Merhaba. İnsan birebir tanık olmadan bir annenin kayitsizliginin çocuklara nasıl yansiyabilecegini hayal etmesi gerçekten mümkün değil. Ben de sizin gibi dusunurdum. Hala durdan sustan anlamadığı için evi başa yıkacak çocuklar olabileceğini düşünsem de önce annenin tavrı doğru mu diye sorguluyorum artık.
Örneğin dün eltimdeydik taziye sebebiyle. İki hafta oluyor babası vefat etti kadincagizin. Görümcem de 2 cocuguyla geldi. Çocuklar evi başımıza yıkacak, eltimin odaları dolaşıp yataktan yatağa zipliyorlar. Kaynanam çocuklara sus de diyor görümcem lan sizi elime alırım bak diyor bir taraftan kurabiye yerken. Eltim cok sessiz biri ama artık dayanamadı çocuklar ziplamayin yataklarin yaylari bozulur dedi. Kadini kimse umursamadi. Bir ara eltim kalkti çocuklar oyalansin diye eltimin lisedeki oğlunun bilgisayarını açmaya çalıştı kimseye sormadan. Onunla da kalmadı, 8 yaşında olan büyük çocuk eline çıra, çakmak almış misafirlerden birine çakmağı yaksana bunu yakıp sobayı yakacagim dedi. Kadın sanki yakmak zorunda gibi çırayı tutuşturdu. Normalde müdahale etmemeyi tercih ederim ama bu bana bile fazla geldi. Neden yakiyorsunuz küçücük çocuk soba mi yakarmis, evde ateş yakılır mi hiç dedim çekti kadın cakmagi. Çıra da sondu hemen. Bunların hepsine çocukların annesi şahit, aynı masada oturuyoruz ama asla cocuklari kontrol etmek için bir girişimi yok annelerinin. Sonra dedi ki çocukları kastededek, bunlar var diye kimse beni sığdıramıyor. Guler misiniz ağlar misiniz? Hangi laftan anlar ki böyle bir insan? Düşünüyorum da ben de boyle bir annenin alt katında yasasam mahkemelik olurduk herhalde.