan varsa yorum yapabilir mi...gerçi ben elseve cok sık kullanırm dıger serılerını yanı.bıtek argınıne almadım...ben bı alayım denıyeyım sonucu yazarım kızlar.

ben kullandım memnun kaldım kokusu çok güzel saçlarımı yumuşaçık yaptı.

aa sagolasn cnm...benım k.valıde kullanmıs cok guzel yumusak yaptı dıyo kı onun sacı süreklı açıcı vurdugu bı saç...bende bugun aldım bırazdan yıkıcam:)

Kızlar yıkadım,elsevın dıgerlerıde aynı yumuşaklıgı verıyo aslında ama bunda yumuşak ve tel tel oldu kokusuda cok guzel ve eşım dedı kı ne çok parlıyo sacların:)süreklı kullanımda bakalım güzelleşcekmı saclarım.benım normalde kıvırcık.eskıden dipten uca su dalgası gbydı saclarım cok guzeldı ama boyamaktan süpürgeye dôndu ne kvrcklık kaldı ne bşy...ama kzlar şmdı baktm da gercekten ne cok parlıyo yanı bu bı beklentm oldugu ıcın dgl baska sampuanlarda bu kadar olmadı hic.

ben de aldım ama henüz kullanamadım en kısa zaman da kullanıp düşüncelerimi sizinle paylaşmaya çalışıcam..

Son düzenleme:
kullananlar yorum yazsın kızlar ona göre ben de almak istiyorum...şuan elseve arısütlü olanını kullanıyorum çok memnunum ama bu serisi uzamaya yardımcı oluyormuş sanırım eğer siz memnun kalırsanız ben de kullanıcam

Gecen hafta komple onarıcı 5i almıstım fakat ilk basta sacımı taramam cok zorlastı, simdi biraz biraz düzeldi ama kepek yaptı ayrıca saclarımı cok sık yıkamama ragmen diplerim yaglanıyor gibi geliyor bana yine de bilemiyorum

ben de bi hevesle gidip aldım ama begenmedim, 5 6 senedir lorealin elseve sampuanlarını kullanıyorum bütün çeşitlerini denedim bu yeni cıktı hem de dökülmeyi önlüyomuş diye hemen aldım ama beklediğimi bulamadım, arı sütlü olan ve 5 etkili olan daha güzel, ayrıca sac dökülmemi iyice arttırdı, belki ben de böle bi etki yapmış olabilir sizi etkilemek istemem

ben de yeni aldım, kullanmaya başladım. kepek yaptı saçlarımda. ama yeni şampuan kullanınca hep kepek olurmuş sanırım. geçecek die umut ediyorum. onun dışında şaçlarımı gerçekten yumuşacık yapıyor. sevdim genel olarak.

Arkadaşlar ilk önce sunu söyleyim şampuanın içinde silikon yoksa güzel bende alıcam ama içeriğinide varmı bilenler yazarsa sevinirim çünkü silikonlu şampuan kullandığımda saç kafaya yapısıyo hava almıyo bide deri tıkanıyor uzatmıyo ve en kötüsü döküyoooo silikon olmayan bi şampuanda saç tel tel havalı biraz çatallı gibi görünebilir ama bu saçın doğal halidir silikon maddesi sahte bi kaplayıcı gizliden yokediyor saçı bunu unutmayalım eğer bu şampuan içinde yoksa kesinlikle alıcam ilk etapda dökme su bu olabilir marka değişiminden ama bende silikonlu şampuan kullanmayı kesdiğim andan itibaren bi tuhaf oldu şimdi ise minik minik saçlarım doldu herşey sabır isder hiçbişey 1 2 kerede kendini belli etmez herkese tavsiyem silikonsuz şampuan alın ilk etapda berbat denilebilir ama 1 2 ay içinde saçınıza bakın inanın çok değişiyor elseve argınıne inşallah silikonsuzdur suan syoss silikonsuz kullanıyorum ama değişim zamanı geldi içime sinmezse buna yada elseve non stop volume (oda silikonsuz) devam edicem

cnm ben yenı basladım argıne ıcerıgını okudum sılıkon yazmıyo
ama banada kepek yaptı daha oncekı sampuanım elseve parlaklık sampuanıydı
marka aynı ama nıye kepek oldu anlamadım

cnm ben yenı basladım argıne ıcerıgını okudum sılıkon yazmıyo
ama banada kepek yaptı daha oncekı sampuanım elseve parlaklık sampuanıydı
marka aynı ama nıye kepek oldu anlamadım

