• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eltim ve alışveriş

kızlar bir süredir kafama takıyorum elimde olmadan ve sizlere danışmak istedim ben mi çok abartıyorum bilemedim.yakın zamanda nişanım olacak ve nişan alış verişine gideceğiz.ilk baştan beri her şeyin içinde olan eltim alış verişe de dahil oldu.bu durum beni rahatsız ediyor çünkü ilk baştan beri fazla meraklı buluyorum kendisini.size sormamda ki amacım şu, bizim aile de elti alış verişe gitmez ayıp karşılanır ama acaba bu durumu normal gören aileler var mı?

bende şu maaile yapılan nişan düğün alışverişlerini anlamıyorum ,yatakta giyeceğim şeyleri neden başkalarına göstereyim tavsiyem müstakbel nişanlınla çıkın alışverişinize en azından her kafadan ses çıkıp canınıda sıkamazlar

en güzeli nişanlınla başbaşa alışverişe çıkmak ama genelde büyükler müdahil olurlar gerçi eltin senden büyük de değilmiş ama sen yinede boşver hiçbir şey söyleme keyfini bozmadan alışverişini yap karışacak olursa kibarca ben bunu beğendim dersin our biter canını sıkma derim

Keşke nişanlınızla birlikte gidebilseniz. Çeyizde özel şeyler de oluyor. Yanınızda bir başkasıyla beğenip de seçemezsiniz ki. Aileden biri de göndermiş olabilir eltinizi. Şunu da unutmayın bazıları meraklı oluyor. Eltiniz bana alınandan daha fazlasını mı alacaklar acaba diye de peşinize takılıyor olabilir.

Son düzenleme:
eltinin gelmesi çok saçma bence. orada iç çamaşırı vs alıytorsun sen her kafadan ayrı bir ses çıkyıor o anda .
ben alışverişimi nişanlımla gittim aldım kimsede yoktu ve emin ol ben alırken mağpazaya başka biri geldi yanında kız tarafından 3 kişi erkek tarafından 3 kişi idiler. ben herşeyi aldım kız ne gecelik bakabildi ne bişey herkes ayrı bişey beğendi kıza yok o güzel değil yok şöyle falan diyerek hiç bişey alamadan kız gittiler.
ve o zman tek başıma alışverişe çıkmamın ne kadar iyi oldunu görmüştüm

canım yazına yorum yapmadan önce şahit olduğum bir olayı paylaşıcam. alışverişe gittiğim bir mağazada gencecik bir kızcağız damat tarafının akrabalarıyla beraber çeyiz bakıyorlardı. kız hangisini beğendiyse hayır dediler, kendi beğendiklerini aldılar. o kadar sinirlendim ki alış verişi bırakıp kulak kabarttım, zerre değer vermedikleri ayan beyandı. bu tipler de var maalesef.. tabii senin eltin de böyle midir bilemem, dediğim dedik biri değilse alışverişe katılabilir, niyeti iyiyse hiçbir sakıncası yok bence hatta keyifli bile olabilir beraber vakit geçirmek :10:

Canım yeni gelinsin belki oda heyecanlanıyordur zevk alıyordur beraber gezmekten ama ipin ucunu kaçırma sakın. Tadında bıraktır. Sonra bela olur başına. Gittinde beni niye çağırmadın tantanası eder fazla yüz verirsen. Aman diyim. Biz babannemden az çekmedik bu konuda.. Sen çekme..

