Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Daha kızla tanışmamışsın,daha ailenin içine girmemişsin.Kendini hemen elti olaylarına şartlandırmışsın.Bir de maşallah evlerinde olan bitenden de seni haberdar ediyorlar.Ne ayıp.Çok fazla içli dışlı muhabbetlerdesiniz.Bir de her ne olursa olsun,insan kaç yıllık gelinlerini,daha ailenin içine bile girmemiş bir kıza anlatmamalılar.Bugün olna öyle yapan...
Babaannenin ne demek istediğini anlamadım.Ne diye ne için kaynından neyin meditini umsun elti.Ya bi de herkesin karakteri farklıdır.Birisi çok cana yakın olur vıç vıç ilişkileri sever bir başkası mesafeyi.Görümceleriyle kafası uyuşmuyordur.Elti de onların davranışlarını beğenmiyordur.Ama erkek arkadaşın ona karşı iyidir,kafaları uyuyordur.Arıyordur.
Ah canım ya,senin yaşın daha çok küçük.Erkek arkadaşın da evlenecek yaşta değil aslında.Sen erkek arkadaşınla kendi ilişkine bak.Boşver elti görümce olaylarını.Daha arada hiçbirşey yok bir de.
Daha tanışmadan eltin hakkında bu kadar şeyi nasıl öğrendin?
Son okuduklarima inanamadım. Bi insan nasil bu derece hasta düşünür ve bunu gider kiskandigi insana anlatir. Cok garip valla.
evet şimdi gördüm son yazdıklarınızı okumadım bir bakayımsanırım konunun başını okudunuz. konuyu taa 2013 yılında açmıştım. o zamankileri kv ve görümcelerden öğrenmiştim. son yazdıklarımı birebir kendim duydum gördüm.
Allah'tan ayrı şehirlerde yaşıyoruz. napalım kv ve görümcelerden çekmedim bundan çekeceğim herhalde![]()
kısaca kadın sen x ile değil de y ile mutlu olsaydın yine kabullenemezdi.bu kadar hasetliğinin sonu hayırlı değil ağzını hayra açsın o. sende bunu naklet nişanlına pek bir dengesiz uzak dur de.zaten aynı şehirdeyi geçtim aynı odada hava teneffüs etmeyin mümkün mertebe,nasılsın iyimisin, iyi bitti.hiç birşeyine bulaşmayın konusunu nişanlınla konuşmayın.öyle illa konusu açılmazsa.ona Xin abisi de fazla iyi gelmiş.zaten abisi sahip çıksın ona size bulaşmasın.zaten 2 ay önce kv'lerin görümcelerin ve benim olduğum bir ortamda "oğlunuzdan boşanacağım ama çocuk var diye boşanamıyorum, biraz büyüsün iş bulayım bitti" dedi.
ben şok oldum şaka yapıyor sandım hatta. kv çok üzüldü gözleri doldu "ne oldu ki çözüm bulmaya çalışalım kızım olur mu öyle şey" dedi
"artık eskisi gibi sevmiyorum gözüm kör olmuş benim artık sevmediğimi fark ettim" dedi bana da dönüp "sen çok şanslısın X ile evleneceksin, ben de senin yaşında olsam onunla evlenirdim o abisinden çok farklı" dedi.
ben bir şey diyemedim salak gibi kalakaldım.
iğrenç bir durum kısaca.
iyi ya da kötü yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.
evet konunun üstünden çok vakit geçti ama ben yazdıklarınızı okuduktan sonra çok üzüldüm ve aslında siteye girmemeye karar vermiştim. son 1 aydır siteye tekrar giriyorum ve cevap verme ihtiyacı duydum.
2 Kasım 2013 günü sözümüz oldu. eltime tamamen iyi niyetli yaklaşacağıma dair kendime söz verdim ve duyduğum kötü her şeyi kenara atıp onu tanımaya karar verdim. belki de görümcelerim ve kayınvalidemin söylediklerinden dolayı etkide kalmışımdır diye düşündüm.