çoğunluk bu şampuanın kepek yapdığını yazmış inanın bende şampuanı değişdiririm ara ara kepek problemi yaşamadım saç yapısı olabilir ama bu şampuan kepek yapıyorsa reklamına göre bakılırsa sanırım iyi olabilir çünkü kafa derisinde bi şeyler söküp atıyodur kepek hep yapcak değilya 1 2 haftaya geçer belkide saçlarımız daha çok uzayacak yeni şaç çıkaracak bide bu şampuanı mutlaka sıkı masajla yapın deniliyor bunu yapmıyorsanızda kepek oluşabilir artık zamanla görücez ne oluyo

ben de daha yeni başladım kullanmayı ama şampuanını değil kremini aldım arginine'nin. Şampuan olarak komili zeytinyağlıyı kullanıyorum çok güzel kokuyor ve gayet parlak yapıyor üstüne krem olarakda elseve arginine kremi deneyeyim dedim saçımı masaj yaparak yedirdim 1 dakika kadar saçlarımda kaldıktan sonra yıkamaya başladım bir baktım ki epey saç döküyor korktum yani sonra saçlarımı kurutunca saç dökülmem normalden daha az olduğunu farkettim ıslak saçımı tararken çok dökülürdü arginine ile kremledikten sonra bu dökülme durdu. Şimdi saçım yumuşacık ve çok parlak bu halini sevdim ama yorumlarınızdan da okuduğum üzere içinde silikon varsa ben de kullanmayı kesebilirim çünkü ben de silikonlu bir saç maddesi kullanmak istemiyorum yazık saçlarımıza tel tel dökülüyor sonra...

Kızlar şu silikon meselesine çok taktığınızı düşünüyorum, silikonun ne saça ne kafa derisine bir zararı olmadığı gibi tam tersi saçı bir kalkan gibi sarıp gözenekleri çimento gibi dolduruyor bu sayedede saçın kırılganlığı azalıyor aynı zamanda dış etkilere karşı koruyor, sizin uzak durmanız gereken silikonlu şampuan ve saç kremleri değil yüksek silikonlu şampuan ve saç kremleridir çünkü yüksek silikonlu ürünler bu kez faydadan çok zarar getirip saçın esnekliğini bozduğu için kırılmalar başlıyor ama korkmanıza gerek yok çünkü bu segmentteki firmaların ürünlerindeki silikon miktarı ortalamadır yani ucuz bir şampuan mantalitesi gütmez bu yüzden güvenle kullanabilirsiniz... Ben Elseve ürünlerini seviyorum açıkçası, her ne kadar Nude kullanıyor olsamda...

Bu arada bir şey daha, aynı marka şampuan ile saç kremini kullanmak yerine şampuan ayrı bir marka, saç kremi ayrı bir marka olsun... Bu sayede saçlarınızda ürünlere alışmaz ilk günkü etkinliğini sağlar. Aynı şey yüz için kullanılan kozmetik temizleyiciler içinde geçerli, aynı markanın hem yüz yıkama jelini hem toniğini hem sütünü kullanmayın, hepsi cilt tipinize uygun ama farklı markalar olsun...

Su
Şampuanların içerdiği su diğer içeriklerin sıvı olarak akışkanlığını sağlar. Şişenin % 80'i sudur.

