Eltimin 3.çocuğuna ne hediye alabilirim

çeyrek altın alacağınıza bu seferde gram altın alın . En azından bi kıyafet parası . . Eşinize güzel bir dille anlatırsanız normal karşılayacağını düşünüyorum . . Sonuçta dediğiniz gbi daha bunun sünnetide var :19:

sağol cnm evet gram yada schatzi arkadaşımızın dediği gibi bişey almayı düşünüyorum oda güzelmiş değişik aman zaten seneye bi tane daha doğurur tövbe estağfurullah :) yani sünnetlerine kadar

Çok yakın zamanda ben de seninle benzer bir ikilemi yaşadım. Paylaşayım seninle.
Benim kızım eltim nişanlıyken doğdu. Eltimi hadi boşver, ama 30 yaşındaki kaynımda ne bir hediye aldı, ne altın taktı. Kızım şu an yaşında, daha amcası kızıma bir sakız alıp getirmiş değil.

Sonra eltimin de bebeği oldu, gitsem mi görmeye, gidersem ne götürsem sıkıntısı yaşadım. Benim eşim yapılan saygısızlıklardan bunalmış olduğu için, görmeye bile gitmeme taraftarıydı. Ha bu arada o ev aldı, ben hediye olarak beyaz eşya aldım. Ben ev aldım, o sadece "hayırlı olsun, ama duvarlar biraz asimetrik sanki" demekle yetindi. Görgü, kültür meselesi bunlar.

Bebek görmeye bir müddet geç gittik diye küstüler.. Çünkü biz sürekli onlara hediye saçmak zorundayız, ama biz bekleyemeyiz tabi, evliyayız ya biz, karşılıksız severiz..:27:

Bebek mevlidine bile çağırmadı hatun beni, gücenmiş bebek görmeye gitmedim diye. Hastaneye gitmiştim, ama evine gitmemiştim.

Neyse büyüklük ben de kalsın dedim, aldım altınımı, yanına hediyelerimi. Gittim bebek görmeye..

Sonra ben hamile kaldım, şu an 6 aylık oldu. Ne bir arayıp hayırlı olsun dedi, ne bir bayramda ziyarete geldi.

Yani bu tiplere "büyüklük bende kalsın" formülü sökmüyor. Hiç de yaptıklarından utanmıyorlar, ceplerine girene bakıyorlar ancak..

Netice olarak, ben altın götürdüğüme çook pişmanım.. Altının parası için değil, biliyorum sen de parasının derdinde değilsin, anladım ben seni.
Ama yapılan saygısızlık, enayi yerine konulma, hep bana löp bana mantığı, bunlar çok sinir ediyor insanı.

Hazır eşim de görüşmek istemiyorken, ben çareyi mesafe koymakta buldum. Asla evlerine gitmem, aramam, sormam. Zaten bebeği kız, yani sünnet vs olmayacak.

"Benim bebeğim doğunca ne yapacaklar, ne alacaklar" diye bile düşünmüyorum. Çünkü ortada 5 yaşında koskoca bir evladım var ve ona tek bir sakız bile almış değiller dediğim gibi.

Sen biraz k.validenin dolduruşuna gelmişsin. 6 ay kınasında yengenin altın takması gibi bir adet yokmuş belli ki, hem onların adeti önemli değil. Senin içinden gelen önemli. Bundan böyle boşver adetlerini, hiçbirini uygulama. Seni de böyle kabul etsinler.
Sonuçta eltin senin bebeğine bir altın takmış, sen onunkine takmasan kabahatli olacaksın. Altın takıp, 6 ay kınası mıdır nedir onda bişey takmamak, hediye almamak gibi bir çözümle içini soğutabilirsin belki.
Ayrıca güzel canını bu boş insanlar için sıktığına da değmez. Aklına ilk geleni yap gitsin, fazla kafanı yorma derim.