Eskiden yani annelerimizin zamaninda bu kadar alisveris merkezi, market, magaza ne bileyim ceyiz alisverisi yapilabilecek yerler yok denecek kadar azmis. Olan dükkanlar da hem uzakmis hem de genc bir kadinin tek basina gidemeyecegi yerlermis. Mutlaka nisanli ciftin yaninan bir iki büyük takilirmis. Simdi sokak aralarinda bile beyaz esyaci var. Kuyumcu desen sehir merkezlerinde yan yana. Ayrica bir eve lazim olan herseyin satildigi büyük magazalar var isim vermeyeyim. Eee nisanli ciftler de calisiyor, is hayatinin icindeler. Herkesin banka hesabi, maasi, kredi karti var ve herseye cok rahat ulasabilecek durumdayiz. Bu zamanda nisan alisverisine ordu seklinde gidilmesinin manasi ne? Aileler yardim edecekse bile, siz bakin begenin ama bütcemiz bu kadar niye denmiyor?

Gelin adayinin annesiyle ayrica alisverise gitmesine anlam verebilirim. Acikcasi carsaf, yatak örtüleri, havlu veya mutfak bezleri gibi konularda annemin dediklerini aldim cogunlukla. Ama onun disinda herseyi esimle ikimiz gidip almistik. Millet ne kadar merakli bu nisan dügün alisverisine takilip gitmeye. Benim de erkek kardesim bu yaz nisanlanacak acikcasi bunun konusu bile gecmez. Kayinvalidemle gayet mesafeliyiz ama bu konuda cok takdir etmistim kendisini. Hicbir yere takilmamisti pesimize, genc kizsin giyecegin camasiri ben mi sececegim gidin zevkinize göre bakin demisti.

bu gereksiz adetler olduğu sürece kavga dövüş gürültü patırtı eksik olmaz bizde, ben nişan alışverişi falan yapmadım rahat edemezdim,ne kadar bütçe ayırdılar beni nerelere götürcekler bilemezdim ya da ben şunu istiyorum bunu istiyorum diyemem kimseye, onca insan arasında iç çamaşırı falan seçmek öğhhhhh :27:
her kafadan bi ses çıkacak belki istediğinden bambaşka şeyler alınacak, arkadaşımın eş adayına saten gecelik alınmıştı adet diye, kutusuyla duruyomuş o kadar gereksiz geliyo ki bana

açıkçası tercih bana bırakılsa ya nişanlımla gitmeyi isterim ya da alış veriş falan istemem kasıyor beni bu gelenekler:(

Bu olay artık adetleri aştı bireylerin özgürlüğüne ve iradesine kaldı. Yani senin lafını ne kadar geçirebilmenle bağlantılı. Mesela ben evlenirken a dan z ye bir tek eşimle ben alış veriş yaptık. Ama nişan için de elbise vs alınmadı bana. Yani çok af edersin de bu adet bana komik geliyor. Kızın nişanda giyeceği şeyi erkek tarafı alıyor falan. Yani adetleri madem takip ediyorsunuz ki bizim adette elti gelmez diyorsun… onların adette geliyorsa ne olacak? aslında sen adet peşinde değilsin de yoksa kıza gıcık olduğun için istemiyor olabilir misin? Saklanma bunun altına normal bir şey istemiyorum elti de daha kolay.

kesinlikle sana katılıyorum artık adetleri aştı.kaldı ki kaç yaşındayız hani küçük olsak da büyükler fikir verse.aslında ben adetleri takip etmeyi istemiyorum ama nişanlımın ailesi istiyor.hiç bir şeyin altına sığınmıyorum elitiyi adetleride olsa olmasa da istemiyorum net.çözmeye çalıştığım elti adet dolayısıyla mı olaya dahil yoksa kendi merakından mı diye soruyorum.bana abes geliyor sizlerin düşüncelerini almak istedim o kadar

canım cok ozel degılse gorucu usulu mu oldu kafama yatsa falan demıssın ya?[/Q

sizden özelim olur mu canım benim:)arkadaşım tanıştırmıştı ama gelişmeler görücü usulu gibi olmadı görür görmez aşkta olmadı hem ikisi gibi hem ikisi de değil bilmem anlatabildim mi:)

anladım tatlım aslında bunlar en guzel zamanlarımız ama kendımıze zehır edıyoruz bos yere..eltını falan unut bırak o dusunsun..senın korkun eger o aranızı falan dıye ıse merak etme onu yapamaz..bız arkandayız o bızım aklımızla basa cıkamaz:)))

