Hanımlar dün akşam canımı sıkan kafama taktığım bir olayı paylaşmak istiyorum.
Kayınvalidem bir süredir bende kalıyor.1 ay kalıp gidecek,kendisiyle çok iyi anlaştığım söyleneemz zaten.
Neyse dün akşam eltimleri onun annesini falan çaya davet ettik, neyse sohbet ilerledi, bu sırada eşim bana bişeyler demeye başladı, çayın yanına şunu da yapsaydın vs.bende açıkçası onun espri yaptığını bildiğim için bi dahaki sefere dedim, böyle böyle üstütse 4 5 tane şey saydı ben de hepsine bi dahaki sefere dedim, yanlız diğer insanlar da şakalaştığımızı anlayacak bi şekildeydi olay.
Fakat eltim bunun üzerine ayy yazık semanın o kadar üstüne gitme bizim için kıza üzüldüm şimdi dedi.ve bunu ciddi olarak dedi.
Üstüne zavallım yorulmuş zaten filan dedi, sinir oldum orada beni o şekilde görmesine, ama hiçbişey diyemedim kalakaldım.
Şimdi de ağzımı açıp bişey demedim diye üzülüyorum,
Bu arada eltimle aramızda yaşam tarzları, yetişme biçimleri ve eğitim durumları açısından oldukça büyük farklar olduğunu da bildirmek istiyorum.
eşinizle sizin şaka anlayışınız epey farklı galiba
eve misafir gelmiş eşiniz sizi misafirlerin yanında resmen mahçup duruma düşürmüş.ne demek onuda bunuda yapsaydın diye sürekli tekrarlamak,hadi sizce şaka 1 denir 2 denir,eşiniz niye bu kadar uzatmış.benim yanımda böyle bir muhabbet olsa bende eltin gibi müdahale etmek gereği duyardım.sorun eltiniz değil eşiniz
yazık aklınca seni korumuş gibi yapıp laf sokmaya çalışmış....
kompleksli belliki....
düşünüp sinirlenmeye bile değmez....
Öyle bile yapmadı, yani nasıl anlatsam alaycı bi dille ve sanki eşim gerçekten benden onları istioymuş gibiydi..
Neyse bir defa oldu bir daha olursa hazırlıklıyım artık:))
ama her biri bir defaya mahsus oluyor ne yazıkki...tekrarı yok.birini atlatınca,onun yenisi değişiği gelecek karşımıza
Şunu demek istedim aslında, eltimden böyle bi davranış beklemiyodum ben, bana karşı olan tutumunu gördüm.
Bu tutuma hazırlıklıyım.
Belki ortamı gözümde canlandıramadığım içindir bilemem ama kırılacak bir söz görmedim..
Şalakalaşılan ortamda oda espri yapmak istemiştir belkide, sesi ciddi çıkmıştır..Yani art niyet yoktur bence.
Merak ettim, yaşam tarzı, eğitim durumu çok fark var aramızda demişsiniz ya, bunlar yazdığınız konuyu değerlendirmede hangi yönde fark oluşturacaktır ?
Yetiştirme tarzı bazı durum farklılıkları yaratır ama diğerleri kişiye bağlıdır.
Allah Allah dedim acaba ben mi alınacak bişey göremedim bu kadar insan görmüşte ,bencede eşinize kızmanız gerekmezmiydi ..Birde sadece çay mı verdiniz yanına başka bişey vermediniz mi ki eltinizin yorulmuştur lafına alındınız..
Ben eltinin öyle söylemesine takılmadım, takılmamanı öneririm. Boşver ona cevap vermek onun dilinden konuşmak olurdu.
Ben en çok eltinle aranızdaki farkların 'kimde hangi özellik olduğu' şekliyle merak ettim.
Mesela benim de eltimle aynen senin ifade ettiğin gibi farklar var. Çooook farklıyız.
Zaten insanlara ağızlarının payını verememek gibi bir özelliğim var, konuşursam kırarım, kırmamak için de konuşmam, susarım, sonrasında da sinirden çatlarım. Aynen eltim de karşısınakini küçük düşürünce kendi rütbesinin yükseldiğini sanır(!) Herkesle aynı alçak özelliklere sahip olmamamalı.
bir eltide bende war canım benim benimkisi en beteri 5 aylık ewliliğimi zehir etti.. ben kafama takmakla hata yaptım sen yapma sakın aynı hatayı laf sokuyosa eğer sende gülerek laf sok geç biraz da o çıldırsın baksana nasıl fena semacımda yorulmuş diyerek
bence sen yanlış anladın
Hanımlar dün akşam canımı sıkan kafama taktığım bir olayı paylaşmak istiyorum.
Kayınvalidem bir süredir bende kalıyor.1 ay kalıp gidecek,kendisiyle çok iyi anlaştığım söyleneemz zaten.
Neyse dün akşam eltimleri onun annesini falan çaya davet ettik, neyse sohbet ilerledi, bu sırada eşim bana bişeyler demeye başladı, çayın yanına şunu da yapsaydın vs.bende açıkçası onun espri yaptığını bildiğim için bi dahaki sefere dedim, böyle böyle üstütse 4 5 tane şey saydı ben de hepsine bi dahaki sefere dedim, yanlız diğer insanlar da şakalaştığımızı anlayacak bi şekildeydi olay.
Fakat eltim bunun üzerine ayy yazık semanın o kadar üstüne gitme bizim için kıza üzüldüm şimdi dedi.ve bunu ciddi olarak dedi.
Üstüne zavallım yorulmuş zaten filan dedi, sinir oldum orada beni o şekilde görmesine, ama hiçbişey diyemedim kalakaldım.
Şimdi de ağzımı açıp bişey demedim diye üzülüyorum,
Bu arada eltimle aramızda yaşam tarzları, yetişme biçimleri ve eğitim durumları açısından oldukça büyük farklar olduğunu da bildirmek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?