Eltime takılan altınla bana takılan arasındaki fark

Bence bu konu çok hassas bir terazi. Başına gelmeyen veya yakınında yaşamayan farklı gözle bakabiliyor ya da düşünceleri farklı olabiliyor saygı duyulmalı. Burada konu bence gelin ayırt etmekten ziyada evlat ayırt etmek gibi bir durum oluyor. Etrafımda gördüğüm tüm aileler ilk evlenen evladına ne yaptıysa aynısını ikinci ve üçüncü evladına da yaptı. Bana kalırsa da aynı bu şekilde olmalı. Örneğin 100 gramsa 10 sene önce şimdi de 100 gram gibi. Eğer tabi takıyı eş ailesi yapıyorsa. Kocalar alıyorsa tabiki de farklılık olması durumunda kimse birşey diyemez.

Yakın zamanda aynı şey başıma geldi. Eş ailesi altınları aldı. Biz kendimiz aldık herşeyi.
İkinci çocukları kendileri aldı herşeyi ve eş ailesi altın aldı. Ve alınan altınlar bizimkinden fazla. Not olarakta geçeyim bizi evlendirirken ki maddi durumları ile ikinci çocukları evlenirken ki maddi durumları aynıydı hiçbir fark yoktu.

Konu sahibide hemen hemen benzer durumdaysa bence haklı. Bu altınların peşine düşmek değil açıkcası insan neden niçin ne fark diye sorguluyor. Benim eşim ailesine açtı konuyu mesela evlat olarak ayrıldığını düşündüğü için.

Eğer sizinde hemen hemen aynı ise durumlar bence konuşup söyleyip içinizi rahatlatabilirsiniz sonrada ona göre mesafenizi ayarlarsınız.

iyi de evlat ayrılıyorsa evlatlari üzülsün
ben hic "babamlar evlar ayiriyor benim karima 14 ayar taktilar kardesimin karisina 18 ayar taktilar" diye hayiflanan erkek ne gördüm, ne duydum, ne okudum.
ogullarin umrunda bile degil- hic de düşünmüyorlar "ailem beni ayiriyor mu" diye ama gelinlerin tribinden gecilmiyor "evlat ayiriyorlar" diye
sana ne yani ayiriyorlarsa kendi evladini ayiriyor.
(sana ne derken genel olarak boyle gelinlere diyorum lutfen ustune alinma. benim cevremde de varlar)
"yok abisine sunu yapti, yok kardesinin cocuguna bunu yapti. kendim icin degil kocami ayıriyorlar "
oysa kocanin umru bile degil, alinmis sey coktan unutmus. bir de dirdirdir dirdirdir kocayi dolduruyorlar "senin annen evlat ayiriyor bak abinin esine sunu takti kucuge araba aldi" falan diye
yani konu esini ayirdiklari icin esinin uzulmesiyse gormezden gel ne adamin gözüne sokuyorsun:)
bir de bu "ailesi evlat ayiriyor" diye deliren insanlarin çoğunun kendi ailesi de evlat ayiriyor ama onu hic umursamiyorlar. o konuda hayaletler es falan laf edemiyor.
gercek hayatta bir tanidigim var (arkadasimin annesi) babasi "aman malim kizima kalmasin" diye herseyini baskasina satip sonra ondan ogluna sattirmis ki kiz hakkini almasin diye. bunu bile gecenlerde bir ortak ev meselem vardi o zaman "dikkat et" diye arkadasim anlatti. hic yaygin bir bilgi degil, ortamlarda soylenmez. ama kadinin kaynanasinin teee o yeni gelinken evlat ayırdığı vs kadinin hep agzinda.
yani kayinailen evlat ayiriyor ama senin nazin babana geciyor sıkıysa git babana küs. ya da senin esin de seni darlasin:)
bana yanlis geliyor es ailesi evlat ayiriyor diye tatsizlik cikarip esi de germek. benim esim "senin ailen evlat ayiriyor bak ablana daha cok takmislar, bak ablana beyaz esya da almislardi" falan dese "sana ne benim ailemden babamin malinda gozun mu kaldi" derdim.
ki hayalgucumun derinliklerinde bile hayal edemiyorum ondan boyle bir cumle. asla söylemez

Bir tanıdık kayni evlenirken KV " x e bir yapıyorsan bana 2 yapman lazım " Demis. Çünkü o torun vermiş dedim nasıl kurdun böyle bir cümle " benim çocuğumun hakkı" dedi. Üstelik ev vermiş, bilezik almış, eşyada almıştır bence.