öncelikle yavrunu allah bağışlasın ve karnındakinide sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah
dediğin gibi aynen görgü ve kültür meselesi asla bende parasının derdinde değilim ama ben yaptım o niye yapmadı enayi yerine konulmak beni mahvediyor zaten dün kayınvalideme lafı soktum kayınvalidemin akrabalarından biri altın yapmış benim kızıma yollamış bende dedim aa iyi oldu bu yarın kardeşimin kızının 6 ay kınası var o benim kızıma takmıştı bende bunu takarım ee getirene götürürler dedim bilmiyorum eşim annesiyle paylaştımı bizim bu konuda tartıştığımızı ama kayınvalidem öyle gibi baktı yüzüme banane anlayan anlasın
lafı gelirse bizzat kendimde söylemeyi düşünüyorum bu arada eltim kızını doğurduğunda ilk doğumgününde kayınvalidem kasıla kasıla künye takmıştı eltime bakalım bana takıcakmı merak ediyorum avucumu yalayacağımdan eminim ama neyse
sende gidip gelmemek konusunda sonuna kadar haklısın
cnm malesef şimdiki bebekte erkek dolayısıyla 6 ay kınası olmayacak sünnetinde tekrar altın takmak farz olacak anlayacağın
kayınvalidemin 6 ay kınasında yenge altın takar sözünüde kayınvalidemin yüzüne bir tokat gibi çarpmak istiyorum zamanını kolluyorum bu tezi bende çürüttüm :))

bu arada yazmadan edemicem senin eltide en az benimki kadar varmış ne o sipariş etmeler filan benim de kayınvalidem derdi siz şunu alın biz bunu alalım allah allah ben ne istersen onu alırım ya sanane dimi son yıllarda karıştırmıyorum valla doğum gününe daha zaman varken gidip alıyorum uygun bişeyler daha sonra benim hediyem hazır diyorum kimse bişey diyemiyo çözümü böyle buldum ne yapayım

evet canım malesef benim eltii yuzsuz otesi,o kadar olanaklı olmasına rağmen babası tarafındanda kocası tarafındanda bir eli yağda bir eli balda olmasına rağmen aç kediler gibi surekli birilerinden bişeyler tırtıklama derdinde :) şaka gibi ya ben inanamıyorum yaptıklarına,sana yeminle aç gezerimde kendimi o pozisyona sokmam! Ben hediye almayı inan çok severim,asla ama asla parasında pulunda değilim sadece yapılan basitliklere kızıyorum,benim her aldıgımı,her gittiğim yeri didik didik araştıran insan,harcamalarımızın hesabını tutan şahsiyet ,utanmadan bu fiyatlardaki hediyeleri rahatlıkla isteyebiliyor! Hep banacılardan yani kısaca bizimkide ;)

evet canım malesef benim eltii yuzsuz otesi,o kadar olanaklı olmasına rağmen babası tarafındanda kocası tarafındanda bir eli yağda bir eli balda olmasına rağmen aç kediler gibi surekli birilerinden bişeyler tırtıklama derdinde :) şaka gibi ya ben inanamıyorum yaptıklarına,sana yeminle aç gezerimde kendimi o pozisyona sokmam! Ben hediye almayı inan çok severim,asla ama asla parasında pulunda değilim sadece yapılan basitliklere kızıyorum,benim her aldıgımı,her gittiğim yeri didik didik araştıran insan,harcamalarımızın hesabını tutan şahsiyet ,utanmadan bu fiyatlardaki hediyeleri rahatlıkla isteyebiliyor! Hep banacılardan yani kısaca bizimkide ;)

aynen dediğin gibi tok evin aç kedisi geçenlerde kayınvalidem ikimizde ırdayken sen mi demiştin yoksa senmi viledam yok diye dedi bende dedim ben demem öyle bişey sana hem yoksa gider alırım sen marketmisin niye sana diyeyim dedim eltim pişkin pişkin ben demiştimmm aldınmı dedi tabi ben :53:
benim dediklerimden utanıp yüzünün kızarmasını beklerken böyle bir soruyla geri dönmesi beni şoka soktu diyecek kelime bulamadım o derece yani

