Eltime karşı tavrım ne olmalı

Bazı insanlar imtihanını kendi oluşturur. Eğer sorun olmadığı halde girmezseniz ağrımayan başınızı ağrıtacak, eşinizle rakip olacaksınız. Gerek var mı? yok.

Bir şeyleri yakmak yıkmak çok kolay. Benim gelin odama da kimse gelmemişti. Bunun sorun olacağını bile düşünmedim. 10 yıllık evliyim belki de o zamanlar öyle bişey yoktu.

Size geçen hafta yaşadığım bir olayı anlatayım. Eşimin kuzeninin düğünü oluyordu bizde salonda oturuyoruz. Sonra kuzenin kız kardeşi geldi. Beyaz iplik iğne varmı ablama ihtiyacımız oldu dedi. Bende de vardı. Gittik gelin odasında dikiyoruz. Aynı durum. Abinin görevinden dolayı nişana sadece abi gelmiş. Elti gelememiş. Kuzen eltisini sordu. Salondan buldular geldi kadın. Kuzen dediki " tanışmamız ayak üstü salonda gürültüde olsun istemedim. Sizinle tanışmayı çok istiyordum. Kusura bakmayın haberleşemedik daha önce" dedi ve sarıldı. Elti şok oldu tabi.

Ben olsam giderdim kesin

Çok yanlış medeni olmak gerekli bence. Zahmet edip düğününüze gelmişler.Gelin odanıza sürpriz kaçmasın diye girmemiştir. Çekinmiştir.Rahatsız etmek istememiştir belki. İnsanlık hali. Varsın samimi olmasın yakın olmasın. Doğru olanı yapmak en samimisidir.

Sizin düğünününüz icin yurtdisindan kalkıp gelmişler, sen aynı şehire yanibasina gelince görüşmeyecek misin. Bildiğin sorun yaratmissin

Mesafe koymayı çok yanlış anlamışsınız siz.
Size kötü bir şey yapmamışlar, kavga vs yokken gitmeyerek neyi amaçlıyorsunuz?

Senede bir hafta geliyorlarmış zaten. Gidin, yapmanız gerekeni yapın olsun bitsin.
İnsanları, yaptıklarını-yapmadıklarını bu kadar önemsemeye gerek yok.

Önemsenmediği gibi bir fikri eşinize aşılamayın lütfen
Bu kötülüğü yapmayın
Önemsenmese düğünü için yurtdışından gelinmez değil mi
Hatta yan binadan bile gelinmez
Biraz iyi niyet
Lütfen

Hayalimde ki elti sanirim , dügünde bile görmemişşiniz ne güzel.
Benimki de dügünümüzde dügün sahibi edasiyla dolaşıp herşeye burnunu sokmakla meşguldü. Keşke bende görmeseydim.

Neyse konu sahibi eşiniz icin gidiyorsunuz sonuçta eşinizin abisi... Gitseniz iyi olur tercih sizin

Zoraki elti problemi çıkarmaya çalışmak bu.
Vallahi başka açıklaması yok.

Size ne eşinizin abisi ile olan ilişkisinden.
Belki öyle, o kadar samimiyette bir ilişkileri var.
Ve zaten eşiniz de şikayetçi değil.
Siz bunlardan ne çıkardınız da eltinize karşı tavır alma eğilimindesiniz.
Onlar Türkiyede iken siz onları görmeye gitmeyecek aile ortamına girmeyecekseniz son derece ayıp etmiş olacaksınız.

İnanılmaz bazen bazı konular...

Yanlış sende sene de bir gelen eltiye can kurban gidip görüşmen lazım tabi eşin de gayet haklı bence sen eltiyi kiskanmissin içten içe

Aranızda bir husumet olmamış sonucta gidersiniz hoş geldiniz dersiniz çokta samimi olmazsınız

Bir zararları olmamış sadece gelin odanıza gelmemişler ,gelmemeleri de bir tercih sonuçta.Bana ayıp etmişler veya sizi kırmak,önemsizleştirmek istemişler gibi gelmedi.Onlarda yurtdışından gelmisler belki bir sürü insan siz gelin odasındayken onlara hoşgeldiniz diyordu, belki onlarında başı kalabalıktı bilemezsiniz ki.Ben olsam art niyet aramazdım hem diyorsunuz ki evliligimde her sey cok güzel hem de nur topu gibi derdim olmak üzere.Kusura bakmayın da iliskiler böyle böyle bozuluyor yani sizin yaptığınız şey iliskinizi bozmak.Eşinizin size saygısı bile kalmaz zamanla benden söylemesi ,ilerde "ufak tfek her seyi dert ediyosun veya olmayan seyleri sorun diye karsıma çıkarıyosun "gibi savunmalara gecebilir esiniz ve iste o zaman nur topu gibi bir derdim var hatta çığ gibi de büyüyor diye konu açarsınız.Bir ablanız olarak size önerim gidin kendinize yakışanı yapın eşinizle geciminize zarar vermeyin olacak.

Abartmıyor musunuz?
gelin odasına girmemeleri daha iyi değil mi
böyle ılış tıkış siz daha da zorlanırsınız
yeni gelin olarak ben yabancıyım hissiyatı belirlemişsiniz pohpohlanmak mı istediniz anlamadım

sizin eşinizle gitmeniz gerekir.. Gitmemek ayıp

sen ona hiç yakınlık gösterdin mi
hayır

bence bir adım at ve bunu herkesın yanında yap ve kenara çekil ,
sonra bekle

abisinin soğukluğu sıcaklığı sizi ilgilendirmez
herkes sizin aile gibi olmak zorunda değil
eşinizle birlikte gidin görevinizi yapın gelin

Ya pardon da arada herhangi bir kavga sürtüşme laf vs olmamış siz gereksiz yere büyütmüşsünüz resmen. Gitmemek tabiki olmaz. Kusura bakmayın ama eşiniz haklı sonuna kadar. Gitmeyerek ayıp etmişsiniz bence. Benim fikrim ❤
(eşiniz haklı derken gitmek istemesi konusunda haklı, kısassa kısas lafı tabikide yanlışa karşı yanlış olmuş)

O da ilerde anlayacak ama şimdi değil çocuk vs olunca daha iyi anlar

Off napmasini istiyordunuz insanlarin? Gelin odasina gelmemisler de, mesafeli durmuslar da.. Neyin kini, neyin mesafesi? Tanimiyorsunuz bile daha, gidin bi taniyin once de sonra konu acarsiniz gercekten varsa bir sorunlari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…