Elti kayınvalide sorunsali

Ay yok ya. Bende ilk gelinim benden sonra gelecek elti olucak ama ben hic sanmıyprum bu sebeple olduğunu. Sırf yeni gelini sinir etmek icin yaparsa yapar. Eskiyi de yeniyle sinir eder. Ana kız mısınız da bu kadar sahiplenecek hic gercekci gelmedi.
He zaten kalbi saf, ici merhametli cana yakin insansa yeni geline de bu kadar ayri davranamaz.
Bence yerimizi o kadar net sanmayalim kimin gol yiyecgi belli olmaz. Insanlar degisik.

Niye bir sahiplenilme ihtiyacı hissettiniz ki?
Ne kadar küçük ve garip şeylere takılıyorsunuz.
Ben olsam hiç umursamam böyle şeyleri.
Kayınvalideniz ve ya eliniz sizle düşünmeden konuşabiliyorlarsa ben sizde suç ararım neden bu cesareti verdiniz diye.
Hayatta herkese karşı sınırları açıkça göstermek lazım.

"misafim vardı eltimle kayinvalidemi de çağırdım." Kilit mesele bu. Kendi belanızı kendiniz cagiriyosunuz. Onların yıldızları daha uyumluysa onlar beraber takilsinlar çok mu heveslisiniz yasitiniz olmayan kadınlarla takılmaya. Bana isinamadi demek ki diyip mesafeli normal bı ilişki içinde durun. Bizim türk kadinlari damadın sulalesiyle niye bu kadar içli dişli olmaya çalışır anlayamiyorum

İlk gelinim görümcem yok, ileri de bi eltim olacak. Ay acaba biz de mi böyle olacagiz. Insallah olmayiz. Amin. Kayinvalidem yeni gelini sevsin cok sevsin

Gösteriş yapıyor gibi geldi. Ben çok gördüm öyle kayınvalide- gelin arasında sizin anlattığınız gibi yakınlıkları. Hiçbir zaman ana-kız olunamaz. Her zaman problem mevcuttur. Uzaktan baktım izledim hep. İnanın ki çoğu gösteriş. Neler oluyor da yansıtmıyorlar.

Siz kendinizi üzmeyin, buna gerek yok. Dezavantaj gibi görünen şeyleri avantaja çevirin. Mesela hamilesiniz. Bunun keyfine varın. Misafirlikte onlar kahkaha mı atıyor sizi dışlıyor mu o zaman siz de ordan birini bulup hamileliğinizle ilgili konuşun, eşim şöyle iyidir, mesleğimden şöyle memnunum, bunu doğurayım hemen ikinciyi yapıcam ahh çok mutluyum falan.

Çatlasınlar.

Benim kayınvalidem son gelinini över de över. Aman ne de boylu ne de güzel, şöyle böyle, oğlum çok şanslı falan. Bana göstermediği iyiliği, itinayı ona gösterdi hep. Sesimi çıkarmadım. Uzaktan izledim. Ama zamanla gördüm ki gelinin davranışları öyle bir batıyor kaynanama öyle gıcık oluyor ki, ikisi de aslında kıskanıyor birbirini. Hiç de göründüğü gibi değil. Terbiyesizin teki.

BOŞ TENEKEDEN ÇOK SES ÇIKAR.

Yani bu kadar benzerlik olmaz. Benim kv yok ama görümce var onlar da aynı böyle aramız kötü değil ama durumlar aynı sizin anlattığınız gibi bende artık saldım kim ne yaparsa yapsın modundayım

Corona var akraba günü üstelik hamilesiniz? Eltinin de çocuğu var ve ikinizde ögretmenmisiniz? üstelik dersi mi veriyor? Allahim çocuğunu okula gönderen ailelere yardım et

