Eltime takılan altınla bana takılan arasındaki fark

Eğer tamamen maddi durum aynı ve karşı taraf talep etmeden böyle yapılıyorsa canının sıkılmasını anlayabiliyorum ama büyütülecek meseleler değil bence.
Ben üç sene önce evlendim, o dönem kayınailemin durumu şimdikinden kötüydü, altınları eşim kendisi yaptı ailesi adına.
Bu sene kaynım evleniyor durumları daha iyi. Kayınbabam yaptı altınları bu yüzden. Alınacak şeylerde de hiç benimle aynı alsınlar falan diye de düşünmedim Allah daha çok versin.
Sen kendi evine huzuruna bak bunlar daha önemli

Biz istediğimiz halde 20 ayar 6 bilezik 22 ayar 15-18 gr yapmışlar bi gerdanlık 22 ayar annemde bi kolye yapmışyı bi bilezik 22 ayar 20 gr bizimkiler kendileri ysptı bi kuruş almadılar çeyizini A dan Z ye para almadan annemler yaptı Eşyalar 2. Eldi eşim ödedi kendş başına o yapılan az takılarda eşim kendi çalkştığı ailesine gönderdiği paralarla alınmkş herşeyi eşim yaptı
Bide üstüne takılan altınlar gr mı az çıktı
Sonra kardeşi bende kaldı 1 yıl evimi sürekli pisletiyodu çekirdekle geziyorum evin içinde eziyet olsun bana diye eşimi üzerime salıyodu bana kızıyodu sanki ben onun götünü toplamak zorundayım gitsin evlensin karısı toplasın gelirken bana mı sordun diyodum
Köle gibi hizmet ettim onlara günde çorba pilav ya bulgur ya makarna ya çoğunlukla pilav fix hamile halimle tatlısı herşeyi dört dörtlük bi iki defa kahvaltı hazırlıyodum her gün temizliği aynı şekilde hiç bi zaman düzenli değillerdi ben topluyorum onlar dağıtıyolardı eziyet olsun eşimin dilide sivri sürekli bana kızacak şey dövecek yer arıyodu her gün düzenli kontrol ediyor odasını topluyorsun süpürgesini çekiyor hep beraber yemek yiyorduk bi çikolata almadım ondan gizli bişey yemedim hiç bi şeyini eksik etmedim kıyafetleri yıkadım astım yengemin değil annelik yaptım yeri geldi dert ortağı oldum aramızdan şu sızmazdı eşimle gülmedik o kadar mesela kardeşiyle ben benziyo muşuz beenim kafada düşünüyormuş eşimin dediğine göre alakası yok ama öyle diyor
Neyse bu afedersiniz puşt kardeşi kız bulunca görücü usulü görüşmeye gittiler bunlar kızı verdiler aradan bi zaman geçti ben hamileyim işte bi gün kapısının arkasındaki askılığı demir adkılık indirmiş aşağı yere tekmeledi her yeri çekirdek kola içmiş gizli gizli çerez sokmuş her yer çekirdek çekirdeğin bitmiş paketi paketi koltuğun arkasına atmiş kıyafetlerini yere atmiş Tabi ben ağladım sinir krizi geçirdim beni kötülemek için hakaret etti video çektim annesini babasını ablasını yengesini kimin numaradı varsa bende herkese attım videoyu rezil ettim abisi dövdü ile gitmedi uyuya kaldı bi kaç kere işten atıcaklar diye kardeşini dövdü

Sonra 9 tane tam altın yapmışlar 6-7 bilezik evin bütün eşyaları 0 birinci sene olmadan ni daha değiştirdiler 1 yıldır konuşmuyoruz belki yine değiştirmişlerdi en son L koltuk almışlardı

Bide üstüne büyücü demişler pis demişler bir sürü laf etmişler bi yengemiz vsr o dolduruyo kadın buldu bu beceriksiz kaynıma eşini eşiyle o kadın bir araya gelince hep beni kötülüyolarmış

Altınları kim aldı? Eğer kaynın aldıysa senlik bir durum yok,isterse 100 bilezik taksın, sen karışamazsın. Eş ailesi taktiysada sebebine bakarım. Belki sen evlenirken ellerinde para yoktu şimdi var. Şöyle düşün; sana fazla takılsa çıkarıp bileziklerini eltine vermezdin değilmi haksızlık olmasın diye.

Kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum, benimkiler ellerinde yok diye çok bir şey yapamadılar ama yapmalarını da istemezdim, minnet etmek istemiyorum çünkü. İster istemez kendimi onlara karşı sorumlu hissedip hiç hoşlanmadığım şeylere maruz kalacaktım belki de

bunu diyenin baska mesaji;
"bana 200 gram bilezik, uzun zincir kolye, ucuna reşat 10 tane de ceyrek aLtin takacak"
daha ortada nisan bile yokken kamyon dolusu takilacak seyi biliyorsun daha ne isteyeceksin?
İstesem isterim bunun sınırı mı var? Sevgilimin ailesi zengin kuzeni evlendi oturup saymadım ama oldukça fazla altını vardı. Düğünü kınayı nişanı hep erkek yapıyor ev alıp içini mükemmel dizip oturan yok mu yani? Benim arkadaşım avukat mesleği var aynen böyle evlendi. Onlarda da böyle. Bana sevgilimin annesi söyledi bu kadar ayırdık diye. İstedim de nişanım için sevgilime su yolu aldırdım 250 bin tl tuttu yanında da nazar boncuklu bir bileklik ve 2 tane daha bilezik aldırdım kendi beğeneceğim şekilde. Gidip kaynanadan istemedim. Ki onların zihniyeti erkek değil mi yapacak oğlu olduğunu bilmiyor mu biriktirsin bizzat kız kuzeninden duydum bu lafı. Herkes aynı düşünmüyor

Yani olan olmuş bu saatten sonra aldıramazsın. En başından aynısını isteyecektin kaldı ki zaten haksızlık olmaması adına onların aynısını yapması gerekiyordu

Bu işlerde o zamanki ile bu zamanki bir olmuyor. Olmak zorunda da değil.

Benim tüm takımı eşim yaptı, 120 gr bilezik taktı.
Eltime 100 gr takıldı. Ama kp + kv + biz + kaynım şeklinde takıldı o 100 gr.

Eltim ya da kaynım bir şey diyecek olsa bana fazla takıldığını iddia edebilirler, e örneğin deseler ben de kv ve kp bana hiç takmadı diyebilirim.

Çözümü olan şeyler değil bunlar oldu bitti.

Ablacım sen ne anlatıyorsun ya? Kocam kızmaya, DÖVMEYE yer arıyordu demişsin. Sence senin sorunun kaynının çekirdek yemesi ve eltine yapılan fazla altınlar mı?

Eltisi olmayanlar kendisine takılanları kimle kıyaslıyor?

Eltine yapılacak altına eşinin maddi katkısı olacak mı hayırsa bosver

Bismillah
Bu kadar şeyi nasıl hafızanızda tutuyorsunuz, ben dün yediğimi unutuyorum.
Ayrıca yaptıklarınız yanlış.

Ya ne garip insanlarsınız eltim benden 1 sene önce evlenmişti o ne takıldığından haberim bile yok. Bana ne takıldığından onunda haberi yoktur. Çok altın meraklısıysanız gidin kocanıza söyleyin alsın.

Hicbir arkadasima eltine yapmislar sana da yapmalari lazim diye bir cumle kurmam. Nereden buluyorsunuz bu arkadaslari? Hayir bir sey istemeye hakkiniz yok.

Demek ki maddi durumları şimdi daha iyi veya yeni geline kıymet veresileri tutmuş. Siz de boşanıp tekrardan evlenin hatta eltinizden daha fazla çocuk doğurun. Altın bakımından eltinizi sollarsınız.

Merakım şu ki altın bana taktılar diyoruz ya
O altınlar kadınamı kalıyor
Kaç kadın bu altınlar benim istediğim gibi harcarım benim sonuçta diyebiliyor
Altın şanslıysan ya eve ya arabaya ya çoğunlukla borca gidiyor
Emanet olan bankada olmuş kolumda olmuş ne fark eder cancağazım

Benim eşimin ailesinde gördüğüm çalışan kadın ev/araba için altınları veriyor (bu enayi ben oluyorum) çalışmayan ev hanımı kadın altınlarına sahip çıkıyor ne eve ne arabaya veriyorlar (bu akıllı hatunlar da eltilerim oluyor) altınına sahip çıkan kadınlara burdan selam olsun.
10 yıl önceki enayi benim kafası şu şekilde çalışıyordu “aman nasıl olsa takmıyorum kasada duracağına ev alalım işe yarasın” eltilerim hem günlük takıp hem de altınına sahip çıkıyor. Ben altınlar için “bizim” derdim onlar “benim” diyorlar. Onların yaptığının doğru olduğunu 10 yıl sonra anladım öyle de akıllıyımdır

Ben senin kafandan alayım
Dünyadaki en kıymetli şey zamandır
Erkenden ev araba sahibi olur maddi sorunlarla boğulmadan anı biriktirmek isterim
Hem bilenzik zıngırdısı hiç bana göre değil be arkadaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…