Eşime insani bir duygu olarak karşılıklı etkileşim olarak bahsettim ve o da annesi geçmiş hatıraları Vs den pay biçti kendince.... Ben eşimle daha önce paylaştığım insani duygularda daha rahat destek buldum ve ona güvenerek konuştum.. . Çünkü beni tetikleyen değil destekleyen tavırları daha iyi olur... Umarım sorun olmaz ilerideHissettikleriniz gayet normal ve sizin bunu bazı kişilerin yaptığı gibi "ama eltim şöyle" "ama böyle"diyerek bazı kılıfların altına sığınmadan direk ne hissettiğinizin farkında olmanız bana bu sorununuzu çok kolaylıkla aşabileceğinizi düşündürdü..size verebileceğim tek teselli hiç kimsenin hayatı mükemmel değil olmayacak ta sadece bazı insanların hayatlarındaki olumsuzluklara yaklaşımı daha pozitif inanın ki herkesin hayatında güzel dönemleri kötü dönemleri zor zamanları olur şöyle düşünün siz hayatınızın en zor dönemini atlatmak üzeresiniz oysa onun önünde çok daha uzun bir yol var nelerle sınanacağını yalnız Allah bilir eşya vs bunlara hiç takılmayın dediğiniz gibi onlar parayla ölçülebilecek şeyler ama keşke eşinize söylemeseydiniz eltinizle ileride karşılaşacağınız herhangi bir sorunda eşiniz konuya önyargılı yaklaşacak ve bu yüzden gelecekte biraz başınız ağrıyabilir
Eltimle karşılıklı hiç bir sıkıntım yok şu ana kadar sadece olmaması için bu duyguyu nötürlemek için uğraşıyorumYazinizda ayni eltimi gordum.. Allah aski kiskanmayin.. o sizin eltiniz kumaniz degil! Bende yeni gelin geldigimde eltim hep kiskandi ve hep kavga ettik. Simdiyse alistim altan ala ala usandim.
Herkesin evi dami ayri kiskanilacak birsey yok.
Kaynanamda zamaninda ona cok etmis .. bana hic edemedi cunki ezdirmedm kendimi.. eltime iyi davraniyorumki beni rakipi dgl dostu bilsin diye.. simdi tsk ediyor bana sende geldin evde bircok sey degisti diye... o yaptikca ben altan aldim.. ve aslinda onun gostermesi gereken buyuklugu ben gosterdim.
Kaynaniza gelince, hic durmadan adet cikiyor. Size ve ailenize haksizlik etmis olabilir.. bunlari unuttun ya unutmustur ya hesap edememistir.. eltimede haksizlik yapildi ama ozamanin devriyle simdiki ayni degil.. o yuzden takilmayin bu tur ufak ayrintilara.
Ona iyi davrandikca, rakip degilde baci gibi gordukce, o duygu gidecektir.. ama kiskandiginizi beli ederseniz cok kotu olurEltimle karşılıklı hiç bir sıkıntım yok şu ana kadar sadece olmaması için bu duyguyu nötürlemek için uğraşıyorum
Valla bizimkilerin durumu ben evlendikten sonra cok iyi oldu. Ben cok yanlis zamanda evlendim. Ama genclik iste pismanlikla geri dönülmüyor. Eşya konusunda falan ozentilik olur elbet ama yemin ettim ben asla bir laf vermem kimseye en iyisini alsinda musrif gelin gorsunler.O duayı ben de ettim... Ve öyle oldu... Başka şeylerin yüküne bana taktıkları takıyı ona takamadılar.... Taktıkları bileziğin Birini de düğün eşya masraflarını kayınbabamlar karşıladığı halde extra harcamalara bozdurdular... Reelde kıskanılacak birşey yok ama bu duygu bir şekilde yol bulup çıkıyor ortaya
Hâlâ bu devirde boyle gelinlik beklemek, hayret bişey. Ben bu sikintilari yasamadim ama bizde de baska adaptasyon sikintilari oldu elbet. En azindan falanin geliniyle kiyaslanmadim, yani yuzume soylenmediAklında bir gelin profili var yıllarca itina ile biriktirdiği.... Daha çok iş, iltifat, pofpoflama üçgeninde... Ben de mizacen hissetmediğini söyleyemeyen... Miş gibi yapamayan biriyim.. Iş konusunda Elbette acemilik ve öğrenci iken evlenmenin adapte sıkıntısı var... Daha açığı günlük çamaşır suyu ile evi silen kayınvalidenin dağınık geliniyim... Bir aylık evli iken Baban gelince ayağa kalkmadın kavgası ve ben kayınvalideme... Diye başlayan filanın gelini... ile biten birçok kıyas Cümleleri.... tam bir kuşak ve kültür çatışması
Eksik kalan ne varsa telafi edip o duygudan kurtulmaya çalışıyorum... Mesela nişan için masa süsleme Vs bilmiyordum o zaman görünce heveslenince doğumumda telafi ettim masa süsleme duygusunu... Ben de bana müsrif denilince çileden çıkarım çünkü tutumlu bir insanımdırValla bizimkilerin durumu ben evlendikten sonra cok iyi oldu. Ben cok yanlis zamanda evlendim. Ama genclik iste pismanlikla geri dönülmüyor. Eşya konusunda falan ozentilik olur elbet ama yemin ettim ben asla bir laf vermem kimseye en iyisini alsinda musrif gelin gorsunler.
