Elti kayınvalide sorunsali

Boşver.
Kocan ile aran iyi mi?
Kendi kendine yetiyormusun?
Tıka kulaklarını he he de geç.
Zamanla herşey oturur yerine yeni evlisin tadını çıkar.
Kaynan, görümce, elti senin huzurunu bozmaya çalışmadıkca önemseme.
Eşin ile olan huzurun önceliğin olsun.

merhaba. haklısınız ama eltim 4yillik evli ama söz nişan tanışma herşey 6 ay içinde oldu, yani ben aileye gireli tanışalı 7-8 sene oldu beni daha öncesinden tanıyıp biliyorlar aslında.
Tanıyıp bilmek ayrı, aile olmak ayrı. Siz aile değildiniz. Hala pek olamamışsınız.

Hem belki eltiniz oğlum şunu sever, bunu ister dediğinde “teşekkür ederim annecim, ne güzel tüyolar veriyorsun eşim hakkında” diyordur sinirlenmek ve bana laf sokuyor demek yerine. Ona vereceği tüyolar bitmiştir dört senede, şimdi anne kız gibi olmuşlardır.

Eltiniz aile ilişkilerindeki sizden daha başarılıdır belki de?
kendini daha iyi ifade ediyordur, daha hoş sohbettir?
belki de olabilir bilmiyorum. aslında kayınvalidem bulunduğu her ortamda yanında onu da götürdüğü için aile üyeleriyle daha samimiyet kurmuş durumda eltim. ben bayram seyran anca görüyorum o yüzden ister istemez çok bir samimiyet kuramadım kimseyle. aslında bende kibar davranırım muhabbetciyimdir ama nasıl diyim o şans pek taninmadi bana.

Acaba eltiniz daha sıcakkanlı olabilir mi. Birde benim kaynanam da ilk yıllar hep söylerdi eşim için bunu yer bunu sever böyle yap diye. Ama hiç alınmadım. Görücü usulü evlendik. Zamanla öğrendim neyi sevip sevmedigini. On senelik evliyim . Şimdi şöyle yap böyle yap demioda biz böyle yapardik diyor. Çok takılmayın. Gittiğiniz ortama bı kek yapıp götürün . Uzulcek bişey yok. Birde dört senedir evli diyosun anne kız gibi olmuş olabilirler. Umarım sizde öyle olursunuz. Ben çok üzülecek bişey göremedim.

aslında çokta iyi olmaya cabalamiyorum. ama eşitsizliğe sinir oluyorum yani bende iyiyken yine de durumun böyle olması üzüyor beni
Akraba bu ya seçilebilen bi şey değil ne yazık ki. Kendi ailenizde de nasıl herkesle iyi veya eşit değilseniz kayınvalidenizle de gayet normal bence. Başka çevre yapın kendinize

eltim anne,baba demeyen, aranmadikca aramayan, yeri geldiğinde lafını söyleyen, eşinin basit düşündüğünü kendi gözünün yükseklerde olduğunu açık açık her fırsatta kayınvalideme karşı dile getiren biri. yani öyle yazdığınız gibi özellikleri fazla yok. bende tam tersi cevap vermeyen söz dinleyen tamam diyen biriyim. beni üzende aslında o yani ben böyle davranirken niye böyle diye düşünüyorum

Ya kocaman insansınız, neden birileri sizi elinizden tutsun, size şans tanısın falan.
gidecekmişsiniz işte güne, edin muhabbetinizi. Sizi seven, görüşmek isteyen zaten arar sorar.
bu kadar aile içine girme merakınızı hiç anlamadım.
Yok mu kendi arkadaşlarınız, aileniz? Ne yapacaksınız eşinizin dıdısının dıdısını?