aynen dediğin gibi tok evin aç kedisi geçenlerde kayınvalidem ikimizde ırdayken sen mi demiştin yoksa senmi viledam yok diye dedi bende dedim ben demem öyle bişey sana hem yoksa gider alırım sen marketmisin niye sana diyeyim dedim eltim pişkin pişkin ben demiştimmm aldınmı dedi tabi ben :53:
benim dediklerimden utanıp yüzünün kızarmasını beklerken böyle bir soruyla geri dönmesi beni şoka soktu diyecek kelime bulamadım o derece yani

ah canım ahh hala yuzleri kızarsa falan diyoruz:) ne yuz kızarması,bunların umrunda bile değil dunya..varsa yoksa bana bana bana! 2 haftaya malesef gorucem onu istemesemde kabuslarıma giriyor şimdiden desemm! aile yemeklerinden bayramlardan soğudum resmen bu şahsiyet yuzunden,gecen sefer etkisiz eleman muamelesi yaptım kudurdu konşmak için yuz bulamayınca eşiyle didişti bu sefer ne bombalar patlatıcak bakalım :33:

benim eltimin yaptığını yap.( benim ilk çocuğum düşün..)
doğunca banyo havlusu ve önlük aldı.

ilk doğum gününde işe yaramayacak kıyafetler aldı.
2. de almadı....

arkadaşlar yapmanız gerekeni yapın ve gerisini kafanıza takmayın, emin olun o insanların kafası rahat ve sizin kadar sinir hücrelerini yıpratmıyorlar. Her ne yaparsanız Allah için ve karşılık beklemeksizin yapın ve de unutun gitsin. Şu 3 günlük dünyada arkadaşlar, her ne verdiyseniz o sizinle geliyor aldıklarınız değil. İyi geceler diliyorum:71:

Eltim yok görümcem var, daha sevgiliyken bebeği olunca maşallah gönderdim bir teşekkür etmedi, ki bir yarımdan fazlaydı fiyatı. Neyse herkesin görgüsü kültürü farklı dedim, sonra başka zaman bir kıyafet gönderdim yine teşekkür yok. Ben evlendim para taktı miktarını söylemek istemiyorum ama bir çeyreğin yarısı kadar. Olabilir dedim herkesin ekonomisi farklı, alamıyordur, imkanı yoktur. Bu arada çocuğuna hediye vs alıyordum. Ama nerde geçenlerde biz evimizi yerleştirirken yardım etmişti sanki kardeşinin değil sadece benim evim onu söylüyor bana laf arasında. Kızkardeşleri ile yaşadığım sıkıntıyı konuşurken insan bir kez sen de haklısın der, hep onları savundu. Bende artık herhangi bir iyi duygu kalmadı ki en sevdiğim değer verdiğim kişi oydu ailesinde. İkinci çocukları oldu çok düşündüm bir kıyafet almayı sadece ama o zamanlar bir arkadaşımın da bebeği olmuştu ona altın takacaktım, eşime dedim sen bilirsin dedi. Sonra insanlık bende kalsın diyip altın taktık ama başka hediye almadım, bundan sonra diğer çocuğuna falan birşey almıyorum. Eskiden olsa hem eşim hem ben ayrı hediye alırdık yani ben öyle yapardım ayrıca büyük çocuğuna da bir hediye alırdım. Yani canım içinden gelmiyorsa alma, tavır yapsınlar nolcak ki. Kayınvaliden birşey derse kurallara sadece ben mi uyucam de. Ayrıca kim ne almak isterse onu alır, başkasının karışmaya hakkı yok. Çok istiyorsa alsın sana versin bir altın onu tak. Ayrıca şu gram altın olayı da iyiymiş, hem sinir olurlar hem ucuzmuş şimdi bir kıyafet alsan hemen hemen aynı fiyata gelir.

