• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltime ve kayınvalideme nasıl davranmalıyım?

Eltiniz sarmalar sarıp kayınvalideye göndermediği, evine misafir almadığı için beceriksiz, yani sebep bu mu? Eşini yedirip içiremediğini nerden biliyorsunuz bu arada, aynı evde mi yaşıyorsunuz?? Aç aç geziyorlar demek ki tüh tüühh. Sarma, börek yapmadan, yedirmeden kadın mı olunurmuş..! Her gün yeni bir lezzet sofraya gelecek, kayınvalide, eş, dost yedirip içirilecek, herkese yetişilecek, kayınvalideye paketlerle yiyecek gönderilecek, yapan becerikli, maharetli hatun, yapamayan beceriksiz, misafirlerine değer vermeyen, ağırlayamayan, eşini yedirip içiremeyen hatun.

Demek ki bize gelen misafir değersiz ya da ben beceriksiz.. :27::ssz:

Son düzenleme:
Eltiniz sarmalar sarıp kayınvalideye göndermediği, evine misafir almadığı için beceriksiz, yani sebep bu mu? Eşini yedirip içiremediğini nerden biliyorsunuz bu arada, aynı evde mi yaşıyorsunuz?? Aç aç geziyorlar demek ki tüh tüühh. Sarma, börek yapmadan, yedirmeden kadın mı olunurmuş..! Her gün yeni bir lezzet sofraya gelecek, kayınvalide, eş, dost yedirip içirilecek, herkese yetişilecek, kayınvalideye paketlerle yiyecek gönderilecek, yapan becerikli, maharetli hatun, yapamayan beceriksiz, misafirlerine değer vermeyen, ağırlayamayan, eşini yedirip içiremeyen hatun.

Demek ki bize gelen misafir değersiz ya da ben beceriksiz.. :27::ssz:

Bıraz on yargılı davranmıyor musunuz? Bız ayrı sehırlerde yasıyoruz. Evlendıgımızden bir kaç kere gıttık onlarla görüşmek ıcın yasadıkları sehıre. Bızı evlerıne degıl dışarıda bır yere davet ettıler. Aksam olunca "E planınız nedır ne yapacaksınız" sorusuyla karşılaştık. Ben sessız kaldım. Esım de "ne deemek ne yapacaksınız kalıcaz abı napalım bu saatten sonra. ama planınız varsa biz arkadaşımızda kalabılırız" dedı. Eltım de "ya aslında bız yemeğe bı yere davetlıyız" dedı. Bız o gece otelde yattık. Sabah da ne arayan ne soran var. Döndük gerı geldık bizde. KV demde buluşuruz masa hazırlanır yardım etmez v.s. Ben bunları kastediyorum. Her gün masaya konan çeşit çeşit yemekleri değil. Bu ve bunu gıbı bır kac olay yasadım. Tepkı gotermemın sebebı bu.

Mısafıre hazırlanan ıkramın ne olduğu degıl mısafırın orada nasıl ağırlandığı onemlı bence. Beklıgım sarmalar dolmalar börekler çörekler degıl. Tam tersine bir salata olsa misafirin onune konan ama guleryuzle, evinde içtenlikle beni rahatsız eden hıc bır sey olmazdı.

Tam anlamıyla olamdasa hemen hemen aynı seyleri yasıyoruz bi an kndimi hatırladım bu yazıyı okuyunca ben küçük gelinim eltim ilk gelin kendimi övmek içn değil ama ben 5 isem o 2 dir biz kirada yasıyoruz onlar kendi evlerinde hemde ev alınırken eşimin de maddi anlamda destek verdiği evde..kışlık bütün yiyecekler onlara hazırlanır bize hiç bi sey gelmez gitmez üstelik onlar aynı sehirde bz farklı sehirde.hersey onlara biz herseyi kendimiz yapıyoruz düğünümüzü bile kendimiz yaptık esyalarımızı kendimiz aldık tuttuğumuz evi bile sıfır insaattan cıkma haldeyken eşim ben ve erkek kardeşim temizledik üstelik onlara mesafemiz 1 saat biz kocaeli onlar istanbul ne diyeyim ki ne düşüneyim bende bilmiyorum ve 2 bucuk aylık evliyim daha bu aylarda sinirime coktan dokunmaya basladı bile

