eltim ve kayınvalidem

Yalnız gidiyorum çünkü eltim gelmez aralarında yaşananlardan dolayı bende tek gidiyorum.elimden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorum.evlendikten sonra çok ilgilendim tansiyon hastası ama doktora bile gitmemiş doktor ayarladım muayeneye götürdüm ilaçlarını yeniledi fln (bunu övünmek için yazmıyorum örnekliyorum)

Bence içinizde gizli bir kıskançlık var gibi sezdim ben eltinize karşı
O kayınvalideme iyi olmasın, ben olayım. Kayınvalideme misafir geleceği zaman ben gideyim.
6 sene evli kaldım, kayınvalideme misafir gideceği zaman hiç gidip yardım etmedim. Aklıma bile gelmedi

Bu kayınvalideye yaranma psikolojini anlamıyorum gerçekten.

Hali, kuvveti olmayan evine misafir çağırmaz, bu kadar basit bana göre. Kendine güveniyorsa da çağırır.

Kayınvalidem sadece beni sevsin, bana karşı iyi olsun, eltimi sevmesin, hatta bahanem de var, o hiç yardıma gitmiyor ona

Bence çocukça.

almadığı çokkkk ama çok şeyler var şimdi söylesem arkadaş lar hemen topa tutuyor.Kendiniz yapsanıza,ne biçim gençsiniz,milletten para mı bekliyorsunuz diye

saygı duyuyorum dediklerine..

siz her ne kadar kabullenmeseniz de kayinvalideniz kendi aklıyla eşit davranmaya çalışıyor. bu size uyar uymaz kafanıza yatar yatmaz ayrı mesele. kayinvalidenizi takdir de ediyorum. belli ki eltiniz sesini çıkaran bir hanım. en azından sizin gibi yüzlerine sessiz kalıp arkalarından "eee ev alma konusunda niye eşit degildik " demiyor. yüzlerine söylüyor. eltinizin bu huyunu bilen kayinvalideniz, ayrım yapmış demesin diye onu da düşünmüş. ben olsam şükrederdim böyle bir kv. var diye. kb'nız cok düşünceli bir insan. (misal en yakınım halamla enistemi ayırmak icin kv neler yaptı.az daha bosanacaklardi.)

benim burda her konuyu okuma her konuya kendime göre (size gore olumlu olumsuz beni alakadar etmiyor orası) yorum yapma hakkim vardır.. uygun bulmuyorsam kib hakkım da olduğuna göre okuma o zaman yorum yapma! deme hakkınız da yok... maalesef whatsupda arkadaş grubunuzla konuşmuyorsunuz.

aslında doğru söylüyorsun biraz yırtık olmak gerekli biz buna arkadan konuşma değilde içine atma diyoruz

heee birde canım kayınvalidemin tansiyonu var o yüzden yüzüne açık açık çemkiremedim anladın mııı

benim kv mesela, benim yanımda bir gelinini çok över, diğer gelinini yerer. bu ikisi benim elti.

ama bakıyorum o yerdiği gelinine torpil geçtiği çok olur.

dolayısıyla maksat elti öyle o yüzden ben de böyleyim değil,
bu tarz kişilere karşı içinde iyi niyet kalmıyor, ister istemez soğuyorsun.

mesela benim kv sevmediği eltimin sözünü çok dinler, onun istediği şeyi alır, bir yere gidecekse onunla gitmeyi tercih eder. sözde sevdiği eltime de daha angarya zamanlarda zaman ayırır, resmen 2. sınıf muamelesi.

tek dert bu olsun amaaaaaan ne var bunda insanlar alıp ediyolar yine.. dha kotusu oğlunu sömürmeye çalışan her fırsatta para isteyen kayınpederler var yat kalk dua et

Kayinvalidenizin esit davranmasi guzel eltinizin nasil davrandigi sizi ilgilendirmez siz ona gore fazla fedakarlik yaptiginizi dusunuyosaniz yapmayin.O size esit davraniyo eltinizlede siz esitmi davranicaksiniz anlamadim.

neden bu şekilde olmak zorunda

neden bu şekilde olmak zorunda

ha ha bence hayatın kanunu böyle.
GelenKutusu nu eleştirdim ama bir yandan da hak veriyorum, kişi kendi istediği gibi olmalı, çok da diğer insanlara bakmamalı.
ama verici olmak istiyorsa gerçekten verici olmalı.
yoksa kendini bir şeyi yapmak zorunda hissedip de yaparsa, sonra o işi yapmayanların daha kıymetli olduğu görürse sizin gibi muhakkak ki üzülür.

Diyelim ki ben angarya zamanlarda zaman ayırdığı geliniyim. E bundan mutluysam diğerine hangi zamanı ayırdığından, sözünün dinleyip dinlemediğinden bana ne, beni mutsuz etmemeli demek istiyorum.

Diyelim ki ben yerdiği geliniyim. E bundan mutluysam diğerini övmesinden bana ne.

Bunu demek istedim.

Kendi hayatlarımızı hep başkalarınınkine endeksli yaşamaya çalışıyoruz ve bu yüzden mutsuz oluyoruz.

doğru doğru aynen ben onada hak verdiğim yerler tabi ama iyi oldu bu konuyu açtım ufkum genişledi bu konuda daha geniş düşünmeme sebep oldu teşekkürler ..

hak veriyorum bu görüşe, keşke herkes bu kadar olgun olsa.

ben genelde gülüp geçenlerdenim de.

açıkçası o kıyaslanan gelinlerden hangi taraftayım çok bilmiyorum. bilsem ne hissederdim kendime o kadar güvenmiyorum da.
insan biraz aşılanmış hisseder illa ki diye düşünüyorum ne kadar olgun olursa olsun. hani bir sen ceptesin havasından kim hoşlanabilir ki...

doğru doğru aynen ben onada hak verdiğim yerler tabi ama iyi oldu bu konuyu açtım ufkum genişledi bu konuda daha geniş düşünmeme sebep oldu teşekkürler ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…