Son düzenleme:
slm arkadaşlar ya bende ne alacağımı bilmiyorum ben 2010 senesinde doğum ettim büyük eltim dandik bir kilim almıştı,diğer eltimin çocuğunun sünneti oldu herkes altın taktı ve çok bozuldum kaynanam büyük altın taktı .küçük kaynım altın yani herkes altın taktı. benim kızıma ise size anlatayım kaynanam çeyrek büyük eltim kilim 2. eltim çeyrk ( ben sünnetinde çeyrek taktım onu getirdi tabi ki ) küçük eltim ve görümcem hiçbirşey almadı. o kadar kötü oldum ki eşimle tartıştım eşimde boşver sende onlara yaparsın takma dedi ama yine de zoruma gidiyor. en çokta görümcemin almaması zoruma gidiyor yanlış anlamayın çünkü durumu kötü olsa anlarım 3 katlı evi var, iş yeri var. lüks arabası var yani herşeyi var maşallah ama bırakın altını 5 tl lik giysi almamıştır. herşeyi geçtim büyük eltim bebek görmeye gelecem dediğinde annem bizdeydi gidecekti gitme zaten eltimle kaynanam gelir dedim ve inanın kapıyı açtım ki kaynanam 3 eltim eşleri çocukları görümcem başka yerde oturuyor onu arayıp çağırmışlar, görümcemin çocukları abartmıyorum eve en az 30-40 kişi geldiler annem durmadı gitti benim o kadar zoruma gitti ki odaya girip ağladım ve aldıkları o kadr kişinin sadece dandik bir kilim düşünün yani ne biçim insanlar. sonuç eltim 3. çocuğunu doğurdu geçen hafta ne alsam diye düşünüyorum eşim bana bıraktı ne alırsan al hatta istersen alma diye ama aklımda acaba bebek battaniyesi mi alsam...? bu arada Allah ım o kadar büyük ki görümcem de çocuk doğuracak dedim o zaman bende hiçbirşey almayacam ve de hayırlı olsuna gitmeyecem demiştim çünkü o sadece ilk gün toplulukla geldi ve başka gelmedi yani hayırlı olsun manasında yoksa başka zaman süreklki bıktıracak şekilde kadılık taslamaya herşeyi ben bilirim vaziyetinde geldi ukala şey. hı ne oldu şimdi 3 aylık hamileymiş gün gelir devran döner boşa denmemiş bende aynısını yapacam. valla ister kızın ister ne derseniz deyin hiçbirini sevmiyorum sizde tanısanız sevmezsiniz sonradan görme hepsi bir de havalılar ki eşimde biliyor sevmediğimi hakda veriyor valla bana... daha size olanları anlatsam hak verirsiniz doğum ettim eve geldim benim evimde oturup tüm dolabı boşaltmışlar yemişler ben dikişliyim inanın bir lokma yiyemedim kalmamışki bişey görgüsüzler anneme kalsa boşver kızım Allah bilsin yapma etme hiçde iyi olamam onlara karşı valla gidip gelmiyorum da doğru düzgün anlasınlar sevmediğimi onları...birgün yüzlerine demeyi o kadar istiyorum ki :D:D:D

ben sizin yerinizde olsam hicbirsey goturmem belki bir bebek elbisesi okadar bu 3. cocugu her dogumunda vede 6 ay kinasimidir nedir onda altin goturmek zorunda degilsiniz bu tip insanlarin beklentileri cok olur daha bunun iki ayri sunnetini yapar nisandi, dugundu vs derken ooo buyukluk bende kalsin olayina hic mi hic girmeyin bile karsinizdaki insan bundan zerre kadar bisi anlamaz eger o karakterde olsaydi zaten sizin yaptiklarinizin altinda ezilmemek icin biseyler yapmasi gerekmezmiydi o an icin butcesi elvermeyebilir diye dusunulmesin sonucta cocuklarimizi bir gunde haber alip da dunyaya getirmiyoruz 9 aylik zaman zarfinda hazirlanabilir hediyesi altini vs. bu karsilik beklemek degil aksine onemsenmektir bende eltimin ilk cocuguna tum altin ve cici bir takim almistim benim oglum 2 yasindaydi o sira oglumun sünneti oldu hic birsey yapmadi ben yine kotu dusunmedim dedim nyse olsun ha bu arada kendi kiz kardesinin cocugu oldu o buna ceyrek takti diye ceyregini hazirlayip gitti takti benim ikinci cocugum oldu yine hic birsey takmadi benden 1 ay sonrada onun cocugu oldu ben de aynisini ona yaptim nasil oluyormus onemsenmemek anlasin diye bu gibi durumlarda da esim her zaman arkamdadir sagolsun size diyecegim
esinize de ben hediyemizi hazirladim canim deyin bebek elbisesi alip gosterin ve deyinki annenlede laf arasinda konustugumuzda demisti her zaman altin olmamali bu seferde elbise alirsiniz felan diye gecistirin gidip de annesine soracak degildir ya bosverin topu kayinvalidenize atin :1:

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba fikrini söyleyen herkese şimdiden teşekkür ederim
ben 7 yıllık evliyim ve 1 kızım var 1 yaşında eltim 10 yıllık evli 2 çocuğu var ilki kız diğeri erkek şimdi olacak olanda erkek hayırlısıyla eltimin kızı 8 yaşında ve ve o doğduğunda ben nişanlıydım hem eşim hem ben ayrı ayrı altın takıp hediyeler almıştık aynı şekilde oğlu doğduğunda da altın ve hediyeler aldım yani kıyafet onun gibi şeyler kızının 6 ay kınasında da kayınvalidem yengeler altın takar diyerek yine altın taktırmıştı bana şimdiki aklım olsa asla takmazdım çünkü benim bebeğime doğumunda sadece tek bir altın getirdi ne hediye nede başka bişey 6 ay kınasında da aynı şekilde ne hediye ne başka bişey !!!!! şimdi çocuğu doğacak birkaç aya kadar altın almak istemediğimi bir şekilde eşime söylemek istiyorum eşimle aramızda sorun olmasından korkuyorum ama eşim herzamanki gibi küçük olduğumuz halde bırak büyüklük bizde kalsın takalım dicek işte o zaman bende ipler kopacak bu yüzden eşimle aramın açılmasını istemiyorum eşime hediye alayım yarın öbürgün zaten sünnetleri olacak o zaman takarız desemmi diye düşünüyorum bu arada ben başka çocuk düşünmüyorum dolayısıyla eltim maşallah fabrika gibi her yıl bir çocuk diğer oğlu daha 1 yaşına yeni girdi
yazıyı okuyunca lütfen benim cimri biri olduğumu düşünmeyin ama benimde çocuğum oldu niye ben onlara akıtayımda onlar benim tek evladıma yapmasınlar beni üzen bu eğer eltim benim kızımın kınasında altını taksaydı inanın ki düşünmeden yapardım şimdi ne yapayım lütfen olumlu olumsuz görüşlerinizi yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
aaaa ne cimriliği canım... bırak altını insan kendi götürdüğü kıyafetin kalitesinde geri hediye alamazsa bile iştahı kaçıyor.. eşin de bi garipmiş gerçekten...size yapılmıyorsa ne diye yapmak istiyor ki.. benim eşimde kardeşlerine yeğenlerine düşkündür ama herkese hakettiği kadar hediye alıyoruz biz.. eğer aranız bozulacaksa ve imkanın varsa hiç olmazsa çeyrek değil de şu 1 grlık olanlar varya ondan tak derim..

Bence sizi çok zorlamayacaksa altını alıp takın.

Nasıl olsa sizin dediğiniz gibi fabrika gibi olsada (bunu demeniz doğru değil) senede bir doğum yapmış oluyor, senede bir altında çok önemli değil.

Karşılığını boşverin, siz anne için değil bir bebek için ve kendi anlayışınız için takıyorsunuz o altını.

Ayrıca eşinizle aranızda böyle basit bir mesele için soru işaretleri oluşturmaya değmez.

Eğer bütçenizi zorluyorsa, arkadaşın dediği gibi gram altın takabilirsiniz.

...

Yakın olmayan bir arkadaşımızın doğumu olmuştu, grup olarak birleşip gitmiştik.Baya kalabalıktık.

Bende yarım altın ve patik almıştım altını içine koymak için.

