- 22 Nisan 2020
- 390
- 905
- 23
- Konu Sahibi Ahududuelma
-
En mantıklısı sizin yaptığınızBenim eltim de bayılır en hamarat en harika gelin olmaya
Ben de o rolü ona bıraktım o yüzden
Ben genelde beceremeyen gelini oynuyorum
Herkes kendince kârda
Çok absrtmissiniz sürekli kendinizi övmüşsünüz. Hiç üniversite mezunuyum diye kendimi övmek aklıma gelmemişti
Acaba boşanmalımıyım yoksa abartıyor muyum?
Merhaba arkadaslar( kendimi yüksekte gördüğüm için değil sadece olayı daha iyi kavramını için belirtiyorum 25 yaşımda üniversite mezunu pek çok eğitim almış ve kesinlikle çalışmak isteyen ve çevrem tarafından hep beğenilen takdir edilen güzel bulunan biriyim eşim 34 yaşında egitim konusunda...www.kadinlarkulubu.com
Önceki konusu bu. Alıntı yapamadım. Kendi cümlelerinden bazılarını kopyala yapıştır yapıyorum:
Eşimin ailesiyle ayni sitenin içinde oturuyoruz ve kayinvalidem yılda 6 7 kez ev temizliği için çağırıyor evi triplex temizlik icin yardımcı birilerini öneriyoruz ama onu da kabul etmiyor ve ben 2 senedir ortama uymak için ses çıkarmıyorum artık dayanamıyorum kullanıldığımı hissediyorum sağol Allah razı olsun diyor ve padişahın arkasından da söverler duymamak lazım diyor iyice sinirlerimi bozuyor benim anneminde gelinleri var ama çağırmaz ki bence cağırmak gibi bir hakkı yok bu konuya çok takılıyorum
Görümcelerim sehir disinda ama yaz tatillerinde hep burdalar ve neredeyse hergun gelirler ve eşim onlar burdayken hep annesigilde olmak istiyor ve gelin olarak surekli hizmet isteniyor bir iki gun neyse diyorsun ama sonra sinir geliyor insana.
Ve ben sıkıntımı kimseye açamam içimde tutarım yüzümde daima gülücük olur ve herkes hayrandır nasıl bu kadar pozitif olabiliyorsun diye ama içimde yaşadığm duygu değişimleri beni yiyip bitiriyor su an çıksam ben ayrılmak istiyorum desem herkes beni haksız bulacak çünkü kimsenin durumlardan haberi yok ne yapacağımı bilemiyorum. Bir yanım sürekli ayrıl ve hayal ettiğin hayatı yaşa diyor çünkü hayal ettiğim hayatı yaşayamıyorum. Her geçen gün birseylere geç kalıyorum gibi hissediyorum.
Benim mizacım bu işten yorgun argın gelsem bilen bekarken anneme babama evlenince eşime ailesine herşeyi düzenli şekilde hazırlamayı seviyorum bunun birilerine meraklı olmakla alakası yok 3 4 yaşında ki yeğenime bile çeşit çeşit seyler yaparım aman yesin yeterki diye yapım yapım ilk defa sıcak ve samimi olmayı bu kadar yeren birini görüyorum insanlara bir kere gülümsedim diye ben kişiliğimden birsey kaybetmem
Görüşmüyormuşsunuz işte gerisini boşverKızlar iyi geceler ben 25 yaşımda 2 senelik evliyim eltim ise 27 yaşında 9 senelik evli ben Üniversite Mezunuyum daha önce çalıştm ama su an pandemiden dolayı evdeyim eltim ilkokul mezunu ev hanımı. Ben çok sıcakkanlıyım girdiğim ortama hemen adapte olurum. Küçükle küçük büyükle büyük olurum sanki hep bizimleymissin gibi derler. Eltimse evliliğinin ilk zamanları yaşadığı problemlerden dolayı aileye ve çevreye zaman içinde yavaş yavaş uyum sağlamış bildiğim kadarıyla. Yapı ve karakter olarak çok farklıyız ve çok resmiyiz kayinvalidemde denk gelirsek görüşürüz üst katımda olmasına rağmen birbirimize hiç gidip gelmeyiz sadece toplulukla bir araya geliriz. Ama sürekli ben biliyorum ben duydum benim haberim var modunda görümcem sürpriz yapıp annesigile geleceğinde ilk gelişinde beni aradı annemler evde mi haberin var mı diye bende çaktırmadan hazırlık yaptım geldiklerinde kayinvalidem şaşırdı hiç çaktırmadın bize dedi eltimde bizimde haberimiz vardı dedi bende hepimizin haberi vardı size sürpriz olsun dedik dedim. Sonraki gelişinde eltimin eşini aramışlar geldiklerinde bir bardak çay bile yokken bizi aradi bir bizim haberimiz var dedi ve bu benim umurumda bile olmadı. Sonra komşularla oturalım diye konuşmuşlar benim sonradan haberim oldu tüm gün boyunca ben ayarladım ben yaptım. organizasyonu dedi eşlerimiz ortak iş yerlerinde olan en ufak bir duruma haberi olmasa bile benim haberim var ben biliyorum diyip duruyor. Bense bu durumu hiç umursamıyorum yani o o şekilde davrandı diye benimde ona karşılık bir tavır almama gerek yok diyorum zaten yeterince resmiyiz. Geçenlerde kayinvalidem sen evlendikten sonra eltinde kendini insanlara karşı açtı çok iyi oldu önceden çok sevmiyordu kalabalığı bende ısrar etmiyordum sevmiyor diye şimdi seviniyorum böyle olmasına falan dedi tamamen iyi niyetiyle. Bu akşamda eşim farketmiş her şeye ben biliyorum benim haberim vardı diyor diye. Yani artık diğer insanlar tarafından da anlaşılıyor galiba. Ben hep kendi içimde abartıyorum falan diye düşünüyordum sizce bu kompleks mi yoksa bana mı öyle geliyor.
