Eltime karşı tavrım ne olmalı

Kadın yurtdışında yaşıyormuş zaten. Nerdeyse sizin kadar yabancıdır aileye. Çok fazla beklentiye girmişsiniz bence. Bu koşullarda ben olsam ziyarete giderdim. Altı üstü bir kere, bir kaç saat ayıracaksınız. Kasıtlı, kötü davranışlar görürsem orası ayrı. Dolayısıyla size hak veremedim.

Merhabalar uzun süredir konu açmıyordum bu süre içinde evlendim ufak tefek problemler dışında her şey güzel gidiyor ancak nur topu gibi bir derdim oldu. Belki de büyütmemek gerekiyor bilmiyorum .
Eşimin abisi yurtdışında yaşıyor eşi iki çocuğu ile. Geçen sene düğünümüzde hiç bir yakınlık göremedim kendilerinden biz eşimle başka bir şehirde yaşıyoruz düğün eşimin ailesinin şehrinde oldu.ancak bu süre içinde onlar yurtdışından gelmişlerdi sonuçta ben de yabancıyım aileye açıkçası düğün günü pistte tanıştık düğün öncesi gelin odasına bile gelmediler kendi havalarında insanlar kasıt aramıyorum ancak bu konulara takıldım açıkçası .zaten yıl içinde diyalog falan olmuyor senede bir hafta gelip gidiyorlar bildiğim kadarıyla.bu sene de geldiklerini öğrendi eşim ben de hemen istersen sen git gör dedim zaten çalışan insanlarız vaktimiz kısıtlı.benim tavrımı da biliyor eşim. Mesafeli durmak istediğimi. Koşup gitmek istemiyorum sonuçta. Eşimin tepkisi savunmaya geçmek oldu ben nasıl yalnız gideyimden başladı kısa sa kısas yaparım falan ailemle aynı şehirdeyiz onu kastediyor ne yapmalıyım fikirler düşünceler neler ?
Ben ortada dert goremedim. Gelmislerse siz de bir kere gidip gorebilirsiniz. Yine mesafenizi korursunuz. Sonucta can ciger olmayacaksiniz.

Ortada tavırlık bir olay yokki. Yurtdısından gelen insanlara hoşgeldine gitmezseniz büyük ayıp ve saygısızlık bana göre. Helede yeni gelinseniz. Senede 1 hafta göreceğiniz insanlarla tavırlı olmak çok mantıksız. Kocanızın koluna girin vede gidin. Evliliğin temeli eşler birlikte gidip gelmeli, ayrı gayrı değil.

Bence git ve çok samimi olma. Sonucta sen 1 kez görmüşsün belkide önyargılı düşündüğün kadar kötü insanlar değildirler.
Kötü insanlar olduklarını düşünmüyorum zaten kendi halinde insanlar ama yaptıklarının bana göre yanlış olduğunu nasıl anlatabilirim demek ki bazı şeylere kırılmışım insanın en heyecanlı önemli gününde yakınlık beklemesi suç mu hiçbirşey olmamış gibi yaparsam sergiledikleri tavrı normalleştirmiş olurum

Merhabalar uzun süredir konu açmıyordum bu süre içinde evlendim ufak tefek problemler dışında her şey güzel gidiyor ancak nur topu gibi bir derdim oldu. Belki de büyütmemek gerekiyor bilmiyorum .
Eşimin abisi yurtdışında yaşıyor eşi iki çocuğu ile. Geçen sene düğünümüzde hiç bir yakınlık göremedim kendilerinden biz eşimle başka bir şehirde yaşıyoruz düğün eşimin ailesinin şehrinde oldu.ancak bu süre içinde onlar yurtdışından gelmişlerdi sonuçta ben de yabancıyım aileye açıkçası düğün günü pistte tanıştık düğün öncesi gelin odasına bile gelmediler kendi havalarında insanlar kasıt aramıyorum ancak bu konulara takıldım açıkçası .zaten yıl içinde diyalog falan olmuyor senede bir hafta gelip gidiyorlar bildiğim kadarıyla.bu sene de geldiklerini öğrendi eşim ben de hemen istersen sen git gör dedim zaten çalışan insanlarız vaktimiz kısıtlı.benim tavrımı da biliyor eşim. Mesafeli durmak istediğimi. Koşup gitmek istemiyorum sonuçta. Eşimin tepkisi savunmaya geçmek oldu ben nasıl yalnız gideyimden başladı kısa sa kısas yaparım falan ailemle aynı şehirdeyiz onu kastediyor ne yapmalıyım fikirler düşünceler neler ?
avrupada yaşayan insanlar, burdaki gibi sıcak olmuyorlar...oranın kültürne alışıyorlar....bireysel yaşamayı öğreniyorlar, kendilerini birilerine sevdirme gibi bir dertleri olmuyor...

Yıllar geçse , çoluk çocuğa karissaniz , bin tane olay yasasaniz , sen git bensiz denir belki de sizin durumunuzda çok abes kaçmış.

Kendi kendinize dert aramayın.
Sizi tanımayan insanların gelin odasına gelip "aaa elticiğiimm" diye sarılması garip olurdu zaten.
Aranızda bir husumet yok, sadece mesafelisiniz o kadar. Ben olsam gidip görürdüm, eğer gidip görmezseniz nur topu bir derdiniz daha olacak, hemde daha büyük.