Grup içinde alamayacak arkadaşlar vardı onları incitmesin diye öyle yapacaktım.

Neyse aldım, patiğin görünmeyen yerine altını iğnelemiştim.

Açtı paketi arkadaş, ''hımm deyip koydu kenara.

Gülümsedim..

İnsan hallerine hiç aldırmam, aklıma takmam, kırılmam. Yapım bu.

Sohbet boyunca bana hep surat astı.Hediyem çok basit gelmişti. :)

Neyse, daha sonra duydum ki, (bu beraber gittiğimiz yakın arkadaşlarımdan biriyle aynı apartmanda oturuyorlar)
kapı görevlisinin bebeğine vermiş patiği,araları iyi değilmiş, içindeki altın için teşekküre gelmiş görevli ve çok mutlu olmuş, günlerce herkese anlatmış. :1:

O an ki yüz halini merak ediyorum hep arkadaşımın.

Nişan-düğün merasimleri ve ev ziyaretlerim toplamında bu arkadaşım bana mutfak masa örtüsü almış sadece..
Durumu çok iyi bunu belirteyim.

(benim için önemli değil, bu şekilde yazdım ki neden bunu yazdığım anlaşılsın diye)

Ama buna rağmen mutlu olmuştum..Çünkü ne olursa olsun ziyaretime gelmişti.

Şimdi yine doğumu varmış bir haftaya.. Evlenmeden önceki durumumla şimdi durumum arasında çok fark var..

Bu yüzden altın alamam.
O almadığı için değil imkanım olmadığı için.Olsaydı alırdım.

...

Neyse çok uzattım kusuruma bakmayın ; önemli olan düşünmektir, karşılığını beklemeden kendiniz ve gördükleriniz için gereğini yerine getirmektir.

İlk önceki hediyelerdeki incelik bütçenizi sarsıyorsa, gramını düşürürsünüz ama adı aynı kalır.

Yok oda olmuyorsa elbise alırsınız.

Ama o yapmadı diye siz de yapmamazlık yapmayın bence.

ben senin yerinde olsam gram altında takmam.çok bile
niyet önemli.
eltin gibi çıkarcı insanlara tahammül edemiyorum.
inşallah eşini ikna edebilirsin

bence eşinize şimdiye kadar 4 altın hediye ettiğinizi 5. altınıda doğumunda değil sünetlerin de takarız. onlar bizim kadar özenipde 1 tane evladımıza takmadılar diye söyleyin. ben olsam hayatta takmam.
ve kayınvalideme de 6 ay kınasında yengesi niye takmadı kızıma altını diye yedirirdim şahsen. en kızdığım şey zorunlu enayi yerine konmak.

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba fikrini söyleyen herkese şimdiden teşekkür ederim
ben 7 yıllık evliyim ve 1 kızım var 1 yaşında eltim 10 yıllık evli 2 çocuğu var ilki kız diğeri erkek şimdi olacak olanda erkek hayırlısıyla eltimin kızı 8 yaşında ve ve o doğduğunda ben nişanlıydım hem eşim hem ben ayrı ayrı altın takıp hediyeler almıştık aynı şekilde oğlu doğduğunda da altın ve hediyeler aldım yani kıyafet onun gibi şeyler kızının 6 ay kınasında da kayınvalidem yengeler altın takar diyerek yine altın taktırmıştı bana şimdiki aklım olsa asla takmazdım çünkü benim bebeğime doğumunda sadece tek bir altın getirdi ne hediye nede başka bişey 6 ay kınasında da aynı şekilde ne hediye ne başka bişey !!!!! şimdi çocuğu doğacak birkaç aya kadar altın almak istemediğimi bir şekilde eşime söylemek istiyorum eşimle aramızda sorun olmasından korkuyorum ama eşim herzamanki gibi küçük olduğumuz halde bırak büyüklük bizde kalsın takalım dicek işte o zaman bende ipler kopacak bu yüzden eşimle aramın açılmasını istemiyorum eşime hediye alayım yarın öbürgün zaten sünnetleri olacak o zaman takarız desemmi diye düşünüyorum bu arada ben başka çocuk düşünmüyorum dolayısıyla eltim maşallah fabrika gibi her yıl bir çocuk diğer oğlu daha 1 yaşına yeni girdi
yazıyı okuyunca lütfen benim cimri biri olduğumu düşünmeyin ama benimde çocuğum oldu niye ben onlara akıtayımda onlar benim tek evladıma yapmasınlar beni üzen bu eğer eltim benim kızımın kınasında altını taksaydı inanın ki düşünmeden yapardım şimdi ne yapayım lütfen olumlu olumsuz görüşlerinizi yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

