elti derdi

yulecim

how deep is your love
Pro Üye
12 Eylül 2024
505
1.589
33
26
kizlar ben artik basa cikamiyorum, belki sizinle bi cozum buluruz ama lutfen durust olun hataliysam linc edin gocunmayacagim artik cok yoruldum. esimle ilk evlilik adimlarini attigimiz anda basladi aslinda her sey, ilk zamanlar bu kadar gozume gelmiyordu samimiyet kurmak istiyor diye dusunuyordum ama her gecen gun mesajlar artti aramalar artti ve ben yine iyi idare ettigime inaniyorum. baslarda masum diyebilecegim ama yinede rahatsiz eden merakli mesajlar “canim napiyosun” “bugun napiyosunuz x (esim) ile” “nereye gidiyosunuz” ben kirmamak icin yanitliyodum ama gecistirme seklindeydi tabi cevaplarim, bunlar cok uzun sure boyle devam etti ama bi yerde dayanamayip esime actim konuyu o da bana “cok merakli birisi o, kotu niyetli degil ama hep yazar arar seni o yuzden mesafe koymaya calis. cevap verme veya cok gec cevap ver illa pes eder” seklinde cevap verdi ve bende oyle yapmaya calistim. mesaj ve arama sikligi azaldi ama hala devam ediyodu ve gercekten esimin bana sormadigi seyleri sormasi “nerdesin” “napiyosun bugun” “kiminlesin” gibi sorular beni yine bunaltiyodu ve tekrar konusunu actim esime, bu kez abisiyle konustu durumu ve sorun en azindan cozulmus gibi duruyodu “hala” devam ediyo olsada cunku, haftada bir mesaja dusmustu o yazma sikligi beni cok rahatsiz etmiyordu gecistiriyordum. donem donem sanki eltimi bi sey tetkiliyo gibi bu mesaj arama sikligi artiyodu ama gercekten patlama noktam balayinda aramasi oldu elbette acmadim ama bu sefer mesajla beni darladi resmen “fotograf atsaniza” “arasana konusalim” “neler yapiyosunuz” gibi mesajlarina dayanamadim ve biraz sert ciktim sonrasinda resmen bana kustu kizlar, 37 yasindaki kadin kustu. zaten canima minnet ama kayinvalideme gidip yasananlari farkli sekilde anlatmis ve cok uzmus onu, beni cok sevdigi icin hayal kirikligi yasamis ama tabi ben dogrusunu anlattim, gosterdim hatta o konu bu sekilde cozuldu. aradan uzun bir zaman gecti hamileligimde yanimda olmaya calisti, belki hormonlarimdandir kiyamadim reddetmedim ama sinirli ve duzeyli bir sekilde yaptim bunu sonrasinda dusuk yasadim zaten her sey burdan sonra basladi tekrar. dusukten sonra yeniden gebe kaldim ve “ilk baslarda” samimi gelen yaklasimini,onerilerini reddetmedim sohbetimiz yine sinirli ve duzeyliydi ancak yine her seye burnunu sokmaya basladi yani kizlar ictigim suya bile yaptigim yemege veya kullandigim malzemeye bile karisir oldu. gecenlerde bana “hic hayal ettigim gibi bir elti degilsin” tarzinda bi mesaj atti ve patladim resmen aradim biraz sert konustum benimle kurdugu iletisimi esim ve abisinin aralarinin bozulmamasini istedigim icin yeniden ona sans verdigimi ve sadece bundan dolayi devam ettirdigimi soyledim. hala yaptiklarini anlamiyor gibi “ay canim hormonlarindan dolayi cikisiyosun ama ben kotulugunu istemiyorum” gibi sacma sapan seyler soyledi dediklerimin uzerine ve gercekten kalp kirmaktan korktugum icin “(x) rica ediyorum bu sekilde benim hayatimla ilgilenmeyi birak yoksa tekrardan seninle iletisimimi kopartacagim” gibi bir cumle kurdum ama bunu sert bi sekilde aktardim. o gunden sonra hic bir sekilde hayatima yonelik mesajlar aramalar almadim ancak tam olarak 1 saat once kayinvalidem beni arayip, “(x) sana gelmek istiyormus ama cekiniyormus. belki isine yarar diye sana yenidogan kiyafetleri ve esyalari vermek istiyormus ayrica kizim” dedi. kayinvalidem o kadar melek gibi bir kadin ki onu uzmemek icin kabul edecegimi biliyor resmen onu kullanarak kendini zorla davet ettiriyor. kizlar ben ne yapacagimi sasirdim artik, sert konusuyorum olmuyor tatli tatli konusuyorum olmuyor ne yapacagimi sasirdim ayrica bu konuyu kaynim defalarca konustu ama yok kimse durduramiyor kadini resmen.

Eltinizin arkadaş ortamı yok mu? Bana nedense çok canı sıkıldığı için sizinle vakit geçirip kaynaşmak istiyor gibi geldi. Sorularda art niyet görünmüyor, klasik sohbet muhabbet başlangıcı gibi şeyler yazmış çoğunlukla. Sosyal bi insan olsa hayatında başka insanlar olsa sizi bu kadar darlamazdı diye tahmin ediyorum.

art niyet yok zaten fakat bu sorular normal mi gercekten? bir insan balayindayken aranir yazilir mi? evet asil problem sosyal cevresi sifir, universite okumadi calismiyor ve yalnizca cocuklariyla evde vakit geciyor ama ne olursa olsun hic bi sey yaptiklarinin bahanesi olamaz

Sınırını çizdikten sonra kırıcı olmaya gerek yok diye düşünüyorum. Haklıyken haksız duruma düşersin bir de.

