Eltimin Bu Kadar Düşüncesiz Olduğuna İnanmıyorum.

Evet durum bu. Ben çocuk sahibi olmak için 3 yıldır ugrasiyorum. Defalarca ameliyat oldum. 3 düşük yaptım. Ama o çocuğu 1 yaşındayken bugün tekrar hamile olduğunu öğrenmiş. Üzüntüsünü benimle paylaşıyor. Hazır değilmiş. Bende ağlayarak teselli ediyorum onu whatsapptan.
Teselli etmene gerek yok kuzum. Aglama duvarı değilsin sn. Sen de guzel bi cvp ver kapat

E niye profil yaptın :))))
ben çiçekleri de sevmem ama profil fotoğrafıma çiçek koyabilirim:KK49: güzel bir fotosunu koymadım sinsi bakışlı bir fotosu var belki mesaj vermeye çalışıyorumdur:KK8:

Konu sahibi ben kesinlikle size hak veriyorum "bence" fesat değilsiniz. Eltinizde fesat değil ama bariz düşüncesiz biri. Karşındaki bayanın çocuk özlemiyle yanıp bittiğini bildigin halde gidipte hamileyim çok üzgünüm nasıl olcak vs diye yakınmak onun düşüncesiz oldugunu gösterir hatta bencil. Keşke bunu belli etsenizde ona kıymetini bilse şuanki durumunun.

kimini varligiyla kimini yokluguyla iste..ins. saglicakla sizinde bebeginiz olur ve aslinda size batan sozler artik batmaz olur.

Böyle durumlar için ince düşünce gerekir maalesef o da bizim toplumumuzun genelinde yok. Kardeşim benden önce bebek sahibi oldu hatta ondan sonra bizde düşünmeye başladık. Yiğenlerimi çok severim. Bir yere gittiğimde kucağımda gören birisi istediğimizi bildiği halde "Doğur da kendi çocuğunu sev,elaleminkileri niye seviyosun!" dedi. Sevmesen aa kıskanıyo bak derler, sevsen acırlar o da yetmez akıl verme ayağına laf sokarlar. Eltinin niyeti kötü değil ama biraz ince düşünceli olması gerekirdi. Zaten elti diyince tüylerim diken diken oluyo. :KK20:

Bazı insanlar gerçekten çok düşüncesiz
Uzulme Rabbim sana da nasip eder inşallah

Eltinin yaşadığı durum da kolay değil, dert eder eder yani. Siz dünyanın tek veya en büyük derdini çocuk sahibi olamamak sanıyorsunuz galiba ama herkesin derdi kendine büyük.
Bir ikincisi, çocuk sahibi olamıyorsunuz diye duyduğunuz her çocuk konusunu üstünüze almazsanız sorun olmaz. İnsanlar yatıp kalkıp sizin derdinizi düşünmüyorlar değil mi? Dertlerini, sohbetlerini size göre ayarlamıyorlar. Kadının aklına bile gelmemiştir kendi derdinden sizinkisi. Gelmek zorunda da değil. Alenen terbiyesizlik yok, laf çarpmak yok, bir şey yok. Sorun sizde. Çocuk muhabbetine hiç tahammül edemeyip her lafı kendinize karşı düşüncesizlik olarak algılayacaksanız çocuklu kimseyle görüşmeyin yani.

Eltinin yaşadığı durum da kolay değil, dert eder eder yani. Siz dünyanın tek veya en büyük derdini çocuk sahibi olamamak sanıyorsunuz galiba ama herkesin derdi kendine büyük.
Bir ikincisi, çocuk sahibi olamıyorsunuz diye duyduğunuz her çocuk konusunu üstünüze almazsanız sorun olmaz. İnsanlar yatıp kalkıp sizin derdinizi düşünmüyorlar değil mi? Dertlerini, sohbetlerini size göre ayarlamıyorlar. Kadının aklına bile gelmemiştir kendi derdinden sizinkisi. Gelmek zorunda da değil. Alenen terbiyesizlik yok, laf çarpmak yok, bir şey yok. Sorun sizde. Çocuk muhabbetine hiç tahammül edemeyip her lafı kendinize karşı düşüncesizlik olarak algılayacaksanız çocuklu kimseyle görüşmeyin yani.

Ben her lafı kendime düşüncesizlik olarak algiladigimi sanmıyorum. Kendi gösterdiğim hassasiyeti karşıdan goremeyince üzüldüm sadece. Emin olun çocuklu çok arkadaşım var.

Bence durumunuzdan dolayı siz cok yanlış anlıyorsunuz durumu.
İkinizin de durumu zor

Ya belkide gerçekten üzüntüsünü paylaşıyordur,sizi yakın görüyordur

eltin de olsa, kimsenin derdini sorununu dinlemek zorunda değilsin. Eğer seni kırıyor ve incitiyorsa; bu durumdan rahatsızsan, başından sav gitsin.. İşim var de, başım ağrıyor de.. Dinleme derdini. Önemli olan sensin ve senin duygu düşüncelerin. Seni üzen durumlardan uzak dur..

