Bilmiyor mıhlama yapmayı tabi ki ne anlar derim. Neden o yapsın derim. Bilmeyene bilmiyorsun sen yapma denir.Siz daha nişanlısınız olaylara yorum yapmak yerine ortamı ve kişileri gözlemleseniz daha doğru olur.
Herkes espriden hoşlanmayabilir..
Şu muhlama yapma olayında mesela...
-o ne anlar ki "niye yapsın ki" vs... demeniz sıkıntı oluşturacak tarzda ...yani hem nişanlınızı yermişsiniz hemde karşı tarafı terslemiş gibi bi hava var...niyetiniz kötü olmayabilir ama ifadelerinizde sıkıntı var.
Biraz da karşı taraf ince düşünsün acaba biz mi yanlış anlıyoruz diye!En sevmediğim insan tipi böyle şakayla laf sokan tipler
Düşman başına.
Gülerek söyleyince şaka olmuyor o.
Biraz daha hassas olsanız ölmezsiniz
Hem karı kocanın arasını bozdunuz hem kardeslerin
Tek yere sıkışıp kalıyorlar. Geniş bakamıyorlar.Konu sahibi konuyu açtığına pisman oldu nee ofkeli yorumlar gelmis yahu okudukca gozlerim açıldı .
Bir şeye devam etmedim. Aynı yerde takılmış kalmış "çocuk uyandırır demişiz" nişanlımda needen "çocuk rahatsız etmiyor" dememiş. Beni o an bozup susturmamış nişanlım. Buna takılmış.Siz su sinir bozucu esprilerini sadece kendisi komik bulan, laf sokmayi espri diye burada bize yediren pek "esprituel" hatun degil misiniz? O konunuza bir suru yorum yapmistim zira, size yaptiginizin karsi taraf icin hos olmadigini anlatabilmek adina. "Yok, benim sakalarimi anlamadilar" diye israrla kendinizi ve sakanizin masumlugunu savunmustunuz. Valla bu tur esprileriniz devam ettiyse elti size gicik olmakta haksiz sayilmaz. Bunun nedenini fazla dusunmenize gerek yok, boyle 2-3 espri daha yaptiysaniz kadinin suratinizi bile gormek istememesine sasirmayacaksiniz.
Nisanliniza soylenen lafa gelince... Kimse bunu bosuna soylemez. "Mutlu musun, bosaniyoruz" un alti mutlaka doludur. Siz bundan haber verin.
Karı-koca sorununu bana bağlıyor. Ama benimle de bunu konuşmak istemiyor. Gelmesin konuşmam diyor.Ben size bazı konularda hak veriyorum. Sizin bazı söylemleriniz gerçekten gereksiz ama sizi de kullanarak bu boyuta taşımalarından daha gereksiz değil. Gidip ayağına özür dilenecek mevzu da değil. Evet o an anlatılsa kusura bakma demek gerekir ya da adam gibi sorun neyse sizinle konuşsaydı siz kusura bakma yanlış anladın dersiniz gibi geliyor.
Bu sorunlarla mücadele etmek istememenizi, entrikalar falan benden uzak olsun demenizi de anlıyorum. Ama kusura bakmayın aileden birinin geline haddini bildirmesini beklemenize anlam veremiyorum. Meseleler bu şekilde halledilemez. İlerde sizin de kendinizce haklı olduğunuz bir konuda size had bildirebilirler mi? Bakın burda bile sizi çoğu kişi haksız buldu. Ama siz kendinizce haklısınız. Aileden birinin size haddinizi bildirmesi gibi bir hakkı olabilir mi? Bu kimin haddine rica ediyorum. Herkes eşiyle sorununu kendi çözsün. Ha tabi bunu bir aile meselesi haline getiren de eltiniz. O konuda haklısınız ama aile büyüklerinin karışması taraftarı değilim ben. İlerde size de karışırlar çünkü.
Sağol.O ne anlar mihlamadan, cocuga kendi evinde baksin, oldukca patavatsizsiniz. Tas olsa alinir şu sozlerinize, samimi dostlara bu tur sakalar yapilir. Tanisma doneminde hic olmamis...
Eltinizin tepkisi de abartili tabii, ben olsam mesafemi koyar, davranisiniz kadar deger verir, muhatap kabul etmezdim.
Yalniz surekli kendinizi hakli gormenizde en az eltiniz kadar egoist oldugunuzu gosteriyor. Allah kayinvalide nisanliniz ve kayniniza sabir versin...
Eyvallah...Bilmiyor mıhlama yapmayı tabi ki ne anlar derim. Neden o yapsın derim. Bilmeyene bilmiyorsun sen yapma denir.
