Eltim ve annesi!!!! Acilllll!!!

siz doğrusu nedir, oluru nedir diye soruyorsunuz da, herkese göre değişiyor gördüğünüz gibi.

doğrusu yok demek ki :)

valla kimi kişi der ki, herkesi davet edeyim, bir seferde herkesin gönlünü yapayım.
Siz de öyle düşünüyorsanız kendi ailenizi kaynınızı eltinizi onların ailesini tek seferde ağırlayın.

yok ben ayrı ayrı çağırırım diyorsanız, önce yeni evli çifti alın, gerekirse kendi kv nizi bile çağırmayın, 4lü takılın, sonra sadece kadın akrabaları çağırın falan filan.

ben tembelgillerden olarak tek seferde halletme taraftarıyımdır genelde, ama bir yandan da o kadar misafiri birlikte de ağırlayamam. eltimin annesini herhangi bir zaman davet edeceğimi sanmıyorum. ama eltim ev hanımı mesela, seviyor da bu davet işlerini, o benim annemi bir kaç organizasyona davet etti. ama bana da kırılmadı davet etmedim diye.

Bende yeni evli sayılırım buna benzer durumları bende çok yaşadım. Bence sen yapman gerekeni zaten biliyorsun. Sen aldığın terbiyeye dayanarak ki yazdıklarından bunu anladım davet et eltini annesi istiyorsa gelsin. İnan bana sonra kafan rahat olur,vicdanın rahat olur kesinlikle. Çünkü evlilikde insanın kendine olan saygısından önce evdeki huzurunu düşünüyor artık ki zaten misafir olarak annesini ağırlamanda kendine olan saygsızlığın olamaz çağırmasanda gelecekse kendi bilir sen bişey kaybetmezsin bence acizane düşüncem tabi. Ne eşinle ne kayınvalidenle tedirginlik, huzursuzluk yaşamana değecek bi durum değil derim... En güzel şekilde ağırla üzerine düşeni,içini rahatlatacak olanı yap. Sonra o çağırmazmış seni veya aileni, hiç umursama bunada üzülme bence...

Kıskançlık sizde tavan yapmış ,çok ucuz ve çokda basit planlar içindesiniz ! yurdum insanları ne oluyor artık ıvır zıvır saçma sapan şeylere takılır olduk !

Kıskançlık
Kıskançlık sizde tavan yapmış ,çok ucuz ve çokda basit planlar içindesiniz ! yurdum insanları ne oluyor artık ıvır zıvır saçma sapan şeylere takılır olduk !
Sizin gibi insanlar kıskançlık damgasını yapıştırmaya çok meyilli olur...o yüzden verdiğiniz cevap sizin karakterinizi gösteriyor...benim böyle bi düşüncede olmadığım açık ve net...

Bende dipdibe gezenleri anlamıyorum
Kim çağırılıyosa o gitmeli
İstemiyosan çağırma ama böylesi çağırmadan da gelir bence

iğğğ en nefret ettiğin şeydir aile yemekleri (aslında çok sverdim ama malesef nefret ettirdiler) heleki zoraki olunca.ben çok çekmişimdir bu yemek muhabbetinden.kv tutugunu bana getirirdi yemeğe...sülalesini ağırlattı bana ayy düşündükçe sinir oluyorum ama en son beni çatlattı resti çektim herkez yerini bildi.artı ben birde çalışan bayanım.ayy sabah sabah sinirlerim bozuldu.
bak güzel arkadaşım sen kimsenin anasını danasını ağırlamak zorunda değilsin.sen çağır elticiğini kv hazırlan bi güzelce dört dörtlük olsun herşeyin çünki lafçı birilerine benziyorlar.ağırla sırtlarını sıvazla gönder.anasını falan karıştırma gelirsede hoş sohbetini ikramını yap gönder.sakınaaa sizdemi geldiniz deme.ne sevinmiş nede bozulmuş gibi davran nötür yani.oda onların ayıbı olsun..

En oluru bu bence de ben olsam bu şekilde söylerdim.Anaya da bak göbek bağını kesmemiş kızının daha anlaşılan

Kısa ve net: istemiyorsan davet etme..mecbur değilsin..ayrintisini nezaketeni düşünme..

İstemiyorsa çağırma bence sen eltinden meshulsün onu ve kaynnı çağır ama diğerleri de gelirse şaşırma

tanışıklığım ve samimiyetim yoksa ben çağırmazdım. davetsiz gelirse, bende giderken annemi götürürdüm.
ama doğrusu yemeli içmeli yerlere davetsiz gidilmez.

ıstemıyorsan cagırma eltınde gelsın derse bu aıle yemegı olsun sonra ayrı yemege alırım de
bunu demene ragmen kadın gelıtse sofrada herkese evınıze geldıgı ıcın tesekkur et hergunumuz guzel gecer ınsallah de sonra kadına dönup aslında sızı sonra ayrı alıcaktım yemege ama cok ıstemıssınız sanırım boyle kısmetmıs de :)
herkese afıyet olsun de :

Ay bu çok ayıp olur...nezaketsizlik olur...ne kadar samimi olmasam da düşmanım değil..gelen misafirin kalbini kırmak yakışmaz...Allah muhafaza...empati yapın size yapılsa buz kesersiniz...yine de teşekkür ederim...

nezaketen davet edilmeyen yere gitmeye kalkmak hoş bir davranış değil.
nasıl bir adetmiş bu kızıyla heryere gitmek istemesi.
eltinin annesi ile samimiyetiniz olur sizi davet eder filan sen de hiç düşünmezssin.
ama böyle emrivakiler hoş değil.
yine de gönülleri olsun diye çağrılabilir elbet.sana kalmış artık:))

Aman nolcak bir tek kadından ya çağır gitsin, kocası yok kızına yapışık yaşayanlardan herhalde.
Sizinkileri de çağırmasınlar dünyanın sonu değil ya. Bir dahakine çağırmazsın kimseyi zaten ilk defa olduğu için olabilir bence.

Konu sahibi ben sizi çok iyi anladım.. Sizin içinizden davet etmek gelmiyorsa, davet etmezsin. Orası senin evin, ve o evin hanımı sensin.. İstediğin kişileri davet eder, istemediğin kişileri de davet etmezsin. Ne eşin, ne de kayınvaliden sana karışamaz. Buna izin verme.. Eltinin annesi kim ki, dış kapının dış mandalı. Olsa ne, olmasa ne.. Hiç tatlı canını sıkma..
Davet etmediğin halde gelirse, tanrı misafiri der, ağırlarsın.. Fazla da yüz vermezsin, olur biter.. Şimdiden sınırlarını çizmeyi öğren, yoksa çookkk başına bela olurlar..

Sofranıza 1 tabak fazladan koymuş olunca ne olacak ki. Yok o çağırmadı ben çagırdım. Samimi değiliz diyorsunuz da nimeti paylaşmak için samimi olmak gerekmiyor ki

kadın kafaya koymuşsa,öyle ya da böyle size gelecek.daha sonra gelip,tekrar iş çıkartacağına,hep birlikte gelsinler,çıksın aradan.

evet ya çok açık ve net 1 kap yemeği kıskanan sizsiniz buraya da yok istemiyorum gelmesin şu bu vs paylaşım yapan sensin istemezsen çağırma bizene !

Muhatabım değilsiniz...lütfen dar görüşünüzü kendinize saklayın! Tam da dediğiniz gibi SANA-NE!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…