öğlen geldiler herhangi bir sorun yoktu gerçi hiç konuşamadık en başta. isteme oldu. ikindi namazı vakti erkeklerin hepsi camiye gitti ben de eşarbımı düzeltmek için odama gittim bir ara. yanıma geldi. nasılsın iyi misin, heyecanlı mısın muhabbeti oldu. sonra birden "güveniyor musun sen nişanlına?" dedi. "güveniyorum tabii" dedim. o da "güvenme" dedi. "neden ki bir şey mi biliyorsunuz" dedim. "yok hiç bir erkeğe güvenme, ben kocama bile güvenmiyorum. erkekler güvenilmez varlıklar hiç sanmadığın insanlara hiç sanmadığın gözle bakarlar" dedi. "ben sizin gibi düşünmüyorum, bazı erkekler öyle olabilir ama Allah yanıltmasın öyle olduğu konusunda en ufak şüphem olmadı" dedim. "ben kocama güvenmiyorum sen de güvenme" dedi tekrar. ben de uzatmadım gülümsedim sadece. sonra "sen bu aileye daha uygun bir gelinsin kapalısın falan, ben kapalı değilim ya bir şey demeseler bile hep baskı hissediyorum üzerimde" dedi. ben de "ablaları da tesettürlü değil, böyle bir baskı hissetme bence, ne güzel evladınız oldu 3-4 senedir bu ailenin içindesin hissettirirlerdi zaten" dedim. "yok yok seni daha çok severler, ama ben çok kıskancımdır seni çok severlerse sana uyuz olurum söyleyeyim şimdiden" dedi. ben de "daha neler ya hu senin yerin ayrı benim yerim ayrıdır" dedim. "sen kıskanmaz mısın?" dedi. ben de "eşimden başkasını kıskanmam ben, kayınvalidem seni çok sevse ya da beni çok sevse benim için öyle bir sorun olmaz ben onlarla evlenmiyorum ya sonuçta" dedim. "ben ciddiyim mesela benim çocuğum (ki Allah bağışlasın çok tatlı ve kendini sevdiren bir oğlu var) başkasının kucağına gitse ben içimden kin güderim. çocuğum da benden başkasını sevemez kucağına almasın kimse istiyorum" dedi.
çocuğu da benim kucağıma gelmişti kendisi bu muhabbetten önce.
her neyse yine de ben gülerek, surat asmayarak bir gün geçirdim. sonraki gün de bizim yıldönümümüzdü ve ailesi geceden memlekete dönecekti. abisinin uçağı diğer gün olduğu için yıldönümünde abisi yengesi ben ve nişanlım yemeğe gidecektik rezervasyon da yaptırmıştık, abisiyle yengesinin de haberi vardı.
sabah oldu önce bize kahvaltıya geldiler. gitme zamanı gelince ben de kalktım çıkacağız zannettim. meğer abisinin İstanbul'da bir müşterisiyle görüşmesi varmış oraya gidecekmiş ben de tamam o zaman eltim ben ve nişanlım üçümüz yemek yeriz madem dedim kız da yalnız kalmasın diye. abisi tam gidecekken eltim (nişanlımın adı X olsun) "X sen de abinle gitsene beni de kuzene (nişanlımın ve abisinin kuzeni aramız da iyidir) bırakın akşam alırsınız" dedi. ben kalakaldım, nişanlım da "akşama döner seni de alırız sen de gel seni de bırakalım kuzene akşam alırız" dedi. ben de tamam dedim.
eltim de "arabada yer yok ki biz çocuk koltuğu koyduk arkaya 1 kişi sığabiliyor" dedi. bunun üstüne ben de "tamam siz gidin akşam gelir alırsınız" dedim. akşam da işleri uzun sürdü yemeğe gidemedik. benim sinirim bozuldu ama babam "kızım küçük bir şey bu mutluluğunu bozmaya değmez birbirinizi seviyorsunuz madem" dedi.
sonra memleketlerine döndüler ben aradım vardınız mı falan diye.