Ben mesafeyi tutturamadım, görüşmüyorumBiri de benim eltim
Bayılıyor kardeş gibi olmaya
Bana çok saçma geliyor
İki kardeşle evlenince biz niye kardeş olalım
Saygı çerçevesinde aynı ortamda durabilsek yeter
Ayy ilk zamanlar kardeşlik adı altında sürekli laf sokardı
Şimdi mesafeyi tutturdum rahatım
Eminim arkamdan soğuk nevalenin teki derdir ki haklı
Konuya dönersek de kadını bi salın bence
Belli ki görümceler hariç hepinizden uzak durmak istiyor
Çok gömmüşüm ben deBen mesafeyi tutturamadım, görüşmüyorum
Ha böyle rahat mi dersen, hayırneden, ille ki aile organizasyonlarında bir araya gelinecek... kıza nasılsın diye bile sormuyorum yine de düşmedi yakamdan, ordan prim yapacak ben elimden geleni yapıyorum bakın diye
Bazı insanlarla geçinmek gerçekten çok zor...
Evet ne yazık ki, en ideali aynı ortama girince yeteri kadar muhabbet zaten, mis... benimki hala elini versen kolunu kaptirirsin tarzi olduğu için cesaret edemiyorumÇok gömmüşüm ben de
Sen öyle deyince fark ettim
Mesafemi anlamak konusunda gayet makul davrandı mesela eltim
Sadece ilgi seviyor bi de ondan iyi durumda olursak buna alışması biraz zaman alıyor
Mesafeliyken gayet iyi ama
En azından mesafeyi anlıyor ve bozmak istemiyor
Konuşmasak çok zor olurdu
İlla bi yerlerde görüşmek gerekiyor çünkü
Seninki kötüymüş gerçektenEvet ne yazık ki, en ideali aynı ortama girince yeteri kadar muhabbet zaten, mis... benimki hala elini versen kolunu kaptirirsin tarzi olduğu için cesaret edemiyorumyoksa insan arkadaş olmak anlasmak tabi ki ister, benimki aile içinde neden onu aramiyormusumdan girdi onu sevmiyormusumdan çıktı hakaret ederek bağırarak konuyu kapattı, biraz ekstrem durumlar
Konu sahibi arkadaşım, elinin gözünde tam olarak bu konumda olabilirsin dikkat... bir degerlendir derim.
Bu benimkinin açık sözlü versiyonuEvet ne yazık ki, en ideali aynı ortama girince yeteri kadar muhabbet zaten, mis... benimki hala elini versen kolunu kaptirirsin tarzi olduğu için cesaret edemiyorumyoksa insan arkadaş olmak anlasmak tabi ki ister, benimki aile içinde neden onu aramiyormusumdan girdi onu sevmiyormusumdan çıktı hakaret ederek bağırarak konuyu kapattı, biraz ekstrem durumlar
Konu sahibi arkadaşım, elinin gözünde tam olarak bu konumda olabilirsin dikkat... bir degerlendir derim.
Benimki de başta böyleydi, hatta arkadan şikayet etmek yetmemiş olacak ki kendi beni aradığında gözdağı verirdi... başka bi arkadaşıyla konuşmuş gibi anlatırdı işte o onu aramıyormuş öyle olunca çok kiriliyormus fln diye bana aba altından sopa gösterirdiBu benimkinin açık sözlü versiyonuBenimki de bunları yüzüme söylemedi, evlendiği ilk aydan kaynıma şikayet etmeye başlamış yengen beni beğenmiyor, benimle oturmaya gelmiyor diye. Kayınvalideme gidip kaç defa ağlamış "Beni beğenmiyor, bana gelmiyor" diye. Duygu sömürüsü ile milleti üstüme salmaya çalıştı. Ama yemedi.