bende hep aman cevap vermiyim kafası vardı bugüne kadar. ama artık dediğiniz gibi güzellikle bu kafadan çıkmam gerekiyor sanırım
bende 4 aylık evliyimm :) Yeni gelinim evet ama asla o sekılde durmadım bi kasılma bi çekinme olmadı .. Sanki 4 yıllık gelin rahatlığı var Kv giderim aaa anne tepsin ne guzelmiş vs . otururum sohbet eder dizi var ise yorumlar kahkahalar . Kp de öyle bana karısını anlatıyor beni çok hor göruyor diye kalkarım sarılım babam sıkma canını sen derım kv giderim bagırma anne yahu adama bak içerliyo derim yazık. . allah sizi başımızdan eksik etmesin derim :) hee bunları içimden gelerek yapıyorum size de örnekler verdim ki bu ruh halinden çıkın diye. Görumcemle de öyle hee görumcemle bayılırmıyız birbirnmize hayır öle aman aman yaşadığımız br şey yok ayda 1 görusursek o .. Demem o ki rahat olun relaks olun. Tatlı dilli olun ve sessiz kalmayın o evin gelini ise sizde öyleysnz.. farkınız yok..

Daha 4 aydır evlisiniz. Beklentiniz hem fazla hem gereksiz. Benim kayınvalidem de eltimi benden çok sever. Bir kere bozulmak aklıma gelmedi. Benden uzun zamandır tanıyor, daha çok paylaşmışlıkları var hadi hepsini geçtim benden daha iyi anlaşıyor olabilirler. Beni sadece kayınvalidemle kendi ilişkim bağlar size de aynısını öneririm. Kayınvalidenizin size akıl vermesi daha 4 aydır evli oldığunuzdandır. Belki eltinize de ilk zamanları öyleydi. Akraba gününde bir köşede oturacağım demişsiniz de koca kadınsınız bir başkasının size sohbete dahil etmesine gerek duymadan kendiniz konuşamıyor musunuz? İlla yanınızda biri olmasına gerek yok ki siz de konuşup gülüşebilirsiniz gayet, yok ben sıkılıyorum diyorsanız gitmemek de bir seçenek. Şu yazdıklarınıza bakarak siz de bana pek olgun bir karakter gibi gelmediniz

aslında çok doğru söylüyorsunuz bende bunu denedim yani umursamamayi. ama bir ortam içinde kendimi dışlanmış hissettiğim zaman üzülüyorum artık yani
Evet o ortamları çok iyi bilirim yaşadım yaşıyorum da ama takmıyorum, benim kv de de tam olarak böyle olmasada benzer davranışları var bazen bilerek yaptığını bazen patavatsızlığına geldiğini pot kırdığını düşünerek gözardı etmeye çalışıyorum,10 yıldır kv ve aileye yanaşmayan kavga gürültü giden eltim benden sonra iyi gelin düşünceli gelin güleryüzlü gelin moduna girdi iyi bişeye vesile olduğumu düşünüyorum varsın öyle olsun, kv ikimizede kızım kızım der ama onunla daha çok vakit geçirdiği ona alıştığı için ben şuan evli olmadığım için ben daha gelin modundayım o kız ,aman öyle de olsun yoksa kv eltiye arada laf sokar bana yapsa dayanamam cevabını alır hiç gerek yok yüzgöz olmaya , boşver hiiiç takma zamanla herkes herkese alışıyo bana da kv nin akrabaları soğuk davranıyo başta takıyodum şimdi onu da takmıyorum her gittiğimde görüyorum aile apartmanı merhaba, merhaba hal hatır ötesi diyalog kurmuyorum çünkü eltimin istekleri onun kıskancak olmasıyla hareket eden insanlar kukla gibi benim işim olmaz yani kendi düşünceleri yok o yüzden boşşşşver değmiyo

Ilk gelin ve demek kv ner derse uymuş ona pek sorun cikarmamis.Biraz zaman.Hem sizde susup kalacaginiza o kırılır bu kırılır demeden ne varsa yanlış,laf sokma ya da cocuk gibi sürekli tehbihleme verin cevabı gerekirse tartışın ama doğrunuzdan olmayin.Kvnizin yüzüne hissettiğinizi söyleyin.Nasil baslarsa öyle baktın olmuyor muu görüşmeni en aza indir.Sende gittiğin yerde baskalariyla ilgilen at kahkani...

