kızın aılesı annesı halaları falan kalabalık aıleler ben nısanda oynarken falan oyle dusman gıbı bakıyorlardı bana. tahmınımce aılesı de aklını çeliyor.
kızlar ben 10 aylık evlıyım hazıranda 1 yıl olucak inşallah. kaynım iki gün önce nişanlandı fakat ben elti adayımla anlaşamıyorum. uzatmadan olayı anlatayım nişana eşimin teyzeleri falan geldi istanbul dışından. tabi normal olarak kayınvalıdemde kalıyorlar bu arada kayınvalıdemle aram iyidir bugun iş çıkısı kayınvalideme gittim teyzemler yarın evlerine dönüyorlar diye yolcu etmek ıstedım gittim ev kalabalıktı biraz içeri selam verip girdim neyse benim elti adayımda mutfakta kahve yapıyordu ne bana hosgeldın nasılsın ıyımısın benımle tek kelıme etmedı annemın komsuları bıle hosgeldın dıyor dusunun neyse ben bır sey olmamıs komsularla falan konusuyorum. sonra bu da geldi oturdu biraz sonra kalkmak ıstedı optu herkesı sıra bana geldı zorla öptü o da emınım ınsanlar var dıye yıne tek kelıme etmıyor kı ben ona hiç bir zaman kötu davranmadım kırıcı laf soylemedım. hep yanında oldmak ıstedım nişanında agladı eltim babası otorıter bıraz kaynımla aralarında babasının sorunlar oldu ben ne oldu dedım yanına gıttım nıye aglıyorsun dedım bızım tarafla fotograf falan da cektırmedı ben dedım cekılelım dıye ben sarıldım ona fotograf cekılırken o hıc. ben ondan 6 yas buyugum benı sevmek zorunda degıl ama saygı duymak zorunda yanlısmıyım o 21 ben 27 yasındayım. kı ben buyuk eltıyım nedır bu tavır anlamadım sizce ne yapmalıyım
şimdi bu hafta sonu annemin dogum gunu hep bırlıkte once dugune gıdecegız cıkısta da kayınvalıdeme suprız dogumgunu yapıcagım evimde. orda olursa dugunde cagırmak hıc ıstemıyorum cunku kırıldım. ınsan ıster ıstemez bır araya gelıcek bende selam verırım sadece o kadar. bu arada ılk baslarda bana ısmımle hıtap edıyordu esıme abı dıyor bana nıye ısmımle hıtap edıyor dıye kaynıma soyledım tabı o da hemen onu korumalar dedım bana sen yenge dıyorsun onun da yenge demesı gerek hadı sımdı sevgılısınız ama ılerıde yenge demesını ısterım dedım.
kızlar ben 10 aylık evlıyım hazıranda 1 yıl olucak inşallah. kaynım iki gün önce nişanlandı fakat ben elti adayımla anlaşamıyorum. uzatmadan olayı anlatayım nişana eşimin teyzeleri falan geldi istanbul dışından. tabi normal olarak kayınvalıdemde kalıyorlar bu arada kayınvalıdemle aram iyidir bugun iş çıkısı kayınvalideme gittim teyzemler yarın evlerine dönüyorlar diye yolcu etmek ıstedım gittim ev kalabalıktı biraz içeri selam verip girdim neyse benim elti adayımda mutfakta kahve yapıyordu ne bana hosgeldın nasılsın ıyımısın benımle tek kelıme etmedı annemın komsuları bıle hosgeldın dıyor dusunun neyse ben bır sey olmamıs komsularla falan konusuyorum. sonra bu da geldi oturdu biraz sonra kalkmak ıstedı optu herkesı sıra bana geldı zorla öptü o da emınım ınsanlar var dıye yıne tek kelıme etmıyor kı ben ona hiç bir zaman kötu davranmadım kırıcı laf soylemedım. hep yanında oldmak ıstedım nişanında agladı eltim babası otorıter bıraz kaynımla aralarında babasının sorunlar oldu ben ne oldu dedım yanına gıttım nıye aglıyorsun dedım bızım tarafla fotograf falan da cektırmedı ben dedım cekılelım dıye ben sarıldım ona fotograf cekılırken o hıc. ben ondan 6 yas buyugum benı sevmek zorunda degıl ama saygı duymak zorunda yanlısmıyım o 21 ben 27 yasındayım. kı ben buyuk eltıyım nedır bu tavır anlamadım sizce ne yapmalıyım
Simdiki nesil cahil...sisirilip sisirilip kocaya saliniyolar..bak konu cok okudukca anlarsin dedigimi...yasi kucuk bile olsa sen durusunu kaybetme muhattap olma sicak bir ablayi kaybetmis oldu.
şimdi bu hafta sonu annemin dogum gunu hep bırlıkte once dugune gıdecegız cıkısta da kayınvalıdeme suprız dogumgunu yapıcagım evimde. orda olursa dugunde cagırmak hıc ıstemıyorum cunku kırıldım. ınsan ıster ıstemez bır araya gelıcek bende selam verırım sadece o kadar. bu arada ılk baslarda bana ısmımle hıtap edıyordu esıme abı dıyor bana nıye ısmımle hıtap edıyor dıye kaynıma soyledım tabı o da hemen onu korumalar dedım bana sen yenge dıyorsun onun da yenge demesı gerek hadı sımdı sevgılısınız ama ılerıde yenge demesını ısterım dedım.
ben elimden geldiğini yaptigima inaniyorum buyuk oldugum icinde bana saygi duymasini beklerim ben tamtersi kucuk elti olsam saygi duyardim en azindan bir selam vermesini beklerdim sevmek zorunda degil tabii.
ama ailesinin de etkisini oldugunu dusunuyorum
Bakın buaada da hatalısınız herkesin hatta nişanlısının bile geleceği doğum gününe düğünde göre göre çağırmazsanız çok ayıp etmiş olursunuz. Daha dün bir bugün iki yani daha iki gün olmuş nişanlanı aranızda kavga gürültü olmamış size alınacağınız bir söz etmemiş ne hoş geldin dememiş surat asmış belki siz öyle görmek istediniz neden hemen köprüleri atma hevesiniz var anlamadım neden sorun çıkarmak illa arayı soğutmak istiyorsunuz bu sefer ona sen neden gelmedin diyecekler o da çağırmadı ki diyecek sen suçlu duruma düşeceksin şahsen bende çağrılmadığım yere gitmem ama gitmedim diye bende suçlanabilirim aa bak gelmedi diye buna mı yol açmak istiyorsun ben çağırmıyım kaynanamlar o gelmedi sansın gibi tavrın mı var yoksa kaynana hemen yakın davranıyor diye mi kıskanıyorsun hani teyzeler varken gelmiş kahve yapmış filan belli ki iyi niyetli ona göre de siz onun eltisiniz yani. Evde hala misafir sayılır belki o sizden bir hoş geldin beklemiştir o da kaynanın evine gelmiş ya da bir gülümseme beklemiştir. Mesela bende bana yakınlık göstermeyene gösteremem içime kapanığım hemen konuşama samimi olamam bazısı da hemen samimi olur o kızda herkesi tanıma evresinde biraz yardımcı olsanız o zaman dersiniz ki ben elimden geleni yaptım yaklaştım Güleryüz gösterdim ama olmadı dersiniz de daha iki günde bu durumlar saçma geliyor bana kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?