Eltimin 3.çocuğuna ne hediye alabilirim

babyface44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2011
15
0
36
İstanbul
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba fikrini söyleyen herkese şimdiden teşekkür ederim
ben 7 yıllık evliyim ve 1 kızım var 1 yaşında eltim 10 yıllık evli 2 çocuğu var ilki kız diğeri erkek şimdi olacak olanda erkek hayırlısıyla eltimin kızı 8 yaşında ve ve o doğduğunda ben nişanlıydım hem eşim hem ben ayrı ayrı altın takıp hediyeler almıştık aynı şekilde oğlu doğduğunda da altın ve hediyeler aldım yani kıyafet onun gibi şeyler kızının 6 ay kınasında da kayınvalidem yengeler altın takar diyerek yine altın taktırmıştı bana şimdiki aklım olsa asla takmazdım çünkü benim bebeğime doğumunda sadece tek bir altın getirdi ne hediye nede başka bişey 6 ay kınasında da aynı şekilde ne hediye ne başka bişey !!!!! şimdi çocuğu doğacak birkaç aya kadar altın almak istemediğimi bir şekilde eşime söylemek istiyorum eşimle aramızda sorun olmasından korkuyorum ama eşim herzamanki gibi küçük olduğumuz halde bırak büyüklük bizde kalsın takalım dicek işte o zaman bende ipler kopacak bu yüzden eşimle aramın açılmasını istemiyorum eşime hediye alayım yarın öbürgün zaten sünnetleri olacak o zaman takarız desemmi diye düşünüyorum bu arada ben başka çocuk düşünmüyorum dolayısıyla eltim maşallah fabrika gibi her yıl bir çocuk diğer oğlu daha 1 yaşına yeni girdi
yazıyı okuyunca lütfen benim cimri biri olduğumu düşünmeyin ama benimde çocuğum oldu niye ben onlara akıtayımda onlar benim tek evladıma yapmasınlar beni üzen bu eğer eltim benim kızımın kınasında altını taksaydı inanın ki düşünmeden yapardım şimdi ne yapayım lütfen olumlu olumsuz görüşlerinizi yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

yalnızca bu konu yüzünden eşinizle aranız bozulacaksa, takın altını derim..
eltiniz kınasında kızınıza altın takmamış, doğduğunda altın dışında hiçbir hediye getirmemiş...maddi imkanlarını bilemediğim için bu konuda birşey diyemem...belki o anda gücü onlara yetiyordu..ama varken yapmaması ayıp tabii ki..üstelik siz ona yapmışken...
bizim de ilk evlendiğimiz yıllar, bir sürü borç ödüyoruz, düğündeki altınlar vs..satılmış..eltimin oğlunun sünneti oldu, annemle birer çeyrek taktık..o anda ona elveriyordu şartlar...
birkaç yıl sonra benim kızım doğduğunda aynı şekilde bir altın bana geri döndü...durumları çok çok iyiyken...yani demem o ki; aile arasında böyle şeyler mevzu olmamalı...eltimin oğlunun sünneti şimdi olsun en büyük altını takayım ama o an ona güç yetti diye, karşılığını o şekilde kuruş kuruş hesap etmek de ayıp bence....
yani;gücün varsa tak, onlar yaptıklarından utansın cnm...

Son düzenleme:
cnm kusura bakma maddi durumları hakkında yazmadım
dediğin gibi onun kızının 6 ay kınasında ben daha 1 haftalık evliydim ve düğünden yeni çıktığımız içinde dünyalar kadar borcumuz vardı bende çalışıyordum o zamanlar ama olsun kimseden hiçbir yardım görmedik evimizin depozitosunu bie ikimiz denkleştirip verdik ama kayınvalidem bize o zaman yapmayın çok borcunuz var demedi yengeler altın takar dedi kayınvalidemede çok kızıyorum bende niye yaptıysam kendime daha çok kızıyorum aslında onun takıp takmaması benim zerre kadar umurumda değil ama kızımın yüzüne baktığımda onun masumluğuna bakarak niye böyle oluyor niye senin hakkını yiyolar diyorum kendi kendime tabiki bu sadece bu kadar değil 2 bayram geçirdik şimdiye kadar genelde bayramlaşmaya birlikte gideriz onlarla bnim kızımada bayram harçlığı verirler çocuk daha ne olduğunu bilmediği için yere düştüğü an eltimin kızı alır parayı atar cebine alıştı artık kedi gibi kızımın peşinde dolaşıp duruyor tabi o an insanların içinde bişey denmiyo benim terbiyem gereği ama eltimde bişey demez nedense kızına
oysaki eltim kendi ailesinin evinde oturuyor ne kira derdi var nede çok büyük borcu yok alması gerekmezmiydi