Akıllandılar sanırım çünkü ben de rahatım şu an... uzak kalmak değil de boş lafa sıra gelecek kadar uzun kalmıyorum Şimdilik yanında... Çünkü bol muhabbet boş muhabbete sebep olur... Onun evliliği gelinliği oturana kadar herşey havada kalır aslında... Zaman en güzel ilaç sanırımSize yapılan haksızlıkları ona yapmamaları ailenin belki akıllanmış olması veya adamına göre işine geldiği gibi davranıyorlar. Ya da yeni gelin gözünü korkutmuş onların. Başka bir açıklaması Yok. Siz hayatınızı başka hayatlarla kıyaslamayın. Herkesin tercihi seçimleri farklıdır. Mümkün olduğunca uzak kalmaya çalışın
Bu dediklerinizi bende yapmadım masa süsleme falan. Doğumda da yapmadım. İkinci bebeğime hamileyim yine yapmayacağım. Ben pek hevesli değilim Bana eşimin ailesi böyle sürpriz de yapmadı. Eltime yapsalar araya mesafe koyar öyle yürütürüm ilişkimi.Eksik kalan ne varsa telafi edip o duygudan kurtulmaya çalışıyorum... Mesela nişan için masa süsleme Vs bilmiyordum o zaman görünce heveslenince doğumumda telafi ettim masa süsleme duygusunu... Ben de bana müsrif denilince çileden çıkarım çünkü tutumlu bir insanımdır
Akıllandılar sanırım çünkü ben de rahatım şu an... uzak kalmak değil de boş lafa sıra gelecek kadar uzun kalmıyorum Şimdilik yanında... Çünkü bol muhabbet boş muhabbete sebep olur... Onun evliliği gelinliği oturana kadar herşey havada kalır aslında... Zaman en güzel ilaç sanırım
Canm bu elti kiskancligi degil.soyle ki yeri geliyo bende bakiyorum cok detayli evlenip herseyi guzel isteyen birini gorunce yaa ben niye boyle yapmadm herseym eksikti ne salakmisim ne enayimisim diye kendime kiziyorum.benide etrafmda uyaran olmadi aileminde gozu gonlu toktu esyaya mala mulke onem vermedik ailecek ama suan pismanliklarini yasiyorum birinin evine gitsem yaa ne guzel her esyasi yada ne guzel ev almislar deyip kendime aciyorumBen büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim
Evlendikten sonraki yaptiklarimiz esimle yaptiklarimizdir kimseyi karistirmam. Ama esyalari vs kp aldigi icin böyle oldu zaten. Her neyse sinirlenmicem şimdi hatirlayipEksik kalan ne varsa telafi edip o duygudan kurtulmaya çalışıyorum... Mesela nişan için masa süsleme Vs bilmiyordum o zaman görünce heveslenince doğumumda telafi ettim masa süsleme duygusunu... Ben de bana müsrif denilince çileden çıkarım çünkü tutumlu bir insanımdır
Kusura bakmayın ama bu statü falan olayı çok saçma geldi kıdem neyin kıdemi büyük gelin olmak insana kişilik olarak ne artı katabilir kiBunu herkes kendine itiraf edemez . Öncelikle sizi tebrik ediyorum . Güzel bir davranış bence bueltinizi tanıdıkça ya fikirleriniz değişir ya da daha çok perçinlenir. Ama dediğiniz gibi bahsettiğiniz hiç birşeyde eltinizin suçu yok . + kayınvalideniz ve diğerleri de tecrübesizdi siz gelin olarak geldiğinizde .. şimdi onlarda ne yapmaları ya da yapmamaları gerektiğini biliyorlar . O yüzden size davrandıkları gibi davranmıyorlar .. ama boşverin , o bir kaç seneye sizinle aynı statüde olacak , siz de kıdem olarak yüksek olacaksınız keyfini sürün ❤
ne güzel herşeyin farkındasın boşver ailene hayatına bakk.. şeytan vesvese veriyor resmenBen büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim
Başka insanlara karşı bu kadar yaşamıyorum anlık oluyor ve geçiyor... aslında onda olmayıp bende olan imkan da çok ve o da aynı şeyleri yaşıyor muhtemelen sadece üstesinden gelmenin yollarını arıyorum...Canm bu elti kiskancligi degil.soyle ki yeri geliyo bende bakiyorum cok detayli evlenip herseyi guzel isteyen birini gorunce yaa ben niye boyle yapmadm herseym eksikti ne salakmisim ne enayimisim diye kendio me kiziyorum.benide etrafmda uyaran olmadi aileminde gozu gonlu toktu esyaya mala mulke onem vermedik ailecek ama suan pismanliklarini yasiyorum birinin evine gitsem yaa ne guzel her esyasi yada ne guzel ev almislar deyip kendime aciyorum
Tabii ki hiç birşeyi artı sağlamaz, kıdem’den başka bir kelime aklıma gelmediKusura bakmayın ama bu statü falan olayı çok saçma geldi kıdem neyin kıdemi büyük gelin olmak insana kişilik olarak ne artı katabilir ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?