elti sorunu

bırak ne halı varsa gorsun neden karısıyorsun kı valla hıc gıtmem yanına gormem bıle agladıgını

kızın aılesı annesı halaları falan kalabalık aıleler ben nısanda oynarken falan oyle dusman gıbı bakıyorlardı bana. tahmınımce aılesı de aklını çeliyor.

bak bu olabilir günahları boyunlarına
biz eltimle iyi anlaşırız
benim ailem beni fazla iyi niyetli bulur her zaman
benim eltiliğimi teyzem yapmaya çalıştı ilk bikaç yıl eltin şöyle böyle
yüz verme ikiyüzlü o v.s. gibi laflar.. ben kulak asmadım teyzeme hissettim eltilik yaptığını
o etkielniyo olabilir..
yaşı çok küçük eltinin boşveeeeerrrrr ağzına laf verme yeter..

ay şok şok şok şok bukdrmı benzerız bende 10 aylık evlıyım ve esımın abısı yenı sözlendı eltı adayım daha dun bır bugun ıkı bız tanısmadık uzak tı gıdemedık esımın abısının facesınden ablamı sıldırmıs bızım zaten facemız yok ablamla görusmıcekmıs benlede zaten gecen geldıklerınde bıze cok ılgısız davrandı konusurdu gulerdı bu sefer mesafelıydı kı abım yerıne koymustum onu ne oluyor bnlara anlamadmkı eltı olabılırız de neden yanı bu tavırlar valla ben hıc görusmemeyı karar kıldm hıc ılgılenmıcem bıle ne halı varsa görsnler

Kuma gemisi yürür de elti gemisi yürümez.

Senin birşey yapsan da yapmasan da onu sevsende sevmesen de konuşsanda konuşmasadan bazı eltiler arası hep böyledir. Çekememezlik mi artık kıskançlık mı bilmiyorum

bende de 2 elti var 1yle öylesine konuşuruz ama birbirimizi sevmeyiz 2.siyle sohbet muhabbet iyidir ama gene de sevmeyiz pek birbirimizi
Yüzüne gülse bile arkandan muhakkak konuşurlar eleştiri yaparlar bu böyle ne yazııkki

konuyu anlatırken sanki siz de bir önde tutma çabasındasınız gibi geldi bana kendinisi..Ben büyük eltiyim sonuçta 27 yaşındayım o 21 yaşında gibi..

O daha aileye yeni girmiş kendinizi hatırlayın ilk hallerinizi..Ayrıca sürekli kv ile aram iyidir demişsinizdir.Belki de bu yönden kendisi istenmeyen ya da dışlanan kişi olacağını düşünmüş olabilir.

Ya da insanlar dışarıdan seninle onu kıyaslıyor olabilir. Belki kv kıyaslıyordur.

Hem yaşının da küçük olduğunu göz önüne alırsanız biraz doğal hem de sizin konuşmalarınıza istinaden ben bile nem kapardım.

canım benim yaşlarımız falan hep aynı, ben de 27 eltim 21 yaşında. başlarda yaşının küçüklüğüne verdim kardeşim gibi davrandım ama yok, haketmiyormuş. malesef yaş ne olursa olsun karakter aynı kalıyor demek ki. hem 21 yaş küçük bi yaş değil. herşey bilinçli yapılır, sen büyüksün ağırlığını koy bence, yoksa ezmeye çalışıyorlar

bende 1 yıl nişanlı kaldım gidiş geliş yaptık ve hiç bir zaman surat asıp oturmadım dun orda onu bozmasını ıkı laf soylemısını de bılırdım ama teyzeler buyukler orda dıye saygısızlık yapmak ıstemedım ben ona ılk basta eltı degıl bır arkadas olmak ıstedım kendını yalnız hıssetmesın dıye ama kendını gerı cektı bana bazen ıyı olup bazen kötu davranması dengesızlıkten baska bır sey degıl yaşla da bunun alakası kendını yetıstırmesıyle ılgılı buyuklerıne pek saygısı da yok annemin yanında kaynımla takısıyor falan. hala buyuyememıs

Etrafında ki insanlar eltileriyle kötü anılarını anlatıp dolduruşa getirmiş olabilirler belki. Siz sıcakkanlı davranmaya devam edin iyi davranın yine aynı ise o zaman ben iyi olmak için elimden geleni yaptım işe yaramadı diyip geri çekilirsiniz sadece özel günlerde biraraya gelirsiniz.