şimdi daha iyi anladım canım..sen kira veriyorsun ona göre daha fazla giderin var ve kendi çocuğun da var, onun geleceğini de düşünmek durumundasın...eltinin de üçüncü bebeğiymiş, Allah ömür versin...o zaman güzel bir bebek kıyafeti alır verirsin...altın eskisi gibi değil çok pahalandı..sen de ayağını yorganına göre uzat...madem onlar varken takmıyor, sen yokken hiç takma...

canım seni çoook iyi anlıyorum..ben baya buyuk bir eltizedeyim, konumuda okursan daha iyi anlarsın :)
aynı şekilde bende düğünümde nişanımda nikahımda eltim ve eşimin abisinden hiiç bişey gormedim,bir tek istemeye gelindiğinde bir küpe almışlardı..yine ev hediyesi olarakta saçma sapan uyduruk bir tahtadan asla kullanmıycağım bir çerezlik getirmeyi uygun gordu sevgili eltim..buarada bunu yapan insan gayet olanaklı, her turlu luksu olan hava atmakta üstüne olmayan bir şahsiyet..salak ben ve salak eşim ise hep iyi niyetli olduk,eşimin abisinin kızına sürekli elbiseler ayakkabılar oyuncaklar elimizden geleninin en iyilerini aldık ki helal olsun kızlarını çok seviyoruz..yalnız bir kere eltim artık kantarın topuzunu iyice kaçırıp eşimi arayıp bir çocuk için inanılmaz fiyatlı bir elbiseyi almasını söylemiş eşime,kızına yılbaşı hediyesi olarak ,düşünün altı yaşındaki kız çocugu için ayakkabısıyla birlikte toplam 1000 tl lik bir elbiseden bahsediyoruz!ve eşimde bunu alınca bende fişekler attı! dedim sen napıyosun bu yaşta bu çocuk bu elbiseyi giyince ilerde 18 yaşında ne giyecek???neyse eşim kızdı bana yok sen yeğenime aldıgım hediyeyimi sorguluyosun vs diye ama aklınında ucuna kazındı ve sonrasında hiç öyle pahalı hediyeler falanda almadı..sana diyiceim o ki, sen eşine çıtlat kıznın 6 ayında sen ona hediye almana rağmen onun kızınıza altın getirmediğini, eşinin de aklına kazınır o zaten çok gerekiyosa takarsınız altını ama extra hediyeler vs ye girmezsin..sakın çok buyuk kavgalar olaylar çıkarma eşinle,ben bu elti meselisi yuzunden nerdeyse boşanıcaktım o sinirle eşimden şimdiyse burda yazıp stres atıyorumm :)

Merhaba bence düşüncenizde haklısınız bu karşılık beklemek değil insanların davranışından dolayı böyle oluyor çok güzel bebek kıyafetleri var bir takım alın olmadı eşiniz illa altın derse sizde bir nazarlık alın takın çeyrek altın 120 lira nazarlık 55 oda altın gerçeten kendi çocuğunu yapılmayınca insanın çok zoruna gidiyor nediyeyim allah kolaylık versin

hediye bebek altınları çıktı şimdi.yarım gramlık.onlardan alabilirsin.eşine hiç söyleme bile.farketmez bence al onlardan tak gitsin.bu sadece altın olayı değildir, öncesi vardır bunların.yoksa eltinle iyi bir diyaloğun olsaydı o altını seve seve takardın, gözüne batmazdı bile.ben de görümcemin çocuk yetiştirme tarzına kıl oluyorum ve herşeyi gözüme batıyo.