Ne kadar benziyorlarBenimki de başta böyleydi, hatta arkadan şikayet etmek yetmemiş olacak ki kendi beni aradığında gözdağı verirdi... başka bi arkadaşıyla konuşmuş gibi anlatırdı işte o onu aramıyormuş öyle olunca çok kiriliyormus fln diye bana aba altından sopa gösterirdibaktı olmuyor, yüzüme çarpmaya karar vermiş aile meclisinde yapıyor ki onlar da beni ayıplasınlar ah ahh bana uzak olsun da...
Hayır adı elti olunca böyle mi oluyor diyeceğim ama teknik olarak biz de onların eltisiyizNe kadar benziyorlarbir de ağzını açtı mı herkesin onu kıskandığını iddia ederdi
Ben de sınıf öğretmeniyim ama hiç cocuklari daha iyi anladığımı iddia etmedim heleki bir psikolog varkenKavgalı olduğum eltime çok benziyor konu sahibi. Ben çocuk ergen psikoloğuyum, kendisi çocuklarla çalışan bir öğretmen olduğu için kendisinin çocukları benden daha iyi anladığını iddia ederdi. Durduk yere yani. Konu falan açardı, ben bir şey söylesem "Yalnız benim deneyimlerime göre o şöyle..." falan diye alakasız laflar ederdi. En son iyice saçmalayıp bize hakarete varan sözler sarf ettiği için görüşmüyoruz da kurtulduk çok şükür
Ben de sınıf öğretmeniyim ama hiç cocuklari daha iyi anladığımı iddia etmedim heleki bir psikolog varken
13 yıldır öğretmenim. Neredeyse her yaş grubuyla çalıştım. Ama hala sıkıştığım noktada rehberlik servisinden yardım isterim. Bizim aldığımız dersler bir PDR ya da psikoloji mezunu kadar eğitemez bizi. Bir psikologla görüş paylaşabilirim ama ona işini öğretmeye kalkarsam hadsizlik olur.Benden daha deneyimli, muhakkak fikir paylaşacağımız, benden daha farklı görüşleri olacaktır ama ben ne desem sürekli tersini söylüyordu. Aklıma belirgin bir örnek gelmiyor ama mesela atıyorum çocuklarda şu şu durumlarda kaygı görülebiliyor diyordum, "Yalnız benim çocuklarla olan deneyimlerime göre kaygıyı biraz da psikologlar yaratıyor" tarzı böyle alakasız laflar ediyordu diyeyim.
............ yaptı ama hiç takmadım.Kızlar iyi geceler ben 25 yaşımda 2 senelik evliyim eltim ise 27 yaşında 9 senelik evli ben Üniversite Mezunuyum daha önce çalıştm ama su an pandemiden dolayı evdeyim eltim ilkokul mezunu ev hanımı. Ben çok sıcakkanlıyım girdiğim ortama hemen adapte olurum. Küçükle küçük büyükle büyük olurum sanki hep bizimleymissin gibi derler. Eltimse evliliğinin ilk zamanları yaşadığı problemlerden dolayı aileye ve çevreye zaman içinde yavaş yavaş uyum sağlamış bildiğim kadarıyla. Yapı ve karakter olarak çok farklıyız ve çok resmiyiz kayinvalidemde denk gelirsek görüşürüz üst katımda olmasına rağmen birbirimize hiç gidip gelmeyiz sadece toplulukla bir araya geliriz. Ama sürekli ben biliyorum ben duydum benim haberim var modunda görümcem sürpriz yapıp annesigile geleceğinde ilk gelişinde beni aradı annemler evde mi haberin var mı diye bende çaktırmadan hazırlık yaptım geldiklerinde kayinvalidem şaşırdı hiç çaktırmadın bize dedi eltimde bizimde haberimiz vardı dedi bende hepimizin haberi vardı size sürpriz olsun dedik dedim. Sonraki gelişinde eltimin eşini aramışlar geldiklerinde bir bardak çay bile yokken bizi aradi bir bizim haberimiz var dedi ve bu benim umurumda bile olmadı. Sonra komşularla oturalım diye konuşmuşlar benim sonradan haberim oldu tüm gün boyunca ben ayarladım ben yaptım. organizasyonu dedi eşlerimiz ortak iş yerlerinde olan en ufak bir duruma haberi olmasa bile benim haberim var ben biliyorum diyip duruyor. Bense bu durumu hiç umursamıyorum yani o o şekilde davrandı diye benimde ona karşılık bir tavır almama gerek yok diyorum zaten yeterince resmiyiz. Geçenlerde kayinvalidem sen evlendikten sonra eltinde kendini insanlara karşı açtı çok iyi oldu önceden çok sevmiyordu kalabalığı bende ısrar etmiyordum sevmiyor diye şimdi seviniyorum böyle olmasına falan dedi tamamen iyi niyetiyle. Bu akşamda eşim farketmiş her şeye ben biliyorum benim haberim vardı diyor diye. Yani artık diğer insanlar tarafından da anlaşılıyor galiba. Ben hep kendi içimde abartıyorum falan diye düşünüyordum sizce bu kompleks mi yoksa bana mı öyle geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?