Dil bariyeri var mi?Merhabalar uzun süredir konu açmıyordum bu süre içinde evlendim ufak tefek problemler dışında her şey güzel gidiyor ancak nur topu gibi bir derdim oldu. Belki de büyütmemek gerekiyor bilmiyorum .
Eşimin abisi yurtdışında yaşıyor eşi iki çocuğu ile. Geçen sene düğünümüzde hiç bir yakınlık göremedim kendilerinden biz eşimle başka bir şehirde yaşıyoruz düğün eşimin ailesinin şehrinde oldu.ancak bu süre içinde onlar yurtdışından gelmişlerdi sonuçta ben de yabancıyım aileye açıkçası düğün günü pistte tanıştık düğün öncesi gelin odasına bile gelmediler kendi havalarında insanlar kasıt aramıyorum ancak bu konulara takıldım açıkçası .zaten yıl içinde diyalog falan olmuyor senede bir hafta gelip gidiyorlar bildiğim kadarıyla.bu sene de geldiklerini öğrendi eşim ben de hemen istersen sen git gör dedim zaten çalışan insanlarız vaktimiz kısıtlı.benim tavrımı da biliyor eşim. Mesafeli durmak istediğimi. Koşup gitmek istemiyorum sonuçta. Eşimin tepkisi savunmaya geçmek oldu ben nasıl yalnız gideyimden başladı kısa sa kısas yaparım falan ailemle aynı şehirdeyiz onu kastediyor ne yapmalıyım fikirler düşünceler neler ?
Neden Adamlar evlenince illa Ailelerini yanlış anlasın, mesafe koysun istiyorsunuz.Onların Aile otoriteleri öyle demek ki ..Adam alınmıyor zorla alınsın, araları bozulsun istiyorsunuz gibi. .Asıl tartışmayı yapan eşim ben de buna bozuluyorum. Kendisine değer verilmiyor aile içinde abisi geliyor haber verme olayı bile babası aracılığı ile. Soğukluk var arada bence ama eşim farkında değil gel deseler gelecek git deseler gidecek
Her ailenin dinamiği, kardeşler arasında ki iletişim farklı. İki abim var biri herşeye müdahildir biri daha mesafeli, bir zor bir karakterdir biri daha yumuşak. Aile içindeki tavırları da ona göre oluyor.Neden Adamlar evlenince illa Ailelerini yanlış anlasın, mesafe koysun istiyorsunuz.Onların Aile otoriteleri öyle demek ki ..Adam alınmıyor zorla alınsın, araları bozulsun istiyorsunuz gibi. .
Tartışmayı eşim çıkardı diyorsunuz .Siz gitmek istememissiniz .Tartışmayı fittilleyen sizsiniz.
Ne yapsın kocanız. .Yolunuza güller mi döksün.
Kesinlikle katılıyorum. .Aslında konu sahibi alt metin olarak şunu kocasına vermek istiyor.Her ailenin dinamiği, kardeşler arasında ki iletişim farklı. İki abim var biri herşeye müdahildir biri daha mesafeli, bir zor bir karakterdir biri daha yumuşak. Aile içindeki tavırları da ona göre oluyor.
Eşler aile ilişkilerine var olan düzene karışmamalı kesinlikle. Kendilerine birebir bir yanlış olur ayrı onun haricinde kardeşler arası, anne baba çocuk ilişkisi hassas konular müdahil olunmamalı.
Bunu isteyen de genelde biz kadınlar oluyoruz.Kesinlikle katılıyorum. .Aslında konu sahibi alt metin olarak şunu kocasına vermek istiyor.
Ben onları sevmemeye niyetliyim , sen de benim gibi ol ,gitme-gelme, değer verme, benim ailem ikimize de yeter.Çünkü sen ağaç kavuğundan çıktın :)
Bende gelemem. Utanırım. Kimi gelin nazlı oluyor istemez benden sorun çıkmasın diye düşünürüm açıkçası. Başka sorununuz yoksa bir hafta esimin hatiri icin giderimm. Onu zorda bırakmam.Merhabalar uzun süredir konu açmıyordum bu süre içinde evlendim ufak tefek problemler dışında her şey güzel gidiyor ancak nur topu gibi bir derdim oldu. Belki de büyütmemek gerekiyor bilmiyorum .