Eğer o altını almak bütçenizi ciddi şekilde sarsmayacaksa alın derim. Hem eşinizle aranızda problem olmaz hem de siz ondan daha üstün olursunuz. O bunu anlar mı anlamaz mı derseniz. Elbette ki anlar. Ama belli etmez

böyle insanlar hep bana hep bana olurlar işte. ben de eltime nişanlıyken bohça çıkardım evlendi yine ayrı bohça çıkardım herşeyi çok özenle hazırladık annemle... balayına gittik dönüşte çocuklarına hediyeler getirdim... evlenmeden önce bile kız çocuğuna hediye göndermiştim iki kere eşimle... ama ben 8 aylık evliyim bir tane çöpü yoktur evimde... insan ben bunların altınada kalmayayım o bana yapyor ben de iyi kötü yapayım der mesela o ısrarla ve inatla bana bir çöp yapmadı o zaman da niyetini belli etmişti... bir tane iğnesi bir tane hatrı yoktur bende...
siz de içinizden ne geliyorsa onu yapın valla kaliteli güzel bir takım alın verin ya da nazar altın... ona çeyrek altın fazla bile

çeyrek altın alacağınıza bu seferde gram altın alın . En azından bi kıyafet parası . . Eşinize güzel bir dille anlatırsanız normal karşılayacağını düşünüyorum . . Sonuçta dediğiniz gbi daha bunun sünnetide var

Çok yakın zamanda ben de seninle benzer bir ikilemi yaşadım. Paylaşayım seninle.
Benim kızım eltim nişanlıyken doğdu. Eltimi hadi boşver, ama 30 yaşındaki kaynımda ne bir hediye aldı, ne altın taktı. Kızım şu an yaşında, daha amcası kızıma bir sakız alıp getirmiş değil.

Sonra eltimin de bebeği oldu, gitsem mi görmeye, gidersem ne götürsem sıkıntısı yaşadım. Benim eşim yapılan saygısızlıklardan bunalmış olduğu için, görmeye bile gitmeme taraftarıydı. Ha bu arada o ev aldı, ben hediye olarak beyaz eşya aldım. Ben ev aldım, o sadece "hayırlı olsun, ama duvarlar biraz asimetrik sanki" demekle yetindi. Görgü, kültür meselesi bunlar.

Bebek görmeye bir müddet geç gittik diye küstüler.. Çünkü biz sürekli onlara hediye saçmak zorundayız, ama biz bekleyemeyiz tabi, evliyayız ya biz, karşılıksız severiz..

Bebek mevlidine bile çağırmadı hatun beni, gücenmiş bebek görmeye gitmedim diye. Hastaneye gitmiştim, ama evine gitmemiştim.

Neyse büyüklük ben de kalsın dedim, aldım altınımı, yanına hediyelerimi. Gittim bebek görmeye..

Sonra ben hamile kaldım, şu an 6 aylık oldu. Ne bir arayıp hayırlı olsun dedi, ne bir bayramda ziyarete geldi.

Yani bu tiplere "büyüklük bende kalsın" formülü sökmüyor. Hiç de yaptıklarından utanmıyorlar, ceplerine girene bakıyorlar ancak..

Netice olarak, ben altın götürdüğüme çook pişmanım.. Altının parası için değil, biliyorum sen de parasının derdinde değilsin, anladım ben seni.
Ama yapılan saygısızlık, enayi yerine konulma, hep bana löp bana mantığı, bunlar çok sinir ediyor insanı.

Hazır eşim de görüşmek istemiyorken, ben çareyi mesafe koymakta buldum. Asla evlerine gitmem, aramam, sormam. Zaten bebeği kız, yani sünnet vs olmayacak.

"Benim bebeğim doğunca ne yapacaklar, ne alacaklar" diye bile düşünmüyorum. Çünkü ortada 5 yaşında koskoca bir evladım var ve ona tek bir sakız bile almış değiller dediğim gibi.