Ya belkide gerçekten üzüntüsünü paylaşıyordur,sizi yakın görüyordur

Ben de üzüntüsünü paylaştığını biliyorum. Sadece benim hassas olduğum bir konu olduğunu biliyor keşke daha düşünceli olsaydı demek istedim konuyu açarken.

Yanlış anlamayın ama ben bunda iyi niyet göremedim. Eğer bi arkadasına anlatmak istiyorsa arkadas gbi görüyorsa bunu insan gidip eltisine anlatmaz ki... Gidip diğer arkadaşlarına anlatabilir derdini. Senin by tür acıların varken sana anlatması tuhaf geldi bana. Çünkü benm başımda da böyle bi elti var 19 ay boyunca cocugum olmadı o sure boyunca sokmadıgı laf kalmadı. Ben Allâha havale ettim. Sonra hamile kaldım ve düşük yaptım gene imalı imalı sözler. Allaha havale edin böylelerini. Zira böylelerinin iyi niyetli oldugunu düşünmüyorum

şimdi bu konuda sağlıklı yorum yapabilmek için önce şunu bilmek gerekiyor. eltinle normalde çok mu samimisiniz? arkadaş gibi misiniz? eğer öyleyse acısını sizle paylaşmış olması bir nevi anlaşılabilir. yok eğer aranızda çok bir samimiyet yokken bunu yapıyorsa düpedüz nispet yapıyor demektir.

şimdi bu konuda sağlıklı yorum yapabilmek için önce şunu bilmek gerekiyor. eltinle normalde çok mu samimisiniz? arkadaş gibi misiniz? eğer öyleyse acısını sizle paylaşmış olması bir nevi anlaşılabilir. yok eğer aranızda çok bir samimiyet yokken bunu yapıyorsa düpedüz nispet yapıyor demektir.

Evet arkadaş gibi sayılırız. Aramızda daha önce hiç problem yaşanmadı. Sadece farklı şehirlerde yaşadığımız için birazcık mesafeliyim o kadar. Yoksa severim.

Evet durum bu. Ben çocuk sahibi olmak için 3 yıldır ugrasiyorum. Defalarca ameliyat oldum. 3 düşük yaptım. Ama o çocuğu 1 yaşındayken bugün tekrar hamile olduğunu öğrenmiş. Üzüntüsünü benimle paylaşıyor. Hazır değilmiş. Bende ağlayarak teselli ediyorum onu whatsapptan.
ya ne var bunda niye kötü düşünüyorsun.evet bebeği daha 1 yaşındayken tekrar hamile kalması çok beklenilen bişey değil belli ki kazayla kalmış.senin bebeğinin olmadığı için sana nispetmi yapıyor yani.böyle bişey hangi insan evladı yapar allah aşkına.gereksiz yere kafanızı meşkul etmeyim.benimde bebeğim olmadı belli süre ama böyle diyenlere hiç gönül koymadım.saçma bence ne garezi olabilir ki size

ya ne var bunda niye kötü düşünüyorsun.evet bebeği daha 1 yaşındayken tekrar hamile kalması çok beklenilen bişey değil belli ki kazayla kalmış.senin bebeğinin olmadığı için sana nispetmi yapıyor yani.böyle bişey hangi insan evladı yapar allah aşkına.gereksiz yere kafanızı meşkul etmeyim.benimde bebeğim olmadı belli süre ama böyle diyenlere hiç gönül koymadım.saçma bence ne garezi olabilir ki size
üzülecegini düşünüp söylemse ayyy hamileymiş sakladı olur.bu psikolojiden çıkın derim.kimse sizin çocugunuzun olmuyor diye size nispet yapıp sevinmez..

Ancak yasayan bilir. 7 yilin sonunda prensesim kucagimda uyuklayarak emiyor simdi.

Her baktigimda sukrediyorum ve dua edoyorum isteyenlere...
Birinin hamile oldugunu duydugumda hemen gozlerim dolardi,evde hungur hungur aglardim. O kişi adına sevinir,kendime üzülürdüm.
Ikiniz de sinavdadiniz. Onceden her ay hüsrana ugrarken simdi kazayla hamile kalmaktan korkuyorum. Cok klişe olacak ama biraz sabir ve bosvemek gerekiyor.
Hamile lalmadan once cocugu olmayan bir arkadasla sohbet etmistim ve çok rahatlatmisti beni.. önemli olan esinin destegi, hayati o anin sartlarini guzellestirmek demisti ozetle
.. yoksa agzi olan konusur...

Back
X