eltimin bu halleri kim diyecek dur diye

ylmznrmn

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2008
196
11
298
45
Karabük
8,5 yıllık evliyim, 4 görümce 1 eltim var, ben çalışıyorum o ev hanımı, bizden 2 yıl önce evlenmişler fakat bizden küçükler, biz evlenirken dedilerki haksızlık olmasın onun eşyalarının alındığı yerden alınacak sizin eşyanız ona alınandan fazlası olmayacak falan diye neyse kabul ettik, kalitesiz yerlerden onların istedikleri gibi oldu, tabi ben sanıyorumki onlar ödeyecek, tabii kendi borcumuzu biz ödedik, neyse onlar geçti, ben çalışıyorum diye kv lerin köy işlerine pek karışmam, gece mesailerimde var benim, eltim köyede gider köyün kazancı onlarındır, kv lerin evimde iğnesi bile yoktur, eltimlerin evini yaptılar, arabasını aldılar, her kötü zamnalarında yanlarında oldu kvler, eltim sürekli benimde köye gidip tarlada çalışmamı istedi, bende bunun mümkün olmadığını kaç defa ilettim, hersene yıllık iznimizde kaynanam bir sorun çıkartırdı, eltim sorun yapmasın diye, ben biçok konudan taviz verdim, eşyaları kalitesiz aldık diye çabuk yıprandılar, geçenlerde eşyaları değiştirmeye karar verdik ve salon ve oturma odasını yeniledik, bunuda tabi duydular eltimde yenilemek istemiş, eşi kabul etmemiş, kavga gürültü olmuş evlerinde, bugün eşim beni işime bıraktı ve oğlumla oraya ziyarete gitti, ortada sorun olunca fazla durmadan eve gelmişler, görümcemlerde olayların benden kaynaklandığını söylüyorlar, eğer bende onlarda beraber köye gidip çalışsam , kazandığımı eltimle paylaşsam sorun olmayacağını, benim suçlu olduğumu söylüyorlar, şaştım kaldım, eltim bekarken gözlük kullanırmış evlendikten sonra bırakmış, bende iş yerinde PC ilede işim olduğu için gözlerinden zorlandım dr ye gittim dinlendirici verdi, bunu görünce letim ertesi günü göz dr sine gidip gözlük ladı taktı benim gözlerim zaten bozuktu diye, benimki dinlendirici olduğu için ben sürekli kullanmadım sonra oda kullanmadı, ben ne alırsan aynısının farklı rengini alır şartlarını zorlayarak,sırf sorun çıkmasın diye ben ehliyet aldığım halde araba kullanmıyorum çünkü kaynım yalvarmış eşime, abi yengem kullanırsa huzurmuz bozulur, benim eşinden ileri hiç bir şeyi olmayacak diye, bunları görmüyor görümcelerim suçlu ben oluyorum, bizim kendi aldığımız ev doğalgazlı diye onuda sorun yapmış, ben herşeyi çalışarak yaptım onun ise kv ve kpeder yardımıyla ve onda aslında bizimde hakkımız var daha saygılı davranması gerekirken terbiyesizlik yapıyor, daha neler neler

Okurken kriz geçirmek üzereydim
Bu olay basta basit gözüküp üstüne durulmasada eltinin psikolojik destege ihtiyacı oldugunu düşünüyorum canm
Cok sacma hani okuyorum elle tutulur bişi arıyorum yuhhh daha neler dedıım oldu
Cok sacma bişi
Senin çalışman kazancının ayrı olması ekonomık özgürlüğün eltinde sorunlar yaratmış cok üzüldüm
Canm bnce bu durumu ailecek hep beraber oturup konuşun ve eltinin psikolojık destege ihtiyacı oldugu söle desem eltisin sen kötü olursun zaten seni anlıcak kapasıtede birimi şüpheliyim ama bu durum kötüye gidiyo
Bn eltim istemiyo dıye eşyalarımı alamıcam araba kullanamıcam sonu yok
Kv kpeder görümceler bunu oturup hepberaber bi ortaya dökün
Şu görümcelerde tam agzın vurmalık olanlardan neymiş kazancını paylascakmışsın onlar patlassın rltılerıyle bu mıllete empatıyı ogretmk lazım

insanlar çok anlayışsız yaa kendi emeğinle yapıyorsun kuruyorsun utanma arlanma yok üstüne kıskanıyorlar. allah kolaylık versin ben okurken siinr krizi geçiriodum :) seni düşünemiyorum