Kadın dururken ve beni kendisi kahvaltıya çağırmışsa nişanlımın üzerine atamaz tabi ki!
Tüm ailede esprilerime alınan yok. Ne hikmetse eltiye batıyor her şey. Kadının kendisinde sorun var.
İnşallah hayatınızda eltim gibi biri çıkar karşınıza anlarsınız o zaman beni.
Bende dişliyim ama ucuz insanlara zaman harcamıyorum. Ailesine söylemem gerekeni söyledim.Allah yardımcın olsun gercekten işin zormuş.soyledıgınde bişey yok bence,ben olsam şakayla gulerek karsılık verırdım orda bıterdı konu.cok abartmış hıc normal degıl hatun.kımse agzını acamayacak mı hadsız herkesı sındırmış.asıl kendı yaptıgı ayıp.yerınde olsam suratına bakmam.peşlerınde koşarak ıyıce bı tarafını kaldırmayın.umursama yokmuş gıbı davran, iyi ıstemıosanız goruşmeyız desın nışanlın.kıskanmış senı barız bellı.sen cok dışlı bırıne benzemıosun üzüldüm cok cektırır bu sana..
Ahaha o mu entrika üretiyor? Entrikacının önde bayrak taşıyanı sensin bence.Biraz da karşı taraf ince düşünsün acaba biz mi yanlış anlıyoruz diye!
Ev ısısı düşük olsun demenin neresinde ben çocuğun kötülüğünü, hastalığını düşünüyorum acaba.
Olaylara çoğunuz sığ bakıyor. Takılmışsınız bir yere aynı şeyi düşünüp yazıyorsunuz.
Geniş bakmayı öğrenin.
Eltim Allah'tan işsiz değil. Çalıştığı halde yorulmuyor entrika üretiyor.
Ahaha o mu entrika üretiyor? Entrikacının önde bayrak taşıyanı sensin bence.
En gereksiz insan tipi. Millete laf sokar sonra da şaka yaptım ehehe, der. Keşke kadıncağız biraz eli maşalı olsaydı da o yaptığın esprimsileri midene soksaydı, kim hazımsızmış görürdün o zaman.
Bir de sürekli sülale kıskanıyor diyor diye bozuk plak gibi tekrarlama kardeş. Neyini kıskanacak senin, mahalle ağzını mı? Bi cart kaba kağıt demediğin kalmış.
Allah yardım etsin çevrendekilere en çok da o saf nişanlına. Adamın ömrünü çürütürsün sen, rezil rüsva edersin.
Ahaha o mu entrika üretiyor? Entrikacının önde bayrak taşıyanı sensin bence.
En gereksiz insan tipi. Millete laf sokar sonra da şaka yaptım ehehe, der. Keşke kadıncağız biraz eli maşalı olsaydı da o yaptığın esprimsileri midene soksaydı, kim hazımsızmış görürdün o zaman.
Bir de sürekli sülale kıskanıyor diyor diye bozuk plak gibi tekrarlama kardeş. Neyini kıskanacak senin, mahalle ağzını mı? Bi cart kaba kağıt demediğin kalmış.
Allah yardım etsin çevrendekilere en çok da o saf nişanlına. Adamın ömrünü çürütürsün sen, rezil rüsva edersin.
Tek yere sıkışıp kalıyorlar. Geniş bakamıyorlar.
Karı-koca sorununu bana bağlıyor. Ama benimle de bunu konuşmak istemiyor. Gelmesin konuşmam diyor.
Hiçbir büyüğü dinlemiyor herkesi susturup bağırıp çağırıyor. Çirkeflik bence!
Herkes haddini bilecek tabii ki! Alınmışsa kimsede özür dilemiyorsa evliliğine bakar oturursun evinde. Konuşmazsın olur biter.
Bu kadar büyütmenin anlamı yok. Kocasıda görüşmek istemiyor. Büyük olup orta yol bulmuyor.
Cahile laf anlatılmaz o yüzden mevzu onlarla çözülmez. Sülaleyi ayağa kaldırıp beni boşanma nedeni önüne sürüp, o şakadan alınmış arası açılmış vs vs. Aileyi işin içine katarsa bende gider aile ile konuşurum.
SOrunları varsa beni karıştırmayacak bahane aramasın. Her türlü senaryo vardır o insanda adım gibi eminim.
Benim yapabileceğim bir şey yok. Huzur kaçırmaktı kaçırdı. Karı koca hazımsız çünkü.
Anlamiyorum yani ne var kız bir sey demiş ne kadar olaylari büyütme cabAlarindalar ne kadar kavgayi seviyorlar ya Allah askina ne var yani biri birsey dese kiskanliktan delirmis piskopat elti gel git elti bos verin cokmu umrunuzda gelmezse gelmessin aklinca kendini haklı çıkarticak rezillik cikarmaya calismis ....bnim eltim daha beterlerink yaptı hala daha durmuyo ...SON DURUM: sayfa 14te
Ben Nişanlıyım. Elti adayı benim, eltim 1.5yıldır evliler.
