Eltimi görmek istemiyorum

Bayramda ne yapacaksın ? Mecbur yine suratını göreceksin?akraba düğünlerinde?

bayramlarda o gelince gitmem sonra ugrarim

dugun vs gelince

o biyere gitmez ne cenaze ne dugun ne bebek gorme.kimseyle gorusmez ziyarete gitmez.bir dugunde gorursem onu anlaki kaynimin zoruyla gitmistir ve surat 5 karis.eslerimizin akrabalarini kucumser begenmez.gittigi dugun vs dede a dan z ye kadar ne bulursa elestirir kucumser.

ben ise insansiz yapamam,mumkun oldugunca kimseyi kirmam.gidemedigim yerlere esimi gonderirim malum kucuk cocugum var.

ema abla bir ara tasinacaktin.kayinvaldenlerden uzak bir yere.simdi nasilsin huzurun yerinde mi?hep aklimdasin da sormak firsat olmadi bir turlu

benim çok sorunlarım var yazsam roman olur zaten ondan kk.dayım

bence sizin kayinpederinize esya neden aldin siye sormaniz ayrimciliga ugradiginizi düsündügünüz icin.ben belki yanlis anlamis olabilirim.siz hassas bir insansiniz tahminim,eltinizde bunun farkinda sizi sinir etmek icin kahkaha atiyor ,yada kayinvalidenize geliyor olabilir,en güzel cevap bence ona sinirlenmediginizi göstermektir.o zaten belliki sizin sinirlenmenizi istiyor.neden ona firsat veriyorsunuz. hic umursamayin gitsin.o yokmus gibi hayatiniza devam edin.ayrica bazilari burada kayinpederin kime ne verirse versin siz karisamazsiniz demis.ben hakli görmüyorum bu yorumu.ne münasebet insan evlat ayirmamali.ihtiyac oldugunda ben ona aliyorum ama sizede alin ayni parayi vereyim denmelidir.eger yoksa helallik istenmelidir.evlat ayni evlat.kaynanaya gelince belki idare etmek icin ses cikarmiyordur sonucta oglu torunlari sözkonusu.ama sunu anlayamiyorum biri digerinden baskin yada cazgir diye neden digeri eziliyor?kötüyü idare et,iyi zaten cepte diye düsünmek bence cok adil degil.
saygi ve dua ile

bana göre çok yanlış bi düşünce nedenine gelince bn hayatta kaynpedrm olcak insanın karşısına geçip nedn alıosn sıkıntı çeksinler vs diyemem bu bnm yapımla alaklı belkide..
çnkü bunu sorgulamak bana düşmez bn o eve başka bi aileden geliorm yardım ettiği insan oğlu tabikide bu içinden geliosa, elinden geliosa yapcaktr..
ki ben burdaki konu sahibnede o kaynpedern yardım ettiğini düşünüorm çnkü kndisi çok sayglı ve içi insan sevgisiyle dolan birisi kendisini öle tasvrlemiş..
diğer elti ise kötününün en kötüsü olarak nitelendirilyr..
ona yardım ediosa konu sahibine haydi haydi yardım etmiştr...

şurdaki ayrımı untmayalım insanları sevmeyebilirz onlara katlanmak zorunda değiliz..
ama onlara yapılacak iylik vs karışmak ne kadr doğru olblr ki?
sıkıntı çeksin die düşüneblen bi mantık nasıl olrda hak die nitelndirilebilnr?

Son düzenleme:

herkezin dogrulari baskadir sizin fikrinize katilmamakla birlikte saygi duyarim.herkez baskadir cünki.benim anlatmak istedigim su;iki erkek kardes düsünün birisi sürekli yardim aliyor babadan digeri almiyor,yarin o baba hasta oldugunda yardim almayan erkegin esi aynen söyle söyler:git de kardesinin karisi baksin bana ne yardimlari oldu"sikinti ceksin demek tabiki insanlikla alakali bir düsünce degil ama insani sürekli yardima alistirmak ne kadar dogru?ve digeri istemiyor diye hep birisine vermek?ayrica bence gelinin kendini baska evden geliyorum diye düsünmesi cok yanlis.cünki sizde artik o ailenin bir parcasisiniz.

saygi ve dua ile

oncelikle herkese tesekkur ederim

derdim mal mulk degil

evet sikinti cekmesini istedim sirf biraz insan olsun diye

bende mukemmel degilim.cok iyi bir insan oldugumu da soylemedim.oyle bir iddiam yok.

evet biz evlenirken.esimin aldigi bilezikler disinda kimse bisi takmadi.kaynim bekardi kaynanam kaynim vede kayinpederim o bilezikleri paylastirip taktilar.millete mahcup olmayalim diye.dugun salonu parami da cikan taki paralarindan verdim.kalanini aldilar.

esyalarimin hepsini esim aldi bir kismini da altin bozdurup aldik.kayinpereimin evimizde bir ignesi yok.mesele zaten esya degil.

