- 9 Ocak 2012
- 15.612
- 30.289
- 798
Eşinde biraz pasif kalmış galıba
sızın aılenızden takmıslardır ınsallah
eltı bulsada o dugun olmazelti bulsak
meslegi askerlik istanbulda . Babasının yanından çıkıp oraya gitti. Ailemle ailesinin arasi çok iyiyken simdi bu düğün mevzuları yüzünden bozulduBu hikayede aile çok tuhaf, ağır saçmalamış ama tek sıkıntı onlar değil.
Bir kere ben ailenize inanılmaz şaşırdım. Onların da sesleri çıktı diyorsunuz ama yeterince çıksaydı o düğün olurdu ya da nikah iptali olurdu.
Size şaşırdım. Öğretmensiniz ama atanamamışsınız anladığım ekonomik özgürlüğünüz yok. Nişanlınızın mesleğini hiç anlamadım askerlik için istanbula mı gitmiş ne yani onun da meselği var mı yok mu anlamadım. Bu şartlarda evlenilir mi Allah aşkına. İşte tam da bu yüzden ailesinin eline bakarsınız, ailesinin söylediği şeye bakarsınız. Yaşınızın çok büyük olduğunu düşünmüyorum. Maddi durumları bir orta yola koyup bu işe girişseydiniz keşke.
Hayatınızın şu noktasında yapacağınız şeyler atacağınız adımlar çok önemli. Hayatınızın geri kalanından insanların size olantavrını belirleyecek. Dik ve kararlı duruşunuz olsun derim. Gerekirse iptal edin nikahı herkes anlasın anyayı konyayı. Siz iptal ediyorum diyin de bir onlar gelsin yalvarsın düğün yapalım diye.
Bende onu diyorum ışte abi 10 yıl evlenmese bu cocuk 10 yıl bekleyecekmi ?burda ailede bi mantık hatası var.bu en başında düşünülmesi gereken bisey. söz nisan olup dugun günü belli olduktan sonra hatta nikah kiyildiktan sonra iptal demeleri büyük bi saygısızlık e böyle bi saygisizligin içine sırf nikah var diye bu kız niye gitsin..gitse bile aklından cikmazki. Sizin gibi düğünü sevmeyen biri olsa tamam derim gitsin .ama kız belliki gelinlikle çıkmak istiyor baba evinden.
yok oyle beleşe beni alip eve tikmak. O düğün Afedersinz essek gibi yapilcak gidip nasilsa nikahim var diye ev tutup oturmam. Geçen eylüldu şimdi nisan mayista olcak düğün diyor babasi abisini katmiyorlar ama işte ben biliyorum laf arasinda soyluyorlar oglanin parmaginada bi yüzük takalim diye. Benimki en küçük dedigim gibi evde 2 abisi bi ablasi var bekar Allahtan abisinin biri okuyor o tuttrmadi evlencem diye. Burda ailem çevrem herkes bana baski halinde ne laflar duyuyorum bunlar yüzündenBazılarıda saçmalamanın dibine vurmuş. Evlisin git evini kur icine girin oturun ne ya. Karsi tarafin istedigi sey tamda bu zaten. 6 ay olmus nikah kiyilali birde ayni eve girip yerlestiniz mi o dugunu unut üstüne birde pisman olursun.
Burada tek mesele eğlence degil sen aptal yerine konulmuşsun, aile olarak rezil edilmişsiniz. Onuda gectim beyaz gelinlik giymek ve istemek hakkınız "ayy cok bannallll" diyenlerin kendi fikri ama bu bir doğru değil. Belliki konu sahibi istiyor. O giyemediği gelinliği hep baskalarinda gordukce ici yanacak.
Hic girme ayni ev bilmem ne olayina... Gerekirse nikah iptali yapar koyarsin tekmeyi.
Ha yok ben vazgectim dugunden aşıgım bu yapilan rezillikleri de yutarım, gider evli haytina baslarim diyorsan ozaman o arkadaslari dinle.
Keşke nikahı o kadar önce yapmasaydınızyok oyle beleşe beni alip eve tikmak. O düğün Afedersinz essek gibi yapilcak gidip nasilsa nikahim var diye ev tutup oturmam. Geçen eylüldu şimdi nisan mayista olcak düğün diyor babasi abisini katmiyorlar ama işte ben biliyorum laf arasinda soyluyorlar oglanin parmaginada bi yüzük takalim diye. Benimki en küçük dedigim gibi evde 2 abisi bi ablasi var bekar Allahtan abisinin biri okuyor o tuttrmadi evlencem diye. Burda ailem çevrem herkes bana baski halinde ne laflar duyuyorum bunlar yüzünden
Eşin ne diyor bu duruma onu çok merak ediyorum.meslegi askerlik istanbulda . Babasının yanından çıkıp oraya gitti. Ailemle ailesinin arasi çok iyiyken simdi bu düğün mevzuları yüzünden bozuldusimdi bunlar kredi cekemedik para yok diye düğünün 5-6 ay ertelenecegini söylüyorlar ama laf arasında da abisinin parmagina bi yüzük takalim oda gönül koyuyor diyolar ben sesimi cikarincada abisiyle ilgisi yok para olmadigi için oluyor
Burda mesele düğün dernek işi değil ki; aileler her şeyi konuşmuş anlaşmış. Bir düğün yapılacak diye söz verilmiş. Şimdi nişanlısıyla/eşiyle birlikte eşinin ailesi verdikleri sözden cayıyorlar. Sözden cayma gibi de değil, resmen planlayarak arkadaşımızı ve arkadaşımızın ailesini katakulliye getirmişler. Nikahınız var artık düğün olmasa da olur şeklinde davranacaklar. Üstelik nikah 6 ay önce kıyılmış, yani nikah iptal zamanını da kaçırmışlar. Bu kız ya ortada hiç bir aday olmayan abinin evlenmesini bekleyecek, özür dilerim ölme eşşeğim ölme! Ya düğünsüz ev tutup oturcak ve yapılanları sineye çekecek ya da boşanacak ve aralarında ilişki olmamış olsa bile boşanmış bi kadın olarak hayatına devam edecek. Sizin için düğün önemli olmayabilir ama burda ben arkadaşı sonuna kadar haklı buluyorum. Bi kere ailecek kandırmaya çalışmışlar kızı. Kim niye bi genç kızın hayaliyle böyle acımasızca oyun kurar ki? Bunların düğün yapmak için paralarının olmadığı 6 ay önce belli değil miydi? Baştan söyleselerdi dürüstçe maddi durum uygun değil, düğün bizi zorlar diye o zaman konu sahibi ve ailesi de ona göre ayarlardı kendini. Yani burda mesele düğün yapılıyo yapılmıyo değil, mesele karşıdakilerin yalan söylemesi ve kandırması. Ben olsam daha ilk baştan bana böyle yamuk yapan aileye gelin gitmek istemezdim ve ayrılırdım. Çünkü çok büyük bi kaypaklık söz konusu.Resmi nikahiniz varmış , zaten evlisiniz.
Aile arasında bir nikah yemeği/daveti verin olsun bitsin.
Çok buyutmemek lazim düğün dernek işlerini.
Kocanız da bir zahmet açsın ağzını.
Eltin olunca da durumumuz yok diyebilirler dikkat et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?