Eşimin abisi yurtdışında yaşıyor eşi iki çocuğu ile. Geçen sene düğünümüzde hiç bir yakınlık göremedim kendilerinden biz eşimle başka bir şehirde yaşıyoruz düğün eşimin ailesinin şehrinde oldu.ancak bu süre içinde onlar yurtdışından gelmişlerdi sonuçta ben de yabancıyım aileye açıkçası düğün günü pistte tanıştık düğün öncesi gelin odasına bile gelmediler kendi havalarında insanlar kasıt aramıyorum ancak bu konulara takıldım açıkçası .zaten yıl içinde diyalog falan olmuyor senede bir hafta gelip gidiyorlar bildiğim kadarıyla.bu sene de geldiklerini öğrendi eşim ben de hemen istersen sen git gör dedim zaten çalışan insanlarız vaktimiz kısıtlı.benim tavrımı da biliyor eşim. Mesafeli durmak istediğimi. Koşup gitmek istemiyorum sonuçta. Eşimin tepkisi savunmaya geçmek oldu ben nasıl yalnız gideyimden başladı kısa sa kısas yaparım falan ailemle aynı şehirdeyiz onu kastediyor ne yapmalıyım fikirler düşünceler neler ?
Öz eleştiri yapacak olursak Erkekler bu konularda daha temiz düşünüyorlar. .Bunu isteyen de genelde biz kadınlar oluyoruz.
Ben tek kızım ailemin birçok şeyiyle ilgileniyorum, ailemde özel bir durumda var yoruluyorum da çoğu zaman,eşimde yardımcı olmaya çalışıyor sağolsun..
Eşim birkez olsun şikayet etmemiştir benim yükünü almaya çalışır. Kalkıp bana ailenle bu kadar ilgilenme dese tepki gösterim. Ama erkekler aynısını yapsa genel kadınlar genel olarak rahatsiz oluyor bundan.
Abisi geliyor da kardeşim ben geldim diye haber verme bile yok görüşsün görüşmesin umrunda değil. Bana yaptıkları bişey yok evet ama nikah günümüz olmuş çekimimiz var koşuşturmaca içindeyiz gün Türkiye’ye geliyorlar ve telefonda ilk lafı Türkiye’de bıraktığı bir kaç eşyasını sormak tebrik etmek falan yok yada kardeşim bir ihtiyaç var mı yardım edelim falan yokAdamlar zaten yurtdışında yaşıyor yani siz gayet mesafelisiniz.aranizda denizler ülkeler var.yok ben gitmem yok sen git falan kuzum yaşınız kaç çok merak ettim.evlilik çocuk oyuncağı mı?Adamın abisi geliyor sen de bu adamın karısısın.bi zahmet kalk git valla bazı kadınlar da hiç çekilmiyor
E yani?Abisi geliyor da kardeşim ben geldim diye haber verme bile yok görüşsün görüşmesin umrunda değil. Bana yaptıkları bişey yok evet ama nikah günümüz olmuş çekimimiz var koşuşturmaca içindeyiz gün Türkiye’ye geliyorlar ve telefonda ilk lafı Türkiye’de bıraktığı bir kaç eşyasını sormak tebrik etmek falan yok yada kardeşim bir ihtiyaç var mı yardım edelim falan yok
Aman gitmeyin gerçekten bu kadar karıştırmak için, sorun varmis gibi davranmanizin amaci nedir eşinizle abisinin arasi acnak, eltim beni sevmiyor demek mi ? Bu kadar olmayı nasil başarıyorsunuzAbisi geliyor da kardeşim ben geldim diye haber verme bile yok görüşsün görüşmesin umrunda değil. Bana yaptıkları bişey yok evet ama nikah günümüz olmuş çekimimiz var koşuşturmaca içindeyiz gün Türkiye’ye geliyorlar ve telefonda ilk lafı Türkiye’de bıraktığı bir kaç eşyasını sormak tebrik etmek falan yok yada kardeşim bir ihtiyaç var mı yardım edelim falan yok
Kuma kumayla gecinirde gecinirde elti ler gecinemezmis teorisi bir kere daha ispatlandi Yahu kadinla tartismamissinizki ne bu on yargi git ne var Amma burnunuz havadaMerhabalar uzun süredir konu açmıyordum bu süre içinde evlendim ufak tefek problemler dışında her şey güzel gidiyor ancak nur topu gibi bir derdim oldu. Belki de büyütmemek gerekiyor bilmiyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?