Okurken sinir oldum..
birincisi görümcelerin okadar merakliysa eltine
Calissinlar paralarini ona versinler.
Ne demek onla paylas ??
Sacmalik !!
Köya gitmeside kendi sorunu , sen calisan
Bir bayansin sonucta ratilinide istedigin
Gibi gecirirsin kimene!
Istedigin esyayi alirsin istemedigini atarsi onlara ne..
bu ne ya , eltin bi doktora gorunsun.
sende taviz verme.
NE HALLERI VARSA GORSUNLER ..

senin eltin tam bi numunelik. ona ne yaa alırsın satarsın gidersin gitmezsin tövbe yarabbim yaa. allah yardımcımız olsun.
bi dr görünsün eltin.

eltimin incilerinden hangi birini anlatayımki, ilk yıllar bebek istemedik borclarımızı bitirelim diye, sonradanda eşimden kaynaklanan sebepten dolayı tedavi gerekti burasını onlar bilmiyor, o sıralar dedi ki üstüme ceket düsse hamila kalıyom falan laf çaktırıyor, tedavi gördük hamile kaldım,gebelikte tansiyonlarımın yükselmesi sonucu 6 aylık doğum yaptım, o tansiyonlarımdada emekleri var onunla kv min, bebeğim 12 gün yaşadı kaybettim, komşu gibi eve ve hastaneye ziyarete geldiler gittiler, daha lohusayım evde yalnızım beni pek aramaz ama arayası tuttu, ne yapıyosun dedi, bende oturuyorum dedim, oda dediki bende evin bahçesinde oturuyorum tosuncuklarım (2 oğlu vardı) oynuyor onları seyrediyorum dedi.ben teli kapatınca bağıra bağıra ağladım, o zaman söylenecek laf değildi, 2, gebe kaldım 4-5 aylık gebeyim bana dediki çocuk doğuracam diye genç yaşta tansiyon hastası olacan, böbreklerin çürüyecek dedi, bende sustum Allah'a havale ettim, yine erken doğum yaptım 4 ay küvezde kaldı bebebğim 1 defa aradı, onda da canımı sıktı, oğlum taburcu oldu eve geldik 20 sonra eltim acilen hastaneye yattı, böbrek yetmezliği, yüksek tansiyon, Rabbim nelere kadirsin dedim, neyse tedavi oldu çıktı hastaneden, hemen korunmayı bıraktı, ceket düşüp hamile kalan eltim 2 yılda hamile kaldı kız doğurmak için, hamile dr ler kız dedi, görümcem hep bir aradayken dediki, inşallah annesi gibi güzel kız olur dedi, bana inat olsun diye, oda oğlan oldu, ben sezeryanla doğum yaptım, normal doğum yapmadım diye laf söylediler, 2 coçuğunu normal doğurmuş, görümce dediki, hemen kolayca doğurur sen gibi stres yapıp sezeryan olup kendini kestirmez dedi, doğumda sıkıntı çıktı sezeryan oldu, bebek sıkıntı atlattı, sezeryanına ben de girdim hastanede çalıştığım için, şimdi ben tekrar çocuk istiyorum geçen aramış diyorki sakın kız doğurma, sanki benim elimde cinsiyeti belirlemek daha anlatmakla bitmez

Benden nacizane tavsiye kimsenın senı kırmasına ızın verme ! Ve aılede olsa şu bu herkeze bır sevıye koy araya müsadede etme. Bırkere söyle lafını bırdaha tekrarlarsa muhatabım degılsın de uzaklastır veya uzaklas. Rabbim var de.. Allah cc yardımcın olsun

Sana bu kadar zarar veren bir insanla neden görüşüyosunki .Seni Arayıp laf sokmasına izin verme. Kimki Kardeşinmi sanki. Laflarına şakayla karısık sende laf söyle. Allah sabır versin bir elti yüzünden araba bile sürmüyosun . Çok saçma ben olsam sürerdim herkesin kendi derdi. Ablamında tuaf bi laf taşıyan bi eltisi vardı küstüler görüşmüyolr şimdi rahat kaynanasıylada arası düzeldi . Sonradan Farkettiklerki arada laf taşıyomuş.

kazandığımı eltimle paylaşacakmışım cümlesinden sonra eltine ağız burun dalmak istedim bu ne ya şaka mı.

senin yerinde olsam eltide kim dış kapının mandalı der istediğim gibi yaşarım hayatımı sen o kırılmasın o huzursuz olmasın diye düşünürken bi bakmışsın ömür geçip gitmiş

adınıza cok uzuldum eltınızın edepsiziklerinin cezasını sana odetmısler. senın alınterını paylas demelerı bıle esının sucu hıcmı karısmadı ses cıkarmadı ne hakla araba surdurmuyorlar esın nıe sessız allah ıslah etsın dıcem ama baksana ondan da anlamamıs. ne deyım allah sana sabır versın.

eşinin ailesiyle tamamen kes iletişimi. hiç biriyle görüşme. eşinede tembih et. onlarla alakalı tek bir söz taşımasın sana.
böyle hayatmı olur.