Arkadasım ttam olarak aynı durumdayız. O yüzden senı anlayabılıyorum. Dılerım ılerı de bu duyguları asabılırız. Ama sanırım sımdılık kendımızı telkın etmekten başka care yok:(

Bazı arkadaşlar, kendi kızı normal öyle yapması demişler de, ben de dedim eltiyi yanlış mı biliyorum. İki erkek kardeşin eşleri, birbirinin eltisi oluyor. Görümce ile karıştırılmış sanırım. Konuya gelince, benim şahsi fikrim, eltinizle yarış halinde olmayın, iyilik yapmaya devam edin ama kendinizi de sakın ezdirmeyin. Eltinizin iğnelemelerine karşı güçlü durun. Kayınvalideniz anlasa da anlamasa da siz içinizden geldikçe yardım edin. Kimseyle kötü olmanın bir faydası yok, eğer kendisinden hoşlanmıyorsanız daha az görüşürsünüz ama, onun yaptığı gibi iğneleme, laf sokma işlerine hiç girişmeyin derim. Kıskançlık insanı yer bitirir, bu konu üzerinde çok durmayın:)

Haklısınız. Laf çarpma işlerinin sonu yok. Kendi huzurunu da kaçıracak bır olay. Onerılerınız ıcın de teşekkür ederım. Eltinin sozlerı karsısında anlamamış gıbı yapıyorum. Aptala yatıyorum. Sessiz kalıyorum. Yuz goz olup tartışmak ıstemıyorum.

Bıraz on yargılı davranmıyor musunuz? Bız ayrı sehırlerde yasıyoruz. Evlendıgımızden bir kaç kere gıttık onlarla görüşmek ıcın yasadıkları sehıre. Bızı evlerıne degıl dışarıda bır yere davet ettıler. Aksam olunca "E planınız nedır ne yapacaksınız" sorusuyla karşılaştık. Ben sessız kaldım. Esım de "ne deemek ne yapacaksınız kalıcaz abı napalım bu saatten sonra. ama planınız varsa biz arkadaşımızda kalabılırız" dedı. Eltım de "ya aslında bız yemeğe bı yere davetlıyız" dedı. Bız o gece otelde yattık. Sabah da ne arayan ne soran var. Döndük gerı geldık bizde. KV demde buluşuruz masa hazırlanır yardım etmez v.s. Ben bunları kastediyorum. Her gün masaya konan çeşit çeşit yemekleri değil. Bu ve bunu gıbı bır kac olay yasadım. Tepkı gotermemın sebebı bu.

Mısafıre hazırlanan ıkramın ne olduğu degıl mısafırın orada nasıl ağırlandığı onemlı bence. Beklıgım sarmalar dolmalar börekler çörekler degıl. Tam tersine bir salata olsa misafirin onune konan ama guleryuzle, evinde içtenlikle beni rahatsız eden hıc bır sey olmazdı.

İçten gelen birşey bu, üşengeçlikle beceriksizlik çok farklı şeyler. Herkes bir değil, ki evlerine davet etmemeleri normal değil, hatta ayıp bana göre, sizde bundan sonra ona göre davranın bence. Ama beceriksiz yedirip içiremeyen biri demek çok kabaca, hiç mi misafir kabul etmiyorlar? Ya da önlerine birşey koymuyorlar? Bi var yapabilir ama yapmıyor üşengeç, bi var yapıyor ama olmuyor. Bence sizin eltiniz 1.' si.

bir de eltinizin psikolojik sorunları olduğundan bahsetmişsiniz, içinden bir şey gelmemesinden daha doğal ne olabilir ki? depresyon halinde bir insan banyo yapmaya bile üşeniyor. belki de sorunu sandığınız kadar yüzeysel değildir.

