Elti... Eltiler... Adaylar...

Bence siz ilimizde birbirinizi sevmemissiniz sende boş durmamissin oda öle baştan olmamış sizin ilişkiniz her neyse benim üç tane eltim var bayramlarda anca görürüm yüzlerini asla muhattabimiz olmam melek dahi olsalar benim sende gordugum yanlış nisanlinin söylemesi gereken şeyleri sen soleme bak bu eltin için deil özellikle ailesi için zaten adımız çıkmış gelin ogluslarini onlardan kopartioruz ama sen bu kafayla gidersen yarın KV kb aynı sorunları yaşarsın sen fazla aile meselelerine dahil olma eş adayını yerecek yada ovecek herhangi bi laf etme batar kardeşim anliomusun batar

evlenme diyemem sana.böyle bir vebale giremem ama tecrübe ettiklerimi sana aktarmak istiyorum mümkünse. ben 8 aylık evliyim 8 ay öncesinden de bir yıldır tanıyorum eşimin ailesini. ve neye sustuysam dağ gibi büyüdü, neye düzelir dediysem iyice çığrından çıktı. değişirler diye bekleme böyle bir umudun olmasın bunu söylemek istiyorum. şuan görünen neyse o oluyor veya daha da artıyor olan bundan ibaret. illaki benim yaşadıklarımın aksini yaşayan insanlar vardır ama şu bir gerçekki eltiniz gibi insanlar -ki ondan bende 5-6 tane var- hatalarını kabul etmedikleri gibi hatalı da her zaman karşı taraf olur onların gözünde o yüzden ikna etmekde çabalamakta yanlış olur. o yüzden en iyisi onu boşverin gitsin ben başaramıyorum ama siz başarabilirsiniz belkide

Kadin seni cekemiyor simdiden belli.Ama esine bagli hersey eger esin senin arkandaysa, seni kimseye ezdirmicekse hic kimse bisey yapamaz.Elti bozuntusu yuzunden ayrilicak degilsiniz heralde.Benimde 3 eltim var bitanesi beni sevmiyor mesela cok yapmacik.Iki yuzlu ama herkes onu taniyor.Onun icin bnde hic takmiyorum kendisini :)

söylediğinin ne anlama geldiğini anlamadım valla ne demek istedin ne anladılar

+1
Aynen katılıyorum. Benim de en tahammül edemediğim tiplerdir.
Konu sahibi 20 yaşında değil, 29 yaşında yetişkin bir kadın. Nerede ne konuşacağını nerede susması gerektiğini o da çok iyi biliyordur. Bakmayın ay ben sadece espri yaptım demesine. "Şaka yapıyorum" ayağına basbayağı laf sokuyor, amaç zaten şakayla karışık laf sokmak. Şaka sadece kılıfı. Konu sahibinin belli ki elti fobisi var, bir de eltisi evin büyük gelini ya, kendini ezdirmemek için şimdiden önlemler almış; eli belinde, sivri dilli bir profil çizerek eltiye gözdağı veriyor aklınca.

Yaaa bütün eltiler aynı mı olur kiii :)) olaylarımız ayrı ama davranışlar aynı :)) ne demiş büyüklerimiz " elti elti elimin tersiii " :)))))
Siz kendi huzurunuzu fitne fesat biri için bozmayın eşiniz bu konuda en büyük destekçiniz.. olaylara müdahil olmayınca kafanız rahat ediyor tecrübe ile sabit boşverin onları düğününüze odaklanın :)

Ben de aynen böyle düşünüyorum.
Elti bunca lafa karşılık tek cevap vermemiş. Bence orada bu lafları yerken kayınvalidesinden destek bekledi, hani ben size saygımdan dolayı susuyorum beni sen koru gibi bir tavır takındı. Tabii kayınvalideden beklediği desteği göremeyince olay boşanmaya kadar vardı.

Son düzenleme:
Benim anlamadıgım bu kadar detayı sana neden aktarıyorlar ki?
Senin üzülüp kafana takabilceğini düşünemiyolarmı .
Sana bir şey diyimmi sen şimdiden komple hepsine cephe al baak sonradan basın agrır.
Cephe al dediğim görüşme hepsine mesafe koy .