Yok daha neler .
Sen e diye susuyorsun .
Arabada kullan .
Kıyafetin de en iyisini ak senin maaşın sana kim karışır ?
Kıskançlıktan çatlasın eltinde .

Valla şaka gibi :)) Eltin ve görümcelerin ağzının ortasına kürekle öyle bir çarpıcan ki tövbestağfurullah. Canım sen Allah'a havale et. O en iyisini bilendir. Bu arada sende mesafeli ol. Tavrını koy ortaya. Valla ben senin yerinde olsam ona inat sinir olabileceği herşeyi yaparım. Nasıl olsa aileden kaybedicek birşeyin yok. KV KP görümcelerin ondan yana. Seni yeterince de huzursuz etmişler daha fazlası olmaz bence. Öyle elti bende olsa oooooo kıskançlık krizlerine sokarım onu :)

bu ne yaa okurken baka kaldım ona neymış bunlar cok meraklıysa oda calısısn kazansın ıstedıgını yapsın sızın hayatınızdan onlara ne bıde kalkıp evınde huzursuzluk cıkıyor dıe esını tembılıyolar sen mı cıkartıyorsun o huzursuzlugu kendı kıskancıgı sebebıyet verıyo bırak allah askına ya takmaya deymez hıhı de gec bılgını oku...
çok şükür elti sorunum yok kızcagız kendı yagında kavruluyo amann boylelerını duyunca gırtlagını sıkasım gelıyo benım gorumceler bole hırsından kuduruyolar calısan yorulan ben eve bısı alınca kendıme bısıler alınca bır araba lafta onlarda kıskanma nolur calıs senınde olur allah akıl fıkır versın boylelerıne....

hiç muhatap olmayın eşinizin ailesinden birisiyle.
ne kayınvalide ne elti ne görümce
eşinizde ağzını açıp sizi savunmuyorsa zaten ona da ağzının payını verin
çok istiyorsa kendi görüşsün fitne fesat yengesiyle.

gerekirse kocamı boşar kaçar kurtulurum eşin bişey demiyo mu bunca şeye ben olsam varya görümcesine kaynanasına eltisine kafa göz dalmıştım bir cinnet herşeyi halleder

Benim görümcem de böyle
Neyse ki o da evlendi de şimdi damadın başına ekşiyo, beni bağlamıyo

Kendisi 3 ay önce evlendi mesela, ben 2 yıl önce evlendim perdelerimin aynısından aldı sıradan bi perdeydi evim ufak diye
Neyse şu an yeni eve taşındım perdeler uymadı, yeni perde aldım. Geldi gördü, şimdi de bu perdelerden istiyo
Beni ilgilendirmiyo, kim ne ederse kendine ediyo
Perdem uysa ben yenisini bile almazdım, hatun 3 ay önceki perdesini beğenmiyo bende yeni bişey görünce

Eltin cok cahil biriymiş.. Sen bebeğini kaybediyorsun-Allahım sabır versin-, o sana tosuncuklarimi izliyorum vs diyor. Kelimenin tam anlamıyla kotu bir insan. Allah sabır versin. Kimseye küs kalamam, tavır koyamam ama su cümlesinden sonra kapımdan sokmazdım içeri.. Al bir araba kullan, çıldırsın. Allah kaynina da yardım etsin!!

Son düzenleme:
kocan bu duruma ne diyor
adam akıllı konuşup restini çekmelisin bence, böyle hayat mı olur arkadaşım
sabahın köründe ekmek parası için yollara dökülen sen
kıskançlık yapan ev hanımı eltin ????

Benim de ev hanımı 1 eltim var yüzüme karşı birşeyini görmedim
arkamdan konuşuyorsa kötü söz sahibine yakışır.

Alnımdan boncuk boncuk terler akarken, kışın soğuklarda kıçım donarken kazandığım parayı harcarken kimseyede hesap vermem
Hele eltime Aslaa!! oda kim oluyormuş
çok derdine düştüyse işimin maaşımın, ellerini arkadan bağlamadım ya varsın oda çalışsın derim.

Keseniz bir değilse eltiniz neden ortak planlar yapmaya çalışıyor ki?

Vatandaş köyde çalışsa, kazanılan paradan sizde kullansanız problem olabilir belki ama öyle bir durum yok anladığım kadarıyla.

Eşiniz bu konuda sizi zorlamıyorsa bence aldırmayın. Ne hali varsa görsün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…