- 3 Nisan 2019
- 23
- 10
- 1
- 34
siz suan olamadiginiz durumu kiskanmissiniz hemde cok kiskanmissiniz ama onun sorumlusu eltiniz degil. size kotu seyler yasatan kayinvalideniz eltiniz degil. bence hergun birbirinizle yarismaya baslayip butun yillarinizi heba edeceginize yillarca hergun bu duyguyla yasayacaginiza ikinizde, arkadas olmaya calisin.hergun kotu bir duyguyla yasamaktansa hergun guzel duygularla dertlesin anlasin konusun gulusun. kayinvalideniz kotuyse eltinizle duc birligi yapin. anlasan elti candir baldirBen büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim
Bana da eşyayı biraz daha iyi alsak dediğinde para yok borçluyuz dediler sonra kendi evlerine birçok birşey yaptılar... Ama eltim halletti en iyi eşyayı da aldırdı... Üstüne üstlük fazlasını eşini borçlandırıp da aldırdı... Ne güzel bohça ne de çeyiz yaptı.. Zaten demiştim benim zoruma gideni eltim halletsin diye oldu şükür... Aslında ona olanla mutlu oluyorum ama içten bir kıyas duygusu bulduğu her fırsatta yoruyor beniKesin yalandır kızımıza yapılmadı ifadesi ben öyle gördüm yani üç bilezik yaptılar sadece dediler sonradan öğrendim ki evlerinin üstüne kat çıkmışlar adan zye herşeyi yapmışlar boşver üzülme bana kıymadıkları her türlü çıktı onlardan emin ol onlarda bunu yaşamıştır
Aslında sessiz biri değilim... beni istedikleri gelin formuna sokmak için çok zorladılar ve direndim... Sonuçta beni olduğum gibi kabul ettiler artık... Tabi bu arada çok yıprandım... Eşim daha çok yıprandı çünkü annesi ile aynı fikirde idi.. Panik atakları geçirmeye başlayınca.. Sonra bizi ilk kez birbirimize Buz gibi görünce herşeyi bıraktı kayınvalidem ama şimdi artık benim psikolojim alarm vermeye başladı çok hasar almışım bu aradaBen ikinci gelinim eltim kayınvalidemle oturuyor ve ayrı oturmasına izin vermemişler ama şimdi ben ayrı oturacağım umarım o da böyle düşünmüyordur çünkü ben şiddetle karşı çıkıp reddettim beraber oturmayı kendi aynı şeyi yapmamış.Acab o kendi düşüncelerini daha mı çok belli ediyor siz biraz sessiz kalmışsınız gibi.
Teşekkür ederim erkekler için sanırım daha zor yetersizlik hissi... Kesinlikle huzur en önemli hazine... Mazur görün kardeş kıskanılmaz sevinilir ama ben de böyle olsaydım bana da olsaydı dediğiniz oldu mu... Kıskanma değil de gıpta şeklindeÖncelkle tebrik ederim,su kendinize olan öz elestirilerinizden.
Aynı durumu ben değil ama benden 8 ay sonra evlenen kardesimde esim yasadı:)
Onların maddı olanakları genisti,ben 1000 tllik gelinlkle evlendim 6 sene önce.
İndrimden beğendim aldm,
Kardesimin kınalğı 3000 tl idi sadce.
Onun evini esyasını görunce kendini yetersiz hissetti esım.Hep konusarak ikna ettim.
duğun borcu vs öderken bide buna sıkılmasın diye.
Her evliliğin kendi dinamiği var,eltinizinde sizde görup özendığı seyler mutlaka vardır..
Kendi adıma ben kvdemle hep mesafeliym,hic yuz göz olmadık.
Saygı cervesinde iletisimimiz var.
Kardesim 2.aydan beri kvde ve eltisinin sinsilikleriyle uğrasıyor
Önemli olan ic huzur,esya vs gelip gecici..
Esinizle iliskinizi cocuk yıpratmıstır evet,ama o da en buyuk sukur sebebi inanın..