canım bizimde benzer bi olayımız oldu böyle..eşimin can dostu bildiği bi arkadaşı var ve biz o karı kocadan baya darbe aldık ama şimdi akıllandık..biz nişanlıyken onlar yeni evliydi..düğünlerinde bir sürü çiçek yaptırdık yolladık baya yüksek meblada takı taktık sonra baya lüks bi düğün hediyesi götürdük.. düğünden sonra kıyafet aldık ikisinede bizim adettir öyle alınır hediye yeni gelin ve damada... ama sonra ne gördük zırnık yok..elbette hediye karşılık beklenmez ama adet diye bişey var biz yağdırdık onlara bi tek bişey görmedik.. düğünümüz oldu tek bişey getirmediler almadılar.. ne takı ne para hiç bişey takmadılar... doğum yaptım gelirken iki tane meyve suyu almışlar :) inanırmısınız sadece birer litrelik meyce suyu.. ama o gün anladık eşim de anladı... hatta şimdi kız hamile 5 aylık.. doğum yaptığında eşim diyorki giderken iki tane meyve suyu alıp götürecem diyor..:) ayıp olur ele güne karşı dedim, onlar gelirken ele güne baktılar mı diyor..haklı aslında.. kaynanam alır artık bebeğe takımdır zıbındır falan ama ben almayacam söz verdim kendime..iki meyve suyuyla gidecem... :)

Nasıl olsa sizin dediğiniz gibi fabrika gibi olsada (bunu demeniz doğru değil) senede bir doğum yapmış oluyor, senede bir altında çok önemli değil.

Karşılığını boşverin, siz anne için değil bir bebek için ve kendi anlayışınız için takıyorsunuz o altını.

Ayrıca eşinizle aranızda böyle basit bir mesele için soru işaretleri oluşturmaya değmez.

...

Yakın olmayan bir arkadaşımızın doğumu olmuştu, grup olarak birleşip gitmiştik.Baya kalabalıktık.

Gülümsedim..

Neyse, daha sonra duydum ki, (bu beraber gittiğimiz yakın arkadaşlarımdan biriyle aynı apartmanda oturuyorlar)
kapı görevlisinin bebeğine vermiş patiği,araları iyi değilmiş, içindeki altın için teşekküre gelmiş görevli ve çok mutlu olmuş, günlerce herkese anlatmış. :1:

Nişan-düğün merasimleri ve ev ziyaretlerim toplamında bu arkadaşım bana mutfak masa örtüsü almış sadece..

(benim için önemli değil, bu şekilde yazdım ki neden bunu yazdığım anlaşılsın diye)

Şimdi yine doğumu varmış bir haftaya.. Evlenmeden önceki durumumla şimdi durumum arasında çok fark var..

Bu yüzden altın alamam.

...

Neyse çok uzattım kusuruma bakmayın ; önemli olan düşünmektir, karşılığını beklemeden kendiniz ve gördükleriniz için gereğini yerine getirmektir.

İlk önceki hediyelerdeki incelik bütçenizi sarsıyorsa, gramını düşürürsünüz ama adı aynı kalır.

Yazmadan geçemedim.
Birsencim

Fikirlerin her zaman harika.
Sanırım davranışların da hakeza.
Yaptığın harika bişey.Altını patiğe koyma fikrin.
Arkadaşına da iyi olmuş.i
İhtiyaç sahibi birisine nasib olmuş bari:46::46::46::46::46:

...

Gülümsedim..