1 ay geçti aradım nasılsın iyi misin demek için. soğuk konuştu ve "niye nişanlandınız ki evlenip belanızı bulacaksınız" dedi. uzatmadım nişanlıma da bahsetmedim kapattım.
kadir gecesi geldi aradım konuştuk.
bayram günü bizde yoğun geçer. ilk gün öğlen "bayramınız kutlu olsun" diye mesaj atmış. 2 dk sonra nişanlımı arayıp bayramlaştı yaklaşık 10 dk konuştular. ben de aradım. hayırdır niye mesaj attın ben seni arardım zaten, biz aile olacağız toplu mesajla bayram mı kutlanırmış diye takıldım gülerek. "kontörüm yoktu o yüzden" dedi. ama nişanlımı aradı buna da anlam veremedim.
en son ve beni çileden çıkartan olay; nişanlım doğum günlerinden hoşlanmaz ve benimkisini de kutlamaz. benim doğum günümde elti aradı doğum günümü kutladı ne yapıyorsun deyince ben de "X ile yemek yiyoruz şu an" dedim. bu özel bir yemek değildi acıktığımız için yiyorduk :) kapattık o şekilde.
sonra onun doğum günü geldi ben de onu aradım. nişanlım aramamış. 2 gün sonra elti nişanlımı arayıp "doğum günümü neden kutlamadın?" dedi nişanlım benim yanımdayken. "ben kimsenin doğum gününü kutlamıyorum ki" deyince de "lugavininkisini kutluyormuşsun yemek yemişsiniz beraber bana neden yapmıyorsun böyle şeyler" dedi. X de "o benim eşim olacak ona yaptığım şeyleri sorgulayamazsın, ki ayrıca o da standart bir yemekti velev ki istersem havai fişek patlatırım bunun hesabını sana verecek değilim sana da abim yapsın istiyorsan" dedi kapattılar.
o günden sonra küsüp bu olayı bütün sülaleye anlatmış. kayınvalidem ve görümcelerim uyardı onu yanlış yapıyorsun diyerek, bu saatten sonra da ne olacak bilmiyorum.
çok uzun yazdım hakkınızı helal edin kızlar.
başlığım iğrenç şeyler barındırıyor gibi gözükse de durumum tamamen o şekilde.
bu arada inşaallah önümüzdeki Haziran evleniyoruz. nişanlılık dönemimiz iş bulma durumundan dolayı uzamak zorunda kaldı maalesef.
kısaca kadın sen x ile değil de y ile mutlu olsaydın yine kabullenemezdi.bu kadar hasetliğinin sonu hayırlı değil ağzını hayra açsın o. sende bunu naklet nişanlına pek bir dengesiz uzak dur de.zaten aynı şehirdeyi geçtim aynı odada hava teneffüs etmeyin mümkün mertebe,nasılsın iyimisin, iyi bitti.hiç birşeyine bulaşmayın konusunu nişanlınla konuşmayın.öyle illa konusu açılmazsa.ona Xin abisi de fazla iyi gelmiş.zaten abisi sahip çıksın ona size bulaşmasın.
Ayyy bu ne biçim bir elti? Bu ne bicim bir insan arkadasim? Uzak dur, telefonlarını acma, arama, gitme gelme ayyyy.
Benim eltime benziyor. Aşırı kiskanc. Eşim bana nisanliyken supriz yapmis telefon almisti. Kaynanamlara gittik eltim de gordu, ooo nerden aldin dedi, x aldi dedim. X mi? O zaman bana da alsin demisti. Benolmuştum. Yengem dd demisti ki x Bilgecenin nisanlisi senin kocan alsin sana x niue aliyor diye. Ondan sonra hep kaynanamin basinin etini yemis, telefon da telefon diye.
Sonra kaynima aldirtti zorla..
Ben aramiyorum, gidip gelmiyoriz cok şükür başım rahat.
sakin iyi olacagim diye samimi olmaya calisma. Aksine daha da canin sıkılır. ..
boşuna dememisler Kuma kumayi ceker elti eltiyi cekmez diye.
hiç sormayın. ben de inanamıyorum.
ama artık iyiye yorabilecek durumu kalmadı.
"ben olsam ben de senin nişanlınla evlenirdim abisi gibi değil" dedikten sonra şok oldum.
Ben yaşlarıyla doğru orantılı polemikleri normal buldum şahsen.
biraz da erken evlenmenin dezavantajı sanki.
Bana şu anlatılanlar masal misali...
Babaanne bu konu özelinde haklıymış, yaptıkları normal insan işi değil.
Nişanlınız doğum günü olayında gereken cevabı verebildiği gibi aramalarına (bu saatten sonra devam etmesinin hiç manası yok) bir şekilde noktayı koyar artık, geriye sorun kalmaz.
