- 16 Kasım 2011
- 105
- 14
- 68
- Konu Sahibi minik fare
-
Neden bu kadar zoruna gidiyo ki? Eminim sen eltinin yerinde olsaydin onlarla yasydin eltin ayri evde olsaydi sen eltinin yerinde olmayi istiycektin bunlarin hic birini istemiycektin bence eltinle cekisme gibi olmus aranizda bu durumlar hic zoruna gitmesin bence esinle bebeginle mis gibi evinde otur derim kim ne yapmis kim ne almis ilgilendirmesin seni sonucta onlari bunu yapmaya mecbur kilamassin ki isterlerse yaparlar zaten.
pardonda siz çocuğu kvniz ve kpiniz para yardımı etsin diye mi doğurmuştunuz ?
eltinizin sizi kıskanıp dedikodunuzu etmesi onun karakterini göstermiş
ama aynı muameleyi ona karşı yaparak sizinde aynı karakterde olğunuzu gösteriyorsunuz
2 yıllık ewliyim ama ilk günden beri eltimden nefret ediyorum fesat kötü niyetli uyanık yani şeytan gibi yalaka. çok iki yüzlü biri benim düğümüm olurken bana ne alınırsa onada alındı hemen suratını asıyordu kaynanamda kıyamıyordu çünkü onu çok sewiyolar kendisi 5 senelik gelin ama tekrar yatk odası tkımı fln aldırdı benle birlikte ewini tadilat yaptırdı . sürekli arkamdan konuşuyo. hep borca sokuyo ewdekileri. ben onlardan uzağım ewlendim gittim hamileliğimin 8. ayında kaynanamlarda kaldım doğuma kadar beni iş yapmıyo diye deliriyodu bazı sağlıkproblerm wardı . şimdi kendisi hamile yatırmuş akşama kadar önüne tepsiyle yemek getiriyomuş kaynanam beni herkese anlatıyordu her işi ben yapıyodum hamileyim diye hep yatıyo die. neyse her hafta kntrle kendim giderdim kendi paramla bebeğimin eksiklerini hep kendim aldım kimse yardımcı olmadı hatta çok sıkıştık bileziğimi satmak zorunda kaldım. şimdi eltimi özel hastaneye taksi tutup götürüyormuşlar çocuğunun bütün eksiklerini almışlar beşik bile alacaklarmış. eşimin hiç zoruna gitmiyo ben ayrımcılık haksızlık yapıyolar zoruma gidio diyorum eşimde eltim onlarla kaldığı için alırlar tabi diyo biz ayrıyız dio. ama bnm tahammül edemiyorum çünkü hiç biri bana yapılmadı 1 ay sonra gidicem eminim sinir krizlerine sokacaklar beni.temizlik bile yapmıyormuş ya hamileyim diye ben 30 kilo almama rağmen kapıları yerleri mutfak dolaplarını silerdim lohusayken o oruçluyum diye yatardı. şimdi hiç gitmek ona hizmet etmek istemiyorummkaynanamlarında onu çok sewmesi beni sinir ediyo
cnm ona zorla dur diyen yok onada git kocanın yanında dur diyorlar ben kira weremem geçinemem bilmem ne diyo kocasıda benm eşimden fazla maaş alıyo yani onların amaçları başka
Ama seninde pek yapabilicegin bisi yok yani haksizlik var evet ama gidipte banada bunlari yapicaksiniz diyemezsin bosvr allah goruyo
öncelikle dün çok sinirle yazdım ve kendimi yanlış anlatmış olabilirm şimdi herkes benim yerime kendini koyarak cvb versin..