Son düzenleme:
Ne aklı veriyor size bilmiyorum ama akil verdiklerinde şunu soyle yap, bunu yap şeklindd "ben o sekilde yapmak istemiyorum veya ben ne yapacagimi biliyorum" diyerek devamli geri püskürtün.

Eşiniz hakkinda verdigi akillara da "eşimi ben de taniyorum" diyin.

Onun disinda akraba muhabbetlerine girmeniz cok mu önemli diyecegim?

Şimdi ben de ilk gelinim ve henüz eltim yok. Üç yıllık evliyim, evlilikten önce de iki yıl tanışıklık var toplamda beş yıldır birbirimizi tanıyoruz. Ve ister istemez paylaşım oluyor daha bir sahipleniyor kv gelini, gelin de kv'yi. Evlilik zamanı babamdan kaynaklı problemler oldu o zaman kv görümcelerim yanımdaydı, evlendik aynı şehirde yaşadık sık sık görüşürdük, sonra doğum zamanı onlar ilgilendi benimle doğum yaptım onlar vardı yanımda, okula başladım onlar çocuğumla ilgilendi. Her bayram memleketlerindeyiz, üç yıldır gidip geldiğiniz için akrabaları ile bir samimiyet oluyor tabi. Şimdi kaynım evlense benim eltim de başlarda alışamaz, nihayetinde hepimiz öyleydik
Bunu şundan dolayı anlatıyorum eltinizle çok yaşanmışlıklar, paylaşımlar var. Bir alışmışlık var. Sizi önemsemediklerinden değil, belki farkında bile değiller sizin böyle hissettiğinizin. Daha çok yeni evlisiniz, zamanla alışırsınız birbirinize

Sizin yanınızda onu övmesi mi sizi rahatsız ediyor?

aslında 7-8 senedir içlerinde sayılırım Kayınvalidemlerin. mesela eltimle benden sonra tanisildi falan. bilmiyorum belki de ben biraz fazla üzerinde duruyorumdur
Olabilir. Dediğim gibi boşverin. Öyleyse bile bana da öyle davran diyemezsiniz içinden gelen bir durum bu. Salla gitsin

Canın sıkılıyosa bu durum seni üzüyosa mesafe koy arana. Samimi olmak zorunda değilsiniz.. kaynanana gidip anne beni neden daha az seviyosun ya da eltimi neden hep övüyosun dicek halin olmadigina göre.. bide bence o size öyle gösteriyodur o gelinle de araları gosterdigi kadar harika değildir.

Daha çok yeni evlisin o yüzden böyle davranmaları bana anormal gelmedi. Bunları düşünüp kafana takma, evlilikte bazı şeyleri görmezden duymazdan gelmek daha iyi

Bende elti olacam Kaynıma bak şuan hazır değilim hele zeminimi sağlamlaştırayım diyorum Eşimde boşuna uğraşma senden kötü elti olmaz diyor çirkeflik dersi falan alayım diye gülüşüyoruz
Neyse konu hakkında samimi olma çağırma sende gitme her misafiriniz geldiğinde kaynananızı çağırmak ya da her çağırdığında gitmek zorunda değilsiniz. Sessizce köşenizde oturun bırakın ne kadar severlerse sevsinler birbirlerini çok samimiyet tez ayrılık getirirmiş olsun boşver

Kendinizi kimseye sevdirmeye kabullendirmeye calismayin. Hele hele eltiyle kiyas, onla yaris haline girme durumuna sokmayin kendinizi. Cunku bu durumda ister istemez o psikolojiye girersiniz. Buna gercekten gerek varmi?
Madem öyle davraniyor, siz oldugunuz gibi devam edin. Gerekirse size akil verdigi durumlarda ben boyle yapiyorum anne tercihim bu vs. Gibi konusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…