İçten gelen birşey bu, üşengeçlikle beceriksizlik çok farklı şeyler. Herkes bir değil, ki evlerine davet etmemeleri normal değil, hatta ayıp bana göre, sizde bundan sonra ona göre davranın bence. Ama beceriksiz yedirip içiremeyen biri demek çok kabaca, hiç mi misafir kabul etmiyorlar? Ya da önlerine birşey koymuyorlar? Bi var yapabilir ama yapmıyor üşengeç, bi var yapıyor ama olmuyor. Bence sizin eltiniz 1.' si.

Doğru! Üslüpta hata etmişim. Sızın söyledığınız sekılde ıfade etmek daha doğru. Dusunun 3 yıllık evlıyız, 6 yıldır tanışıyoruz daha evlenıre 1 kere gıdebıldık. Onda da oglen 12 de gıttık aksam 6 da kalktık ve sadece bır fıncan kuru kahve ikram edildi. Kendimizi bır alısverıs merkezıne dar attık. Yapamayabılırsınız, elinizden gelmiyordur ama ınsan hıc bırsey yapmasa marketten bır hazır kek alır ıkram eder. Netıcede uzun yoldan gelınmıs yanı. Ama kendısı bana emrıvakı yapıp geliyor evımde kalıyor. Hatta gıttıkten sonra evde muska bıle buldum. Bılmıyorum o yada bır başkası yaptı bılemem. Ama bu durumlar benı cok rahatsız edıyor. Eşimin abiyle arasının bozulmasını ıstemedıgım ıcın cok sorun etmemeye çalışıyorum. Ama kotu duygularda işte boyle seylerın bırıkımıyle oluştu...

Doğru! Üslüpta hata etmişim. Sızın söyledığınız sekılde ıfade etmek daha doğru. Dusunun 3 yıllık evlıyız, 6 yıldır tanışıyoruz daha evlenıre 1 kere gıdebıldık. Onda da oglen 12 de gıttık aksam 6 da kalktık ve sadece bır fıncan kuru kahve ikram edildi. Kendimizi bır alısverıs merkezıne dar attık. Yapamayabılırsınız, elinizden gelmiyordur ama ınsan hıc bırsey yapmasa marketten bır hazır kek alır ıkram eder. Netıcede uzun yoldan gelınmıs yanı. Ama kendısı bana emrıvakı yapıp geliyor evımde kalıyor. Hatta gıttıkten sonra evde muska bıle buldum. Bılmıyorum o yada bır başkası yaptı bılemem. Ama bu durumlar benı cok rahatsız edıyor. Eşimin abiyle arasının bozulmasını ıstemedıgım ıcın cok sorun etmemeye çalışıyorum. Ama kotu duygularda işte boyle seylerın bırıkımıyle oluştu...

Sizin eltinizle aranızda bir problem oldu mu daha önce? Başkalarına da aynı şekilde mi davranıyor?
Bu arada madem size emrivaki yapıyor, siz de ona aynısını yapın. Ben mesela kendi evine davet etmeyen, hazırlığı bilmem ne ile uğraşmak istemeyipte başkalarının evinden çıkmayan, rahat davranan insanlar çok gördüm öyle biri mi acaba?

Bende bunu anlamıyorum arkadaş insanlar resmen çocukları arasında ayrım yapıyorlar. Eğer birisi kendi ayakları üzerinde durabiliyorsa adeta cezalandırılıyor, elinin eteğini çekiyorlar o çocuktan ve diğer çocuğa veriyorlar tüm enerjilerini.

Kv nin evini onlara vermesi , altı üstü bir salça ya da sarma olsa bile onları düşünüp diğer tarafı ayırması resmen diğer çocuğu kayırmak demek hiç hoş değil. İş böyle olunca da insan nefsinin rahat durması pek mümkün değil sorun oluyor ister istemez.

Aynısı bizde de var bizim nasıl olsa gelirimiz iyi, kendimize yetebiliyoruz vs. denip hep diğer tarafa maddi manevi destek veriliyor. Halbuki tüm çocuklara eşit davranılmalı...:45:

Sizin eltinizle aranızda bir problem oldu mu daha önce? Başkalarına da aynı şekilde mi davranıyor?
Bu arada madem size emrivaki yapıyor, siz de ona aynısını yapın. Ben mesela kendi evine davet etmeyen, hazırlığı bilmem ne ile uğraşmak istemeyipte başkalarının evinden çıkmayan, rahat davranan insanlar çok gördüm öyle biri mi acaba?