Sevmediğin için araması batmıştır ama insan balayında aranabilir evet. Biz balayında denizaşırı bir adada, çok uzaklardayken kuzenimin lgs sınavı vardı, kötü geçmişti morali bozuktu telefonda sınavını konuşmuştuk.

İstemiyorsan açmazsın olur biter.

Bilemedim bir fesatlanma art niyet kuyu kazma vs sezmedim
Belki de eşinizin dediği gibi sadece meraklıdır ve iyi niyetlidir
Sizin de " sınırlarım da sınırlarım" diye tutturmaniz sizi onun gözünde daha cazip hale getirmiş
Hani çocuğa kesinlikle bu odaya girmeyeceksin diye sıkı sıkı tembih edilir çocukta her fırsatta girmeye çalışır ya o hesap halbuki kontrollü olarak bıraksanız girse anlayacak bir sey olmadığını

Yani demek istediğim akrabasiniz eşleriniz kardeş cocuklariniz kuzen bence belli sınırlar dahilinde hafta da 1 bile olsa görüşün derim ben eşinizin ve iyi kayinvalidenizin hatrina ben olsam öyle yapardım

Nitekim daha ilk tanismamizda" bizim senle iyi olmamız mümkün değil senin dedelerin benim dedelerimi öldürdü "diyen eltimi ben para verip emekli ettim Allah şahittir

( olay tamamen kürt ve Türk milliyetçiliği kendisi kürt kökenli)

Sorular normal aslında,sorma sıklığında anormallik var. Ben en ufak bi rahatsızlık duyma hissettiğimde keserim iletişimi bu kadar ısrar çok saçma geldi. Balayında aranır mı yazılır mı sorusuna gelecek olursak herkesin illa başına gelmiştir. İster istemez şehir/ülke değiştiriyosak bi merak edilme oluyor. Benim eltim yoldayken iyi yolculuklar diyip bol bol fotoğraf paylaşın iyi eğlenceler dedi ve kapattı başka da iletişim kurmadı. Ama çoluk çocuk sahibi olana kadar neredeyse her gün mesajlaştık naptığımızı ne ettiğimizi sorduk o da gurbet geliniydi bende öyleydim. Birbirimize destek olmak arkadaş olmak için bol bol sohbet ettik. Ama hiç darlamadan. Sizin eltiniz kendince aileye yeni girdiğiniz için yalnız olduğunuzu düşünmeyin akrabalık bağı kurun diye ( biraz abartılı) bi çaba içinde ama karakteri nasılsa kendince sıkboğaz ettiğini düşünmüyor.

Benimle eşim, annem, kardeşim, arkadaşım kim bu kadar ilgilense sorsa sıkılırım. Gerçekten zor bir durum, küsmüyor da başkası olsa çoktan küsüp silmişti sizi. Sizin yerinizde olsam çoğu mesajına cevap vermezdim, ararsa açmazdım yada sonrasında geri dönerdim. Kalp kırmaya gerek yok. Kötü niyetli değil sonuçta. Eşine de Allah sabır versin, eltiye bunu yapan eşine ne yapıyordur kim bilir.

Biri bana bu kadar istemediğini söylese hayatta aramaz sormazdim. Bunu bile idrak edemiyorsa belki karakteri budur. Olduğu gibi mi kabul etseniz
insanin basina geldiginde daha iyi anlayabilecegi bi durum aslinda yasadigim, gercekten kabul edilebilir veya idare edilebilir bi durum degil tas olsa catlar

Ay ne yüzsüz arsız biri
Kapıdan kov pencereden girer
Ya iletişimi kesin küssün aman beee

kirici olmamaya calistim zaten bu zamana kadar katiliyorum ama katilmadigim nokta balayinda aranilmaz. cok acil onemli bir durum olur veya ben iletisime gecmek isterim o zaman tamam ama aksi durumda rahatsiz edilmemeli

keske “iyi yolculuklar, bizi habersiz birakmayin” deseydi o zaman zaten sorun olmayacakti. 15 gunumun 5 gunu yazmistir bana ve bu kabul edilebilir degil. ayrica ben yalniz hissetmeyeyim diye degil bence kendisinin hayati cok stabil,aksiyonsuz,sikici diye benim uzerime bu kadar dusuyor

Bence Art niyetli değil ama arsız ve utanmaz biri. İyilikle de söyleseniz kötülükle de Laftan anlamıyor nasılsa. Aramalarına cevap vermeyin. Sohbeti sessize alıp arşivleyin kendi kendine yazsın. Aile ortamında denk gelmedikçe iletişim kurmayın

Sınırlarını bilmeyen,hadsiz bir eltiniz var ve onu idare etmeye çalışan, sizin de idare etmenizi isteyen bir kayınvalideniz. Allah kolaylık versin, dengeyi nasıl sağlayacaksınız bilemiyorum.Bu kadına sınır çizmeniz o iyi niyetli kayınvalideniz yüzünden zor olabilir.

Ya ben mi çok toyum bilemedim ama balayına gitmemiştim (pandemi), balayında eltim arasa sadece garip bulurdum patlama noktasına balayında gelmem için çok uzun süre nişanlı olmam gerekirdi herhalde. Ama hiç bir kayınvalide tam olarak melek gibi değildir diye düşünüyorum yine de tuhaf bir profil bu kadar tepkiye bi küser insan artık

Ben yaptığı bir kötülük göremedim,benim ektim beni boşattı resmen valla öp başına köy gayet ilgili,itsende kin tutmayan saf bir kadın gibi geldi bana,tamam meraklı olması can sıkıcı da bir gün bile evine kabul etmek istemeyecek kadar değil

hayir bende art niyetli oldugunu dusunmuyorum zaten, sorun tamamen her seyimle cok ilgilenmesi her seye burnunu sokmasi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…