o kadar kirildimki hamileyken beddua etti bana ins cocugunu kucagina alamayasin diye.tek yaptigim butun gun aglamak oldu.gece beni dovmeye geldi neymis ses yapmisim kendisi gece 2 lerde bagira bagira kocasina ben uykumdan sicriyordum.esime ve annesine kufretmeler vs vs.psikolojik sorunlari var.artik kesinlesti.ama

dedigim gibi elbet benim de hatam vardir.ben 3.5 aylik hamileydim

onlarin dugunde ben dogurana kadar 2 kez bebek dusurdu.

ama konu saptirildi.bana yasattiklari icin ona tahammul edemiyorum.normalde cok sessiz idim ama artik sabrim kalmadi.4 sene icinde ilk defa kayinpederime cikistim.neden mi.bana kizim sen sus sen idare et napim sokaga mi atim sen olgunsun.duyma o varken merdivenlerden adim atma,o ne derse desin duyma.ben azdaha oluyordum duvara beni ittirdigindde basimi carpiyordum.

kisacasi herkes yasadigini bilir.dedim ya bir yorumumda kendi aldigim esyam benim icin daha degerli.her kurusumda helal cunku.

kendimi daha fazla savunmayacagim

eeeee diyesim geldi bu işaretlediğim yere

aranızda kötü şeyler geçmiş
hele sen hamileyken söylediği çok feci
ama tek taraflı anlatıyorsun
o yaptı o yaptı o yaptı o yaptı
hiç ben şunu dedim demiyorsun
kendini kanatsız melek gibi gösteriyorsun
eminim o sana bişeyler dediğinde sende cevap vermissinidir
haklı olarak insansın en doğal hakkın kendini savunmak
ama burda devamlı eltini kötülüyorsun
ona sorsak oda neler der senin için
senin tam olarak derdinde ne zaten anlamadım
muhatap olma, görme konuşma diyoruz
zaten öyle yapiyorum diyorsun
daha ne?
git saçını başını yolmi diyelim bunumu bekliyorsun
kimse burda sana git barış konuş öpüşde dememiş
halen bi tripler felan
hayret
nekadar kabul etmesende
kıskanıyorsun eltini
çekemiyorsun
sen eşyanı bi şekilde zorluklan aldığın için oda öyle olsun istiyorsun
yok zorluk çeksinde insan olsun felan onlar hikaye
insan sonradan olunmaz
zorluk görerek hiç olunmaz
eşyanı kendin aldın kıymetini biliyorsun ne güzel
o şimdi bilmiyormu sanıyorsun kayinpederin aldı diye kıymetsizmi oldu
haa orda bile kötülüyorsun yok bilmem kayinpederim dostuylan yaşadığı evden getirmiş vs. vs.

yaşadıklarınızda haklı olblrsnz..
bn zaten ne yaşanırsa yaşansın dedim baba ile çocugunun arasına girilmez bn böle düşünüorm..
eltinizle sounlarınz olblr kimseyi sevmek kimsede sizi sevmk zornda değil..
size yapılmayanlar için karşınzdaki içnde onunda olmasın die düşnmek bana çok yanlış geldi..
bu yanlış size göre hak olablr ama bana göre olmamalı yoksa haytı hem kendinze hemde başkalarına çekilmez bi kısır döngüye sokarsınz..

bundan sonrada kendinizi savunmak zorunda değilsinz düşncenzi özgürce söleyblrsnz ama bnm size olan tavsiyem kötülğe iylikle karşılık vern ki karşınzdaki kndi insanlığından utansın bu en güzel davranıştr...

arkkadasim mesele de burda

bana yapilmadi ona da yapilmasin degilki dusuncem

tekrar soyluyorum biraz sikinti cekmesini istedim

cunku bana geldigi vakit hep kucumsuyordu esyami gelinligimi vs

tamam kayinpederle o konuda konusmasam iyi olurdu evet

ona yapabilecegim her iyiligi yaptim inanin

canim dedim canin ciksin dedi.boyle bir insana harcayacak ne vaktim kaldi nede sabrim.

daha muhtac en azindan ufak bir tebessumle karsilik verecek insanlar bulmak zor degil.ve hersey para degil,doguma giderken bile kimse bana guvenip cocuk dogurmasin diyen bir insana

ben iyilik yapnak istemiyorum...

tekrar tesekkur ederim

Benim sürekli konu sahibi arkadaşın mesajlarında..Elti için insan olsun vs..Pardon ama elti eltiyi adam etmeye mi çalışıyor burda anlamadım.Kim kimi adam edebilir şu dünyada ki elti etsin.Ne hakla ne hikmetle insan olsun diyebiliyorsunuz arkadaşım...Size mi kaldı eltinizi insan etmek.......

aynı fikirde değilim bana değer verene değer ve ilgimi veririm yoksa tepene çıkıyorlar

katılıyorum kimse kimseyi adam etmek zorunda olmamalı ve iyi düşünmeli ki kendi hayatıda güzel olsun yaşadıklarıda aynı şekilde..
kötü düşnrsen döner dolaşır seni bulur..

katılıyorum kimse kimseyi adam etmek zorunda olmamalı ve iyi düşünmeli ki kendi hayatıda güzel olsun yaşadıklarıda aynı şekilde..
kötü düşnrsen döner dolaşır seni bulur..

