Eltime Nasıl Davranmalıyım ...

melisa87

TUTUN ANNEYE MİNİĞİM
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2010
627
9
68
Adana
kızlar konuyu şöyle özetleyeyim ..
Benim eşimin bir erkek kardeşi var başka kardeşide yok . kendisi eşimden 5 yaş büyük, bende hep evlenmesini bekledim açıkcası çünkü ben kalabalık aile seviyorum. ne bilim hep eltimle arkadaş gibi oluruz gibi düşüncelerim vardı.
hep destek olmaya çalıştım ,, her konuda '' aman düğün telaşına kapılıp birşeyler eksik olmasın .. '' bir ihtiyacın var mı .. '' diye hep yanındaydım ..
2 yıl nişanlı kaldılar kendisi beni sadece bir kere aradı oda hastanedeyken..
evlendiler dedim artık düzelir telaşı bitti. biz kayınvalidemle yakın oturuyoruz hemen arka sokağındayım.. ziyarete gelmişler geçenlerde ( evlendikten sonraki ilk gelişleri ) ama beni bir aramak yok ,, geliyoruz sende gel yada sanada uğrarız gibi..
bi yerde karşılaşırsak bir muhabbet bir samimiyet sanki 40 yıllık arkadaşız sanırsınız.
ama tesadüfen denk gelmessek aklına bile gelmem.. işte buna çok sinir oluyorum yahu o zaman ne samimi davranıyosun ki bu kadar..

sizce nasıl davransam doğru olur.. artık buluşuncada samimi davranmasına izin vermesem mi ?? yoksa böyle mi devam etmeli ???

canım insanlar türlü türlü oluyor, sen arkadaş gibi olmak, herşeyi paylaşmak istersin...

ama karşındaki senin için olsada bir olmasada mantığında,

ailene ver kendini olmuyosa zorlama, sende onun gibi yap kafana takma bence....

çok mu lazım

Haklısın lazım değil.
Aslında benim asıl korkum şu hani mesala herkes size haksızlık yapar ama göze görünmez ,, ama şimdi ben ona aynısını yapsam kabatli olurum.. buda dert değil ama eşim için üzülüyorum tek bir abisi var sonuçta sebebi ben olmak istemiyorum ,, üzülürse bende çok üzülürüm ...

eminim eltin de ''yahu hiç gelip gitmiyoruz, görüşmüyoruz ama bi yerde denk geldik mi sanki hergün araşıyomuş gibi canciğeriz'' diyordur :)
sanırım iletişim probleminden kaynaklanıyo, sana bi kızgınlığı olsa denk geldiğinizde soğuk davranır ya da ilgilenmez falan..

zaten öyle kırılacak pek bişey yaşamadık ama tabi insanlar çeşit çeşit ..
evet belki oda öyle diyordur ama mesala ben samimi davranıyorum çünkü bi yerde denk gelmesekte ben çağırıyorum bize gelin falan diye yada arıyorum nasılsın gibi,, o yüzden bende bir çelişki olmuyor açıkcası ama onu bilemicem ne düşünüyorsa...

o elti ben oluyorum. aramaktan nefret ediyorum. telefonda eee daha daha muhabbetine girdim mi sırtımdan ecel terleri boşalıyor. kapatmayı da beceremiyorum. ama yüzyüze iletişimi, konuşmayı severim.

aslında aklındasındır, ama huyu boyledir belki, sen ara onu yavaş yavaş alışır ne malum

demek istediğini anladım canım bende sevmem öyle hergün hergün sonra dediğin gibi ee daha daha nasılsına geliyor konu doğal olarak ..
benim söylemek istediğim mesala kayınvalideme geliyorsum bende 2 adım uzaktayım ,, bi ara mesala biz akşam gelicez sizde gelsenize gibi .. yani o 40 yılda bir yapılan konuşmalar benim söylediğim ,, böyle hiç yokmuş gibi davranması benim zoruma gidiyor yoksa mühim değil ..

fazla samimiyet tez ayrilik getirir bosver hic kafana bile takma bence...

kayinvalidenle aran iyi ise belkide kiskaniyordur olabilirmi?

Son düzenleme:

Ben elimden geleni yaptım diyorsan,boşver.
Demekki o çok samimiyet istemiyor.
O sana nasıl davranıyorsa sende öyle davran

fazla samimiyet tez ayrilik getirir bosver hic kafana bile takma bence...

kayinvalidenle aran iyi ise belkide kiskaniyordur olabilirmi?

Aeni tanıştık tanışalı aramıyorsa,, kayınvalidemide düğünden sonra aramamaya başladı
oda bana dert yanıyo artık arama sorma yok ,, el öpmeye bile gelmedi diye .. bende yormsuz takılıyorum hiç bişey söylemiyorum
neme lazım konuşayım ki .. ama kıskandığını sanmam pek hazetmiyor eltim kayınvalidemden sanırım

bosver sen hic yorum yapma sonra onlar iyi sen kötü olursun

insanlar yeni evlendiğinde biraz garip hissediyor kendisini, ne yapacağını nasıl davranacağını bilemiyor... hatta aramak istiyor ama utanıyor bile olabilir. zamana bırakırsan ve bu samimiyetini kaybetmezsen eminim ki arkadaş gibi olursunuz.. onun sizi tanıması ve "elti önyargısı"ndan kurtulması için zaman tanıyın...

'' elti ön yargısı '' bak bunu hiç düşünmemiştim..
ama malesef samimiyet kayboluyor ister istemez çünkü kendini sanki böyle yapışkan bir tip gibi mi oluyorum acaba diye sorguluyorsun ..

kendi haline birak, samimiyet istiyorsa karsilikli olur yoksa ne diye dusunecekmissinki???
insan kardesini sever karisini sevmeyebilir..bacisini sever kocasini sevmeyebilir...falan filan..ama iste idare dunyasi salla gitsin...

kendi haline birak, samimiyet istiyorsa karsilikli olur yoksa ne diye dusunecekmissinki???
insan kardesini sever karisini sevmeyebilir..bacisini sever kocasini sevmeyebilir...falan filan..ama iste idare dunyasi salla gitsin...

işte kötü olanda bu aslında salla gitsin ,, çünkü artık hepimiz bunu yapmak zorunda kalıyoruz..
ailemiz küçüldükçe küçülüyor ,, büyük aileler kalmadı ,,kimsede aile kavramı kalmadı ..
ya kayınvalideler uğraşır gelinleriyle niye uğraşıyorsan sanki gelin değil düşman ..
ya gelinler kayınvalidelerine kin güder ,,
görümceler abilerini kıskanır ,,,
bir dayanışma,, bir hatır sorma bile yok çocuklarımız kalabalık değil yanlız ailelerde büyüyor yazık ..

aynen ben de öyleyim "hımmmm eeeee" muhabbetlerinden uzun süren sessizliği bitirmek için sorduğum soruları tekrar sorarak kendimi salak durumuna düşürmekten gıcık alıyorum.ama yüz yüze gelince daha bir sıcak oluyor her şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…