Başını da okudum,sonunu da okudum,konunu da okdum.Yorumum yine aynı.son yazdıklarımı okursanız sevinirim. ben de burada yazanlardan sonra hatayı kendimde, kv, görümceler ve özellikle babannemde aradım. ama değil. kızda bütün sorun.
yorumunuz için çok teşekkür ederim ama :))
kv ve görümcelerin yanında olan olayı onlar anlatmışlar nişanlıma ben benimle yaşananları anlatmadım ama nişanlıma artık samimi olmanızı asla ve asla kaldıramam. başka herhangi bir kızla samimi olsan bişi demem biliyosun ama onunla en ufak samimiyetinde kavga çıkar dedim. o da yanaşmıyor artık.
yok gitmeyeceğiz Allah'tan. çok zor olurdu benim için. yılda 2 kere falan görürüz birbirimizi herhalde.Aman uzak durun zaten. Peki evlenince yakin falan gitmeyeceksiniz degil mi?
yok gitmeyeceğiz Allah'tan. çok zor olurdu benim için. yılda 2 kere falan görürüz birbirimizi herhalde.
Yok artık babaanneniz kaç yaşında kadın bula bula bu nedenimi bulmuş eltiye 5 ayıp babaanne ye 10.merhaba kızlar
başlıktan da anlaşılacağı üzere sorun müstakbel eltim
erkek arkadaşımla tanışıp da olayı ailesine açtığından beri kız resmen bana düşman. isteme + söz + nişan aynı gün olacağı için henüz kendisiyle tanışamadık. ama ailelerimiz tanıştı, onlar bize geldiler biz başka şehirde olmalarına rağmen gittik hatta onlarda kaldık vesaire. abiyle elti başka bir şehirde olduğundan onlarla tanışamadım.
kız sürekli her hareketinde görümcelerimle kayınvalideme laf sokuyormuş. örneğin kahve yapıyormuş ikram ederken "benimkini beğenmezseniz yeni gelininiz yapar üzülmeyin" diyormuş.
bizim küçük görümcemle face'de bi fotoğraf altında yorumlaşmamızı görmüş ağlayarak kayınvalidemi aramış, "görümce niye lugavi ile bu kadar sıcak da ben 3 senedir evliyim benimle değil" diye. evet onunla görümceler çok samimi değil çünkü ne arar ne sorarmış ancak bayramdan bayrama. biz ise en az hafta bir konuşuruz görümcelerimle en az. ayrıca kız çok soğuk ve sürekli surat asıyor.
en son bayramda benimle alakalı bir konu olunca görümceler "lugavi de çok güler yüzlü çok sıcak bir kız" demişler ama ona kasten değil yani muhabbeti olmuş. bu başlamış "beni yakıştıramıyorsunuz kardeşinize di mi ben çok mu çirkinim beni sevmiyorsunuz" demiş.
bundan önce de kayınvalidem istanbul'dan eltimin yanına giderken sırf aramız ısınsın eltiyle diye türk kahvesi ve lokum gönderttim. ne teşekkür etmiş ne bir şey. bunu da ben söylemedim erkek arkadaşım fark etti annesine sormuş seninle teşekkür yollamadı mı lugavi'ye diye o da yok oğlum ben de çok şaşırdım bu kadarı da olmaz ayıp artık demiş.
kayınvalidem "belki tanışınca böyle davranmaz ama kızım sen kusura bakma o biraz böyle garip davranıyor" diyor.
bu arada ben 22, erkek arkadaşım 24, elti 26 ve erkek arkadaşımın abisi 32 yaşındayız ve babaannemle bu konuyu konuşurken "eltin erkek arkadaşından medet umuyor olabilir mi? nedense aklıma bu geldi." dedi.
çok saçma belki ama içime kurt düştü. çünkü elti ailedeki herkese soğuk falan görümceleri hayatta aramaz ama erkek arkadaşımı en az haftada 1 arar :26:
ne yapmalıyım ben aramın eltiyle de soğuk olmasını istemiyorum ama babaannemin söylediği aklımı kemirmiyor değil. aslı olabilir mi sizce? :44:
Başını da okudum,sonunu da okudum,konunu da okdum.Yorumum yine aynı.
Oh iyi bari. Bence sosyal paylasim siteleriyle de telefonla da muhabbet kurmayin. Kiskanctan degil de haset insandan uzak duracksin. Sizinki resmen haset yani..