Eltim Bana Selam Vermedi Ne Yapmaya Çalışıyor ?

Ponciginannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2018
692
374
53
34
Merhaba dünden bu yana canımı sıkan bir konuyu paylaşmak istiyorum.
Kafama taktığım için değilde canım baya sıkıldı sabah başımın ağrısndan kendime gelemedim neden diye düşündüm.
Benim bir eltim ve 2 görümcem var eltim başka şehirde yaşıyor tatillerde buraya geliyorlar.
Daha önceden aramızda yaşanan şeyler olmuştu ama zamanla yıllar geçtikce tatlıya bağlandı herşey.
mesafeli bir şekilde aynı ortamlarda görüştük konuştuk vs. dün eşimle pazara çıktık kış için kurutmalık sebze aldık, kv oraya gececektik. bizim ev ve balkon kurutmamız için müsait değil. görümcemde yardıma gelecekti sağolsun. görümcem ile aramız çok iyidir.
eltim ve kaynımda bayram için geldiler kv kalıyorlar şu an dün onlarda vardı .
Neyse gittik, önden eşim girdi eltim eşimle tokalaştı selam verdi ben arkadan girdim bebeğimle. eltim bana selam vermedi döndü suratını oturdu bir köşeye ! ben bozuldum ama belli etmedim bende ona selam vermedim. kaynım ise uzaktan hoşgeldin nasıln dedi sadece..
Eşimde bozuldu bu duruma ama o an birşey demedim kimseye. bende onunla hiç muhattap olmadım
görümcem ile konuştum kv ile konuştum pazardan aldığımız sebzeleri hallettik güneşe serdik
görümcem yemek hazırladı, hep birlikte yedik ben mutfaktayken felan gelmedi bende onunla tek kelime etmedim ( ne olduğunu anlamasam da ) eşime laf attı eşimle konuşmaya çalıştı giderken de sadece eşime görüşmek üzere dedi.. bana söylemeyince bende oralı olmadım ve çıktık geldik.
Neden böyle yaptı bilmiyorum zaten dengesiz bir insandı. bunu bir kez daha göstermiş oldu. Kv ve kp karşıda zamanında saygısızlık etmiş bir insan kendisi hatta aramız bozuk olduğu zaman kv almış karşısına konuşmuştu eltimle ne yapmaya çalışıyorsun sen vs vs.. ama o konular kapandı gitti.
Bayram günü de muhtemelen benim le bayramlaşmaz ( kv orada kurbanımızı keseceğimiz için sabah orda olacağız ) böyle yapan bir insan.. hoş önemli değil bende onunla bayramlaşmam .. lakin neden ? zoruma gitti ..
Ve birşey sormak istiyorum sizlere
tekrar bunu yaptğı zaman özellikle eşimle konuşup bayramlaşıp, benimle konuşmaz ve bayramlaşmaz ise eşim tepki koymalı mı bu duruma sizce ve ben nasıl davranmalıyım sizce ?

Sizi görmemezlikten gelen birini sizde görmeyin. Bence esinizi dahil etmeyin bu duruma sonuçta tavır size karşı. Bilmeden kırmış olabilir misiniz dicem ama zaten farklı sehirlerdeymissiniz ne yapmış olabilirsiniz ki. O eltiden bende de var muhattap olmayarak başa çıkıyorum ama cevabını da takir takir veriyorum . Sizde öyle yapın

yok canm inan aramızda hiç birşey yok zaten dediğin gibi başka şehirdeler.. hiç bir konuşma tartışma vs geçmedi
ama eşimle konuşup benimle konuşmaması gerçekten çok sinir bozucu madem benimle konuşmuyorsun o zaman eşimle de konuşma değil mi ? eşime laf atıyor

Belki de amaç gerçekten sinir bozmak. KV farkında mi peki bu durumun.

Konunun eşinizle alakası yok. Bence eşinizi olaya dahil etmeyin. Kendinizi de neden diye sora sora başınızı ağrıtacak kıvama getirmeyin. O nasıl davrandıysa siz de öyle davranmışsınız neticede. Belki o da hoşgeldin demediniz diye selam vermemiştir ve kafasında kuruyordur. İşte bunlar hep iletişim sorunu. Çok da içinizde kalırsa "küs müyüz?" Minvalinde konuşabilir sorun neymiş anlayabilirsiniz. Bayramda da şöyle olur diye şimdiden düşünmeyin bence.
Allah başka dert vermesin

benim hoşgeldiniz dememe fırsat kalmadan döndü arkasını gitti başka yere oturdu böyle bir insana nasıl hoşgeldiniz diyebilirim ? suratını dönen bir insana ?

Benik eltimde boyle aklina eserse konusur esmezse konusmaz.ben onu hic takmam ogrendim dengesiz oldugunu.bazem konusmak istediginde bende hic yuz vermem bisey dese yuzune bakmadan kisa cvplar veririm.sizde takmayin aklinca dikkat cekmeye calisiyor hic yuzunuz bile dusmezsin

zaten yüzüm düşmedi hani bende oralı olmadım ama durduk yere insanın canını sıkıyor
birde benimle hiç sorunu yok hal böyle iken eşimle konuşupda bana böyle yapması tuaf değil mi
ben eşime demek istiyorum aslında sende tepkini koy diye ama bilemiyorum sırf beni gıcık etmek için eşimle konuşuyor

benim hoşgeldiniz dememe fırsat kalmadan döndü arkasını gitti başka yere oturdu böyle bir insana nasıl hoşgeldiniz diyebilirim ? suratını dönen bir insana ?