Dün akşam tüm aile otururken tartışmaya başlamış elti adayım eşi ile. Hoplamış, zıplamış, delirmis. Boşanacağımz diye tutturmuuuş. Kv., teyze herkes şok ağlamış kv sinirden. O ara nişanlımda evindeymiş iyi ki!
Abisi hemen nişanlımı aramış "mutlu musun boşanıyoruz" demiş. Sinirle bağırıp çağırıp küfretmiştir.
Aileiçi sorununu benim-bizim üzerimize atmaları çok kırdı beni. Uyuyamadım gece.
Huzurlarını ben bozmuşum gibi aktarıyor. Abide de ağırlık yok. Bizi suçlamaya. Olayı bize bağlamaya ne hakları var.
Babaanne, kv, hala, teyze siz gelin konuşun. Sizlik durum yok diyor.
Bunlar karı koca bize atıyor suçu. Aranızdaki sorunu hangi hakla bağlarsınız bize. Haklı görünmek için sanırım. Beni mi kötü göstermek derdi.
En sevmediğim kadın türü o da geldi eltim oldu. İleride de çok sorunlar çıkartacak gibi. Ben aile sorunlarına alışkın değilim. Ailece kendi halimizde yaşarız biz kimseye karışmayız.
Bugün gidip konuşalım madem öyle dedik. Abisi gelmesinler. Yine sorun çıkartabilir demis esi için. Anlamadım bu kadını. Derdi neyse.
Her şey 1 ay öncesi oldu. Onlarda otururken. Bebekleride var. Kv de kalıyordu bebek gece gündüz hastaydı o ara gece kv bırakamıyordu gelini çalıştıği için. Neyse konuyu açtılar yine bende kalıyor evleri soğuk vs dediler. Hep diyorlar bunu zaten. Bende düşünemedim alınacaklarını. Gayet gülerek "gece ağlayacak nisanlımı uyandiracak bebek. annesi babası ile kalsın" dedim gulustuk.(oldu mu şimdi tek derdimiz buydu yanlış anlatmak evet!) Gerci nisanlimin horlamasi uyandirir cocugu dedim.
Bundan dolayı nişanlimada tavır almıslar konusmuyorlarmış 1 aydır.
Akşamda olay çıkartıp benim kurdugum bu cümleye bagliyorlar. Ben oyle cumle kurdum diye sorunlar buyümüş sözde. Eşi ile arası da bozulmuş vs vs.
Biz öncesi konusacaktik ama hiç biraraya gelmedik. Evlerinede gitmek istemedim. Özür dilenecek bir durum yoktu. 2haftasonu gittiğimde de evde yoklardı zaten abiler.
Hangi kafayla bana bağlıyor sorunu anlamış değilim. Var mı böyle eltiler. Ayılıp bayılmalar numaralar kıskançlıklar.
Beynim yandı. Evlenmeden neler yaşıyorum. Evlenmesemm mi? Sorunlu aile korkuyor insan.
güncel: Gidip konuşmak istedik boşanmayı neden bana nasıl bağlıyor derdi neymiş diye?
Konuşmak istemedi. İstemiyor.
Adımı dahi duymak istemiyor. Yüzümü görmek istemiyor. Adım geçince çıldırıyor.
Ne nişanlımın nede benim olduğu ortamda bulunmak istemiyormuş. Görüşmek istemiyormuş.
Selam versem almazmış. Kaçarmış o ortamdan.
Eşi büyükmüş nasıl olurda kardeşinin ayağına konuşmaya gidermiş kızmış kocasına sen büyüksün ayağına gitme.
Sadece benim dediğim bu laf değil olur olmadık gereksiz her şeyi saçmalamış.
Abiside görüşşme taraftarı değil zaten. Eşi ne derse o.
Düğünümüzee bile gelmeyecekmiş (düğün seneye) (kim öle kim kala) abiside düğünde görünür gidermiş.
Eşine diyor kardeşin seni hiç aramıyor ki evleri karşılıklı dairede.
Kızın karın ağrısı başka hasetliğinden hepsi.
Bu kadar büyütelecek bir şey yok.-tu
Sülalenin çoğunluğu kıskançlığından yapıyor diyor.
Kimseyide konuşturmuyor kendi bağırıp çağıracak. Çirkinleşmiş iyice.
Ben beni biliyorum onu da biliyorlar.
Haklı haksız davası gütmüyorum size.
Herkes kendine yakışanı yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?