Aynen canım...Sürekli mesajlarda gördüğüm insan olsun diye dedim falan deniyor.Çok tuhaf yani..

bir önceki yazdigimi tekrarlayacagim ,bence sizin üzüntünüz size yapmadiklarini eltinize yapmalari,ve siz eltinizin ve kayninizin bu yardimi hak etmedigini düsünüyorsunuz,ayrimciliga ugradiginizi düsünüyorsunuz.bence cok da haklisiniz.bir cocuguna yardim et,digerine etme olmaz.ben suna cok inanirim;insan yasamadigi olaylari tam olarak algilayamaz.yani seker hastasinin halinden cok saglikli bir insan anlamaz,cünki yasamamistir.bizde sizi sadece burada yazdiklarinizdan anlamaya calisiyoruz,kendimi savunmayacagim demissiniz.kendinizi böyle hissetmeyin lütfen.biz kim oluyoruz sizi yargilacagiz ki siz savunmak zorunda olacaksiniz.sadece herkez kendi penceresinden görüsünü yaziyor.bazilari size yanlis gelsede onlardanda biseyler cikarin bence.ayrica kayinpederiniz size idare et demesi cok sacma.insan cocugunu esini annesini idare eder de,eltisini neden etsin?bu cok büyük bir haksizlik.eltiniz eger hasta vs degilse ,isin kolayini bulmus;ben akilli olup dünyanin kahrini cekecegime ,deli olayim dünya benim kahrimi ceksin demis.yine tekrar ediyorum eltinizin hayatinizda bu kadar yeri olmamali,yani sizi bu kadar üzebilecek kisi elti olamaz,cok yakininiz degil cünki. hayatinizdan cikaramayacak birisi degil.

saygi ve dua ile...

aynı fikirde değilim bana değer verene değer ve ilgimi veririm yoksa tepene çıkıyorlar

cok haklisiniz.deger,saygi sevgi karsilikli olur.bende önceden iyilik yap denize at derdim,öyle degilmis meger,kim olursa olsun hak edilen neyse öyle davranilmali,yoksa sizi enayi saniyorlar bu kardesin annen baban bile oluyor bazen..

saygi ve dua ile

arkadaslar neden bana karsi bukadar negatifsiniz sorabilirmiyim?

tamam bazi cumlelerim yanli s gelebilir.

princes in love arkadasim
ben mukemmelim hatasizim dedim mii.kanatsiz melegim dedimmi.bulun onume getirin.kimseye kendimi kanitlamaya ihtiyacim yok.onun neyini kiskanacagim.ben burada oturuyorum o ise kaynanamla beraber oturmaya geldi yapamadi kiraya gitti.sukur ki mutlu bir yuvam saglikli bir bebegim devamli arkamda olan bir esim var.kimseye laf soyletmez.kaldiki bende kendimi savunabilecek gucteyim.elbetteki ona birkac cumle soyledim.ilkinde hamileydim kapima geldi esime kufur etti ve esimin annesine.esim de cok sinirlendi ben hic karismadim.ikincisinde ise ogluma yas gunu yapacaktim.dengesiz tavrlarindan oturu onunla muhatapligi kesmistim.gece 2 de makinaya bulasik dizdim diye beni dovmeye indi.kayinpederimin kulaklari duymadigi icin uyanmadi.kayinvaldem duymus ama mudahale etmemis.kaynim aldi goturdu,ona gece gece birkac cumle soyledim elbet.bagirma cocugum uaynacak.bak cirkefligi herkes bilir onemli olan duzgun insan olmaktir demeye kalmadan ustume cullandi benim.esi geldi zorla goturdu.

bir insani kiskanmak degilde imrenmek icin

bilgi birikiminin yuksek olmasi,buyuge kucuge saygili olmasi,akil alacagim nitelikte biri olmasi.ki kucuk buyuk farketmez yeri geldiginde herkesin fikri onemlidir.dinlerim yani.elbet bilip bilmeden bende hata yapmisimdir,kaynim bekarken hizmetini hep ben yapardim.gezmeye giderdik yenge yenge diye pesimden ayrilmaz di

ama evlenince hersey degisti.

tekrar soyluyorum benim de hatam vardir.ama ailedeki herkesle iyiyim bir tek o haric.cevremde de kus oldugum kimse yok.ben elimdekilere bakarim sunun buyu varmis yokmus beni alakadar etmez.

ama boyle dusunmeniz beni uzdu.

buraya yazarken elbet elestiriye de aciktim.

ama kiskanclikla melek olmakla itham edimek uzucu

sacini basini yolacak olsam buraya yazmaz direk uygulardim

amacim sabirli ol vb gibi onerilerle kafamdan onu atip huzulru olmakti.ona olan nefretimi yazacaklariniz sayesinde hafifletmek ti.baska oneriler vs beklemistim.

herkesten ozur dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…