Yil olmus 2025 hala eltiyle altin yarisina girmek mi kaldi ya kime ne takildiysa takildi bir bana mi absurt geliyor bu durum. Bunu birde dert edip aglasmak, farkini istemeyi dusunmek falan. Ne cig hareketler

Kendi durumum için konuşayım.

Evladı üzüldü zaten evlat ayrılmasına ve kendi dile getirdi bu konuyu ailesine neden böyle yaptınız diyerek. Ha eş bunu sorun haline getirmiyorsa gelin sorun haline getiriyorsa zaten sorun sıkıntı bitmez o evde haklısınız.

diger gelin cocuksuz mu kalacakmis?
ne bileyim ya cok sacma
aileler tabii ki isterlerse destek olur ama modernim diye geçiren insanlarin sirf pipili errrrkek dogurdu diye gururlu erkek ailesinin tonla para harcamasıni normal bulması cok anormal.
kendi ailelerinden o kadar beklentileri yok çünkü onlar ezik kız dogurdular. errrrrkek dogurmayi becerseler gururla onlar da takardi
olayin temelinde bu ataerki var ama kadinlar görmek istemiyor.
yarin kv " tüh kızmış cocugunuz, olsun ikinci erkek olur, ucuncuyu de deneyin erkek olur" falan dese delirirler.
oysa erkek cocugu sahibi olmanin üstünlüğünü kabul edip bol bol altin alirken iyiydi:)
bilmiyorum bana sacma geliyor

Alınan altının fazla olduğunu nerden öğrendiniz. Direk kv mi söyledi siz mi sordunuz. Benim 2 eltim var ve düğünlerimiz arası yaklaşık 1 yıl hiç bilmem kime ne takılmış. Siz nasıl öğrendiniz.

Benim eltimin altinlarida benimkinden çok çok fazlaydı, üstelik tamamını kayınailem aldı, kaynım henüz atanmamıştı o zaman. Yetmedi onlara ev aldılar. Ama karşılığında eltim 7 yıl birlik kaldı evini ayırdıktan sonrada her sene gidip 6 ay, 3 ay evlerinde kaldılar. Benim altınlarıma kayınailem el bile sürmedi. Tamamını eşim aldı. Bunda eşimin ailesinin sözünü çiğneyip benimle evlenmek istemesinin etkiside var. Sonra ev aldık gram destekleri olmadı. Ama benim için böylesi daha iyi oldu. Zerre kadar eyvallahim yok onlara. Yeri geldiginde resti çekebiliyorum. Eltim memleketteyken bir misafir yada temizlik işi olduğu zaman kaynanam eltime emri vaki yapıp iş buyurabiliyor ama bana cesaret etmez. Onların parasıyla onların hükmünün altına gireceğime onlardan bağımsız olmayı tercih ederim. Varsın desteklerı olmasın :))

Bana da saçma geliyor. Duyunca şaşırdım. Hatta bence büyü yaptılar filan dedi. Bu arada arkadaşımın kızı var. Şimdilik ikinciyi istemiyor ama elti oğlan dogurursa ne yapar bilmiyorum.

Anne baba, evlat ayrımı yapıyorsa bunu çocuklar halletmeli. Gelin yada damada laf düşmüyor.

Ben büyük gelinim öyle olunca düğün esnasında takılanı görünce ortaya çıktı. Daha öncesinde konusu olmadı hiç.

Eltim şu an sormadıysa bana ne takıldığını kendi de bilmez diye düşünüyorum.