Benimde yakın zamanda biten ilişkimde de böyle bir konu olmuştu, hoş konu açılmadan ben gerekeni yapmıştım sanıyorum devam etseydik benim istediğim gibi olacaktı ki eltinin alışverişte gelinle olması bence saçmalık ötesi.. Ben en başta dedim bu alışveriş konusu açılınca, ya sadece anneler gelecek yada biz ikimiz çıkıcaz, ben abinin eşini istemiyorum kesinlikle diye. O da belki kızın hevesi vardır ister gelmek vs demişti ama ben gereken cevabı verince susmak zorunda kaldı. Bu tamamen senin elinde olan bir şey, senin günün bu günler, görümceyi belki bir tık anlarımda eltinin heryere burnunu sokmasına izin vermem..

selam kızlar bu elti ile ilgili açılan topikleri görünce ''elti değil mi Allah hepsinin cezasını versin '' yazıp çıkmak istiyorum :54:
benim eltim de geldi alışverişe zamanında ,böyle herşeye burnunu soka soka gecelik- iç çamaşırı alırken bile burnumun dibindeydi
hiç de fikrini sormadım, gel bile demedim; üstelik 5-6 aylık hamileydi o halde gezdi peşimizden bide ''yoruldum'' diyip durdu
halen düşündükçe sinirlerim bozuluyor
neyse ki kurtuldum kendisinden :52::52::52::52::52:

siz de gelme diyemezsiniz , enazından bişey söylemeyin ve alışverişte asla muhatap olmayın
bazı ailelerde elti de gelir alışverişe , sizde yok diye genellememek lazım

Benim anlamadığım;

Alış verişten kasıt ne?
Atla deve değil herhalde?
Ne meraklılar düğün dernek alış verişlerine bi büyüğüde yanlarına katmayı..
Evlenen o iki kişi kundakta ki bebe sanki..
Ne kadar saçma,ne kadar görgüsüz bi toplumuz biz ya.
Evlilik hazırlığında olan bi kişi ne alır ki?Hani kıyafet vs ise,giyecek olan sizsiniz..
Ev eşyası ise,onların üstünde oturacak,kullanacak gene sizsiniz..nişanlınız ile bi hayli halledebilirsiniz diye umuyorum..
Hani evlenen çiçeği burnunda o iki gencin,sırf evlenme aşamasında oldukları için,zeka seviyelerinin düşük kapasitede olduklarını falan mı düşünüyorlar bu aile büyükleri acaba..Büyük elti nedir,necidir ya?

İlla bi büyük katılacaksa,bu elti olmamalı..!
Bu yazdıklarımı lütfen üstünüze alınmayın ayrıca..Bu söylediklerimin içinde ben,bizler,Türk toplumu var.
Zeka seviyemizin yetmediğini düşünüyorlar evlilik aşamasındayken bence.

Gerçekten bunlara izin vermeyin,eltiyi yanınızda götürüp,onunda gönlü olsun diye onu oyalamak durumunda kalmayın.
Kendinizi bu gereksiz mevzulara,sırf aile büyükleri istiyor diye sokmayın..
Kapasitenizin alış verişe yatkın olduğunu,ve bu işlerin üstesinden gelebilecek zekada olduğunuzu eltinizi sizin arkanıza katanlara lütfen söyleyin..

Benim anlamadığım;

Alış verişten kasıt ne?
Evlilik hazırlığında olan bi kişi ne alır ki?Hani kıyafet vs ise,giyecek olan sizsiniz..
Ev eşyası ise,onların üstünde oturacak,kullanacak gene sizsiniz..nişanlınız ile bi hayli halledebilirsiniz diye umuyorum..
Hani evlenen çiçeği burnunda o iki gencin,sırf evlenme aşamasında oldukları için,zeka seviyelerinin düşük kapasitede olduklarını falan mı düşünüyorlar bu aile büyükleri acaba..Büyük elti nedir,necidir ya?