Ammonium Lauryl Sulfate /Ammonium Laureth Sulfate / Sodium Lauryl Sulfate
Bu aktif maddeler deterjanın kimyasal söylemidir. Tüm temizliği yapan kaslardır. (asıl bundan uzak durmanız lazım)

Cocamide DEA, MEA, or TEA / Cocamidopropyl Betaine
Bu yumuşatıcı bileşenler şampuanın köpürmesini sağlar. Nemlendirici ve inceltici formül şampuanın daha kolay dökülmesini sağlar.

Sodium Citrate (SC)
Bu kimyasal şampuanın saçlarınızı yıkarken pH seviyesini korumasını sağlar. Yağlı ve kirli saçların daha parlak ve yumuşak olmasını sağlar.

Glikol Distearate/Stearate
Saçlarınızdaki dalgaları bir masör gibi yumuşatır ve saçlarınızın daha güzel görünmenizi sağlar. Saçlara parlaklık veren bu formül, şampuanın şişeden daha iyi dökülmesini de sağlar.

Polyquaternium/Quaternium
Bu yumuşatıcı bileşen fabrikalarda kumaşı yumuşatan kimyasallar gibi işlev görür. Saçı kalınlaştırır ve düzeltir.

Dimethicone/Cyclomethicone
Silikon yağlar deriyi kaplar, saç köklerini kalınlaştırır, saçın elektriklenmesini önler ve parlak görünmesini sağlar. Eğer saçlarınız kıvırcık, yıpranmışsa şampuanınızın bu bileşeni içerdiğinden emin olun.
Panthenol
B vitaminin bir formu olan panthenol, saç telini içerden ve dışardan güçlendirici olarak görev yapar. Saç köklerini güçlendirir ve saça parlaklık kazandırır.
Cetyl/Oleyl/Stearyl Alcohol
Bu sözcüklere bakarak kurutucu, kötü olarak algılamayın. Sulandırılmış alkol şampuanın saçın yüzeyindeki yağları arındırır. Sonuç kolayca açılan saçlardır..

Fındık, Ceviz Yağları /Shea Yağı
Bu doğal içerik doğal nemlendiricilerdir.. Saçı ve saç köklerini rahatlatır, nemlendirir ve korur.

Ascorbic Acid/Citric Acid
C vitaminden elde edilen doğal asitler saç derisini yumuşatır ve saça parlaklık veriri.

Octyl Salicylate/PABA
Saçınızı ve saç derinizi güneşten koruyan bu bileşen saç renginizi uzun süre korur.

Kılıçbalığı, bilgiler için teşekkürler canımm Silikon tartışması gerçekten uzun bir tartışma. Asıl tehlikeli olan silikonun kendisi değil fakat zaman geçtikçe birikim yapabilmesi. O da çok çabuk olmuyor. Yoksa silikonun getirdiği etkiler ilk başta çok güzel saç düğümlenmiyor ve kırılmalara karşı korunuyor. Eğer silikonlu bir şampuan kullanıyorsanız ve memnunsanız sorun yok.

Silikonlu şampuan ve saç kremi kullanıyorsanız ve birkaç ay sonra aşırı yağlanma, saçta ağırlık hissederseniz, silikon içermeyen sadece temizlemek için yapılmış bir şampuanla yıkayıverin. Sonra eski şampuan ve saç kreminize dönüş yaparsınız. Yani silikon tercih meselesi aslında herkese zararı dokunacak diye birşey yok

Ben de naçizane böyle bir katkı yapmak istedim

Bir üstteki mesajda bende bu birikim konusuna değinmiştim ama çözümü çok basit, ben normalde kendi kullandığım şampuanın haricinde 15 günde bir derin temizleyici şampuan kullanırım mesela çünkü zaten normalde yağ bakımı vs yapan insanların muhakkak bu tarz bir şampuan kullanması şart... Diğer çözüm ise saç boyası, her ay dip boya yaptıran bir insanda silikon birikimi olmaz, boya sadece dibe bile sürülse yıkarken komple saça etki ediyor aklınızda olsun :) Biz en iyisi, "doğru sanılan yanlışlar" ve "bunları biliyor muydunuz?" başlıkları açalım seninle

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…