ben düğün alışwerişinde falan yük olmamak için hep uygun fiyatlı şeyler aldım tabi fiyat ödeme şekillerini konuşurken yanlarında değildim. mesela mobilyaya alırken 1 milyar peşin vermişler 2 milyar düğünden sonra peşinat sonrada 500 tl taksit olarak anlaşmışlar. nese düğün bitti ben bana takılan bütün paralarımı verdim alın borçlara verin diye sonra mobilyacı eşimi aradı işte 2 milyr wermeniz lazım tabi bizim bundan haberimiz yok. sonra dedik kayınpedere öle dedik ama para kalmadı ee napcaz şimdi mecbur gittim künyemi çeyrek altınlarımı falan sattım düğünün ertesi günü öle werdik 2 milyarı. peki bnm verdiğim paralar düğünde gelen paralar eltimin yaptığı ew borcuna gitti şimdi bu haksızlık değilmi. stdyo fotoğraflarımı bile acelesi yok diye çıkartmak istemediler. bana yatak örtüsü almışlardı 700 liraonu bile bize ödettiler ewlendiğimden beri borç ödüyorum onlar kredi çekip eltime ew yaptılar bu zoruma gidiyo herşeyin bi sırası var ben 400 lira kira weriyorum oğlum mama yiyo taksitlerim war bütün düğün borcunu üstümüze yıktılar.
hamilelik konusuna gelince 30 kilo aldım ve tansiyon çıktı 8. ayımda çok ödem oldu vücudum ve ben yinede ewde işlerde yardım ediyordum mesela sofra toplarken yardım edemedim tabakları kütküt vuruyodu insanlara diyomuş bıktım her işi ben yapıyorum falan doğumdan sonra dikişliyim ve göğüs yarası yüzünden ateşim 40 çıkıyordu 2 ay çektim beni numara yapıyo diyomuş yani ben orda olunca sürekli her işi bnm yapmamı istiyo bn öle değilim ben istiyorumki beraber yapalım.şimdi kendisihamile peki odamı numara yapıyo bunlar zoruma gidiyo işte.
ben kimseden para istemiyorum aldığımız bize yetiyo ama ben sıkıntı çekrken onların hala bize yardımda bulunmayıp hep onlar için uğraşması beni üzüyo. mesela 3 ton fındığımız war 2 senedir toplanan fındık hep onlara gidiyo yani hep haksızlık war..
ve bunun nedeni benim ayrı yaşamam eşim öle diyo o onların yanında duruyo tabi öle olacak diyo ama kimse kusura bakmasın ben kocamla yaşamayacaksam niye ewlendimm.. eğer bende eltim gibi ne alırsam kardır kafasında olsaydımm belki bugün bunlar olmazdı. ewet böle oluncqa kıskanıyorum kim kıskanmazki. we eltim eşimi hiç sewmediğini söledi sanırım yaptıklarıda bu yüzden çünkü bizim düğün olmadan önce aile toplantısında eltim sürekli lafa atlıyomuş herşeye karışıyomuş eşimde ona bağırmış sen bi karışma herşeye yorum yapma büyükler warken sana laf düşmez demiş oda bana saygısızlk yaptı diyo ondan sewmiyorum onu diyo.
ben sizi anlıyorum benim düğün alışverişim esnasında da buna benzer şeyler oldu eşit davranılmadı belki kıskançlık belki çekememezlik yapıyoruz ama onların yaptığı hoş değil elbette onlardan bişey beklemiyoruz ama insan farkımız olduğunu belli etmelerini bekliyor. ben açıkçası kaynanamın her işine yardım etmişsem üstelik hamileyken , ona yapılan bana yapılmamışsa kaynanamdan daha fazla değer görmeyi beklerim en azından .sadece davranışla elbette parayla değil güler yüz tek bir sözle bile yaptıklarımızı takdir etmelerini beklerim.
siz eşinizle mutlu olun onlara takılmayın kimseye muhtaç değilsiniz çok şükür evinize yuvanıza sahip çıkın kimseden maddi yardım beklemeden mutlu olunabileceğini gösterin eltinize. hatta bunun en güzel örneği siz olun kimseden yardım görmeden nasıl bir yuvayı dimdik ayakta tuttuğunuzu görsün herkes. içinizdekileri önce buraya yazın siniriniz biraz yatışır bu şekilde sonrada eşinize tatlı dille anlatın çünkü tamamen içe atmakta iyi değil elbette sadece paylaşın eşinizle tartışma çıkarmadan arkadaş gibi anlatın umarım sonunda siz kazanırsınız.
hyr kesinlikle sadece torun arasında ayrım yapılması tabiki beni üzüyo. bn kimseden bişey istemiyorum bugüne kadarda yardımlarını görmedim zaten sadece haksızlığa gelemiyorum. en son yaptığım yorumu bi okuyun öle karar werin bnm yerime kendinizi koyunn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?