şimdi bu hafta sonu annemin dogum gunu hep bırlıkte once dugune gıdecegız cıkısta da kayınvalıdeme suprız dogumgunu yapıcagım evimde. orda olursa dugunde cagırmak hıc ıstemıyorum cunku kırıldım. ınsan ıster ıstemez bır araya gelıcek bende selam verırım sadece o kadar. bu arada ılk baslarda bana ısmımle hıtap edıyordu esıme abı dıyor bana nıye ısmımle hıtap edıyor dıye kaynıma soyledım tabı o da hemen onu korumalar dedım bana sen yenge dıyorsun onun da yenge demesı gerek hadı sımdı sevgılısınız ama ılerıde yenge demesını ısterım dedım.

bence yeni oldugu için soguktur
hepimiz nişanlıyken öyleydik
herkese öcü gibi bakıyorduk
tanıdıkça alıştıkça düzelir bence

Kendisine söylemeyi denediniz mi? Bana yenge dersen sevinirim gibi. Yoksa bütün işlerinizi kv ya da kaynınız aracılığı ile mi hallediyorsunuz. Bana şunu desin bunu desin. Muhtemelen ben de ilerde büyük elti olucam da bu meseleler bana takılacak mevzular gibi görünmedi. Gün içinde yeri geliyor başımı kaşıyacak vaktim olmuyor. Küçük eltim bana şöyle baktı ismimle hitap etti bana çok gereksiz mevzular gibi geliyor.

Tam tersi olması gerekirdi. Onun sana yakın olması lazımdı. En nihayetinde aileden olan sensin. Herkesi tanıyan sensin. O henüz dışarıdan biri. Kaldı ki nişanlısının abisinin eşi. Bence önemli bir kavram.
Ya gerçekten kıskanıyor, ya birileri akıl veriyor.
Ben olsam biraz izlerim. Senin yerinde olsam onun varlığından ya da yokluğundan bir kazancım veya kaybım olmazdı. Yani izlemek en mantıklı bana göre.

slm bende nerdeyse 3 yıllık evliyim
eltimi düğünüm olana kadar hiç görmedim o da saolsun düğün günü gelince ne tanıştık ne samimiyetimiz oldu.(ben büyüğüm ama o benden önce evlenmiş)her biraraya gelmemizde de kayınvalidem aracılığıyla bana bişeyler iletiyor.en son geçen kurban bayramında kayınvalideme demiş ki bize soğuk duruyor.bende dedim o konuşmayınca yalvaracak değilim ona dedim.ne bu her seferinde bana bişeyler ima ediyor dedim.madem soğukmuşum tınlamasın beni o zaman dedim.
eşimin teyzeleri demiş ki siz küçüksünüz bi evlerine gidin demiş daha evimin yolunu bilmezler saolsunlar onlarda demiş ki hani davet mi ediyorlar.bende dedim kardeşinin evine de davetle gelecekse hiç gelmesin istemem dedim.ne ona şirin görünmeye çalışırım nede ondan şirinlik beklerim yaparsa bişey karşılığını alır yapmazsa da paşa gönlü bilir

ben elimden geldiğini yaptigima inaniyorum buyuk oldugum icinde bana saygi duymasini beklerim ben tamtersi kucuk elti olsam saygi duyardim en azindan bir selam vermesini beklerdim sevmek zorunda degil tabii.
ama ailesinin de etkisini oldugunu dusunuyorum

bence boşuna seni ilgilendirmeyen bir biri için üzülüyorsun, bende çok yaşadım hemde bende 3 tane. kendine zarar verirsin. akıllı olsa ne istediğini bilse akıllı hareketler yapar,istediğini alırdı. Tam tersini yapıyor iyice ulaşmak istediğini kaçırıyor.