Bu yazdıklarımı lütfen üstünüze alınmayın ayrıca..Bu söylediklerimin içinde ben,bizler,Türk toplumu var.

Gerçekten bunlara izin vermeyin,eltiyi yanınızda götürüp,onunda gönlü olsun diye onu oyalamak durumunda kalmayın.
Kapasitenizin alış verişe yatkın olduğunu,ve bu işlerin üstesinden gelebilecek zekada olduğunuzu eltinizi sizin arkanıza katanlara lütfen söyleyin..

bana alınanları da ceyıze serılcek dıye gıymemem ıstendı bu toplumun adetlerınden ben de bıkmıs durumdayım

kızlar bir süredir kafama takıyorum elimde olmadan ve sizlere danışmak istedim ben mi çok abartıyorum bilemedim.yakın zamanda nişanım olacak ve nişan alış verişine gideceğiz.ilk baştan beri her şeyin içinde olan eltim alış verişe de dahil oldu.bu durum beni rahatsız ediyor çünkü ilk baştan beri fazla meraklı buluyorum kendisini.size sormamda ki amacım şu, bizim aile de elti alış verişe gitmez ayıp karşılanır ama acaba bu durumu normal gören aileler var mı?

Neden ayıp? Ben buna takıldım,gelmek istiyorsa gelsin boşver gelmesini istemiyorsan da dahil etme işin içine..derdin bu olsun be şekerim boşver tadını çıkar :31::31:

benim alışverişi görseydin eltiyi başının üstünde taşırdın :) Alyansımı almaya Eltim nişan alışverişine de 2 teyze, 2kızı, görümcem ve kaynanam gelmişti :) Üstelik kendi istediklerini aldılar fikrimi sormadan. Gecelikleri kaynanamla bir teyze iç çamaşırlarını da şehir dışından bir teyze alıp yolladı :) Şimdi hepsi bazanın altında neden rahat bırakmazlar anlamıyorum

anladım tatlım aslında bunlar en guzel zamanlarımız ama kendımıze zehır edıyoruz bos yere..eltını falan unut bırak o dusunsun..senın korkun eger o aranızı falan dıye ıse merak etme onu yapamaz..bız arkandayız o bızım aklımızla basa cıkamaz:)))

iyi ki varsınız ya...eğer ilerde de sorun çıkarırsa hep birlik olur çözeriz ben inanıyorum:)

benim alışverişi görseydin eltiyi başının üstünde taşırdın :) Alyansımı almaya Eltim nişan alışverişine de 2 teyze, 2kızı, görümcem ve kaynanam gelmişti :) Üstelik kendi istediklerini aldılar fikrimi sormadan. Gecelikleri kaynanamla bir teyze iç çamaşırlarını da şehir dışından bir teyze alıp yolladı :) Şimdi hepsi bazanın altında neden rahat bırakmazlar anlamıyorum

zaten gelenekler formaliteler yeterince rahatsız üstüne etrafın verdiği rahatsız hiç çekilmiyor değil mi?

Benim anlamadığım;

Alış verişten kasıt ne?

ne kadar doğru yazmışsın arkadaşım.bütün dediklerine katılıyorum.herkesin aklı herkesin zevki kendine.çocuk değiliz ki...eskiden olabilirdi belki.insanlar daha küçük yaşta evleniyorlardı,herkes her şeyden haberdar değildi.ama şimdi bilginin hızına ulaşamazken,gençler bu kadar bilinçliyken ne kadar saçma başkalarının alış verişte yer alması.kendi adıma düşen kısmını ise ben hallettim diyebilirim.gerekeni gerektiği kadar saygı çerçevesinde söyledim nişanlıma bundan dolayı da çok rahatım

Back
X