Bu yüzden altın alamam.

...

canım ya çok şaşırdım.inşallah arkadaşın artık hediyenin değerini öğrenmiştir.bu defa götüreceğin hediyeyi didik didik edecektir muhtemelen:1:

ben hediyeye çok değer veririm küçücük bir şeyi bile saklarım.dolabım hep hediye gelen ıvır zıvırla dolu.kıyamıyorum birilerine vermeye.çünkü hatıraları var

Son düzenleme:
slm arkadaşlar ya bende ne alacağımı bilmiyorum ben 2010 senesinde doğum ettim büyük eltim dandik bir kilim almıştı,diğer eltimin çocuğunun sünneti oldu herkes altın taktı ve çok bozuldum kaynanam büyük altın taktı .küçük kaynım altın yani herkes altın taktı. benim kızıma ise size anlatayım kaynanam çeyrek büyük eltim kilim 2. eltim çeyrk ( ben sünnetinde çeyrek taktım onu getirdi tabi ki ) küçük eltim ve görümcem hiçbirşey almadı. o kadar kötü oldum ki eşimle tartıştım eşimde boşver sende onlara yaparsın takma dedi ama yine de zoruma gidiyor. en çokta görümcemin almaması zoruma gidiyor yanlış anlamayın çünkü durumu kötü olsa anlarım 3 katlı evi var, iş yeri var. lüks arabası var yani herşeyi var maşallah ama bırakın altını 5 tl lik giysi almamıştır. herşeyi geçtim büyük eltim bebek görmeye gelecem dediğinde annem bizdeydi gidecekti gitme zaten eltimle kaynanam gelir dedim ve inanın kapıyı açtım ki kaynanam 3 eltim eşleri çocukları görümcem başka yerde oturuyor onu arayıp çağırmışlar, görümcemin çocukları abartmıyorum eve en az 30-40 kişi geldiler annem durmadı gitti benim o kadar zoruma gitti ki odaya girip ağladım ve aldıkları o kadr kişinin sadece dandik bir kilim düşünün yani ne biçim insanlar. sonuç eltim 3. çocuğunu doğurdu geçen hafta ne alsam diye düşünüyorum eşim bana bıraktı ne alırsan al hatta istersen alma diye ama aklımda acaba bebek battaniyesi mi alsam...? bu arada Allah ım o kadar büyük ki görümcem de çocuk doğuracak dedim o zaman bende hiçbirşey almayacam ve de hayırlı olsuna gitmeyecem demiştim çünkü o sadece ilk gün toplulukla geldi ve başka gelmedi yani hayırlı olsun manasında yoksa başka zaman süreklki bıktıracak şekilde kadılık taslamaya herşeyi ben bilirim vaziyetinde geldi ukala şey. hı ne oldu şimdi 3 aylık hamileymiş gün gelir devran döner boşa denmemiş bende aynısını yapacam. valla ister kızın ister ne derseniz deyin hiçbirini sevmiyorum sizde tanısanız sevmezsiniz sonradan görme hepsi bir de havalılar ki eşimde biliyor sevmediğimi hakda veriyor valla bana... daha size olanları anlatsam hak verirsiniz doğum ettim eve geldim benim evimde oturup tüm dolabı boşaltmışlar yemişler ben dikişliyim inanın bir lokma yiyemedim kalmamışki bişey görgüsüzler anneme kalsa boşver kızım Allah bilsin yapma etme hiçde iyi olamam onlara karşı valla gidip gelmiyorum da doğru düzgün anlasınlar sevmediğimi onları...birgün yüzlerine demeyi o kadar istiyorum ki :D:D:D

valla arkadaşlar ben o kadar kızgınım ki hala annem boşver kızım yapma etme ayıp onlar yaptıklarından utansın diyor ama dinlemiyorum dinlemem de ve geçen gün gittim bende evi için bir battaniye aldım sadece annem hatta bende birşeyler alayım dedi ama izin vermedim utanırım ben diyor ama niye ki onlar utandılar mı tek bir kilim getirmekten haksızmıyım :D:D:D

Back
X