Kötü insanlar olduklarını düşünmüyorum zaten kendi halinde insanlar ama yaptıklarının bana göre yanlış olduğunu nasıl anlatabilirim demek ki bazı şeylere kırılmışım insanın en heyecanlı önemli gününde yakınlık beklemesi suç mu hiçbirşey olmamış gibi yaparsam sergiledikleri tavrı normalleştirmiş olurum

iyi ama onların tavri normal zaten sizin anlayamadiginiz bu. normallestirmiyorsunuz zaten normali bu. yurtdisinda yasayan senede 1 kez 1 hafta goreceginiz insanlarin size nasıl bir yakınlık göstermelerini bekliyorsunuz ki?

ayrıca siz neden esiniz yerine düşünüyorsunuz? alınması gerekiyorsa alınır kendisi zaten. herkesin ailesi yasam tarzi sizin gibi mi olmak zorunda?

Son düzenleme:

Size gore yanliş ama herkes sizin dogrularinizi uygulamak zorunda degil. Gelin odasina gelmemekte "gorusmeyecek kadar" bisey yok bana gore mesela. Boyle bir beklentiniz varmis olmamis, mesafeli davranirsin biter.
Daha yeni evlisiniz. Siz bu kafayla her işinize gelmeyen harekette onunla gorusmem bununla gorusmem yaparsaniz eşinize, işiniz cok zor.
Senede bir gelen insanlar sonucta ve herkes sizin tavirlarinizla ugraşamaz "ayy rossi neden küstü acaba" gönlünü alsak diye.

Her beklentiniz olmaz bunu bir kabullenin bence. İlla anlamalarini istiyorsan acik acik soyle ama boyle biseyi kafaya takip konusunu acman bile seni kucuk dusurur.

Siz genç hanımlar,eften püften sebeplerle eş ailesine mesafe koymaya niye bu kadar meraklısınız?
Hiç anlamıyorum.
'Mesafe koyma' meselesinin de doğru anlaşılamadığını düşünüyorum.
Ortada elle tutulur bir sebep yokken,
eş ailesinin üyelerini görmek istememek,
bana göre mesafe koymak değil hem kendi çekirdek ailenize hem geniş aileye
huzursuzluk sokmaktır.

Ben sizin yerinizde olsam onların yaptığının aynısını yapardım. Onlar salona kadar gelip gelin odasına gelmemişler ( ki bence gelip herşey yolunda mı diye sorsalar şık olurdu, sanki yabancının düğününe gitmişler). Ben de onları ziyarete gidip onlarla mümkün olduğu kadar muhatap olmam :KK70:kayınvalideme gitmişim de onlar da o anda orada bulunan misafirlermiş gibi davranırım. Al sana kısasa kısas:KK53:

geçmişte yaşanmış ama etkisini üzerinizden hala atamamışınız anlaşılan..küçücükde olsa içinizde bi burukluk oluşmuş eltinize karşı..ondan sıcak bir yakınlık tatlı bi güleryüz beklediniz..o da olmamış gibi..tekrar yüz yüze geldiğinizde hayal kırıklığınızı ve üzüntünüzü bir sitemle dile getirmek sizin takdirinizde..bu burukluk ve üzüntü devam ettikçe karşınızda ki kişiye sahte bir güleryüzle "merhaba" demek kendinizi ne kadar tatmin eder orası ayrı..ama riyakar bir davarnış içinde olmuş olacağınız kaçınılmaz..
her kim ve ne olursa olsun "dürüstlük ve samimiyetten" taviz vermemelisiniz..o zaman hayatınızın akışı daha berrak ve huzurlu olur...

Benim de bir eltim olacak, ben de hiçbir şeylerine karışmak istemiyorum, düğünlerinde de fini fini peşlerinde gezecek, gelin odasına girecek değilim çünkü belki de rahatsız olur, neden burnunu sokuyor, gelin odasında eltimin ne işi var diyecek olur ne gereği var diye düşünüyorum.
Eltiniz de sizi tanımadığı için rahatsız etmemeye çalışmış bence.
Üstelik siz yeni gelinseniz ilgilenmesi gereken kişiler eşiniz ve kayın aileniz.
Eltinizin öyle bir sorumluluğu yok bence.

Elti tanimadiği kadinin gelin odasinda ne yapsin? Gelseydi "tanimiyorum etmiyorum ne diye benim gelin odama geldi. Baak kendini gösterme tribinde işte"

Gideceğin bir iki saat ve buna bile karşi geliyorsun. Tersi olsa ve senin ablan gelip eşin gitmese büyük sorun olurdu. Yani elti zaten diş kapinin diş mandali. Bahaneyi cidden anlamadim.

Yapılan hareket yanlıs olabilir ama sen kendi insanlığını göstereceksin

Ne takmışsınız kafaya kadını. Kadın büyük İhtimalle pistte gördü unuttu sizi gelmeseniz de farketmez ona ama eşi fişnikleyip sen git ben gitmem tavrı çok çirkin ve yanlış.
Bir çay içilir hoşgeldiniz denir biter olay ne büyütmüşsünüz içinizde

Bir problem yaşamamışsınız. Sadece onlar soğuk davranmışlar. Belki de öyle insanlardır. Yılda bir kere görüştüğünüz kişi eşinizin abisi sonuçta. Gidin görün ne olacak. Bir tavırda sergilemenize gerek yok bence. Ön yargılı olmayın.

Back
X