eltim ve kayınvalidem

ahahah evet haklısın ama bide kayınpederle uğraşamazdım sende var sanırım
yok cnm bende sadece kayınpeder var kayınvalide yok kayınpederimdede sorunum yok taaa ağzımı açarsam günaha giriyom elti ve kayınço var bizi yemeye çalışan .:))) dedikodu yapmıyorum artık ondan anlatmim şimdi çok sinirleniyorum. o yüzden kafaya bsey takmak yokkk mutluluk var artık sonra kocamla hzurum bozuluyo tey tey tey

yanlış davranışlar ama yapacak birşey yok..kayınvaliden aklı sıra gelinlerine eşit davranıyor..ve bunu çok büyük ihtimal sağda solda anlatıyor ben gelinlerimi eşit tutuyorum diye..bu yaştan sonra değiştiremezsin boşver takılsınlar öyle..

heee birde canım kayınvalidemin tansiyonu var o yüzden yüzüne açık açık çemkiremedim anladın mııı

Çemkirmekle İNSAN gibi karşısına geçip "annecim babam sağolsun mantoyu ikiletmedi aldı. hatta eltime de aynısından aldınız diye parasini vermedim ben. (konusacaksan bütün doğruları konusacaksan) bu benim canımı sıktı. olumsuz düşünmek istemiyorum ama geçenlerde de şu şu olaylar oldu vs. vs. diye konuşmak cemkirmek OLMUYOR !!! böylece çok düşündüğünüz tansiyonu da fırlamamış olur..

iletişimde her OLUMSUZ hissi, illede cemkirerek OLUMSUZ bir sekilde dile getirmek diye bir kaide yok. baktınız bununla da olmuyor siz de tavır alıp mesafe koyarsınız. mutlaka anlayacaktır eninde sonunda.

Hayatta karşılaştığımız kimse mükemmel değil

Kayınvalideyi savunmuyorum. Ama kendimi şu an onun yerine koyuyorum. Gelinimin biri benimle görüşmüyor. Bu oğlumla görüşmemi de engeller. Varsa torunlarımla da.
Kayınvalide -kendi aklınca- kendini gelinine sevdirmeye çalışıyor. Haaa taktik yanlış bence ama neyse.
Aynı paltoyu sipariş etmesi yanlış. Aynı marka ama başka bir model ve renk olabilir. İçinden gelmiştir, ayrımcılık yapmak istememiştir. Kimbilir belki kendisi gelinken, kendi kayınvalidesi gelinler arasında ayrımcılık yaptı ve o zamandan kalanlar bunlar.

Benim görüşüm, eğer bir kişi bir şeyi kendisi için yapmak istiyorsa yapmalı, başka kişiler için değil.
Diyelim ben kayınvalidemin evine temizliğe gitmeyi seviyorum. Çünkü yaşlı bir kadına yardım etmiş olmanın huzuru gece daha iyi uyumama sebep oluyor. Ayrıca eşimin mutlu olduğunu görmek beni de mutlu ediyor. Ama bunu kendim için yaparım. Eltimin biri gidiyor, öbürü gitmiyor, niye görümcem yapmıyor hesaplarına girmem.

Yapmayan kıymetli olabilir. Ama zaten ben kendim için yapıyorsam, eşimin gözündeki mutluluğu görüyorsam, Allah'ın bana sevap vereceğini biliyorsam yapmaya devam ederim yine. Diğer türlü mutsuz olurum.

ben bdv den bir ders çıkardıysam o da ne kadar değer verirseniz o kadar değersiz oluyorsunuz
ben önce kv niz oğulları için tabiki eşit davranacak diyecektim ki
onlara ev alırken eşitlik yoksa bence bu tür inceliklerde de olmamalı haklısınız...
ama yerinizde olsam mesafemi artırırım... siz çalışan insan niye temizliğe gidiyorsunuz eşit davrandığı gelini gitsin...