Eltinizin çocuğuna kayınvalidenizin bakması falan sizin karışacağınız konular değil, kaynanan size yorum yapsa bile sen yorum yapmamalıydın daha eve bile girmemişsin gelin olarak ve tutup benim nişanlımı uyandırır kendi evinde baksın demeniz hiç hoş değil. Bu eltinin kaynananda yiyip içmesini siz daha öncede konu etmiştiniz yani ilk değil ee onlarda elbet kulağına gitmiştir size ne ister kaynana baktırır, ister orada kalır yer içer sizi hiç alakadar etmez konunun sadece o sözle olduğunu sanmıyorum belli ki birikmiş eltiniz eşine patlamış kavga etmişler yani olay sizinle bağlantılı ayrıca haklı niye onlar ayağına gelecek eşinizin. Ben olsam bende bozulurdum eltim bana nişanlım onun çocuğundan uyuyamaz ana babası baksın dese.

Hem daha önce açtığınız konuda anlatmışsınız tavır almış o zaman zaten daha o akşam alıp çocuğunu gitmiş, yemek yememiş, öbür gün kahvaltıya gelmemiş ve siz alındığını göre göre özür dilememişsiniz şakayla dediğinizi söylememişsiniz bile umrunuzda olmamış. Nişanlında yoo ben rahatsız olmuyorum diyebilirdi. Çok ayıp olmuş ve eltiyi kötü göstermişsiniz kadın ne yaptı ki çalışıyormuş keyfinden mi bırakıyor siz çalışmıyorsunuz o yüzden kendiniz bakarsınız.

Son düzenleme:
Aynen öyle anlamış. Biz nişanlımla sanki oturup nişanlım rahatsız oluyormuşta bana anlatıyor gibi olmuş.
Fakat gidip konuşmamı yüzleşmeyi beni görmeyi istemiyor.
Elticiğim demişim bi ara o da batmış kıza her şey batmış kv bir şey demiş batmış birikmiş bende tuzu biberi olmuşum. Egolu insan abisi nişanlımla gelip konuştu yengen bunlara alındı size kırgınız demiş nişanlım abisinden özür diledi. Ama vay efendim abi neden kardeşinin ayağına gidermiş. Egolu insan kendiisi büyük diye yönetmek istiyor. Özür dilemem gereken durum yok. Kusura bakma denir özürlük durum yok. Alınabilir görüşmek istemezse bu kadar uzatmaz eşiyle tartışmaz görüşmez olur biter.
Ama boşanmayı benim bu yaptığım şakaya bize bağlayamazlar öyle bir hakları yok.