Bu yoruma okadar katiliyorum ki. Ne ben ne ailem bir talepte bulunmadik, butceleri neyse onu yaptilar. Ozellikle herseyi esimle taksitli alip odedik. Hic kimseye eyvallahim yok valla. Kimse de benden birsey isteyemez. Esimin kuzeni evlendi takilan takilari hayatim boyunca toplu olarak gormemisimdir. Insanlar ne kazaniyorda ne takiyor dedim. Meger k.peder dugunde takilan para, taki ne varsa almis borc kapamis ustune gelinin 400 bin parasini kendi hesabina aktarmis ihtiyacin olursa veririm bende kalsin diye simdi ne anlami kaldi o altinlari gosteris icin takmanin?

bir de "aman evleneyim yeter" diyip 14 grama razi olmuşsunuz simdi akliniza takilmis. madem o ailenin gücünün daha fazlasina yeteceğini düşünüp daha fazla altini hak (!) ettiginizi düşünüyordunuz o zaman 14 grama evlenmeseydiniz, cingenelik yapip altin pazarlığına girisseydiniz
belki bu kadina da "hak gecmesin 14 gramdan bilezik olsun" demislerdir "ne munasebet 14 ayar bilezik mi olur? sacmalama ben 14 ayar altinla evlenmem" demistir. sirf eski geline daha az takildi diye diger kardes nisandan mi dönsün :)

H
Bunu benim arkadaşımın ablası yaptı bunu arkadaşım çalışıyor araba vs aldı önce bunu kıskandı sonra evlilik yoluna girince yapılan masrafları kıskandı sen de evlen sana da yaparız denildiği halde o zaman bu evi üstüme yapın ben sizinle yaşıyorum diye tutturdu küstü düğüne nişana katılmadı zaten abladan önce evleniyor diye kıskandı. En son ailesi ona da bilezik aldı evde terör estirdiği için. Annemin arkadaşı da kaynı 2 kere evlendi ona 2 kere altın düğün yapıldı diye kudurdu adam kendi yaptığı halde

Allah akıl fikir versin inşallah. Çevresine sabır versin.

Allah akıl fikir versin inşallah. Çevresine sabır versin.
Benim de 2 tane daha eltim olacak sevgilimin kardeşi benden de büyük eminim ona daha fazlası yapılır evlenmeye kalksa ben bir şey istemedim bana mobilya vs alınmayacak bir de dışarıdan biriyim onların memleketinde gösteriş moda ne yapayım mesela kendileri bilir. Ki 3 katlı evleri var evler kocaman 4 odalı balkonuna salon sığar. Erkek kardeşi liseden sonra okumadı üniversite terk babasıyla beraber çalışıyorlar kazançları ortak haliyle tabii ki o daha fazla alır çok iyi de yaşıyor ama çocuk gece gündüz işte. şimdi sevgilimin ne hakkı var

Benim de 2 tane daha eltim olacak sevgilimin kardeşi benden de büyük eminim ona daha fazlası yapılır evlenmeye kalksa ben bir şey istemedim bana mobilya vs alınmayacak bir de dışarıdan biriyim
bunu diyenin baska mesaji;
"bana 200 gram bilezik, uzun zincir kolye, ucuna reşat 10 tane de ceyrek aLtin takacak"
daha ortada nisan bile yokken kamyon dolusu takilacak seyi biliyorsun daha ne isteyeceksin?

Eşinizle mutlu ve huzurluysanız bırakın kim kime ne takıyorsa taksın.
Kusura bakmayın ama haksızlıksa asıl haksızlığı kardeşlerinize her ay para göndermeye zorlayan babanız da haksızlık yapmıyor mu? Gönderdiğiniz paraları babanızdan isteyebiliyor musunuz?

Aynen öyle. Yeni evlendiğimde kv her kış gelir bende kalırdı 7 ay hemde. Hamileydim hiç hesapta olmayan şeyler geldi başımıza ve inanılmaz zorluk çektik maddi olarak. Kızımın beşiğini ikinci el aldım. Kıyafeti üç beş parçadan fazlasını alamadım, her gece her gün ağlıyordum kızım için bu kadar kötü zamana denk geldi diye.
Kayınvalidem bende kaldığı halde elini bir kez cebine atmazdı, daireleri kira gelirleri çift emekli maaşı var, hatta bizim zorluk çektiğimizi gördüğü halde nispet yapar gibi altın mı alsam dolar mı alsam diye sürekli parasını gözümüze sokardı.
Durumu çok iyidir ama bir mendil bile almadı torununa, bende kendisinden bu güne kadar hiç bir şey istemedim. Varsa kocamdan isterim yoksa zaten yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…