Genel olarak kendısı gelıp mısafır davet etmeyen biri diyebilirim. Hatta bu eve kabul etmeme gibi durumlardan diğer akrabalarla da arası soğumuş durumda.

Bu arada daha nişanlıyken bana sureklı esımı kv deyı falan kotuluyordu. Bana soyle yaptı böyle dedı dıye. Bı kere de bız basbasa dışarıya çıkmıştık eltımle o zamanda bana kızım sen bu aıle ıle yapamazsın, evlenecegın ınsan cok zor bır ınsan senı cok uzer. Mutsuz olursun gel yol yakınken vazgeç falan demıstı. Ben de esımın O zamankı nısanlım yanı ne kotulugu var dedım. O zaman sız cok farklısınız o cok sınırlıdır anlayışsızdır falan fılan verdı verıstırdı. Ben de ben nısanlımı tanıyorum ve böyle bırı olmadığını bılıyorum ve aileyle ılgılı bu konularda da böyle konuşmayı doğru bulmuyorum. bu sohbet burada kapansın falan dedım. Bozuldu tabı halıyle. Yanı evvelınde aramızda olmuş olan tek olay bu .

Genel olarak kendısı gelıp mısafır davet etmeyen biri diyebilirim. Hatta bu eve kabul etmeme gibi durumlardan diğer akrabalarla da arası soğumuş durumda.

Benim bir tanıdığım var böyle, yalnız bir fark daha var o, sürekli kendisinin davet edilmesini özellikle isterken kendi evine kimseyi davet etmez, dediğim gibi rahatı bozulacak ya üşengeçlik başka hiç birşey değil.

Son düzenleme:
İnan öyle olur hep...Ağzınla kuş tutsan yaranamazsın kimseye...Eltin tepelerine sıçsa haklı odur onların gözünde....Tek yapmanız gereken kendinizi enayi yerine koydurmayın sakın....Siz de yapmayın biliyorsanız bile bilmiyorum deyin eltiniz gibi....Size de yollasınlar koli koli....Kimsenin enayisi yok...Bedava evde vermişler oh ne ala memleket....Boşverin yaaa ....