Sen biraz k.validenin dolduruşuna gelmişsin. 6 ay kınasında yengenin altın takması gibi bir adet yokmuş belli ki, hem onların adeti önemli değil. Senin içinden gelen önemli. Bundan böyle boşver adetlerini, hiçbirini uygulama. Seni de böyle kabul etsinler.
Sonuçta eltin senin bebeğine bir altın takmış, sen onunkine takmasan kabahatli olacaksın. Altın takıp, 6 ay kınası mıdır nedir onda bişey takmamak, hediye almamak gibi bir çözümle içini soğutabilirsin belki.
Ayrıca güzel canını bu boş insanlar için sıktığına da değmez. Aklına ilk geleni yap gitsin, fazla kafanı yorma derim.

Son düzenleme:

aynen öyle cnm bakalım eşime söyleyeceğim nasıl tepki verecek yorumun içinde çok teşekkürler

Allah korusun canım ya biliyomusun bazı insanlar özellikle yapıp bazı olayları boşatmaya çalışıyor niye boşanıpta onları sevindircem gerekirse takarım ama eşimden asla boşanmam sende buraya yaz her zaman bu tür insanlar yüzünden boşanmayı da düşünme
zaten kına günü bozulmuştum biraz onlara belli etmedim ama eşimle akşam biraz tartıştık iyi de oldu çünkü eşim anladı ama yapabileceğim bişey yok gidipte abime eşin niye böyle yaptı niye takmadı diye kavgamı edeyim dedi tabiki bende böyle bişey olsun istememiştim sadece eşimin bazı şeylerin farkında olmasını sağladım

çok sağol cnm bende eşim diretirse zaten bende çeyrek almayı düşünmüyorum ya gram altın alırım yada dediğin gibi bişey
anlayışın için sağol insan götürdüğü yerlerden bekliyor ne yalan söyleyeyim benim düğünüm oldu daha o gece eşimle oturduk hepsini yazdık kim ne getirmiş diye ve bizim ve eşimin o ana kadar götürdükleri var o an takılanlar var mesela onlar borç hep geri ödeniyor
kızımın doğumundada öyle yaptım hepsini yazdım kızıma altın getirenlere bende altın götürcem hatta para verenleri bile tek tek yazdım

çok doğru tespit eltim genelde hep bana hep banacı olduğundan kaynaklanıyor herkese gitsin yesin içsin ama ona kimse gelmesin gelenleride tek çay verip gönderiyo ben utanıyorum orda olunca
bir bayram kızı daha küçükken eşimin akrabalarına gitmiştik şeker tuttular kızı da aynı kendine benzetmiş kız şekeri almadı burun kıvırdı o da hemen atları para istiyooooo benimm kızımmmmm ortalık buz kesti kayınvalidemin suratı resmen pancar gibi kızardı ben yerin dibine girdim bana ne olduysa

çok sağol cnm az önce altınla ilgili yazmamaşım sana bilmiyordum böyle altın olduğunu gram altın duymuştum ama
normal çarşıdada vardır herhalde havalar iyileşsinde bir çıkıp dolaşayım ben :)

bu arada yazmadan edemicem senin eltide en az benimki kadar varmış ne o sipariş etmeler filan benim de kayınvalidem derdi siz şunu alın biz bunu alalım allah allah ben ne istersen onu alırım ya sanane dimi son yıllarda karıştırmıyorum valla doğum gününe daha zaman varken gidip alıyorum uygun bişeyler daha sonra benim hediyem hazır diyorum kimse bişey diyemiyo çözümü böyle buldum ne yapayım

aslında ben ona altın takmazsam benim enayi olmadığımı anlar çeyrek altın takarsam eğer niye yarım takmadınız diye şaka yollu laf sokar biliyorum huyunu öyle bir insan çünkü ayyy dua edinde eşim haklı olduğum bu konuda olayın seyrini bana bıraksın

bende öyle düşünüyorum sağol
bohça dedinde aklıma geldi :)))) eltim benden önce evlendi biz tanıştırmıştık onları eşimle birlikte niye böyle bişey yaptımsa (
o zaman söylediler sanada bohça yaptık şunu koyduk bunu koyduk falan filan ama bırakın anlattıklarını boş bohça dahi görmedim ama ben yinede insanlık bende kalsın diye kocasına ayrı kendisine ayrı hatta kızı 6 aylıktı kızına ayrı bohça yaptım manyaklık işte şimdiki aklım olsa yaparmıydım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…