Kesinlikle karşılıklı ya da yansıtılan birşey yok ama beni yorduğu için kurtulmaya çalışıyorum daha çokBu itirafınız ve açıkyürekliliğinizden dolayı sizi tebrik ederim. Kendinizin farkındasınız bu nedenle düzeltebilirsiniz, bir de kıskandığını kabul etmeyip karşı tarafa çamur atanlar var düşünün ne kadar çaresiz bir durumdalar. Ayrıca kıskanmak yalnızca kendi kendinize eziyet etmek, kıyaslama yapmayın, kendi canınızı yakıyorsunuz sadece.
Kayınvalidem biraz değişti biraz ben uyum sağladım çok büyük sıkıntımız kalmadı şükür.... Ama ikinci bir bacı gibi elti olmak en büyük isteğim.siz suan olamadiginiz durumu kiskanmissiniz hemde cok kiskanmissiniz ama onun sorumlusu eltiniz degil. size kotu seyler yasatan kayinvalideniz eltiniz degil. bence hergun birbirinizle yarismaya baslayip butun yillarinizi heba edeceginize yillarca hergun bu duyguyla yasayacaginiza ikinizde, arkadas olmaya calisin.hergun kotu bir duyguyla yasamaktansa hergun guzel duygularla dertlesin anlasin konusun gulusun. kayinvalideniz kotuyse eltinizle duc birligi yapin. anlasan elti candir baldir
Onun herşeyi tam değil sıkıntısı olan şunu atlatsa kurtulsa diye dua ettiğim şeylerde var ama diyorum ya şunu kıskanıyorum şundan dolayı kıskanıyorum diyebileceğim hiç bir şey yokBunun farkında olup kendinize itiraf etmeniz bile çok güzel ama yaşanılanlar kişiden kişiye göre değişiyor yani belki herşeyi güzel diye gördüğünüz eltınizin kendi içinde yaşadığı neleri vardır çünkü hayat her zaman bi şekilde insanın karşısına sıkıntılar çıkarıyor. Ben en son elti olarak şunu söyleyebilirimki aynı sizin durumunuzda benim bi büyük eltim var. O kadar kötü bir başlangıcı olmuş ki neredeyse 2 ayından boşanmak istemişler kayinvalimler flan etmediğini bırakmamış belki oda benim için böyle düşünmüştür çünkü bizim hep gözümüzü boyadılar yinede sıkıntılar yaşadım oturup dertlestigimizde ben onu anlıyorum o beni şimdi çok iyiyiz çünkü ikimizde el kızıyız bizi bizden başkası anlamıyor geldiginiz evde ne kaynana ne görümce arkadaş olmuyor hemn ufak hatada yerle bir ediliyorsun birde böyle düşünün derim
Kiz bosver yha kendi edinimlerinle esinle cocugunla mutlu ol yazdiklarina bakaraktan ileri goruslu kendini gelistirmis gorgulu bi kadin goruyorum bence eltinden eksigin yok fazlan var bazilari gosterisi cok sever saygisizca ve pervaszca yasar gider hayat okdr guzelki kendini onunla kiyaslayarak kendine hakszlik yapma sende mukemmelsin sende guzelsin sende gidip evine istedigini alirsin giyersin takarsin bende kucuk gelinim eltim benden buyuk ne zamn ben evlendim bazi seylri beni one surerek degistirdi giyim sekli yasama sekli kaynm arabayi vermiyodu bayan araba kullanamzms beni ornek gostere gostere o konuyu astilar isini gorecek kdr kullaniyo simdi otomatik arac aldi kaynm kendisi kapali eskiden cok karisirlarms her giydigine simdi karistirmiyo yani benimle oda degisti cunku ben lafimi der grcerim kimseyi konusturmm dinlememde herkse gerekn cvbi veririm mrslegim geregi zaten cok ciddi ve soguk bi yapiya sahibim farkli illerde yasiyoruz ne zamn ankya gitsem izinde geziyoruz alisverise gidiyoruz takiliyoruz zamanla sizde asarsnz takma kafana asillikte parayla satin alinilmiyo sonucta asil olan herzamn kazanir iyigeceler umarim yardimci olabilmisimdir cnmmm..Ben büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim
Iyiki eltimnn yok diye sukur ettim:) sen merak etme kaynna pencelerini onada gostetirrBen büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim
Çok teşekkür ederimKiz bosver yha kendi edinimlerinle esinle cocugunla mutlu ol yazdiklarina bakaraktan ileri goruslu kendini gelistirmis gorgulu bi kadin goruyorum bence eltinden eksigin yok fazlan var bazilari gosterisi cok sever saygisizca ve pervaszca yasar gider hayat okdr guzelki kendini onunla kiyaslayarak kendine hakszlik yapma sende mukemmelsin sende guzelsin sende gidip evine istedigini alirsin giyersin takarsin bende kucuk gelinim eltim benden buyuk ne zamn ben evlendim bazi seylri beni one surerek degistirdi giyim sekli yasama sekli kaynm arabayi vermiyodu bayan araba kullanamzms beni ornek gostere gostere o konuyu astilar isini gorecek kdr kullaniyo simdi otomatik arac aldi kaynm kendisi kapali eskiden cok karisirlarms her giydigine simdi karistirmiyo yani benimle oda degisti cunku ben lafimi der grcerim kimseyi konusturmm dinlememde herkse gerekn cvbi veririm mrslegim geregi zaten cok ciddi ve soguk bi yapiya sahibim farkli illerde yasiyoruz ne zamn ankya gitsem izinde geziyoruz alisverise gidiyoruz takiliyoruz zamanla sizde asarsnz takma kafana asillikte parayla satin alinilmiyo sonucta asil olan herzamn kazanir iyigeceler umarim yardimci olabilmisimdir cnmmm..
Yapmasını istemem.. Çünkü insan çok yıpranıyor...Iyiki eltimnn yok diye sukur ettim:) sen merak etme kaynna pencelerini onada gostetirr
Ayyy bağımım boswerr herkes ettiğini bulur m etme senin kızında varsa inşllah yada gelinin onlara içinde kalanları yaparsın bak benimde evlenirken kırık iğnem yoktu çok şükürler bende çocuklarıma ozenirimmm ne olcak takma sen yıpratma kendini dünya malı amanın deYapmasını istemem.. Çünkü insan çok yıpranıyor...
Aynen oyle o yolda devam edin elinizden geldigunce belli etmemeye calisin hatta cikin kendizide bi kac alisveris yapin inanin o bile rahatlatiyo insaniŞu an çocuklardan ve yaşananlardan dolayı kayınvalidem beni rahat bırakmış durumda ve küçük bebeğim olduğu için kendi sınırlarımın dışına çıkamıyorum zaten onlar kendi halinde... Benim yolumu bulmam iki yılımı aldı onun için zaman seyrinde çok müdahil olmadan devam fikrindeyim.... Tek derdim kıskançlık yapmayıp kendi şahsımı kötü bir pozisyona düşürmemek
Yok valla olmadıTeşekkür ederim erkekler için sanırım daha zor yetersizlik hissi... Kesinlikle huzur en önemli hazine... Mazur görün kardeş kıskanılmaz sevinilir ama ben de böyle olsaydım bana da olsaydı dediğiniz oldu mu... Kıskanma değil de gıpta şeklinde
Evet haklısınız belki de kayınvalideniz sizinle yaşadıklarından sonra bu tutumun yanlış olduğunh anlayıp bu şekilde davranmaya başladı.Ama olan sizin psikolojinize olmuşAslında sessiz biri değilim... beni istedikleri gelin formuna sokmak için çok zorladılar ve direndim... Sonuçta beni olduğum gibi kabul ettiler artık... Tabi bu arada çok yıprandım... Eşim daha çok yıprandı çünkü annesi ile aynı fikirde idi.. Panik atakları geçirmeye başlayınca.. Sonra bizi ilk kez birbirimize Buz gibi görünce herşeyi bıraktı kayınvalidem ama şimdi artık benim psikolojim alarm vermeye başladı çok hasar almışım bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?