Kızlar merhaba,
Belki biraz çocukça olacak ama aklıma takılan bir konuyu sizinle paylaşmak ve düşüncelerinizi almak istiyorum. 3 yıllık evliyim. Eşimin ailesiyle çok iyi anlaşıyorum hatta kv deyı gerçekten arkadaşım / cici annem gibi seviyorum. Yalnız son zamanlarda içimde büyüyen bir düşünce var. Şöyle ki, ben kv me eşimin ailesinde herkese değer veriyorum ve evime geldiklerinde veya her fırsatta memnun etmek için elimden geleni yapıyorum. Söylemek cok hos degıl ama ben ev işlerinde mutfakta becerikliyim evime gelen yemeğimi yiyen memnun kalır beğenir. Eltim de tam tersine hiç birsey yapamayan evine kimseyi kabul etmeyen kabul etse de ağırlayamayan hatta kendini ve eşini doğru durust yedırıp içiremeyen bir insan. Biraz da problemli. ben evlenirken falan cok kıskanmıştı benı bıraz sorunlar olmuştu. Her neyse işte ben de kv de yaslı dıye uzuluyorum bayramda gıderken sarmalarını sarıp gotururum, evini temizlerim temizleyemezsem kadın yollar temızlettırım, ararım, sorarım yanı dusunebıldıgım her yardımı yapmaya çalışıyorum. Eltimse hiç birseye karışmaz yardım etmez 3 yıldır bır kere bıle yemegını yemedim mesela. Ama bununla ılgılı bır sorunum yok. Mesele su, eltımın becerıksızlıgınden dolayı kv dem oğluna ve torununa uzuldugu ıcın herhalde sureklı bunlara sarma sarar dondurucusuna yollar, köyden kolı yapar yollar, çocuklarına alır haftalarca bakar v.s. Ama bana sarma sarmaz, köyden malzeme yollamaz v.s. Ben böyle bırsey yapmalarını beklemiyorum zaten ama cok uzuluyorum ben onlara bu kadar ıyılık yaparken onların hala eltım ıcın bu kadar fedakarlık yapıp benı görmezden gelmesıne. Dayanamadım esıme soyledım durumu. O da bana onların kotu bır evlılıgı var maddı durumları da daha kotu bızden o yüzden yapıor uzuluyor onlara. Yoksa annem senı kendı kızı gıbı sevıyor.Yelda ( Eltım) kıyaslanamaz bıle yerınız annem ıcın. Annem sureklı bana dua edıyor senınle evlendıgım ıcın vs. dedı. Bu arada bız kırada oturuyoruz ama eltım kv demın ıkıncı evınde kıra odemeden oturuyor.
Ilk zamanlar fazla takmıyordum ama artık resmen sınır oluyorum. Bu yüzden eltiyle ılıskımde bozuluyor görüşmek ıstemıyorum, o gelecekse yemek yapmak ıstemıyorum falan. Bu arada eltının zaten tanıştığımız ılk günden berı böyle kıskanç kıskanç ıgneleyıcı laflarını duymazdan geliyorum gergınlık olmasın dıye. Ama kv demın bu durumdan rahatsız olduğumu hıssetmesını ıstıyorum. SIzce kırıcı olmadan anne ben bu duruma cok uzuluyorum gıbılerınden konuşsam mı ? Yanlıs da olsa içimde yavaş yavaş büyüyen bir kıskançlık var buna engel olmak istiyorum. Fikirleriniz nedir kızlar siz olsanız nasıl davranırdınız?????

Araniz iyiymis sor bence. Neden boyle yaptigini kiildigi falan konus.
Ben ne mi yapardim. Kv ye hizmeti birakirdim. Ikisine de tavirli davranirdim.

Kimse kimseye hizmet yapmak zorunda değil. Siz de haksızlık olduğunu görüp yapmaktan vazgeçmek gibi birşey yapabilirsiniz mesela. Hiç aklınıza geldimi böyle birşey?

kendimi senin yerine koyarak net bir şekilde şunu söyleyeceğim canım :

annecim kusura bakma ama yaptığın haksızlık, ben fena alınıyorum. o senin gelinin ise bende gelininim.

derim. kv aynı devam ederse ben araya mesafe koyarım abi, değişirse de ne ala :34:

kknın güzel hatunları...kızcağız içini açmış haliyle bazen yaşananlar cümlelere dökülürken tam karşılık görmeyebiliyor ama sizler konu sahibinin fazla üzerine gitmemişmisiniz?? haa buraya konu açan kişi olumlu olumsuz hertürlü yoruma kendini hazırlamalıdır tabiki ama sizlerin cevaplarını okuduktan sonra konuyu tekrar okudum acaba ben mi yanlış anladım diyee....ben hiç te kv desi kendisini daha çok sevsin yada daha çok övsün modunda olan birini görmedim konuda aksine acaba farketmesem de aptal yerine mi konuyorum cevap verin diye sorgulayan birini görüyorum karşımdaa...haa hadi diyelim kendisinin daha çok sevilmesini isteyen biri olsun çok mu kötü bir istek olurdu buu??? kim çok sevilmek istemez kii??? eltisine beceriksiz demesi ise beni çok rahatsız etmedi çünkü derdini anlatacak en kibar kelime olarak seçmiş gibi göründü...biz burda tanımadığımız felancanın kocaları için bile hödük,pislik gibi kelimeler kullanırken çok mu normal davranmış oluyoruz??

neyse konu sahibinin avukatlığını yapmış gibi göründüm birden ama sadece farklı yorumlara şaşırdım tabi herkesin fikri kendine benim de fikrim naçizane böyle güzel hatunlar...iyi akşamlar hepinize...

Back
X