Benim yaptğım şakadaan dolayı eşim bana o an orada beni susturmadı diye "çocuk beni rahatsız etmiyor" demedi diye. Nişanlımın rahatsız olduğunu ve bunu benimle konuştuğunu düşünmüş. Alınmış küsmüş. Ama abisi kardeşi ile konuşmasaydı o da bende bilemezdik buna alındığını. Ben o an alındığını da anlamamıştım. Abisi geliyor konuşuyorlar nişanlımda abisinden özür diliyor.
Ama kız susmuyor egolu ya büyük ya ille de ayağıma gelecek diye diye evde adamın kafayı ütülüyor. Ben esprili şakayı seven biriyim her alınana özür dilenmez. Özürlük kabahatim yok. Evine gidip özür dilenmez basit mevzu için. Aynı ortamda olsaydık kusura bakmayın der açıklama yapardım. Ben insanlara laf sokmuyorum. Hayatına karışmıyorum. Laf sokacak olsam çok fırsat verdi bana laf sokmak için.
Görüşmek istemiyormuş bizimle eşiyle bu yüzden tartışıp duruyormuş. Abiside zaten görüş diye zorlamıyor. Abi zorlasa anlarım kavgayı. Tek derdi sen büyüksün neden kardeşinin ayağına gidersin. Onlar bizim ayağımıza gelecek. Büyüklük taslama derdinde. Bu zamana kadar her şeye alınmış birikmiş benim lafım tuz biber olmuş. Nişanlıma büyüklük taslama derdinde ablası değil Allahtan bana da görümcelik yapacak tek derdi o. Egolu. Aşşağılık kompleksi var.
Dün akşam nişanlıma gel al beni ailenle konuşacağım dedim gitttim. Abi de elti de benimle sorunu konuşmak istemiyor. Sorunu olan alır karşısına konuşur. Bende kv halaya babaanneye anlattım her şeyi. Görüşmeyebilirler fakat boşanacağız diye uydurup suçu bana bağlayamaz dedim. Boşanamaz tabi ama üste çıkmak için bana çamur atamaz. Görmesin gelmesin sorun yok bende gelininiizin gül yüzüne meraklı değilim ama ayn ortamda o var diye gidemem dedim. İstemeyen kendi gider dedim. Ben artık sıcak bakamıyorum evliliğe daha babamın evindeyim boşanmayı benim üzerime atıyor dedim. Evlenince sürekli entrikalar yapacak ben uğraşamam sorunla dedim. Görümcem olsaydı bu kız şu an asla durmazdım dedim. Evlilikle mi uğraşacağım sorunla mı dedim. Siz sorunları böyle mi halledeceksiniz dedim. Dayı amca sus diyemiyor mu dedim. AMan aman yapıp pohpohlayıp sensin diyeceksiniz beni suçlayacaksınız dedim. İleride iftirada atar dedim. Her şey beklenir kötü kalpli insanlardan dedim.
Benim aramı yapmayın mümkünse uzak olsun dedim. Samimiyet beklemeyin dedim. Konuşmam. Ama bu tarz insan abi kardeş arasını açıyor dedim.
Çocuklara ev ısısı düşük olmalı dedim aşırı sıcak nefes aldırmıyor çocuklara. Neymiş ben çocukların hastalığını istiyormuşum. Kötülüğünü düşünüyormuşum.
Yapmayın kk kadınları ya. Karı koca art niyetli bunlar. Hiç sorun yokken abisi nişandan sonra soğuk davranıyordu bana da aileme de. SOrun benim elti de. Bu 2*2=4. Bariz belli. Kız kim ne dese batmış alınmış. Kızın ailesi böyle entrikalı hep sorunlu ailesi. Oradaki yaşantıyı bizede yaşatıyor.
Bu sorunlarla uğraşamama evliliğe sıcak bakamıyorum dedim. Sorun var benimle konuşulmuyor dedim. Oturdum anlattım. Şu an nişanlımla da konuşmuyorum. Aileden biri çıkıp geline haddini bil diyen yok. Abide de iş yok. Herkes haddiini bilecek. Bu kadar abartacak mevzu yok. Beni alet edemezler.

Bu kadın modelini tanıyorum ben
Bu aile modelini de
Yerinde olsam asla içlerine girmezdim ama hayırlısı olsun
Kendini çok daha karmaşık kavgalara hazırla bundan sonra, gazan mübarek olsun

söylediğinin ne anlama geldiğini anlamadım valla ne demek istedin ne anladılar

Sizin demenize gerek yok. Ben HAKLIYIM. BEN DİYORUM.

O ne anlar mihlamadan, cocuga kendi evinde baksin, oldukca patavatsizsiniz. Tas olsa alinir şu sozlerinize, samimi dostlara bu tur sakalar yapilir. Tanisma doneminde hic olmamis...
Eltinizin tepkisi de abartili tabii, ben olsam mesafemi koyar, davranisiniz kadar deger verir, muhatap kabul etmezdim.
Yalniz surekli kendinizi hakli gormenizde en az eltiniz kadar egoist oldugunuzu gosteriyor. Allah kayinvalide nisanliniz ve kayniniza sabir versin...