Elbette yüzünü döndüğü için diyememişsinizdir ama o da bunu düşünüp kurulmuş olabilir yine de. Zaten bir öyle bir böyle davrandığını,ortada bir şey olmadığını söylemişsiniz.Bu durumda siz bal şeker davransanız da o içinden başka şeyler düşünüp kurulup tavırlı davranabilir. Kimin nasıl davranacağını belirleyemezsiniz ama kendi tavrınızı koymuşsunuz zaten.

Ben sadece eşinize söyleyip eşinizin de tavır koyması halinde,eltinizin bir tartışma çıkarıp kendini "Bana hoşgeldin mi dedin ki ben sana selam vereyim." Diye zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkarma ihtimalinden bahsediyorum.

Prim vermeyin bence,eşinize de şikayet etmeyin..Sonunda o kendini haklı çıkarır. Böyle insanlar huzursuzlukla beslenir :) O keyfindedir şimdi,sizinse tuhaf bir kapris yüzünden başınız ağrıyor..

çok haklısınız aslında ama sırf bana gıcıklık olsun diye eşime espriler yapıyor şakalaşıyor ve ne tuaf ki bana selam vermiyor yüzüme bakmıyor siz olsanız sizde sinir olmazmıydınız ?

çok haklısınız aslında ama sırf bana gıcıklık olsun diye eşime espriler yapıyor şakalaşıyor ve ne tuaf ki bana selam vermiyor yüzüme bakmıyor siz olsanız sizde sinir olmazmıydınız ?

Tabii ki olurum ama asla çaktırmam :) Pür neşe takılırım asla prim vermem.. Sonra da derim ki amaan onun kaprisi yüzünden ben kendimi üzemem,şimdi o mutlu mutlu takılıyordur gezip yiyip içiyordur oysa ben bu olayı düşünüp düşünüp kendimi üzüyorum. Onun istediği de buydu zaten. İstediğini vermeyeceğim,üzülmeyeceğim.

Sizi anlıyorum. İstiyorsunuz ki eşiniz karşılaştığınız haksızlıklara asla göz yummasın. Siz onun karısıysanız kimsenin sizi üzecek bir davranışına izin vermemesi lazım. Size böyle davranan bir kadınla konuşup gülüşmek de ne demek oluyor?

Ama o olay öyle olmuyor işte :) Erkekler bizim kadar derinlemesine düşünmüyor.Böyle şeyleri küçük buluyor ya da olumluya yoruyorlar. Selam vermiştir duymamışsındır bile diyebilir. O yüzden bu tarz meselelerde daha çok asabınızın bozulmaması için kendiniz çözün. Ayıp eder bir şey söylerse o zaman eşiniz cevap verir zaten. Ama yine de sizin aranız bozuk diye kimseye tavır koymasını da istemeyin. Gün olur sizin ailenizden çok sevdiğiniz biriyle eşiniz anlaşamaz,bu tarz yaşantılarınızı öne sürer.

haklısınz o halde en güzeli o nasıl davranıyorsa benimde öyle davranmam. erkekler dediğiniz gibi olaylara bizim gibi bakmıyorlar bakış acıları çok farklı ama bana öyle yaptığı için eşimde bozuldu. ve pek oralı olmadı kısa kısa cevaplar verdi. bayramda da ayınısı yapacak biliyorum ama bu sefer sinirlerimi bozamasn bayram gününde onunla mı ugrşaacağım.
bana kalsa hiç yüz yüze gelmem de işte orası kayınvalidemlerin evi olunca mecburen aynı ortama giriliyor

Ben olsam sırf arkasından x hoşgeldin diye seslenirdim bozardım onu

O nasılsa öyle olun evet :) Bayramda da uğraşmayacaksınız tabi ki kimsenin kaprisiyle. Görmezden geleceksiniz amacına ulaşamayacak. Siz de sevdiklerinizle gülüp eğleneceksiniz. Sakın o birileriyle konuşuyor gülüp eğleniyor sizi dışlıyor diye köşenize çekilmeyin. Aksine siz de eğlenin istediğini alamasın

Ben olsam sırf arkasından x hoşgeldin diye seslenirdim bozardım onu
ne bileyim o an hiç beklemediğim bir tepki aldğım için ne yapacağımı bilemedim canım bende onun gibi davrandım biraz bocaladım yüzüm düştü ama sonra toparladım kendimi
zaten eşimde bozuldu ve o laf attıkca eşime eşimde kısa kesti cevaplarını

Bayram günü içeri girince yine aynı hareketi yaparsa hemen boz onu orada

artık ne olmuş ne etmiş bilmiyorum ama ne gerek var ki ben anlamıyorum ya gerçekten hiç bir mantıklı yanı yok
madem benimle konuşmuyorsn eşimlede konuşmda o halde neden onunla konuşuyorsun değil mi
Öyle şey mi olur. Siz ayrı bireylersiniz. Belki sizle konuşmak istemiyor sadece. Aile içinde konuşuldu bu tamam onunla konuşma istemezsen ama eşinin kardeşini katma olaya dediler? Olamaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…