Bence kendinizi dolduruyorsunuz bu şekilde sen birşeye alınıp kendini çekersen o da kendini çeker iş uzar hep yanlış anlamalarda soğur yani herkes cana yakın olmayabilir ya da kafasında bir şey vardır. Kız iki günlük nişanlı kaynanana gitmiş misafirleri ağırlamasına yardım etmiş, kahve yapmış yani yapmayabilirdi var yapmayan öyle oturan ya da gitmeyen. Hemen daha birkaç olayda kıskanıyor, çekemiyor gibi şeyler anlamsız daha küçük yani ayrıca siz de daha 1 senelik evlisiniz çok yenisiniz baya olsaydı evleneli tamam ama yaşın büyük. Saygısızlık edip kötü bir laf dememiş ki ama daha iletişimler çok yeni önyargılı olmayın bu sefer o da bana soğuk davranıyor der haklı olarak. Şakayla hoş geldin demek yok mu diyebilirsin, evine çağırabilirsin, dışarıda görüşüp vakit geçirebilirsiniz beni de karşıdan hep soğuk kendini beğenmiş bulurlar ama tanıdıktan sonra biz seni böyle biliyorduk hiç değilmişsin derler yani şans vermek lazım insanlara.

Bakın burada da hatalısınız herkesin hatta nişanlısının bile geleceği doğum gününe düğünde göre göre çağırmazsanız çok ayıp etmiş olursunuz. Daha dün bir bugün iki yani daha iki gün olmuş nişanlanı aranızda kavga gürültü olmamış size alınacağınız bir söz etmemiş ne hoş geldin dememiş surat asmış belki siz öyle görmek istediniz neden hemen köprüleri atma hevesiniz var anlamadım neden sorun çıkarmak illa arayı soğutmak istiyorsunuz bu sefer ona sen neden gelmedin diyecekler o da çağırmadı ki diyecek sen suçlu duruma düşeceksin şahsen bende çağrılmadığım yere gitmem ama gitmedim diye bende suçlanabilirim aa bak gelmedi diye buna mı yol açmak istiyorsun ben çağırmıyım kaynanamlar o gelmedi sansın gibi tavrın mı var yoksa kaynana hemen yakın davranıyor diye mi kıskanıyorsun hani teyzeler varken gelmiş kahve yapmış filan belli ki iyi niyetli ona göre de siz onun eltisiniz yani. Evde hala misafir sayılır belki o sizden bir hoş geldin beklemiştir o da kaynanın evine gelmiş ya da bir gülümseme beklemiştir. Mesela bende bana yakınlık göstermeyene gösteremem içime kapanığım hemen konuşama samimi olamam bazısı da hemen samimi olur o kızda herkesi tanıma evresinde biraz yardımcı olsanız o zaman dersiniz ki ben elimden geleni yaptım yaklaştım Güleryüz gösterdim ama olmadı dersiniz de daha iki günde bu durumlar saçma geliyor bana kusura bakmayın.

Allah aşkına kariyer gibi söyleyip durmayın sunu, sırf insan olduğunuz icin size saygı duyması gerekir "büyük elti kücük elti" nedir Allah aşkına?

Ben bu kizi daha yeni tanimiyorum 1 senedir taniyorum ve bizim aileyi de yeni tanimiyor daha oncesi de var bunun aksine suskun biri degildir cekingen degildir Bende nisanliyken yardim ediyordum kayinvalideme normal bir sey cunku k.validemin kizi yok. Onun oturmasi zaten ayip. Bu kiz baslarda bana soguk davraniyordu o dediklerinizi ben zaten basta yaptim. Sonra aramiz iyiydi ama benim cabalarimla hep ben arar sorardim. Sonrasi nisanda yine bir afra tafra kendi ailesiyle foto cektrdi hep ben gttim yanina bizde cektirelim diye foto hi tmam dedi ben demesem foto cektirmiycek k.validem teyzelerle hic foto yok. Eminim anneme de yapmacik davraniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…