Aynen öyle hatta senden önce anlaşamazlar da sen gelince nedense ikisi bir olur gelin para pul maneviyat için yanaşır ee ne de olsa senelerce ona yapılmış herşey onun çocukları sevilmiş, ama sorsan kv kp umrunda değil yeni gelinde geldiğinde biraz sevecen iyi niyetli biriyse hemen onun gibi olma elindekini kaybetmeme çabaları başlar

Ogretmen kadinsiniz ne isiniz var akraba gunlerinde kaynana eltiyle ara sira gorus yeter mesafeli ol neden yakin olmak istiyosunki? Hos olmayabilir ama cokta abes bir durum yok

Kendi ailenizle ilişkilerinizde sorun mu var? 25 yaşından sonra bir yere kendinizi kabul ettirmeye çalışmaktansa mutlu olduğunuz insanlarla vakit geçirin. 25 yaşına kadar tanışmadığım insanlarla aram iyi olsa ne güzel tamam da kötü olsa ne fark edecek? Saygılı olun, kendiniz olun, kimseye yaranmaya çalışmayın, zamana bırakın.

Ben de halihazirda dışlanıyorum ve üzüntünüzü anlıyorum ama benim ailem arkadaşlarım yakınımda olsaydı bu durum hiç umrumda olmazdı. Eğer yakınsanız siz kendi ailenize vakit ayırın.

Sanıyorum bu laf sokma muhabbetlerinden dolayı kendinizi ortamlarda biraz fazla kasıyor ve geriliyorsunuz 4 yıl kısa bir süre gibi görünsede aslında uzunbir süre eminim eltinizede başlarda sizinle körlük yapmıştır boşverin kendinizi doldurmayın yine iyi niyetinizle iyi bir şekilde davranmaya devam edin çünkü ortada size yapılmış alenen bir davranış yok herhangi bir tepki verdiğinizde kıskanç elti konumuna düşersiniz akraba ortamlarında akrabaları tanımaya çalışın Çok fazla eltinizle kayınvalidenize odaklanmayın ne söyledi ne konuştu nasıl davrandı bunlara odaklanırsanız kendi kendinizi doldurur olmadık şeyleride gözünüzde büyütürsünüz

onlarin 4 aylik iken ilişkileri de muhtemel şuan sizinle olduğu gibidir.
4 yıl uzun bi zaman ama kayinvalide ve eltin ile aranı öyle canımlı cigerli yapma isteğinden ileride pisman olursun..
mesafe her zaman iyidir..
öyle iyidir ki şikayet ettiğiniz akıl verme huyununda önüne geçmiş olursunuz.

Belki de 4 yıllık gelin 4 aylık gelin gelince pabucum dama atıldı diye düşünmesin istemiştir kimsenin içini bilemeyiz. Vallahi sorun olmayan evlilikte sorun arıyorsunuz, böyle giderse her şeyi kafaya takip üstünüze alınmaya başlarsanız abbbooooooo.....

Elti kıskançlığıKv eltini daha bir sevmiş demek ki kendine daha yakın buldu.Yapacak bir şey yok.Sana kötülüğü dokunmuyorsa problem yok.İlla eltine davrandığı gibi sana da davranacak diye bir kaide yok.Boş yere kendini eltinle karşılaştırma.Anlarlar komik duruma düşersin

Herseyi gectimde koronali gunlerde nasil akraba gunleri falan yapiliyo oraya takildim ben

Hiç umursamam. İyi olsunlar kendileriyle mutlu olsunlar .

Bizde de tam tersi ben ilk gelinim kv eltime tabiri caizse ölüyor. Kendi bilir açıkçası çok sorun etmiyorum. Bu sevme olayının bir sebebi yok mesela eltim baya bir masraf yaptırdı nişan düğün için vs. Ama çok kıymetli. Açıkçası bunlara takmamak lazım eşinizle iyi olmak önemli. Tabi burdan kv ile kötü olun önemli değil anlamı çıkmasın bana göre biz kv ile gayet iyiyiz ama yeni gelinine karşı çok hevesli. E onlara mutluluklar dilerim ne deyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…