Bence karsi tarafida dinlemek lazim sizdede ben bize anlatmadiginz seyler oldugunu dusunuyorum. Kimse bukdr buyutmez ayrilma noktasina getrmez bu durumlardan. Bence.sen sivri esprili birisin karsi tarafi dusunmeden konusuyosun.bence gonullerini almaya bak tum ailenin huzurunz kacmadn mesafeli davranirsin isine bakarsin

Ben size bazı konularda hak veriyorum. Sizin bazı söylemleriniz gerçekten gereksiz ama sizi de kullanarak bu boyuta taşımalarından daha gereksiz değil. Gidip ayağına özür dilenecek mevzu da değil. Evet o an anlatılsa kusura bakma demek gerekir ya da adam gibi sorun neyse sizinle konuşsaydı siz kusura bakma yanlış anladın dersiniz gibi geliyor.
Bu sorunlarla mücadele etmek istememenizi, entrikalar falan benden uzak olsun demenizi de anlıyorum. Ama kusura bakmayın aileden birinin geline haddini bildirmesini beklemenize anlam veremiyorum. Meseleler bu şekilde halledilemez. İlerde sizin de kendinizce haklı olduğunuz bir konuda size had bildirebilirler mi? Bakın burda bile sizi çoğu kişi haksız buldu. Ama siz kendinizce haklısınız. Aileden birinin size haddinizi bildirmesi gibi bir hakkı olabilir mi? Bu kimin haddine rica ediyorum. Herkes eşiyle sorununu kendi çözsün. Ha tabi bunu bir aile meselesi haline getiren de eltiniz. O konuda haklısınız ama aile büyüklerinin karışması taraftarı değilim ben. İlerde size de karışırlar çünkü.

Siz su sinir bozucu esprilerini sadece kendisi komik bulan, laf sokmayi espri diye burada bize yediren pek "esprituel" hatun degil misiniz? O konunuza bir suru yorum yapmistim zira, size yaptiginizin karsi taraf icin hos olmadigini anlatabilmek adina. "Yok, benim sakalarimi anlamadilar" diye israrla kendinizi ve sakanizin masumlugunu savunmustunuz. Valla bu tur esprileriniz devam ettiyse elti size gicik olmakta haksiz sayilmaz. Bunun nedenini fazla dusunmenize gerek yok, boyle 2-3 espri daha yaptiysaniz kadinin suratinizi bile gormek istememesine sasirmayacaksiniz.

Nisanliniza soylenen lafa gelince... Kimse bunu bosuna soylemez. "Mutlu musun, bosaniyoruz" un alti mutlaka doludur. Siz bundan haber verin.

İki bekar kayınbiraderim var inşallah sizin gibi birini getirmezler durduk yere kardeşliklerini bozmazlar diye kendime dua ettim şu an
Ne kadar özeleştiriden yoksun birisiniz
Hala haklıyım diyorsunuz. Kadıncağız çoçuğunu babaanneye bırakmak zorunda olmaktan zaten rahatsızdır el kadar bebek üstünden kadına laf sokmuş iki kardeşi birbirine düşürmüşsünüz hala strateji derdindesiniz.
O kayınvalidenize saydığınız laflar da çok ağır.
Maşallah herkesi pek güzel üzmüşsünüz hala haklıyım derdindesiniz
Bu kadar bencillikle nasıl yürütürsünüz o evliliği bilemem ama eltinize üzüldüm sizinle çok dert sahibi olacak belli ki.
Kimse eltisini sevmek zorunda değil ama aileyi bölmeden kardeşlerin arasını bozmadan saygı çerçevesinde geçinmek zorunda
Benim kardeşim yok eşimin kardeşlerine de bayılmıyorum bazı yanlarına sinir de oluyorum ama eşim için saygımı koruyorum. Kardeşim olsa eşimden de bunu beklerdim.
Siz şaka falan yapmıyorsunuz. Biraz sosyal zekası olan insan o lafın nereye gittiğini bilirdi. Şaka diye laf sokan insanlardansınız belli.
Gerçekten sizin gibi insanlardan Allah herkesi korusun

Konu sahibi konuyu açtığına pisman oldu nee ofkeli yorumlar gelmis yahu okudukca gozlerim açıldı .

Siz daha nişanlısınız olaylara yorum yapmak yerine ortamı ve kişileri gözlemleseniz daha doğru olur.
Herkes espriden hoşlanmayabilir..
Şu muhlama yapma olayında mesela...
-o ne anlar ki "niye yapsın ki" vs... demeniz sıkıntı oluşturacak tarzda ...yani hem nişanlınızı yermişsiniz hemde karşı tarafı terslemiş gibi bi hava var...niyetiniz kötü olmayabilir ama ifadelerinizde sıkıntı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…