- Konu Sahibi flowerworld
-
Düğün takısı konusunda benden daha kötü durumda olan yoktur herhalde.Altın takı çok seviyorum.Bekarken çalışmaya başladıktan sonra bir sürü almıştım ama evimi alırken gitti hepsi.Birkaç bilekliğim ve yüzüklerim dışında.Eşim bana sadece bir beştaş ve iki tane bilezik aldı.Parmağımdaki alyans vefat eden kayınvalidemin.Evlenirsem annemin yüzüğünü takıcam demiş.Evlenirken iki olan bilezik sayısı şimdi 6 oldu.Çok seviyorum ne yapayım.Maaşımla biriktirip aldım.Eşim bana 4 bilezik ve beyaz altın Set almıstı 14 ayar, eltime 4 bilezik altın set 22 ayar extra kelepce alınıyor.Yani bu kadar fark olması haksızlık degil mi ya da nasibim bu diyip umursamamak mı gerekiyor bir arkadasımda sana da yapmaları lazım dedi ama nasıl istenir ki bu durumda
İyi de şimdi bu iki kardeşi birbirine düşüren ailesi olmuş.Benim gözümde bütün evlatlar eşittir o yüzden ona göre herkese eşit şekilde davranılması/altın takılması lazım.Bakın böyle kardeşlerin arasına nifak sokmus büyüklerBenim dayım ve halam evli bu yüzden çok yakından şahit oldum. 2 kuzenim üst üste evlendi küçük olan daha 22 yaşındaydı ısrar etti 125 125 bilezik ayırdılar aynı şekilde uzun zincir ve reşat altın başka bir şey yok bir de düğün salonu tutuldu onun dışında masraflarını erkek kuzenlerim karşıladı bir de ekstradan 2 bin dolar verdiler nasıl harcarsanız harcayın diye büyük olan küçük olanı çekemiyor 1 sene arayla olduğu için ona yapılması gereken küçüğe ayrıldı olarak görüyor ama zaten halam öyle 250 300 gram altın takacak biri değil. Küçük olanın beyaz eşyası boschmuş onunki bekoymuş. Küçük olan kına yaptı o yapmadı sokak kınası yaptı neymiş biz yapalım denilmemiş. böyle huzursuzluk çıkarıyor 30 yaşında eşek kadar kadın 20 yaşındaki kızı kıskanıyor. Bana saçma geliyor bilmiyorum. Ben de evlilik yolundayım 3 erkek kardeş sözde hepsinin altını hazırmış ama benim için önemli olan yüzüktü 1 karat yüzüğüm var onu da tabii ki sevgilimden istedim yine altın seti yok ben zaten su yolu istiyorum sevgilime söyledim evlendin diye alınmaz değil artık iste tekrar
Ne istemesi artık ya düğününüz olmuş bitmiş geriye dönük sürekli bişe istemek nedirEşim bana 4 bilezik ve beyaz altın Set almıstı 14 ayar, eltime 4 bilezik altın set 22 ayar extra kelepce alınıyor.Yani bu kadar fark olması haksızlık degil mi ya da nasibim bu diyip umursamamak mı gerekiyor bir arkadasımda sana da yapmaları lazım dedi ama nasıl istenir ki bu durumda
Agla sacini basini yol cirkeflik yapEşim bana 4 bilezik ve beyaz altın Set almıstı 14 ayar, eltime 4 bilezik altın set 22 ayar extra kelepce alınıyor.Yani bu kadar fark olması haksızlık degil mi ya da nasibim bu diyip umursamamak mı gerekiyor bir arkadasımda sana da yapmaları lazım dedi ama nasıl istenir ki bu durumda
Eşiniz hediyeEşim bana 4 bilezik ve beyaz altın Set almıstı 14 ayar, eltime 4 bilezik altın set 22 ayar extra kelepce alınıyor.Yani bu kadar fark olması haksızlık degil mi ya da nasibim bu diyip umursamamak mı gerekiyor bir arkadasımda sana da yapmaları lazım dedi ama nasıl istenir ki bu durumda
Ay yaşlanınca yallah huzurevine yaValla benim umrumda olmazdı, olmadı da.
Ben evlenirken iki tane ince bilezik taktılar, o da benim haberim olmamasına rağmen eşimin söylemesiyle. Kızlarını mı satıyorlar diye de laf etmiş kayınpeder. Ne gramajına karıştım, ne de şunu istiyorum dedim. Kendileri ucuz tel iki bilezik alıp taktılar. Banane, kendilerine neyi layık görüyorlarsa onu yapsınlar, onların altınına kalmadım.
Evlerindeki eski eşyalarından gözden çıkardıkları kırık dökük olanları bize verip kendilerine sıfırdan eşya aldılar, yine ses etmedim. Eşim ilk evlendiğimiz zaman bir ara dara düşünce küçük bir miktar destek istedi. Kayınvalidem hizmetçim gelmesin, sen gel demiş eşime. Onun yapacağı işi yap, ona vereceğim parayı sana vereyim demiş. Bugün bir hizmetçi günlüğe ne kadara geliyorsa o kadar bir miktardı istediği de. Onu bile karşılıksız çıkarıp veremediler oğullarına. Eşim de gitti evini temizledi annesinin para alabilmek için.
Diğer gelinlerinin ise evini sıfırdan döşediler, her şeyini yapmışlar, tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar bildiğim kadarıyla, torunlara bakıyorlar, bir de geline maaş bağlamışlar, sigortasını da yaptırmışlar. Ondan da banane. Herkes kendi nasibini yer. Benim onların destek olabileceğinden çok daha rahat bir hayatım var çok şükür, asla umrumda olmaz.
Rahat olmadığım zamanlarda da umrumda değildi gerçi. Kayınvalidem evini eşime parayla temizletince ağlamıştım, bir daha aç da kalsak böyle bir şeye asla evet deme diye de kızmıştım eşime. Çok ağrıma gitmişti.
Aradan 17 sene geçti, onların bize layık gördüğü kırık, paslı, döküntü, kullanılmış eşyaların yerine en iyilerini aldım. Huzurum yerinde ya, eksik giderilir yani bir şekilde. Onlarsa geçinmek için stres yaşıyorlar şimdi. İki ev bakıyorlar neticede. Vallahi ondan da banane.
Tüm bu olanlarda benim yaptığım tek şey, daha ikinci gelin ortada bile yokken görüşmeyi kesmem oldu onlarla. Onların hiçbir şeyine ihtiyacım yok evet, ama oğullarını bu kadar aşağılayan bir aileyle de yüz yüze bakmama özgürlüğüm var ve bunu da kullanıyorum.
Özet, bence kendi hayatınıza bakın. Allah bir haksızlık varsa bir şekilde bunu çıkarıyor. Bunu dert edinip yük etmeyin kendinize.
Nasıl ailesi oldu her şey eşit sadece küçük olan yaptı fazlalığı o da kendi parasıyla burda soruluyor eş ailesi mi kocası mı söylemiyor bileİyi de şimdi bu iki kardeşi birbirine düşüren ailesi olmuş.Benim gözümde bütün evlatlar eşittir o yüzden ona göre herkese eşit şekilde davranılması/altın takılması lazım.Bakın böyle kardeşlerin arasına nifak sokmus büyükler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?