Hata sende canım hem çalışansın anladığım kadarıyla hemde görmediğin kıymete göre çok özveride bulunuyorsun.. Bi değer kıymet mi oluyor.. Kayınvalide eşitsiniz dediğinde cevabını vereceksin ki susmasını bilsin.. Hiç dedin mi niye bize de ev almadınız düğün yapmadınız diye?

yavaş yavaş hayat insana bunu öğretiyor zaten.
kesinlikle haklısın.

ama konu sahibine de çok yüklenmeyelim, gencecik arkadaş, insan kendini yavaş yavaş keşfediyor.
zaten sizin düşündüğünüz olgunluğa erişebildiğimizde (inşaallah) sorunlar sorun olmaktan çıkacak :)

Bu kadar her şey eşit olsun diyen kaynana düğünde size hiç birşey yapmış olamaz hadi diyelim ki yapmadı kendi aldıkları bir şeyi sırf gücenmesin diye ona da alabilir ne var bunda neyi kıskanıyorsunuz ki ? Ne güzel hak geçirmiyor işte. Kavgaları tartışmaları sizi ilgilendirmez. Oğulları için yapıyor. Hem durumları da iyi demek ki neden yapmasınlar neden sadece sana turşu yapılsın, neden sadece sana hediye alsınlar sizin ayrıcalığınız nedir?

esit olmasi cok guzel...ama ayni mont..yani insan kardesiyle zor kullaniyor ayni kiyafeti iki elti ciks ciks bu olmali kv

Valla hadi palto tamam bir örnek olacak diye sorun ettiniz turşunun da onun bununda nesini sorun ediyorsunuz siz size alınanlara teşekkür edin gerisine karışmayın. Benim de eltim var yurtdışında yaşıyorlar buraya düğünden sonra geldiler yemek verdik kayınvalidem ona ne verdi ne yaptı ne takılar verdi bilmiyorum sormadım da ilgilenmedim de banane belki benden daha çok verdi banane ya eltime alınandan edilendne ben eşimle anlaşmaya bakarım. Kaynananızla başka sorununuz yoksa bunlar için neyi kaldıramıcam o da gelini sonuçta bir de sizden çok ona yapsa herhalde boşanırsınız.

bencede o tursu mursu olmamis...valla itin hatri yokturda sahibinin vardir demisler...siz yeyin diye yapmiyorsa bile ogullari yesin diye yapiyordur onu..yoksa sen onu annen gibi goremeyecegin gibi o da seni kizi olarak gormuyordur emin ol.

Bence kayınvalideniz çok olgun davranıyor; araları kötü dahi olsa ayrımcılık yapmıyor, her ikinize de eşit davranıyor. Size farklı, diğerine farklı davransa bu sefer ikinizin arasında soğukluk oluşacak. Bu durumdan şikayetçi olmak yerine memnun olmalısınız bence. İki eltiyi birbirine düşüren kayınvalide konularını okuduktan sonra, sizinki gayet her ikinize de eşit davranarak olgun bir tavır sergiliyor, bence olması gereken de zaten bu.

Cnm benim anliyorum seni. Bendede aynisi var. Kayinvalidemi cok severim. Dedigin gibi herseyde yardimci olurum destek olurum. Eltim ama pek yapmaz. Ama deger konusuna gelince esitligi hazmedemiyorum. Adaletsizlik cunku. Ama hic birsy diyemiyorum.

Kusura bakmayin da size katilamicam. Yigidi öldür hakkini yeme derler. Arkadas herseyine kosturuyormus. Yardimci oluyormus. Eltiside hicbirseyde bulunmuyormus. Küsmüs kaynanasina. Zaten cok alinan cok kusen cok kendini naza ceken kiymetli olur. Ama herseyde destek olan olmaz. Bu adaletsizlik. Maden oyle ek olarak bu arkadasa baska birsey daha aldirtmasi gerekirdi KV. Benim sahsi fikrim. Iki bambaska insani ayni teraziye koymak haksizlik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…